Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, despina042 είπε

Γεια σας,  ειμαι 16 ετων και η μεγαλυτερη μου ανασφαλεια ειναι τα δοντια μου. Ειναι κατι που με ενοχλει υπερβολικα και πιστευω πως δημιουργει μεχρι και προβληματα στην ψυχικη μου υγεια, καθως δεν χαμογελω ποτε με τα δοντια μου και ζηλευω οποιον βλεπω με ισια δοντια. Τελος παντων, μιλαω πολυ οποτε θα μπω στο θεμα. Οταν ημουν 14 ετων οι γονεις μου με πηγαν στον ορθοδοντικο. Μου ειπε πως χρειαζομαι σιδερακια και ζητησε 3000€ και ενα τρελο ποσο προκαταβολης των 600€ και υστερα 100€ τον μηνα. Οι γονεις μου δεν εχουν την οικονομικη ανεση για να δωσουν ενα τοσο μεγαλο ποσο κατευθειαν, οποτε με πηγαν σε αλλο ορθοδοντικο για μια δευτερη γνωμη, αλλα τα ιδια. 3000€ με 500€ προκαταβολη. Οποτε οπως καταλαβατε, δεν τα εβαλα ποτε. Απο τοτε ψαχνω καποια λυση αλλα τιποτα. Αν ξερετε να μου προτεινετε καποιον ορθοδοντικο στην Αττικη που να μην παιρνει προκαταβολη και να πηγαινει κατευθειαν στα 70-100€/μηνα θα το εκτιμουσα πολυ. 

Γεια σου.. μήπως σου είχαν προτείνει Invisalign? Γιατί εκεί κυμαίνονται... Εμένα μου είχε πει ένας γλυκούλης 3,600, για μικρό πρόβλημα στράβωμα κάτω δόντια χασμοδοντια, αλλά έχω 3 φρονημητες κ δεν τους έχω βγαλει. Ψάχνονται και εγώ κ έχω κάνει έρευνα γενικά.

Κάποιος μ είχε πει κεραμικά 2,800

Άλλος βέβαια μ είχε πει 2,500

Επίσης επειδή είναι κεραμικά και αυτά που σου κολανε είναι πορσελάνη θέλει μεγάλη προσοχή να μην σπάσουν.

Invisalign 2,900 περίπου χωρίς να είναι πιστοποιημένος στο site της εταιρείας

Άλλος ο οποίος ήταν πιστοποιημένος από την ίδια την εταιρεία μου είχε πει 3,600 και γενικά πάνω από 3κ να υπολογίζεις. Τα οποία πρέπει να τα φοράς 22 ώρες συνέχεια και να τα βγάζεις μόνο για να φας και να βουρτσίζεις δόντια και γενικά είναι διαδικασία.

Για τα κλασικά παιδικά σιδεράκια μου είπε ένας 2κ περίπου και ήταν ο οικονομικότερος .

7 ώρες πριν, despina042 είπε

η αληθεια ειναι οτι η γναθος μου δεν εχει κανενα θεμα, δηλαδη δεν εχω overbite underbite ή καποιο τετοιο θεμα. Στην κατω γναθο μου τα δοντια ειναι αρκετα ισια και δεν με «καιει» τοσο πολυ να βαλω σιδερακια κατω. Αυτο που με ενοχλει παρα πολυ ειναι η ανω γναθος μου, κυριως τα μπροστινα 6 δοντια. Οι κυνοδοντες μου ειναι πολυ πιο ψηλα απο οπου πρεπει να ειναι και αυτο χαλαει ολη την εικονα. Γι’αυτο αυτη τη στιγμη θελω να βαλω μονο πανω, και καποια στιγμη στο μελλον κατω. Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι μου ειπαν τοσο μεγαλη τιμη. Γνωριζει καποιος ποσο περιπου θα κοστισουν μονο στην ανω γναθο χωρις κανενα θεμα εκτος απο αισθητικο;

Καλύτερα να βάλεις πάνω κάτω, για να βγει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μπορεί η ανατολή της οδοντοστοιχίας σου να κάνει τριγωνική κλίση όπως εμένα και να χρειαστούν λαστιχακια. 

Επίσης, δεν ξέρω αν έχεις φρονιμητες ακόμη, αλλά όταν βγουν σίγουρα θα σου στραβωσουν περισσότερα δόντια και θα αλλάξει και η γνάθος γενικά.

Και μια διευκρίνιση, σε μεγάλα ποσά συμφωνίας καλύτερα να προτιμάτε να παίρνετε απόδειξη γιατί έχω φίλη μου που το έκανε χωρίς απόδειξη και ενώ είχε ξοφλήσει τον οδοντίατρο μέτα από 2 χρόνια την πήρε τηλ. Να της πει ότι χρωστάει ακόμη. Προσοχή. Πάντα απόδειξη. 

Επεξ/σία από Joanna000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα και τις 2 μου κορες σε ορθοδοντικο στην Καλλιθεα. 1000 ευρω απο 1700 η μια με μονιμα απλα σιδερακια και σταθεροποιητικο μασελακι μετα (ακομα το φοραει) και η αλλη 900 ευρω με μασελακι διευρυνσης αρχικα μονιμα σιδερακια μετα (σε αυτη τη φαση ειμαστε) και μετα σταθεροποιητικα μασελακια. Αυτα περιλαμβανονται στις τιμες που ανεφερα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενη κι εχω στειλει κι αλλη συναδελφο που επισης της εκανε σουπερ τιμες. 

Στην περιπτωση των 1000 ευρω ζητησε 450 προκαταβολη και στα 900 ζητησε 350. Μετα οσο θελουμε κι οποτε θελουμε. Εμεις διναμε 100 τον μηνα και τωρα εχουμε εξοφλησει και τις 2 και παμε για να τις παρακολουθει. Δεν την γλυτωνεις την προκαταβολη. Η θεραπεια εκτος απο τον χρονο τους εχει και υλικα που τα αγοραζουν. Ζητανε τα υλικα και το ελαχιστο εργατικο. 

Δεν ξερω αν μπορω να γραψω ονομα...Παντως το ιατρειο του ειναι Θησεως 142 στην Καλλιθεα😉.

Και να γελας. Με ή χωρις αλφαδι χαμογελο.

Επεξ/σία από Uptheirons
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, despina042 είπε

αχαχααχαχ νομιζα οτι ηταν απλα χαμογελο γιατι δεν ηξερα τι να απαντησω. ευχαριστω πολυ για την απαντηση:)

αν η προκαταβολη ειναι οντως λιγοτερη τοτε σιγουρα με ενδιαφερει! ευχαριστω πολυ:) προσπαθησα να στειλω προσωπικο μηνυμα αλλα κατι πηγε στραβα χαχαχ

Σου έστειλα εγώ .

Δημοσ.

Καποια προβληματα πχ ν ανοιξει η γναθος πρεπει να γινονται σε νεαρη ηλικια οσο ακομα αναπτυσσονται τα οστα. Τα περισσοτερα ομως θεματα φτιαχνονται σε οποιαδηποτε ηλικια.
Παντως δυστυχως τετοιες τιμες παιζουνε, μην περιμενεις δουλεια με τα μισα λεφτα, εκτος ισως αν ξερετε καποιον αξιοπιστο Βαλκανιο.
Εγω τα εβαλα σε ηλικια πανω απο τα διπλα σου χρονια.
Εχει την ταλαιπωρια της η διαδικασια αλλα οντως ισιωνουνε τα δοντια. 
Αλλα θεαματικες αλλαγες σε εμφανιση μην περιμενεις. Πιο πολυ το προσωπικο κολλημα λυνεται, εκτος αν μιλαμε για παραμορφωση που κυριαρχει στο προσωπο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...