valadsk Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Γυρίζοντας σήμερα μεσημέρι από Θεσσαλονίκη, στην Εθνική προς Αθήνα λίγο πριν το ύψος του Βόλου σε μια χαρακτηριστική ανηφόρα (ρεύμα προς αθήνα), βλέπω το αμάξι με 5η και 140 στο κοντέρ πριν την ανηφόρα, να έχει πέσει στα 110 χιλιόμετρα στο τέλος της χωρίς να σηκώσω το γκάζι καθόλου. Αυτό γινόταν πάντα, εχει 330-340 χιλιάδες χιλιόμετρα άλλωστε πλέον, η θερμοκρασία κανονικά (έχω κάνει άπειρες φορές το δρομολόγιο). Σήμερα όμως, στο τέλος της ανηφόρας, η θερμοκρασία ανέβαινε επικίνδυνα πλησιάζοντας το κόκκινο. Πανικόβλητος βρήκα πάρκιν στα 500 μέτρα σταματάω και ακούω το βιτιλαντέρ ανοιχτό (έχει δυο). Η θερμοκρασία δεν πέφτεει καθόλου. Ανοίγω καλοριφέρ τέρμα στο ζεστό και τέρμα σε ένταση (μου είχε πει ο αρχικός ιδιοκτήτης αν ανεβα΄σει θερμοκρασία ανάβεις το καλοριφέρ στο full. Ελάχιστα έπεσε με το εν λόγω κόλπο. Ξεκινάω λέω με την αντίσταση του αέρα, μπας και κρυώσει, 5η σε κατηφόρα με 2.000 στροφές και 70-80 km.h. Τίποτα, ανεβαίνει πάλι, βγάζω ταχύτητα και το αφήνω να κυλίσει, πε΄φτει στο κανονικό, στη μέση. Λίγο μετά πάλι αρχίζει να ανεβαίνει προς τα κόκκινα. Σταματάω, το βιντιλαντέρ ανοιχτό πάλι. Εννοείται και το καλοριφέρ. Τρόμαξα μέχρι να φθάσω στον προορισμό μου, με θερμοκρασία λίγο πριν το κόκκινο ο δείκτης. Κανονικά, ήταν πάντοτε στο μέσο χειμώνα καλοκαίρι και με ac ανοιχτό και ζόρισμα. Nissan almera 1400 οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Λεω να παρω θερμοστάτη και να τον αλλάξω, εφόσον το βιτιλαντέρ είναι συνεχώς ανοιχτό, δεν σβήνει καθόλουθ ακόμη και αν ο δείκτης μεταφερθεί στο μέσο για ένα 3 λεπτο και αρχίζει πάλι να ανεβαίνει. Μόλις ανοίξω το καλοριφέρ, ο δείκτης θερμοκρασίας ανέβηκε απότομα ένα δάχτυλο. Έκανα άπειρες δοκιμές, δεν ξερω τι να κανω. Τι μου προτείνετε; Εννοείται το σύστημα έχει ψυκτικό υγρό full. Επίσης, όταν το έβαλα στο πάρκινκ και το έσβησα για να φύγω, έκανε έναν θόρυβο σαν να έσταζε νερό. Άνοιξα το καπό δεν έσταζε τίποτα και μάλλον πρέπει να κοχλάζει το νερό. φίλοι λένε ότι ψήνει φίδια στον κάμπο της Λάρισας σήμερα και είναι φυσικό να ανεβει η θερμοκρασία. Όμως εγώ που ξε΄ρω το αμάξι μου δεν μου φαίνεται φυσικό. Να πηγαίνω με 160 από Θεσσαλονίκη στην εθνική ντάλα μεσημε΄ρι και στο ύψος του Βόλου, να ανεβάζει θερμοκρασία. Μέχρι να φθάσω στο Βόλο να μην έχει κουνηθεί ο δείκτης από το μέσο (κανονικό). Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από valadsk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 πολλά παίζουν. κολλημένη βαλβίδα θερμοστάτη χαλασμένη τάπα ψυγείου που δεν ανοίγει στη σωστή πίεση φλάτζα κεφαλής κλπ κλπ. πας σε μηχανικό να ξεκινήσει έναν έλεγχο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Επισης και το aircon να αναψεις κανει την ιδια δουλεια με το καλοριφερ,απλα το καλοριφερ ηταν για τα πιο παλια αυτοκινητα που δεν ειχαν ac.Τωρα στο θεμα μας,εαν κοχλαζει τα "νερα" πιθανοτατα φλατζα(καλη περιπτωση) ρηγμα στο καπακι/κορμο(κακη περιπτωση),επισης ομως παιζει και βαλβιδα θερμοστατη οπως ανεφερε ο προλαλησας φιλος ισως και αντλια νερου να θελει αλλαγη.Παντως αμεσα σε μαστορα γιατι εαν οντως "καψωνει" το μοτερ και δεν ειναι ηλεκτρολογικο το θεμα οσο αργοτερα τοσο χειροτερα. Οσο για την εξωτερικη θερμοκρασια,περισυ με τα 43αρια εκανα πορεια 60χλμ με το starlet που ηξερα οτι ειχε ρηγμα στον κορμο και παλι δεν ανεβασε πανω απο 90(εξωτερικο οργανο) και του αυτοκινητου λιγο πανω απο τη μεση. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Gatilaras 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Gatilaras είπε Επισης και το aircon να αναψεις κανει την ιδια δουλεια με το καλοριφερ,απλα το καλοριφερ ηταν για τα πιο παλια αυτοκινητα που δεν ειχαν ac.Τωρα στο θεμα μας,εαν κοχλαζει τα "νερα" πιθανοτατα φλατζα(καλη περιπτωση) ρηγμα στο καπακι/κορμο(κακη περιπτωση),επισης ομως παιζει και βαλβιδα θερμοστατη οπως ανεφερε ο προλαλησας φιλος ισως και αντλια νερου να θελει αλλαγη.Παντως αμεσα σε μαστορα γιατι εαν οντως "καψωνει" το μοτερ και δεν ειναι ηλεκτρολογικο το θεμα οσο αργοτερα τοσο χειροτερα. Οσο για την εξωτερικη θερμοκρασια,περισυ με τα 43αρια εκανα πορεια 60χλμ με το starlet που ηξερα οτι ειχε ρηγμα στον κορμο και παλι δεν ανεβασε πανω απο 90(εξωτερικο οργανο) και του αυτοκινητου λιγο πανω απο τη μεση. ^^ σας ευχαρφιστώ και τους δυο για το χρόνο σας στο προηγούμενο σέρβις ο μάστορας μου είπε ότι βλέπει σκουριά στα μπουζί, οπότε παίζει να ρουφάει τα νερά, ενώ δεν κρατάει καλό ρελαντί κάποιες φορές, ακόμα και να το ανοιξεις περισσότερο, είναι κάτω από 500 στροφές και τρέμει, το αισθάνεσαι ότι δεν είναι κανονικό ρελαντί. σε κάθε περίπτωση την πάτησα Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από valadsk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) μπορεί να τα έπαιξε ο θερμοστάτης και να ανοίγει τέρμα ψηλά , αν και συνήθως κολλάει ανοιχτός και γυρνάν τα νερά συνέχεια , ίσως αντλία νερού αν σου λείπουν νερά , φλάντζα ΑΛΛΑ δυστυχώς τα λάδια σου τηγανίστηκαν και τα αλλάζεις αναγκαστικά ακόμα και αν τα άλλαξες πριν εβδομάδα Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από korakios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 σε βλεπω για φλαντζα με τοσα χιλομετρα κλπ και ενδειξη οτι καπου κανουν βολτα τα νερα.......... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε μπορεί να τα έπαιξε ο θερμοστάτης και να ανοίγει τέρμα ψηλά , αν και συνήθως κολλάει ανοιχτός και γυρνάν τα νερά συνέχεια , ίσως αντλία νερού αν σου λείπουν νερά , φλάντζα ΑΛΛΑ δυστυχώς τα λάδια σου τηγανίστηκαν και τα αλλάζεις ακόμα και αν τα άλλαξες πριν εβδομάδα τα λάδια είναι το λιγότερο, μόνο ενα 40αρι 4 λίτρα παίρνει. ειμαι επαρχια και το κοντινότερο συνεργείο είναι στα 20 χιλιομετρα. με ανηφορες κατηφορες, την πάτησα δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Η οδική μια χαρά θα σε πάει στο συνεργείο σου δωρεάν. Μη πνιγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, valadsk είπε τα λάδια είναι το λιγότερο, μόνο ενα 40αρι 4 λίτρα παίρνει. ειμαι επαρχια και το κοντινότερο συνεργείο είναι στα 20 χιλιομετρα. με ανηφορες κατηφορες, την πάτησα δηλαδή. μου τρύπησε το ψυγείο στο παλιό και για να το πάω σε μάστορα δεινοπάθησα . Έκανα 4 στάσεις για ίδια απόσταση αφού είχα και κίνηση . Το έσπρωξα τα τευλευταία 100 μέτρα Αν μπορείς πάρε φίλο σου να ακολουθήσει και βράδυ άστο απ´έξω απο το συνεργείο .Μετά γυρνάτε πίσω. Τιπ , βάλε και μια οδική , 20+ χρονών έφτασε το παλιό , επένδυση ήταν 😁 Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από korakios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Η οδική μια χαρά θα σε πάει στο συνεργείο σου δωρεάν. Μη πνιγεσαι σε μια κουταλιά νερό. θα δεχθεί η anytime (στο πρώτο κιόλας μήνα) να με πάει στο συνεργείο? (είναι νέο συμβόλαιο μηνιαίως πληρώνω, ήμουν hellasdirect πριν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, valadsk είπε θα δεχθεί η anytime (στο πρώτο κιόλας μήνα) να με πάει στο συνεργείο? Έχεις κάλυψη οδικής βοήθειας για βλάβες (και όχι μόνο γι' ατύχημα, όπως συνηθίζεται) ή όχι; Αν έχεις, θα "δεχτεί" ακόμα και αν είσαι στην 1η... μέρα του συμβολαίου. Είναι μία από τις καλύψεις σου. Αν δεν έχεις, πάρε ένα τηλέφωνο το συνεργείο σου, πολλοί συνεργάζονται με γερανούς. Επίσης, με δεδομένο ότι το αμάξι σου είναι ΠΡΙΝ το 2000 (Almera 1.4 δεν υπήρξε από το 2000 και μετά) θα συνιστούσα να έχεις οδική... αν δεν έχεις ήδη και την πάτησες, οκ, αλλά βάλε τώρα έστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uptheirons Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Την πρωτη φορα που μου ανεβασε θερμοκρασια (εβγαλε engine overheated το ιδιο το αυτοκινητο εγω δεν το ειχα προσεξει εγινε πολυ γρηγορα θα ελεγα) ηθελε αλλαγη ψυγειο. Την 2η μετα απο 4 χρονια ανεβαζε στα ορια θερμοκρασια και στο ρελαντι επεφτε στις 500 στροφες κι ανεβαζε στις 900 και ξανα 500 και ξανα 900....ηταν το δυναμο και πονεσε πολυ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, valadsk είπε θα δεχθεί η anytime (στο πρώτο κιόλας μήνα) να με πάει στο συνεργείο? (είναι νέο συμβόλαιο μηνιαίως πληρώνω, ήμουν hellasdirect πριν). ναι , εδώ δέχτηκαν στον αδερφό μου σε άλλη ασφαλιστική την μεθεπόμενη μέρα . Επίτηδες έβαλε οδική γιατί ήδη είχε μείνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 8 λεπτά πριν, Haldol είπε Έχεις κάλυψη οδικής βοήθειας για βλάβες (και όχι μόνο γι' ατύχημα, όπως συνηθίζεται) ή όχι; Αν έχεις, θα "δεχτεί" ακόμα και αν είσαι στην 1η... μέρα του συμβολαίου. Είναι μία από τις καλύψεις σου. Αν δεν έχεις, πάρε ένα τηλέφωνο το συνεργείο σου, πολλοί συνεργάζονται με γερανούς. Επίσης, με δεδομένο ότι το αμάξι σου είναι ΠΡΙΝ το 2000 (Almera 1.4 δεν υπήρξε από το 2000 και μετά) θα συνιστούσα να έχεις οδική... αν δεν έχεις ήδη και την πάτησες, οκ, αλλά βάλε τώρα έστω. ειχα βαλει οδική, 23 ευρώ μου ειχε βγει το μηνα το συμβολαιο, αλλα θα καλύπτει και τη μεταφορα σε συνεργείο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gx2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Τα νερά τα είδες; Έχει κατέβει η στάθμη; Στο παγουράκι πλήρωσης βλέπεις λάδια και "μουστάρδα"; Αν οι απαντήσεις είναι ναι, μάλλον είναι φλάτζα. Αλλιώς κατά αύξουσα σειρά κόστους, θερμοστάτης, ιμάντας παρελκόμενων, διαρροή ψυκτικού υγρού από οπουδήποτε, αντλία νερού, ρήγμα στον κορμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα