Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας,  ειμαι 16 ετων και η μεγαλυτερη μου ανασφαλεια ειναι τα δοντια μου. Ειναι κατι που με ενοχλει υπερβολικα και πιστευω πως δημιουργει μεχρι και προβληματα στην ψυχικη μου υγεια, καθως δεν χαμογελω ποτε με τα δοντια μου και ζηλευω οποιον βλεπω με ισια δοντια. Τελος παντων, μιλαω πολυ οποτε θα μπω στο θεμα. Οταν ημουν 14 ετων οι γονεις μου με πηγαν στον ορθοδοντικο. Μου ειπε πως χρειαζομαι σιδερακια και ζητησε 3000€ και ενα τρελο ποσο προκαταβολης των 600€ και υστερα 100€ τον μηνα. Οι γονεις μου δεν εχουν την οικονομικη ανεση για να δωσουν ενα τοσο μεγαλο ποσο κατευθειαν, οποτε με πηγαν σε αλλο ορθοδοντικο για μια δευτερη γνωμη, αλλα τα ιδια. 3000€ με 500€ προκαταβολη. Οποτε οπως καταλαβατε, δεν τα εβαλα ποτε. Απο τοτε ψαχνω καποια λυση αλλα τιποτα. Αν ξερετε να μου προτεινετε καποιον ορθοδοντικο στην Αττικη που να μην παιρνει προκαταβολη και να πηγαινει κατευθειαν στα 70-100€/μηνα θα το εκτιμουσα πολυ. 

Επεξ/σία από despina042
Δημοσ.

Εγώ έβαλα σιδεράκια κάποια χρόνια πριν γεννηθείς και οι τιμές ήταν φιξ και τότε. Νομίζω κοντά στο εκατομμύριο (δρχ)  έκαναν. Πολύς κόσμος βαζει σιδεράκια σε μεγαλύτερη ηλικία που έχει μαζέψει τα χρήματα πάντως. Κάποιοι τα κρατάνε και σαν μόδα κιόλας.

Για μένα μην κάνεις εκπτώσεις που ίσως δεν φέρουν το αποτέλεσμα που θες και αργότερα ξοδέψεις περισσότερα.. 

Στη Β Ελλάδα πηγαίνουν σε οδοντογιατρους στα Σκόπια και βγαίνουν πολύ φτηνοτερα σε σχέση με εδώ. 

Δημοσ.

Αναλογως την κατασταση, ανεβαινει και η τιμη. Δεν γλυτωνεις την προκαταβολη και τις δοσεις μετα. Για να σου ειπαν 2 ορθοδοντικοι αυτο το ποσο, μαλλον το ιδιο θα ειναι και στους υπολοιπους, +- 10%

Δημοσ.

Τα υλικά και μόνο που θα χρησιμοποιήσουν κοστίζουν. Ένα πιστόλι να ρίξεις χάσανε ποσα λεφτά αν το κάνουν έτσι..  σκέψου λίγο να είσαι στη θέση τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καλύτερη τιμή που έχω ακούσει ήταν 2000€ πάντως, πιο κάτω χλωμό.

Για την προκαταβολή δεν θυμάμαι σίγουρα να σου πω αν ήθελε ή όχι.

Για την ώρα μαζεύω λεφτά μιας και θέλω να βάλω μασελάκια/νάρθηκες και δυστυχώς το κόστος είναι μεγαλύτερο.

Επεξ/σία από Grim Ripper
Δημοσ.

Οι τιμές πάνω κάτω οι ίδιες είναι, εκτός αν έχεις γνωστό ή το συζητήσεις για χωρίς αποδείξεις κτλ. Μπορείς να πας τριγύρω και να τους πεις απευθείας τι δυνατότητες έχεις και βλέπεις αν θα σε δεχτούν ή όχι. Το υλικό τους κόστος έτσι και αλλιώς μικρό είναι, τον χρόνο τους πληρώνεις περισσότερο. 

Η εναλλακτική είναι να περιμένεις μερικούς μήνες για να μαζέψεις την προκαταβολή και το το ξεκινάς τότε. Μικρή είσαι, οπότε έχεις άπλετο χρόνο, αλλά σπρωξτο όσο μπορείς γιατί το έχω περάσει και εγώ το κόμπλεξ με το χαμόγελο και δε κανει καλό. 

Δημοσ.

Να εξηγήσεις στους γονείς σου ότι το θέμα με τα δόντια σε απασχολεί πάρα πολύ,να τους τα πεις ακριβώς όπως το περιγράφεις εδώ.Αν δεν έχουν τα 500 της προκαταβολής ας βάζουν 100 ευρώ τον μήνα στην άκρη και σε λίγους μήνες θα τα έχουν μαζέψει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κναε υπομονη να πας 18.Δουλεψε ενα καλοκαιρι και μετα πηγαινε βαλε ειτε σιδερακια ειτε οψεις.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.
14 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αναλογως την κατασταση, ανεβαινει και η τιμη. Δεν γλυτωνεις την προκαταβολη και τις δοσεις μετα. Για να σου ειπαν 2 ορθοδοντικοι αυτο το ποσο, μαλλον το ιδιο θα ειναι και στους υπολοιπους, +- 10%

η αληθεια ειναι οτι η γναθος μου δεν εχει κανενα θεμα, δηλαδη δεν εχω overbite underbite ή καποιο τετοιο θεμα. Στην κατω γναθο μου τα δοντια ειναι αρκετα ισια και δεν με «καιει» τοσο πολυ να βαλω σιδερακια κατω. Αυτο που με ενοχλει παρα πολυ ειναι η ανω γναθος μου, κυριως τα μπροστινα 6 δοντια. Οι κυνοδοντες μου ειναι πολυ πιο ψηλα απο οπου πρεπει να ειναι και αυτο χαλαει ολη την εικονα. Γι’αυτο αυτη τη στιγμη θελω να βαλω μονο πανω, και καποια στιγμη στο μελλον κατω. Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι μου ειπαν τοσο μεγαλη τιμη. Γνωριζει καποιος ποσο περιπου θα κοστισουν μονο στην ανω γναθο χωρις κανενα θεμα εκτος απο αισθητικο;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, moure είπε

Να εξηγήσεις στους γονείς σου ότι το θέμα με τα δόντια σε απασχολεί πάρα πολύ,να τους τα πεις ακριβώς όπως το περιγράφεις εδώ.Αν δεν έχουν τα 500 της προκαταβολής ας βάζουν 100 ευρώ τον μήνα στην άκρη και σε λίγους μήνες θα τα έχουν μαζέψει.

Είμαι σίγουρος ότι οι γονείς άλλο που δεν θέλουν να βοηθήσουν το παιδί τους. Δεν είναι και τόσο εύκολο να βάζουν 100 ευρώ στην άκρη κάθε μήνα. 

9 λεπτά πριν, despina042 είπε

η αληθεια ειναι οτι η γναθος μου δεν εχει κανενα θεμα, δηλαδη δεν εχω overbite underbite ή καποιο τετοιο θεμα. Στην κατω γναθο μου τα δοντια ειναι αρκετα ισια και δεν με «καιει» τοσο πολυ να βαλω σιδερακια κατω. Αυτο που με ενοχλει παρα πολυ ειναι η ανω γναθος μου, κυριως τα μπροστινα 6 δοντια. Οι κυνοδοντες μου ειναι πολυ πιο ψηλα απο οπου πρεπει να ειναι και αυτο χαλαει ολη την εικονα. Γι’αυτο αυτη τη στιγμη θελω να βαλω μονο πανω, και καποια στιγμη στο μελλον κατω. Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι μου ειπαν τοσο μεγαλη τιμη. Γνωριζει καποιος ποσο περιπου θα κοστισουν μονο στην ανω γναθο χωρις κανενα θεμα εκτος απο αισθητικο;

Που βρίσκεσαι? Θα ρωτήσω την αδερφή μου τι έκανε και τι πλήρωσε Θεσσαλονίκη. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Είμαι σίγουρος ότι οι γονείς άλλο που δεν θέλουν να βοηθήσουν το παιδί τους. Δεν είναι και τόσο εύκολο να βάζουν 100 ευρώ στην άκρη κάθε μήνα. 

Που βρίσκεσαι? Θα ρωτήσω την αδερφή μου τι έκανε και τι πλήρωσε Θεσσαλονίκη. 

αθηνα βρισκομαι δυστυχως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πανορμου πηγαινει η γυναικα μου και ειναι αρκετη καλη. Δυσκολη περιπτωση καπου στα 2500. Ισως να σου παρει λιγοτερα αν ειναι κατι πιο απλο και με δοσεις. Θα πρεπει να δωσεις μια προκαταβολη αλλα φανταζομαι μπορεις να συμφωνησεις μια πιο μικρη , 300 ευρω ας πουμε.Αν σε ενδιαφερει στειλε μου pm

Επεξ/σία από gbras
Δημοσ.

@despina042 δεν ξερω γιατι γελασες, αλλα ισχυει. Πηγαινε σε καμια επαρχιακη πολη και μαλλον θα ειναι πιο ακριβα :) 

Οπως και να εχει, η αδερφη μου πληρωσε 2500 για ισιωμα τα κατω, και πανω για να βγαλει το νεογιλο κυνοδοντα (ειχε σφηνωσει) και να κατεβασουν τον μονιμο στην σωστη θεση. Αρα, 1 δοντι ειχε το θεμα με τα αλλα απλα να τα ρυθμιζει για κενα κτλ. Αν εσυ εχεις 6 προβληματικα δοντα, λογικοτατο ποσο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

@despina042 δεν ξερω γιατι γελασες, αλλα ισχυει. Πηγαινε σε καμια επαρχιακη πολη και μαλλον θα ειναι πιο ακριβα :) 

Οπως και να εχει, η αδερφη μου πληρωσε 2500 για ισιωμα τα κατω, και πανω για να βγαλει το νεογιλο κυνοδοντα (ειχε σφηνωσει) και να κατεβασουν τον μονιμο στην σωστη θεση. Αρα, 1 δοντι ειχε το θεμα με τα αλλα απλα να τα ρυθμιζει για κενα κτλ. Αν εσυ εχεις 6 προβληματικα δοντα, λογικοτατο ποσο.

αχαχααχαχ νομιζα οτι ηταν απλα χαμογελο γιατι δεν ηξερα τι να απαντησω. ευχαριστω πολυ για την απαντηση:)

3 ώρες πριν, gbras είπε

Στην πανορμου πηγαινει η γυναικα μου και ειναι αρκετη καλη. Δυσκολη περιπτωση καπου στα 2500. Ισως να σου παρει λιγοτερα αν ειναι κατι πιο απλο και με δοσεις. Θα πρεπει να δωσεις μια προκαταβολη αλλα φανταζομαι μπορεις να συμφωνησεις μια πιο μικρη , 300 ευρω ας πουμε.Αν σε ενδιαφερει στειλε μου pm

αν η προκαταβολη ειναι οντως λιγοτερη τοτε σιγουρα με ενδιαφερει! ευχαριστω πολυ:) προσπαθησα να στειλω προσωπικο μηνυμα αλλα κατι πηγε στραβα χαχαχ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...