grouspen Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα/καλησπέρα στο forum , Είμαι λοίπον σε αναζήτηση για το 1ο scooter μου . Σκοπός μετακίνηση από και προς την δουλειά και light απόδραση εκτός πόλης . Αυτά που μου έχουν κεντρίσει τον ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι τα yamaha xmax 300 και το honda forza 350 . Έχετε εμπειρία από τα συγκεκριμένα ? Η' υπάρχουν άλλες αντίστοιχες προτάσεις ? Backstory: Είχα βγάλει κάποτε για 50αρι πριν 15 χρόνια αλλά δεν έχω οδηγήσει από τότε. Τώρα ξεκίνησα τα μαθήματα και θα βγάλω Α2 για μέχρι 400cc γιατί δεν μου χρειάζεται παραπάνω και δεν γουσταρω και τον συμπλεκτη . Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2022 από grouspen
NickTG Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Χωρίς να έχω ασχοληθεί τόσο με την κατηγορία θα έβλεπα και το Adv350 από τη Honda.
mp123 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/6/2022 στις 12:14 ΜΜ, grouspen είπε Καλημέρα/καλησπέρα στο forum , Είμαι λοίπον σε αναζήτηση για το 1ο scooter μου . Σκοπός μετακίνηση από και προς την δουλειά και light απόδραση εκτός πόλης . Αυτά που μου έχουν κεντρίσει τον ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι τα yamaha xmax 300 και το honda forza 350 . Έχετε εμπειρία από τα συγκεκριμένα ? Η' υπάρχουν άλλες αντίστοιχες προτάσεις ? Backstory: Είχα βγάλει κάποτε για 50αρι πριν 15 χρόνια αλλά δεν έχω οδηγήσει από τότε. Τώρα ξεκίνησα τα μαθήματα και θα βγάλω Α2 για μέχρι 400cc γιατί δεν μου χρειάζεται παραπάνω και δεν γουσταρω και τον συμπλεκτη . Ναι νσι τα ιδια ελεγα κσι εγω πριν τρια χρονια κσι σπο τοτε εχω αλλαξει 3 σκουτερ κσι 4 μηχανες. Τωρσ εχω μια μηχανη με dct 750 ccκσι μια με manual 500cc. Βασικα παρε οτι σου αρεσει καλυτερα. Και τα δυο καλα ειναι . Εγω θα σου ελεγα βγαλε απεριοριστο να μην δινει τζαμπα λεφτα μετα που σιγουρα θα γλυκαθεις και θα θες παραπανω κυβικα ασε τα 400 κσι αυτοματο βγαλε απεριοριστο . Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2022 από mp123
chaosmaster Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, mp123 είπε Ναι νσι τα ιδια ελεγα κσι εγω πριν τρια χρονια κσι σπο τοτε εχω αλλαξει 3 σκουτερ κσι 4 μηχανες. Τωρσ εχω μια μηχανη με dct 750 ccκσι μια με manual 500cc. Βασικα παρε οτι σου αρεσει καλυτερα. Και τα δυο καλα ειναι . Εγω θα σου ελεγα βγαλε απεριοριστο να μην δινει τζαμπα λεφτα μετα που σιγουρα θα γλυκαθεις και θα θες παραπανω κυβικα ασε τα 400 κσι αυτοματο βγαλε απεριοριστο . Το α είναι ένα τικ πιο αριστερά από το σ. Μου βγήκαν τα μάτια
Black Demis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, mp123 είπε Ναι νσι τα ιδια ελεγα κσι εγω πριν τρια χρονια κσι σπο τοτε εχω αλλαξει 3 σκουτερ κσι 4 μηχανες. Τωρσ εχω μια μηχανη με dct 750 ccκσι μια με manual 500cc. Βασικα παρε οτι σου αρεσει καλυτερα. Και τα δυο καλα ειναι . Εγω θα σου ελεγα βγαλε απεριοριστο να μην δινει τζαμπα λεφτα μετα που σιγουρα θα γλυκαθεις και θα θες παραπανω κυβικα ασε τα 400 κσι αυτοματο βγαλε απεριοριστο . Δεν είναι μόνο αυτό σκέψου είναι και κατανάλωση, εγώ έφτασα στο σημείο το μεγάλο να έχω μόνο για καμιά βόλτα έξω και μέσα την βγάζω με ηλεκτρικό ποδήλατο... Ίσος αργότερα κάνα καινούργιο παπάκι 125 (πάνε εποχές με 1.5 ευρώ βενζίνη)
grouspen Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, mp123 είπε Ναι νσι τα ιδια ελεγα κσι εγω πριν τρια χρονια κσι σπο τοτε εχω αλλαξει 3 σκουτερ κσι 4 μηχανες. Τωρσ εχω μια μηχανη με dct 750 ccκσι μια με manual 500cc. Βασικα παρε οτι σου αρεσει καλυτερα. Και τα δυο καλα ειναι . Εγω θα σου ελεγα βγαλε απεριοριστο να μην δινει τζαμπα λεφτα μετα που σιγουρα θα γλυκαθεις και θα θες παραπανω κυβικα ασε τα 400 κσι αυτοματο βγαλε απεριοριστο . Πολύ πιθανό να γλυκαθω για παραπάνω μετά από λίγο καιρό απλά πιστεύω είναι καλύτερο να ψηθώ λίγο με ``μικρό`` να βρω τα πατήματα μου και ας κάψω τα χρήματα για να βγάζω δίπλωμα ξανά μετά . 7 ώρες πριν, Nikos Tzogos είπε Πόσα χρήματα διαθέτεις; Τα 6,5 που εκαναν αυτά τα δυο που πρότεινα παραπάνω είναι ταβάνι . Αν υπάρχει κάτι καλό και ποιοτικά αντίστοιχο με λιγότερα € δεν έχω θέμα . πχ χτες μου το συζητούσα με ενα φίλο μου είπε για ένα Beverly 300 του 20 με κάτω από 10κ χιλιόμετρα που πουλαει ένας συνάδελφος του. 3500 €
TechnoState Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Έχεις κοιτάξει σε αντίστοιχη κατηγορία στις Sym και Κymco? ....Εκτός αν δεν τα θεωρείς ποιοτικά.... απέναντι στα υπερτιμημένα "γιαμπωνέζικα" (άποψη μου). Το Beverly ακούγεται ευχάριστα, ένα scooter που έχει περπατήσει στην ελληνική αγορά (υπάρχουν δίκτυο κ ανταλλακτικά ευτυχώς..... γιατί χρειάζονται). Απο Scarabeo 300s (ξαδερφάκι του Beverly 300) δεν έμεινα ικανοποιημένος (το ξεφορτώθηκα πριν αρχίσουν τα ακριβά προβλήματα). Αντίθετα, εντυπωσιάστηκα απο το vfm που είχε το DownTown 350i. Πλέον βέβαια κ για μένα, οτιδήποτε δεν είναι μηχανή, δεν μου ταιριάζει κ δεν νιώθω άνετα να το οδηγήσω (κ πάλι άποψη μου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων). 1
mp123 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Black Demis είπε Δεν είναι μόνο αυτό σκέψου είναι και κατανάλωση, εγώ έφτασα στο σημείο το μεγάλο να έχω μόνο για καμιά βόλτα έξω και μέσα την βγάζω με ηλεκτρικό ποδήλατο... Ίσος αργότερα κάνα καινούργιο παπάκι 125 (πάνε εποχές με 1.5 ευρώ βενζίνη) Ενταξη εδω μιλαμε για καταναλωσεις καπου στα 4/100. Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Εγω παλι καλα τωρα που η βενζινη εχει ακριβύνει ειμαι οκ. Και τα δυο το πολυ 4/100.
VonLoutsos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 2 hours ago, grouspen said: πχ χτες μου το συζητούσα με ενα φίλο μου είπε για ένα Beverly 300 του 20 με κάτω από 10κ χιλιόμετρα που πουλαει ένας συνάδελφος του. 3500 € Όλοι αυτοί με τα Beverly προηγούμενης γενιάς κάνουν πάρτυ με την αύξηση τιμής του νέου...Η πλειοψηφία το έχει αγοράσει στα 3990 και τους βλέπεις όλους να πουλάνε μοντέλο διετίας 500 ευρώ κάτω και κάτω από 3000 δεν πέφτουν (είτε παλιά είτε πιο νέα) 1
gpapadakis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Αν θα κανεις μπολικα χλμ για δουλεια , honda pcx 125 . Βια 3λτ/100χλμ καταναλωση, start stop κλπ. Και τα 100χλμ/ωρα τα πιανει. Εκτος νομου με σκουτερ αλλωστε δεν πας.
Black Demis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, mp123 είπε Ενταξη εδω μιλαμε για καταναλωσεις καπου στα 4/100. Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Εγω παλι καλα τωρα που η βενζινη εχει ακριβύνει ειμαι οκ. Και τα δυο το πολυ 4/100. Για χρήση στην πόλη και πάλι είναι πολλά αν δεις ότι το παπάκι είναι κοντά στα 2 στα 100 και ηλεκτρικό scooter τέλειος πάτωμα
tasanton Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Είχα κι έχω scooter και έχω δοκιμάσει αρκετά. Θα σου πρότεινα, για τις ανάγκες σου και το γεγονός ότι είναι η πρώτη σου γνωριμία, ένα 125αρι Honda forza. Αν πάλι σκέφτεσαι δικαβαλο και περισσότερη δύναμη, σωστά πας για 300αρι. Εκεί οι καταναλώσεις ανεβαίνουν αλλά 4λτ/100χλμ δεν είναι και τραγικό. Ειδικά για τα χιλιόμετρα που υπολογίζεις. Αλλά ανεβαίνει και το βάρος, να το υπολογίσεις αν κινείσαι πολύ σε συνθήκες κίνησης. Προφανώς θα κανείς test ride όσα μπορείς. Προφανώς θα δεις κόστη service, συχνότητα service αλλά και δίκτυο εξυπηρέτησης. Πχ κάποιες μάρκες θέλουν ψάξιμο για σωστό συνεργείο (πχ sym).
Sorath Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Είχα Honda SH 150 (καρμπυρατέρ) και έκαιγε 3.3lt/100Κm. Το έδωσα μετά απο 17 χρόνια με 99.000χλμ σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς ποτέ να μου βγάλει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Εδώ και δυο χρόνια, είμαι με ένα SH 300, το οποίο κι αυτό έχει την ίδια(!) κατανάλωση. Είμαι σούπερ ευχαριστημένος, και σε σχέση ποιότητας απλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα scooter. To νέο ADV350 είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά δεν βλέπω λόγο να το πάρει κάποιος αν δεν έχει βλέψεις για εξορμήσεις εκτός ασφάλτου. Επίσης, το PCX δεν μου αρέσει καθόλου, και σε αυτή την περίπτωση, θα προτιμούσα το Visio, το οποίο και πιο φθηνό είναι, έχει επίσης πολύ χαμηλή κατανάλωση, επίπεδο πάτωμα (πάρα πολύ πρακτικό) και είναι αρκετά πιο φθηνό. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από Sorath
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα