Προς το περιεχόμενο

GPU/CPU Usage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεία σας και παλι , πρόσφατα αγόρασα μια κάρτα γραφίκων (RX 6500 XT Mech OC) Ναι και λοιπον ήξερα απο πριν οτι εχει PCI 4 ... ενω η motherboard μου εχει PCI 3... ( Από οτι ειδα σε πανω απο 10 Video η διαφόρα μεταξυ τους ειναι στα 10-20 fps ανάλογα τον τίτλο...) Να αναφέρω επισης οτι το CPU που έχω ειναι Ryzen 3 2200g. Το προβλήμα μου ειναι οτι στα περισσότερα σχεδον παιχνίδια η CPU παει 80-100% Usage ( στο New World ειναι μονημος 95-100 και crasharei ) Ενω ταυτόχρονα η GPU μου  δεν ειναι σταθερή μια παει 80% , μια 20% , μια 1% , μια 40% , μια 50%  " Σε δευτερόλεπτα" και ετσι RIP FPS.. Αυτο που θέλω να μου πείτε ειναι αν εχέτε καποία ίδεα αμα υπαρχει καποιο "Bottleneck? και αν ειναι στη CPU ή στην motherboard... Και τι θα προτεινατε.. 

"Να σημειώσω οτι εχω ολα τα Drivers , Power plan High  , Game mode on και το Tunic της καρτας απο το software "σχεδον" στα υψη με λιγο oc" 

Επεξ/σία από arismls
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πόσα διαθέτετε;

Βέβαια η μητρική δεν είναι και για πολλά-πολλά...

200-220... Μήπως θα ηταν καλύτερα να παω σε intel ?  π.χ  να βαλω  i5 11400 Και MSI H510M-A PRO Motherboard οπου και τα δυο υποστηριζουν pci 4 για την gpu .. τι λες ? 

Επεξ/σία από arismls
Δημοσ.
1 ώρα πριν, arismls είπε

200-220...

Και αν δώσετε 90€ μητρική και επεξεργαστή έχετε 300€ budget. Για μητρική θα έλεγα αυτή για να μην έχετε θέματα με throttle στα VRM.

Δημοσ.

οκει ευχαριστώ ,  Λογικα με αυτον το επεξεργαστή και αφου θα ειναι ολα pci 4  , υποθέτω οτι θα εχώ αρκέτη διάφορα στις επιδόσεις..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα κομπλέ παιδιά , ολα λειτουργούν απίστευτα  χωρίς crash ή bottleneck απλα ο cpu ανεβάζει σε games 70-80 βαθμούς  , σε αυτή την περίπτωση ? Αλλάζω cooler? ( Cpu i5 11400F )

Επεξ/σία από arismls
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, arismls είπε

σε αυτή την περίπτωση ? Αλλάζω cooler? ( Cpu i5 11400F )

Είναι το στοκ cooler;... Πόσα διαθέτετε για νέα;

Δημοσ.

ο 11400 με το εργοστασιακό cooler για να ειναι κάτω απο 80 βαθμους θα πρέπει να έχει τρομερά καλή ροή αέρα το κουτί. Στα αρνητικά επίσης οτι κάνει αρκετό θόρυβο.

με μια ψύκτρα των 20€ πχ (deepcool gamaxx) θα είναι οκ.

κάτι άλλο, το οτι ο cpu είναι στο 90-100% στο παιχνίδι και αυτό κρασάρει, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την χρήση επεξεργαστή. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.

Περισσότερο να σε υποψιάζει το % χρήσης της κάρτας γραφικών που πάει ακόμα και στο 1% (μήπως ξεμένει απο μνήμη βίντεο και πρέπει να "αδειάσει" ; )

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

ο 11400 με το εργοστασιακό cooler για να ειναι κάτω απο 80 βαθμους θα πρέπει να έχει τρομερά καλή ροή αέρα το κουτί. Στα αρνητικά επίσης οτι κάνει αρκετό θόρυβο.

με μια ψύκτρα των 20€ πχ (deepcool gamaxx) θα είναι οκ.

κάτι άλλο, το οτι ο cpu είναι στο 90-100% στο παιχνίδι και αυτό κρασάρει, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την χρήση επεξεργαστή. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.

Περισσότερο να σε υποψιάζει το % χρήσης της κάρτας γραφικών που πάει ακόμα και στο 1% (μήπως ξεμένει απο μνήμη βίντεο και πρέπει να "αδειάσει" ; )

οχι , ολα κομπλε ηταν απλα bottleneck , τωρα η νεα cpu ειναι στο 35-50% και η καρτα 90-99% ολα οκ

58 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Είναι το στοκ cooler;... Πόσα διαθέτετε για νέα;

ναι ειναι το στοκ , απλα κατι εκανα στα bios ( ανεβασα λιγο το fan speed )  και τωρα ειναι σταθερο στο 68-70C ειναι οκ ? αν οχι ενταξει στο μελλον θα παρω και μια ψυκτρα των 30-40 ευρω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, arismls είπε

στο 68-70C ειναι οκ ?

Ναι, αλλά ιδανικά κάτω από 65 βαθμούς για μην ανεβάζει θερμοκρασία γύρω από τον επεξεργαστή (τα VRM).

4 ώρες πριν, arismls είπε

στο μελλον θα παρω και μια ψυκτρα των 30-40 ευρω

Σε αυτό το budget υπάρχουν αξιόλογες όπως: https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=17529749%2C35343892%2C23142238%2C35733103

Σε εμένα, στον 12400F (καίει βέβαια λίγο λιγότερο από τον 11400F) σε gaming με την AK400 πιάνω 57 βαθμούς με 28 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου και 76% fanspeed.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Οκει ευχαριστω . ε υποθέτω οτι με μια καινούργια ψύκτρα ( πχ αυτή της be quiet η οποία απο οτι είδα ειναι πολύ καλή και στα 31 περιπού ευρώ) και παρω και μια καλή πάστα ( τώρα δεν ξέρω ποία είναι καλή...) αλλα ναι λογικα θα πιάνει 60-65? 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...