protoboard Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Ποια είναι η άποψη σας για Μεταπτυχιακό σε Επιστήμη Υπολογιστών με πτυχίο Μαθηματικών;
pi314 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, protoboard είπε Καλησπέρα σε όλους, Ποια είναι η άποψη σας για Μεταπτυχιακό σε Επιστήμη Υπολογιστών με πτυχίο Μαθηματικών; Ωραίος! Αν πας σε full θεωρητική πληροφορική δε νομίζω να έχεις θέμα, γιατί μαθηματικά κάνουν και εκεί. Αν πας σε κανένα άλλο που έχει και μαθήματα που γράφεις κώδικα, αν δεν έχεις background από κώδικα θα πρέπει να ασχοληθείς και μόνος σου... Έχεις ιδέα από κώδικα? Γλώσσες προγραμματισμού και τέτοια? Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από pi314
protoboard Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, pi314 είπε Ωραίος! Αν πας σε full θεωρητική πληροφορική δε νομίζω να έχεις θέμα, γιατί μαθηματικά κάνουν και εκεί. Αν πας σε κανένα άλλο που έχει και μαθήματα που γράφεις κώδικα, αν δεν έχεις background από κώδικα θα πρέπει να ασχοληθείς και μόνος σου... Έχεις ιδέα από κώδικα? Γλώσσες προγραμματισμού και τέτοια? Ευχαριστώ για την απάντηση (ωραίο username). Από γλώσσες προγραμματισμού είχα ασχοληθεί αρκετά μόνος μου στα πρώτα έτη αλλά αντικειμενικά είμαι αρκετά σκουριασμένος (μας έφαγε η θεωρία και οι αποδείξεις στην πορεία γάρ). Απόψεις που ακούω είναι ότι κάποιος που έχει σπουδάσει πχ πληροφορική και έχει μεγαλύτερη τριβή έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ άλλες λένε ότι επειδή ο μαθηματικός έχει μεγάλο θεωρητικό υπόβαθρο διαθέτει πλεονέκτημα πχ σε βελτιστοποίηση αλγορίθμων ή να καταλάβει πως δουλεύουν τα εργαλεία από πίσω. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από protoboard
pi314 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, protoboard είπε Ευχαριστώ για την απάντηση (ωραίο username). Από γλώσσες προγραμματισμού είχα ασχοληθεί αρκετά μόνος μου στα πρώτα έτη αλλά αντικειμενικά είμαι αρκετά σκουριασμένος (μας έφαγε η θεωρία και οι αποδείξεις στην πορεία γάρ). Απόψεις που ακούω είναι ότι κάποιος που έχει σπουδάσει πχ πληροφορική και έχει μεγαλύτερη τριβή έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ άλλες λένε ότι επειδή ο μαθηματικός έχει μεγάλο θεωρητικό υπόβαθρο διαθέτει πλεονέκτημα πχ σε βελτιστοποίηση αλγορίθμων ή να καταλάβει πως δουλεύουν τα εργαλεία από πίσω. Πρέπει να δεις τι μαθήματα κάνουν στον οδηγό σπουδών. Από εκεί θα καταλάβεις. Αλλά γενικά είναι συνηθισμένο κάποιος φυσικός ή μαθηματικός να ασχολείται εν τέλει με την πληροφορική... 1
Theo1903 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Η πληροφορική είναι αρκετά ευρύς κλάδος και ειδικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες. Αν μιλάμε για μεταπτυχιακό γενικής πληροφορικής, συνήθως απαιτείται αρκετός προγραμματισμός και σχετικές εργασίες αλλα αυτές είναι ως επι το πλείστον ομαδικές οπότε τουλάχιστον δεν θα είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ χαμένος/η. Επίσης έχε στο νου σου οτι πολλά (ειδικά Ελληνικά) πανεπιστήμια αυτά τα προγράμματα τα κάνουν structure με την ιδέα να προσεγγίσουν αποφοίτους θετικών επιστημών γενικότερα και όχι απλά πληροφορικούς. Αν μη τι άλλο, μετά τον απόφοιτο πληροφορικής νομίζω οτι ο μαθηματικός είναι ο πλέον κατάλληλος για κάτι τέτοιο.... Τώρα αν πας σε κάτι που κλείνει περισσότερο σε υπολογιστικά συστήματα, distributed, big data κτλπ ίσως το τεχνικό κομμάτι να σε ζορίσει λίγο (χωρίς να σημαίνει πως αν "ζοριστείς" λίγο παραπάνω δεν θα το βγάλεις). Απο την άλλη αν πας σε κάτι που κλείνει περισσότερο σε data science, AI και τα συναφή, θα βρεθείς σε γνωστά νερά με στατιστική και γραμμική άλγεβρα να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.
protoboard Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Theo1903 είπε Η πληροφορική είναι αρκετά ευρύς κλάδος και ειδικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες. Αν μιλάμε για μεταπτυχιακό γενικής πληροφορικής, συνήθως απαιτείται αρκετός προγραμματισμός και σχετικές εργασίες αλλα αυτές είναι ως επι το πλείστον ομαδικές οπότε τουλάχιστον δεν θα είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ χαμένος/η. Επίσης έχε στο νου σου οτι πολλά (ειδικά Ελληνικά) πανεπιστήμια αυτά τα προγράμματα τα κάνουν structure με την ιδέα να προσεγγίσουν αποφοίτους θετικών επιστημών γενικότερα και όχι απλά πληροφορικούς. Αν μη τι άλλο, μετά τον απόφοιτο πληροφορικής νομίζω οτι ο μαθηματικός είναι ο πλέον κατάλληλος για κάτι τέτοιο.... Τώρα αν πας σε κάτι που κλείνει περισσότερο σε υπολογιστικά συστήματα, distributed, big data κτλπ ίσως το τεχνικό κομμάτι να σε ζορίσει λίγο (χωρίς να σημαίνει πως αν "ζοριστείς" λίγο παραπάνω δεν θα το βγάλεις). Απο την άλλη αν πας σε κάτι που κλείνει περισσότερο σε data science, AI και τα συναφή, θα βρεθείς σε γνωστά νερά με στατιστική και γραμμική άλγεβρα να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Ευχαριστώ. Το μεταπτυχιακό είναι αυτό του csd. Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα