stevevti Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα στους φίλους Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μία motherboard asus maximus extreme socket 775 Αυτές οι motherboard δεν έχουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου και αγόρασα από έναν φίλο μια supreme fx II που είχα δει στο διαδίκτυο ότι πάνε μαζί Δεν έχω καταφέρει να λειτουργήσει με τίποτα η κάρτα ήχου αυτή ενώ λειτουργούσε όταν την αγόρασα Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος Η σελίδα της asus εν τω μεταξύ έχει σταματήσει να δίνει βοήθεια για αυτή την motherboard. Αν μπορεί και αν ξέρει κάποιος φίλος να με βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος αν υπάρχουν κάπου κάποιοι drivers για αυτήν την κάρτα ήχου όσο κι αν προσπάθησα δεν βρήκα πουθενά Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Dark_Nightfall Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, stevevti είπε Ναι στη μαύρη αλλά δεν τη αναγνωρίζει Δεν φαίνεται καθόλου σαν συσκευή στο device manager ;
Dark_Nightfall Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, stevevti είπε Όχι δυστυχώς Δοκίμασε την σε άλλο μηχάνημα , εναλλακτικά σε διαφορετικές θύρες , η έχει πρόβλημα η κάρτα και δεν αναγνωρίζεται η δουλεύει μόνο σε συγκεκριμένες μητρικές της asus μιας και θεωρείται παρελκόμενο. Αν υπάρχει κάποιος να το επιβεβαιώσει καλώς , μάλλον η κάρτα δεν δουλεύει σε άλλη μητρική εκτός από αυτή που προοριζόταν ως παρελκόμενο.
stevevti Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Ευχαριστώ θα την δοκιμάσω σε άλλο pc και βλέπουμε καλό βράδυ
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Έχω μια Maximus formula SE και έψαχνα μήπως βρω τη κάρτα ήχου της. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα Pin της PCIe απ' ότι διάβασα είναι ανάποδα από των απλών PCIe και δεν δουλεύουν στις κοινές. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και γι' αυτή που είναι επόμενη έκδοση.
stevevti Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Εγώ φίλε μου θα τη δοκιμάσω και σε ένα άλλο PC όπως μου πρότεινε ένας άλλος φίλος από το φόρουμ αν δουλέψει στο άλλο το PC πάει να πει πώς δεν τη δέχεται η συγκεκριμένη motherboard η δικιά μου αν τελικά δουλεύει και νομίζεις ότι σου κάνει όσο την αγόρασα θα την πουλήσω Αν θέλεις και είσαι από Αθήνα θα μιλήσουμε
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, stevevti είπε Εγώ φίλε μου θα τη δοκιμάσω και σε ένα άλλο PC όπως μου πρότεινε ένας άλλος φίλος από το φόρουμ αν δουλέψει στο άλλο το PC πάει να πει πώς δεν τη δέχεται η συγκεκριμένη motherboard η δικιά μου αν τελικά δουλεύει και νομίζεις ότι σου κάνει όσο την αγόρασα θα την πουλήσω Αν θέλεις και είσαι από Αθήνα θα μιλήσουμε Δεν δουλεύει σε κανένα άλλο PC είναι μόνο για την μητρική σου (εκτός αν δεν ήταν μαζί η μητρική με την κάρτα δεν θυμάμαι αν και η δική σου την είχε). Εγώ είχα μια asus striker II extreme που είχε μια τέτοια κάρτα επέκτασης ήχου δεν την είχα βάλει ποτέ όμως γιατί είχα μια Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro ή κάπως έτσι νομίζω όμως ότι το coaxial και το spdif δούλευαν και χωρίς την κάρτα. Τέσπα δεν κατάφερα να βρω την μητρική στην σελίδα της asus περίεργο... βρήκα όμως την δική μου και έχει audio drivers μέχρι για windows 7 64 bit (https://www.asus.com/SupportOnly/Striker_II_Extreme/HelpDesk_Download/)δοκίμασε αυτούς αν θες γιατί η κάρτα ειναι ίδια βέβαια το chipset της striker II είναι διαφορετικό (nvidia κάτι δεν θυμάμαι και δεν βγάζει έκτοτε η nvidia chipset για μητρικές) μπορεί ενδεχόμενα και το chipset driver να χρειαστεί για να δουλέψει η συγκεκριμένη κάρτα οπότε θα πρέπει να βρεις για την δική σου. Αλλιώς αν βρεις και chipset και audio driver και πάλι δεν δουλεύει πάει να πει πως ή χάλασε η κάρτα ή η PCIe που την δέχεται (μόνο στην μαύρη μπαίνει. )
stevevti Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Πρώτα από όλα ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας Αυτό που έκανα ήταν να κάνω εξαρχής μία καινούργια εγκατάσταση των windows αυτό που δεν είχα πει ήταν τα windows που προσπαθούσα να τα περάσω ήταν τα 10 pro με την καινούργια εγκατάσταση όλα διορθώθηκαν και όλα αναγνωρίστηκαν από το update των windows τώρα όλα δουλεύουν μία χαρά Αυτή η κάρτα ήχου η supreme FX 2 ήταν από asus striker extreme εγώ προσπαθούσα να τη βάλω σε maximus extreme και ίσως για αυτό να είχα πρόβλημα Τώρα όμως με την καινούργια κατάσταση όπως είπα και πριν Όλα διορθωτικαν Ευχαριστώ και πάλι όλους τους φίλους 1
Dr_Pepper Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, stevevti είπε Πρώτα από όλα ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας Αυτό που έκανα ήταν να κάνω εξαρχής μία καινούργια εγκατάσταση των windows αυτό που δεν είχα πει ήταν τα windows που προσπαθούσα να τα περάσω ήταν τα 10 pro με την καινούργια εγκατάσταση όλα διορθώθηκαν και όλα αναγνωρίστηκαν από το update των windows τώρα όλα δουλεύουν μία χαρά Αυτή η κάρτα ήχου η supreme FX 2 ήταν από asus striker extreme εγώ προσπαθούσα να τη βάλω σε maximus extreme και ίσως για αυτό να είχα πρόβλημα Τώρα όμως με την καινούργια κατάσταση όπως είπα και πριν Όλα διορθωτικαν Ευχαριστώ και πάλι όλους τους φίλους Τέλος καλό όλα καλά, αλλά δούλεψε γιατί και η maximus είχε τέτοια πατέντα Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα δούλευε σε άλλη μητρική (ακόμη και asus ) γιατί α) το είχα δοκιμάσει πριν χρόνια και β) τότε πριν χρόνια το είχα ψάξει και θυμάμαι να είχα καταλήξει απο τα ευρήματα μου ότι δεν δουλεύει σε άλλες μητρικές. + είχα μια πιο αρχαία asus με παρόμοια κάρτα επέκτασης αλλά ήταν για video όχι για ήχο (έβγαζε VGA κτλ εκει δεν τα είχα στην μητρική) που πάλι δεν δούλευε σε καμία άλλη μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα