Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω ένα πρόβλημα τον υπολογιστή της δουλείας μου.

Ο υπολογιστής αυτός έχει προγράμματα με δικαιώματα κλπ που δεν μπορώ να εγκαταστήσω σε άλλο υπολογιστή ,

έχει σταματήσει η υποστήριξη τους και τλπ πρέπει να τον φτιάξω χωρίς format.

Το πρόβλημα:

μετά από αρκετά blue screens of death που δεν επιδιόρθωναν τίποτα απλά κόλλαγε στο "θα κάνουμε εμείς restart για εσάς",

ο υπολογιστής σταμάτησε να δείχνει κάτι στην οθόνη.

Τι έκανα :

δοκίμασα διαφορετικές GPU, οθόνες και rams έκανα όλους τους συνδυασμούς .

Επίσης άλλαξα και την μπαταρία της μητρικής σε περίπτωση που είχε πρόβλημα 

και δοκίμασα να τον ανοίξω χωρίς σκλήρους επάνω για να μπει bios.

Τίποτα δεν το έκανε να δήξει κάτι στην οθόνη.

Αυτό που γίνετε όταν το ανοίγω είναι να βλέπω τα πάντα μέσα να παίρνουν ρεύμα (CPU,GPU,σκληροί και λαμπάκια στην μητρική ανάβουν)

αλλά δεν δείχνει να παίρνει ρεύμα πληκτρολόγιο ,ποντίκι και το φωτάκι μπροστά στο κουτί που δείχνει ότι διαβάζουν οι σκληροί δεν ανάβει καθόλου.(τους σκληρούς τους τσέκαρα σε λαπτοπ με αντάπρορα και λειτουργούν κανονικά)

Είμαι στο σημείο να πιστεύω ότι φταίει το τροφοδοτικό ή η μητρική .

Όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες

Σύστημα: 

mobo - Asus M5 A97 R2.0

CPU - είναι ένας FX δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να βρω ποιος είναι συγκεκριμένα 

GPU - asus GTX 950

Ram - Fury hyperx

ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια ειναι η αρμοδιότητα σου στην επιχείρηση;

Ποια υποστήριξη εχει τελειώσει, χωρις δικαιώματα μονο φορματ μπορεις να κανεις αλλα μετα δεν θα μπορεις να μπεις στο δίκτυο της εταιρείας 

• Confused 1
Δημοσ.

Εντάξει πολοι μου έχουνε πει το ίδιο πράγμα.

Η ερώτηση μου δεν ήτανε σε ποιον να απευθυνθώ άμα είχα εργοδότες , IT και τα λοιπά θα έμπαινα σε τέτοιες διαδικασίες ?

Λοιπόν , δικός μου υπολογιστής , δική μου επιχείρηση , μικρομεσαία ότι κάνω το κάνω μόνος μου , αν κάθε φορά φώναζα μάστορα δεν θα υπήρχε νόημα , και γνωρίζεται ότι οι επιδιορθώσεις από μαστόρια είναι πέταμα όλα πάρε καινούργια τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου εμπειρία και ξανά λέω έχω σοβαρό λόγο να κάνω τον υπολογιστή να δουλέψει.

Για αυτό παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος που έχει γνώσεις πάνω στο θέμα και όποιος ενδιαφέρεται εμπειρικά να βρει τη λύση.

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Η δικιά σου εμπειρία μπορεί να λέει και αντίστροφα το τι πελάτης/επιχειρηματίας είσαι για τον κάθε τεχνικό που μπορεί να θέλει να σε βοηθήσει. Δεν είναι όλα τα μαστόρια πονηροί ούτε όλοι σου λένε πέτα το και πάρε άλλο.

Μιλάς για πρόβλημα σε ένα μηχάνημα που κλείνει 10ετία σχεδόν και που από όσα γράφεις δεν έχεις ούτε τις βασικές γνώσεις επίλυσης αναζήτησης προβλήματος αλλά στο περίπου ότι έχεις δει διαβάσει σκόρπια ως αρχικό ψάξιμο σφάλματος με τη μέθοδο της απαγωγής. βγάλε μνήμη-βγάλε δίσκο κλπ. Ε δουλειά έτσι δε γίνεται.

Θα φωνάξεις έναν τεχνικό να έρθει στο χώρο να πληρωθεί μια επίσκεψη για να σου δώσει μια διάγνωση. Δε χρειάζεται να ζητήσεις να λυθεί και το πρόβλημα αν δεν αντέχεις το κοστολόγιο αλλά μόνο διάγνωση με ένα 10λεπτο έλεγχο στα 20-30ευρώ όπως χρεώνουν οι περισσότεροι έξω.

Προφανώς και εφόσον είναι υπολογιστής επιχείρησης με παλιά προγράμματα και δικαιώματα εσύ με ιντερνετική βοήθεια μέσω του κάθε ινσομνια να το ξέρεις στο υπογράφω, άκρη ΔΕ θα βγάλεις.

Μη χάνεις το χρόνο σου γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και κάθε ώρα που αφήνεις την επιχείρηση χωρίς βασικό μηχάνημα και τα προγράμματά σου θα χάνεις και περισσότερα χρήματα.

• Like 7
Δημοσ.

Παλυ μια απάντηση που να μεν καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά δεν με βοηθάει καθόλου.

Δεν νομίζω ότι χιάζεται να κάτσω να γράψω τι γνώσεις διαθέτω ούτε τι εχώ κάνει από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο.

Η δουλειά μου με φέρνει σε επαφή με όλες τις ιδιότητες και μπορω να πω τοθυλάχιστον για τον τόπο που έχω μια ιδέα.

Αυτό που περίμενα εγώ είναι να μου πει κάποιος "αυτό το δοκίμασες"  ή "άκου φίλε είχα το πρόβλημα και εγώ κάνε το και το" μπας και μου έχει διαφηγει κάτι οι λοιπές απαντήσεις δεν μου κάνουν... ίσως χάνεις εσύ χρόνο με τις ανούσιες απαντήσεις πάνω σε αυτό το θέμα.

Επίσης διαφωνώ καθέτος με το ότι δεν μπορείς να βρεις λύσεις ιντερνετικα... μεγάλο όπλο το ιντερνετ για τον απλό ανθρώπο που θα κοιτάξουν να του φάνε όσα περισσότερα μπορούν πάνω στην ανάγκη του...

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Η δικιά σου εμπειρία μπορεί να λέει και αντίστροφα το τι πελάτης/επιχειρηματίας είσαι για τον κάθε τεχνικό που μπορεί να θέλει να σε βοηθήσει. Δεν είναι όλα τα μαστόρια πονηροί ούτε όλοι σου λένε πέτα το και πάρε άλλο.

Μιλάς για πρόβλημα σε ένα μηχάνημα που κλείνει 10ετία σχεδόν και που από όσα γράφεις δεν έχεις ούτε τις βασικές γνώσεις επίλυσης αναζήτησης προβλήματος αλλά στο περίπου ότι έχεις δει διαβάσει σκόρπια ως αρχικό ψάξιμο σφάλματος με τη μέθοδο της απαγωγής. βγάλε μνήμη-βγάλε δίσκο κλπ. Ε δουλειά έτσι δε γίνεται.

Θα φωνάξεις έναν τεχνικό να έρθει στο χώρο να πληρωθεί μια επίσκεψη για να σου δώσει μια διάγνωση. Δε χρειάζεται να ζητήσεις να λυθεί και το πρόβλημα αν δεν αντέχεις το κοστολόγιο αλλά μόνο διάγνωση με ένα 10λεπτο έλεγχο στα 20-30ευρώ όπως χρεώνουν οι περισσότεροι έξω.

Προφανώς και εφόσον είναι υπολογιστής επιχείρησης με παλιά προγράμματα και δικαιώματα εσύ με ιντερνετική βοήθεια μέσω του κάθε ινσομνια να το ξέρεις στο υπογράφω, άκρη ΔΕ θα βγάλεις.

Μη χάνεις το χρόνο σου γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και κάθε ώρα που αφήνεις την επιχείρηση χωρίς βασικό μηχάνημα και τα προγράμματά σου θα χάνεις και περισσότερα χρήματα.

Συμφωνώ 100% αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση και επίλυση στο πρόβλημα του φίλου μας

Δημοσ.

Τα bsod τι error έβγαζαν;

Spoiler

btw και εγώ είμαι της άποψης να φωνάξεις έναν καλό τεχνικό. 
Μπορεί μέχρι και το bios  να έχει φάει σκάλωμα και να θέλει reset με φλασάκι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε και αλλο τροφοδοτικο να δεις τι κανει.Μπορει να εχει ψιλοτιναξει τα πεταλα και να δινει λιγοτερο/ασταθες ρευμα οποτε μόλις ζοριζεται πεταει BSOD.Εχεις κανει οπτικο ελεγχο στην μητρική για ελαττωματικούς πυκνωτες ή κατι μαυρισμενο?

Επεξ/σία από Crybal
  • Like 2
Δημοσ.

Ένα θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση είχε την φάτσα την λυπημένη και έλεγε λυπούμαστε κάτι πήγε στραβά θα κάνουμε εμείς restar( και στο 100% κόλλαγε).

Σε περίπτωση που βοηθάει ανοίγοντας τον σκληρό με το OS βρήκα και κάποια πιο παλιά logs τα οποία ακόμα δεν έψαξα εξονυχιστικά αλλα είδα πολλά να λένε για kernel. 

7 λεπτά πριν, Crybal είπε

Δοκίμασε και αλλο τροφοδοτικο να δεις τι κανει.Μπορει να εχει ψιλοτιναξει τα πεταλα και να δινει λιγοτερο/ασταθες ρευμα οποτε μόλις ζοριζεται πεταει BSOD.Εχεις κανει οπτικο ελεγχο στην μητρική για ελαττωματικούς πυκνωτες ή κατι μαυρισμενο?

Το τροφοδοτικό δεν το έχω αλλάξει να το τσεκάρω , γενικά είναι πολύ μικρό , cooler master 550 και από ότι έχω δει έχει κακιές κριτικές, ξέχασα να το γράψω ποιο πάνω.

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

πάντως για να γνωρίζεις αν έχει πρόβλημα ο σκληρός δίσκος με το λειτουργικό (windows) δεν το γλυτώνεις το φορματ δεν ξέρω τι επίπτωση θα έχει στα προγράμματα που λες

όπως και στην περίπτωση που πας για άλλη μητρική/επεξεργαστή θα χρειαστείς εκ νέου πέρασμα του λειτουργικού (καθαρή εγκατάσταση ή φορματ)

άρα θα πρέπει αν έχεις στην άκρη του μυαλού σου τα προγράμματα που χρησιμοποιείς μήπως χρειαστεί να πάρεις την νεότερη έκδοση τους.

Δημοσ.

Αν παντως εχει κατι μεσα o δισκος που το χρειαζεσαι θα σου ελεγα να τον αφαιρέσεις οσο ειναι ακομα καιρος και να σταματήσεις τα πειράματα.

Οταν βαλεις νεο δισκο και λειτουργικό τοτε τον κανεις εξωτερικο και τραβας αυτα που θελεις, γιατι απο οτι εχω καταλάβει αποκλείεται να εχεις και backup.

• Like 1
Δημοσ.

κανε ενα reseat τις ραμ, και αν ειναι εφικτο θα βαλεις τη μια μονο σε ενα σλοτ, αν κανει τα ιδια, θα βαλεις την ιδια σε 2ο, αν κανει τα ιδια θα βαλεις τη δευτερη στο πρωτο και ουτω καθ'εξης. Κανε ολους τους πιθανους συνδυασμους. ειχα κατι παρομοιο σε ενα παλιο πισι και ηταν ελατωματικο το ενα σλοτ της ραμ

• Like 1
Δημοσ.

Υποθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι στο δίσκο αλλά σε motherboard/CPU κλπ, εγώ θα δοκίμαζα το εξής:

Βρες έναν άλλο δίσκο ίδιας ή μεγαλύτερης χωρητικότητας με τον δικό σου και τράβα ένα ωραίο clone με το macrium να έχεις σίγουρα ένα back up σε περίπτωση που το επόμενο βήμα πάει στραβά.

Πάρε τον καινούριο δίσκο, όχι αυτόν που είχες στο μηχάνημα, εκείνον δεν τον πειράζεις επουδενί, και βρες ένα άλλο μηχάνημα και προσπάθησε να  μπουτάρεις με αυτόν. Αν το hardware είναι παρόμοιο, έχεις μια σχετικά καλή πιθανότητα τα Windows, αφού τα κλάσουν, να βάλουν ό,τι driver χρειάζονται και να καταφέρεις να μπεις.

Το έχω κάνει και έχει δουλέψει, δεν το γράφω από το κεφάλι μου.

• Like 1
Δημοσ.

99% παιρνεις μπλε οθονες λογω δισκου , ποιος ειναι αυτος που φοραει το συστημα μπορεις να μας πεις?

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...