Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είμαι 35, με ένα(άχρηστο)χαρτί δημοσίου ιεκ εσωτερικής διακόσμησης και proficiency αγγλικών.Μόνη εργασιακή εμπειρία δουλειές του ποδαριού και ως πωλήτρια για χρόνια από μαγαζιά σε μαγαζια και για 9 μηνες διαχείριση opencart και data entry σε ένα κοσμηματοπωλείο.Ψαχνω να βρω μια λύση για να βελτιωσω επαγγελματικά τη ζωή μου.

Θεωρω ότι είμαι σχετικά καλή μόνο σε ότι έχει να κάνει με design και αισθητική, ίσως έχω και μια κλίση στους υπολογιστές και άνεση με τις ξένες γλώσσες και εχω ζητήσει financial aid από τη coursera για να δοκιμάσω 3 ειδικότητες:digital marketing, web design-wordpress, graphic design.Φανταζομαι ότι δε πρόκειται να βρω δουλειά ακόμα και  με βασικό μισθό για να ξεφύγω προσωρινα απο το retail μόνο με σεμινάρια, οπότε αναρωτιέμαι τι άλλο μπορώ να κάνω.

Πανελληνιες ξανά είναι η τελευταία μου επιλογή γιατί για να καταφέρω να βγάλω αει/ατει  συνεπάγεται επιστροφή στο πατρικό(τοξικό περιβάλλον) όπου δε θα χρειαστεί να δουλεύω για να συντηρούμαι.Τελος, εκτός από τη δουλειά δεν έχω άλλες υποχρεώσεις, ζω με τον σύντροφό μου, δεν έχουμε παιδιά και ζαχαρωνουμε τη προοπτική του εξωτερικού αλλά εγώ με τι προσόντα;; 

Δεκτή κάθε συμβουλή και εμπειρία και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. 🙂

Δημοσ.

Kαταρχάς αυτό που τελείωσες δεν είναι άχρηστο.

Στο Εξωτερικό, αξιοποιείται εις το έπακρον, αλλά δυστυχώς στη Μπανανία αν δεν είσαι δικηγόρος, γιατρός, λογιστής, μηχανικός, εκπαιδευτικός ότι άλλο και αν έχεις τελειώσει σε θεωρούν ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά. Μη βλέπεις τα πράγματα πως είναι στην Ελλάδα. Στο Εξωτερικό θα είχες διαφορετική αξιοποίηση. Η γνώμη μου είναι να φύγεις έξω

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sogrig18  Θεωρώ ότι μπορείτε να εξετάσετε την Ιρλανδία ή τη Μάλτα για μετανάστευση, δεδομένου ότι αμφότερες βρίσκονται στην ΕΕ, είναι αγγλόφωνες και προοδευτικές χώρες. Αφού καταλήξεις στις υποψήφιες ειδικότητες, μπορείς ν' απευθυνθείς σ' ένα σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.  Επίσης κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να επιδιώξεις τη λήψη κάποιας διεθνούς πιστοποίησης στην ειδικότητα την οποία θα επιλέξεις τελικά.

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.

Και εγώ ψηφίζω τη λύση του εξωτερικού. Τώρα για πανελλήνιες νομίζω δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, εκτός εάν ξέρεις ακριβώς που θέλεις να περάσεις και είσαι εντάξει με τον χρόνο που θα χαθεί χωρίς να έχεις κάποιο σταθερό εισόδημα. Μια χαρά είναι αυτό που έχεις σπουδάσει, πιστεύω έξω με ψάξιμο θα μπορέσεις να κάνεις πράγματα και αφού είναι και ο σύντροφος θετικός στο να φύγετε, δε βλέπω κανένα λόγο να μείνεις Ελλάδα. Εκτός από τις χώρες που ανέφεραν τα παιδιά εγώ θα σκεφτόμουν και για Γερμανία ή Ολλανδία, εκεί από ότι ξέρω από φίλους μου είσαι μια χαρά και με τα αγγλικά για αρχή, σίγουρα μετά πρέπει να μάθεις και τη γλώσσα. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!

Δημοσ.

Βρες μια σχολή εδώ Ελλαδα για digital marketing - web design - διαχειρηση ηλεκτρονικού καταστηματος κλπ αν σου αρεσει θα το εξελίξεις ( Αν γνωρίζει και εχεις εμπειρια δε χρειαζεται το πολυ να τα μαθεις απο το ιντερνετ). Εδω στην ελλαδα με την πανδημια ανοιξαν ολοι ηλ. καταστηματα εχει θεσεις εργασιας αν μπορεσεις να βγαλεις και καποιο ιεκ οικονομικης κατευθηνσης θα εισαι διαμαντη! Γνωμη μου μεινε Ελλαδα "λύσε το προβλημα σου μη προσπαθεις να ξεφύγεις απο αυτο". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...