Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Με τις ram δεν θα εχεις θεμα θα δουλεψουν 2666 με τον i3,η ψυκτρα (χωρις να την γνωριζω) σιγουρα θα ειναι καλυτερη απο τη στοκ θαρρω και πιο ησυχη.

Aπλα με προβληματιζει ο i9 που ανεφερες μην εχει φαει τιποτα τρελλες θερμοκρασιες το mb και σου βγαλει κανενα προβλημα.

Ναι έχει αλλάξει και 2 χέρια και δεν έχει εγγύηση, για αυτό και η τιμή αυτή, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να ανησυχώ για μία υποθετική στραβή που μπορεί να συμβεί με το σύστημα, λόγο πιθανόν υψηλών θερμοκρασιών στο παρελθόν ή κάποιου άλλου παράγοντα. Στην τελική μεταχειρισμένα η καινούργια ποτέ δε ξέρεις τι προβλήματα μπορούν να σου βγάλουν τα ηλεκτρονικά.

Επίσης αξίζει να πάω σε έναν 4υρηνο ι3 του 100αρικου όπως ο 10105 ή να κοιτάξω και του 2πυρηνους που έχουν τα μισά χρήματα περίπου;

Θα κοίταγα για κάποιον μεταχειρισμένο επεξεργαστή σε χαμηλότερη τιμή αλλά λίγο που έψαξα δεν βλέπω πολλές επιλογές σε αυτό το socket και με ενσωματωμένα γραφικά.

23 λεπτά πριν, Aris_ είπε

Mini pc

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=mini+pc

Δεν πιάνει χώρο και πολύ  μικρή κατανάλωση 

Για Mini pc κοιτάω και εγώ. Και μάλλον προσανατολίζομαι προς το deskmini 470 της asrock η κάτι αντίστοιχο σε όγκο, επιδώσεις και κατανάλωση

10 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Πολύ καλές προτάσεις. Πάντως 500 ευρώ για σερφαρισμα και office για εμένα είναι υπερβολή από την στιγμή που είναι βέβαιο πως ο πατέρας σου δεν θα ασχοληθεί με κάτι άλλο. Έχω στήσει pc με μεταχειρισμένα parts με λιγότερα από 150 ευρώ που είναι άψογο για αυτήν τη δουλειά (athlon 200ge, 16 gb ram, 240 ssd) και όποτε θα χρειαστώ αναβάθμιση στο μέλλον βάζω απλά π.χ έναν 5600g στη θέση του athlon και θα είμαι κομπλέ για πολλά ακόμα χρόνια. 

Με το deskmini 470 μεταχειρισμένο (80€) και έναν i3 (50_100€) έναν nvme 500gb (60€) και 16gb ran (60€) που σκέφτομαι τώρα γύρο στα 250 άντε 300€ θα πάει και αν δεν βγάλει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα προορίζεται για 10+ χρόνια χρήσης όπως και ο τωρινός του υπολογιστής που τον είχα στήσει το 2010 πάλι για αντίστοιχα χρήματα.

Επίσης σε αυτά τα χρήματα που μιλάμε προτιμώ να δώσω και κάνα 100αρι παραπάνω για λίγο future proofing και να ξέρω ότι από άποψη επιδόσεων δεν θα χρειαστεί να τον αγγίξω και να κάνω αλχημείες για κάμποσα χρόνια.

Επεξ/σία από Soothinguacamole
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/6/2022 στις 8:03 ΜΜ, Soothinguacamole είπε

Τι έχεις κατά νου με 50-70€ παραπάνω σε compact επιλογές;

Προσωπικά σε αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα να πάω σε ένα καινούργιο σύστημα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ακόμη κι αν στα ίδια χρήματα πάρω κάτι λίγο πιο αργό ή αν μου βγεί κι ένα 100αρι παραπάνω.

Επίσης εφόσον οι απαιτήσεις από το σύστημα δεν είναι μεγάλες θα προτιμούσα μία λύση που να είναι όσο πιο compact γίνεται (δηλαδή κάποιο windows pc με παρόμοιο form factor με το mac mini) για αυτό και κοίταζα κάποιο σύστημα σα τα asrock deskmini 470/x300.

Τι γνώμη έχεις για αυτά τα barebones συστήματα ή για κάποιο αντίστοιχο με αυτά σε form factor;

Πάρε το παρακάτω με 2 χρόνια εγγύηση στα 280 ευρώ

https://nexus-service.gr/shop/μεταχειρισμένα-pc-used-pc/dell-optiplex-7050-usff-i5-8gb-240gb-ssd-windows-11/

Dell_OptiPlex_7050M.jpg

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Πάρε το παρακάτω με 2 χρόνια εγγύηση στα 280 ευρώ

https://nexus-service.gr/shop/μεταχειρισμένα-pc-used-pc/dell-optiplex-7050-usff-i5-8gb-240gb-ssd-windows-11/

Dell_OptiPlex_7050M.jpg

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν!

Φαίνεται πολύ ωραίο μηχάνημα σαν form factor και η εγγύηση είναι σίγουρα ένα πλας αλλά με το μεταχειρισμένο deskmini 470 στα ίδια χρήματα μπορώ να πάω σε πολύ ποίο δυνατό σύστημα (i3 10105, 16gb ram, 512gb m.2).

Σίγουρα μία εγγύηση σου προσφέρει ένα peace of mind πως δεν θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη για μελλοντικές βλάβες στην επόμενη 2ετια. Αλλά από την άλλη θα ανταλλάξω σίγουρες καλύτερες επιδώσεις για μια εγγύηση που θα μου φανεί χρήσιμη μόνο Αν πάθει κάτι το σύστημα στα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης αν αποφασίσω να αναβαθμίσω το συγκεκριμένο σύστημα σε 16gb ram+ μεγαλύτερο ssd θα φύγει άλλο ένα 100αρι.

Προφανώς καταλαβαίνω ότι ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος συνορουμιτης δεν μπορεί να πάρει απόφαση για μένα στο δίλημμα εγγύηση vs έξτρα επιδώσεις απλά μοιράζομαι τις σκέψεις μου για το ζήτημα.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις έως τώρα προτάσεις και συμβουλές σας!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Soothinguacamole είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν!

Φαίνεται πολύ ωραίο μηχάνημα σαν form factor και η εγγύηση είναι σίγουρα ένα πλας αλλά με το μεταχειρισμένο deskmini 470 στα ίδια χρήματα μπορώ να πάω σε πολύ ποίο δυνατό σύστημα (i3 10105, 16gb ram, 512gb m.2).

Σίγουρα μία εγγύηση σου προσφέρει ένα peace of mind πως δεν θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη για μελλοντικές βλάβες στην επόμενη 2ετια. Αλλά από την άλλη θα ανταλλάξω σίγουρες καλύτερες επιδώσεις για μια εγγύηση που θα μου φανεί χρήσιμη μόνο Αν πάθει κάτι το σύστημα στα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης αν αποφασίσω να αναβαθμίσω το συγκεκριμένο σύστημα σε 16gb ram+ μεγαλύτερο ssd θα φύγει άλλο ένα 100αρι.

Προφανώς καταλαβαίνω ότι ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος συνορουμιτης δεν μπορεί να πάρει απόφαση για μένα στο δίλημμα εγγύηση vs έξτρα επιδώσεις απλά μοιράζομαι τις σκέψεις μου για το ζήτημα.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις έως τώρα προτάσεις και συμβουλές σας!

Θα κάνω και εγώ μια αντιπρόταση και ας μην πιάσει τόπο.

Ρίξε μια ματιά εδώ 

https://store.minisforum.de/collections/alle-produkte

Είναι μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εταιρεία που κατασκευάζει mini pc κάθε είδους και τιμης. Νομίζω πως έχει κάνα δυο περιπτώσεις που θα σε κάλυπταν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...