Προς το περιεχόμενο

Το πρώτο PlayStation 5 «Slim» υπάρχει χάρη σε έναν YouTuber

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

κορυφαίος μου άρεσε πολύ 🙂 , αλλά , δεν νομίζω πως μπορεί να το κάνει ο καθένας αυτό , θέλει εξοπλισμό - υλικά - κεφάλαιο , καλή ίσως και κάτι παραπάνω από καλή ,   γνώση ...., άριστο  χειρισμό του εξοπλισμού , και των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσεις  , και άφθονο  χρόνο ........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θα έλεγα πάντως , ότι το έκανε μικρότερο , γιατί εαν το καλοσκεφτεί κάπαοιος, πιάνει περισσότερο χώρο τώρα, δεν μιλάω για την τιμή που πήγε στο 2πλάσιο.

Το ότι έκανε καλή δουλειά , έκανε, αλλά χωρίς βασική ουσία.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lost2 είπε

Δεν θα έλεγα πάντως , ότι το έκανε μικρότερο , γιατί εαν το καλοσκεφτεί κάπαοιος, πιάνει περισσότερο χώρο τώρα, δεν μιλάω για την τιμή που πήγε στο 2πλάσιο.

Το ότι έκανε καλή δουλειά , έκανε, αλλά χωρίς βασική ουσία.

θεωρώ ότι πέτυχε να το κάνει μικρότερο ως προς το βασικό σκέλος ,  αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο ως προς οικονομικό κομμάτι , και επιφυλάσσομαι για την αντοχή της υδρόψυξης στο χρόνο ....  πάντως μου άρεσε πάρα πολύ σαν σκέψη και θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ καλή στην εκτέλεση της ,....

Επεξ/σία από optimerious

3 ώρες πριν, poulinos είπε

ενω εσυ σπαταλας δημιουργικα τον χρονο σου στο ινσομνια σχολιαζοντας.χαχα

Εεε τουλάχιστον ειναι δωρεαν! 😂

3 ώρες πριν, oldnew είπε

Ναι, δεν έχει τι να κάνει ο συγκεκριμένος. Έχεις παρει χαμπάρι οτι πληρώθηκε 1000αδες ευρώ απο τις διαφημίσεις του YouTube? Αρα δεν το έκανε γιατί δεν ειχε τι να κάνει, αλλά για τη δημιουργικότητα ΚΑΙ το κέρδος. 

Ναι εντάξει αυτο για το κερδος εχεις δικιο παω πάσο, να πω την αληθεια δε πηγε το μυαλο μου. 

5 minutes ago, MikeGR7 said:

Εεε τουλάχιστον ειναι δωρεαν! 😂

Ναι εντάξει αυτο για το κερδος εχεις δικιο παω πάσο, να πω την αληθεια δε πηγε το μυαλο μου. 

δεν ειναι μονο τα views. καποιος που φτιαχνει τετοια και τα παρουσιαζει ανετα βρισκεται σε μια χ δουλεια.ειναι πολλα απο πισω.περα απο το να πουλησει οπως  ειχε γινει με το iphone με usb type c που πιασε πολλααα λεφτα

• Like 2

Θα μας τρελανουν ... Που το ειδαν το SLIM ???  Ειναι σαν εχεις Βαλει Κοτσαδορο και τραβας Σπιτι απο πισω , με το ψυγείο , κυκλοφορητή , σωληνώσεις , τροφοδοτικα , κτλ κτλ  δεν εχει απολυτος κανενα νοημα.

Ασε που χανεις και σε αξιοπιστια και σε μεταφορα ( να το πας σε κανα φιλο στο εξοχικο κτλ) .

Ο μονος λογος υπαρξης θα ηταν να εκαναν ενα θερμοηλεκτρικο Project που οντος θα ηταν μικροτερο σε μεγεθος ( συνολικα) .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί κανείς δεν εστιάζει σε ενα ουσιαστικό πρόβλημα - που εμένα τουλάχιστον με εκπλήσσει - και δεν έχει να κάνει με το ιδιοφυές πρότζεκτ του ανθρώπου αλλά με την σχεδίαση της μητρικής από τη Sony?

Αν κατάλαβα καλά, στο σημείο του βίντεο που ανακαλύπτει οτι το ψυγείο είχε πέσει στο χαλί με αποτέλεσμα οι ανεμιστήρες να μην δημιουργούν airflow, συμπεραίνει την υπερθέρμανση (αιτία για το freeze) κι ελπίζει να μην είναι μόνιμη η βλάβη. Δυστυχώς όμως ήταν μόνιμη!

Με τόσες διαθέσιμες τεχνολογίες για temp monitoring το θεωρώ εντελώς ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει ενας μηχανισμός προστασίας.

Αντιλαμβανόμαστε πως το ψυκτικό υγρό δεν μπορούσε να απάγει τη θερμότητα λόγω του μη λειτουργικού ψυγείου (λόγω της πτώσης στο χαλί) και κατα συνέπεια τα εξαρτήματα έφτασαν εκτός ορίων λειτουργίας προκαλώντας τη μόνιμη βλάβη. Από όλα αυτά (VRMs, RAM, AMD Oberon SoC) αυτό που έχει σοβαρό TDP και υπερθερμαίνεται σε ελάχιστο χρόνο πριν από τα υπόλοιπα προφανώς και είναι το AMD Oberon SoC με TDP περίπου στα 180W. Λογικά είναι το πρώτο που έφτασε εξωφρενικές θερμοκρασίες εκτός προδιαγραφών ΠΡΙΝ τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Ο on-die (DTS)ensor τι ανέφερε στο σύστημα ως θερμοκρασία?

Γιατί ολοκληρωτική βλάβη? Για ποιόν λόγο η κονσόλα δεν απενεργοποιήθηκε ΠΡΙΝ τη ζημιά? Στο 2022 είμαστε (2020 release), επαναλαμβάνω υπάρχουν πόσες τεχνολογίες temp monitoring που θα μπορούσαν να το σώσουν.

Εκτός κι αν η κρίση επιβάλλει στοχευμένες ευπάθειες κι άρα σκόπιμο engineering που παρέλειψε μια τέτοια δικλείδα ασφαλείας.

Επεξ/σία από Ardov
  • Like 1

Ωραίο το βίντεο, καλλιτέχνης ο φίλος που έκανε την πατέντα, αξίζουν τα views, αλλά συμφωνώ και εγώ ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ένα slim PS5.

Αν μή τι άλλο, το πραγματικό αποτύπωμα του μηχανήματος και οι απαιτήσεις χώρου αυξήθηκαν.

Εγώ έχω ειδικό χώρο στο έπιπλο της TV, όπου οι κονσόλες είναι μέσα και δεν γίνονται απλά slim, κυριολεκτικά εξαφανίζονται από τα μάτια σου.

2 ώρες πριν, Chocobo είπε

Συμφωνώ στα περισσότερα.

Η ένσταση μου , πράγμα που με παραξένεψε στο βίντεο , είναι ο θόρυβος.

Έβαλε 7 fan 60mm ? στο ψυγείο.Δεν ξέρω αν θυμάσαι τι θόρυβο βγάζουν αυτά ειδικά σε τόσο παχύ ψυγείο.Θυμάμαι σε κάτι προιστορικά pc που είχαν μικρά fan ή ακόμα και τροφοδοτικά , έκαναν απίστευτο θόρυβο.Φαντάζομαι 8 απο δαύτα ακόμα και κρυμμένα πίσω απο το γραφείο θα κάνουν περισσότερο φασαρία απο το κανονικό.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο και χωρίς καμία πρόθεση να υπονομεύσουμε την εργασία του κυρίου(την οποία θεωρώ εξαιρετική) έχουν ένα δίκιο και τα παιδιά που λένε για το άλλο ''μισό'' που είναι τούβλο.Αν και δεν έχω ακριβής διαστάσεις κρίνοντας απο το ψυγείο μόνο η κατασκευή αυτή είναι περίπου 80cm x 12cm.Ε δεν λες ότι το κρύβεις και άνετα πίσω απο μια τηλεόραση.Με το ίδιο σκεπτικό όπως σωστά λένε πολλοί ανοίγεις μια τρύπα πίσω στο έπιπλο για airfllow , το πετάς μέσα και δεν το βλέπεις κάν.

ps5.jpg

Σωστή σκέψη. Πάντως τα συγκεκριμένα κάνουν λιγότερο θόρυβο (Noctua NF-A6x25 FLX | 60 mm | 3000 rpm | 19,6 dB) από έναν αθόρυβο 140αρι ανεμιστήρα (Be Quiet Pure Wings 2 | 140 mm | 1000 rpm | 19,8dB).

Γιαυτό άλλωστε θες και ένα 100άρικο περίπου και για τα 6!

Η noctua είναι άλλο επίπεδο και τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που είχαμε 60-80αρια φανάκια στα pc πάρα πολλά...

Όσο για την υλοποίηση, content creator είναι ο άνθρωπος. Ένα fun diy PS5 slim prototype έφτιαξε. Δεν αποτελεί κάποια πρόταση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, μονο ο χαλκός που χρειάστηκε κόστιζε περισσότερο από το PS5.

12 ώρες πριν, Sunlight-knight είπε

Λαλακίες!!! Βγάλε μωρη καρμίρα Σόνι κονσόλα - τηλεόραση πακέτο να πάνε σφαίρα οι πωλήσεις! Τηλεόραση τριών διαφορετικών ιντσών με 2.1 πάνω , ps5 διάχυτο στην πλατούλα της tv και άγιος Ο Θεός!!!!1!1!!1!1

Πιστεύω θα είχε όση επιτυχία είχαν οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο βίντεο ή dvd player, ελάχιστη.

• Like 1

10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πιστεύω θα είχε όση επιτυχία είχαν οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο βίντεο ή dvd player, ελάχιστη.

Που τις θυμήθηκες ρε θηρίο; Πω πω!!! 

• Like 1

Ότι μαλακία σκεφτεί κανείς το κάνει, και το παρουσιάζει στο YouTube ως καινοτομία.........οτι να ναι πραγματικά.🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️  

Θα κυλιέται στα γέλια με δαυτό κάπου Ο Mark Cerny!!!

2 ώρες πριν, Ardov είπε

Γιατί κανείς δεν εστιάζει σε ενα ουσιαστικό πρόβλημα - που εμένα τουλάχιστον με εκπλήσσει - και δεν έχει να κάνει με το ιδιοφυές πρότζεκτ του ανθρώπου αλλά με την σχεδίαση της μητρικής από τη Sony?

Αν κατάλαβα καλά, στο σημείο του βίντεο που ανακαλύπτει οτι το ψυγείο είχε πέσει στο χαλί με αποτέλεσμα οι ανεμιστήρες να μην δημιουργούν airflow, συμπεραίνει την υπερθέρμανση (αιτία για το freeze) κι ελπίζει να μην είναι μόνιμη η βλάβη. Δυστυχώς όμως ήταν μόνιμη!

Με τόσες διαθέσιμες τεχνολογίες για temp monitoring το θεωρώ εντελώς ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει ενας μηχανισμός προστασίας.

Αντιλαμβανόμαστε πως το ψυκτικό υγρό δεν μπορούσε να απάγει τη θερμότητα λόγω του μη λειτουργικού ψυγείου (λόγω της πτώσης στο χαλί) και κατα συνέπεια τα εξαρτήματα έφτασαν εκτός ορίων λειτουργίας προκαλώντας τη μόνιμη βλάβη. Από όλα αυτά (VRMs, RAM, AMD Oberon SoC) αυτό που έχει σοβαρό TDP και υπερθερμαίνεται σε ελάχιστο χρόνο πριν από τα υπόλοιπα προφανώς και είναι το AMD Oberon SoC με TDP περίπου στα 180W. Λογικά είναι το πρώτο που έφτασε εξωφρενικές θερμοκρασίες εκτός προδιαγραφών ΠΡΙΝ τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Ο on-die (DTS)ensor τι ανέφερε στο σύστημα ως θερμοκρασία?

Γιατί ολοκληρωτική βλάβη? Για ποιόν λόγο η κονσόλα δεν απενεργοποιήθηκε ΠΡΙΝ τη ζημιά? Στο 2022 είμαστε (2020 release), επαναλαμβάνω υπάρχουν πόσες τεχνολογίες temp monitoring που θα μπορούσαν να το σώσουν.

Εκτός κι αν η κρίση επιβάλλει στοχευμένες ευπάθειες κι άρα σκόπιμο engineering που παρέλειψε μια τέτοια δικλείδα ασφαλείας.

Βάση google υπάρχει.Τώρα γιατί δεν λειτούργησε είναι άλλο θέμα. 

B625E038-F8F3-4F35-929C-7C9DA2539747.jpeg

@Chocobo, Αυτό γνώριζα κι εγώ μέχρι στιγμής για το προειδοποιητικό μήνυμα. Υποθέτω πως η αύξηση της θερμοκρασίας έγινε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που το σύστημα δεν πρόλαβε καν να εμφανίσει την ειδοποίηση. 

Πέραν ειδοποίησης ωστόσο, υπάρχουν πόσες άλλες τεχνολογίες όπως το thermal throttling που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή μιας σοβαρής μόνιμης βλάβης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...