Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Panoslam είπε

Στο 2

Άρα εγώ στο Clk230 που έχω 20 χρόνια, με συμπίεση 9,και ενώ έχω δοκιμάσει σε 315.000χλμ 95αρες, 98αρες,100αρες και 102αρες,κυριως Γερμανία,δοκιμάζοντας κάθε καύσιμο πολλές εβδομάδες για πολλές φορές, και μιλώντας χρονια με άτομα με παρόμοια αυτοκίνητα, πρέπει να βγάζω περισσότερα χλμ με το "καλό" καύσιμο και να έχω καλύτερη απόδοση. 

Ενδιαφέρον. Έλα ντε που δεν είχα. 

Το αναφέρω επειδή ειναι το μόνο όχημα που έχω τόσο πολύ καιρό. 

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, καλό σου βράδυ φίλε μου. 

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Άρα εγώ στο Clk230 που έχω 20 χρόνια, με συμπίεση 9,και ενώ έχω δοκιμάσει σε 315.000χλμ 95αρες, 98αρες,100αρες και 102αρες,κυριως Γερμανία,δοκιμάζοντας κάθε καύσιμο πολλές εβδομάδες για πολλές φορές, και μιλώντας χρονια με άτομα με παρόμοια αυτοκίνητα, πρέπει να βγάζω περισσότερα χλμ με το "καλό" καύσιμο και να έχω καλύτερη απόδοση. 

Ενδιαφέρον. Έλα ντε που δεν είχα. 

Το αναφέρω επειδή ειναι το μόνο όχημα που έχω τόσο πολύ καιρό. 

Το κυρίως Γερμανία δεν μου λέει κάτι. Μιλώντας με άτομα με παρόμοια αυτοκίνητα επίσης. τώρα αν θέλεις να μπω στην δική σου σκέψη και ανάλυση δεν πρόκειται. Ο καθένας δικό του τρόπο οδήγησης και δικές του επιλογές πρατηρίων. Το τελευταίο και δεν απαντάω ξανά πατέρας και γιος με ένα αμάξι ο πατέρας σε γέμισμα 95αρας κάνει σχεδόν 700 χλμ και ο γιος από το ίδιο πρατήριο σχεδόν 600 μπορεί και 550. Αυτά από εμένα.

Καλά γεμίσματα και καλά χιλιόμετρα 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Panoslam είπε

. Το τελευταίο και δεν απαντάω ξανά πατέρας και γιος με ένα αμάξι ο πατέρας σε γέμισμα 95αρας κάνει σχεδόν 700 χλμ και ο γιος από το ίδιο πρατήριο σχεδόν 600 μπορεί και 550. Αυτά από εμένα.

Εντάξει το τερμάτισες.Σου βγάζω το καπέλο. 

Αυτο είναι που είπες, "εγώ μιλάω τεκμηριωμένα"; 

Ας κρίνουν οι υπόλοιποι, αυτά τα τεκμηριωμένα που έγραψες, ειδικα αυτό το τελευταίο. 

Μην απαντήσεις.Με έκανες να γελάσω. Να είσαι καλά. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Εντάξει το τερμάτισες.Σου βγάζω το καπέλο. 

Αυτο είναι που είπες, "εγώ μιλάω τεκμηριωμένα"; 

Ας κρίνουν οι υπόλοιποι, αυτά τα τεκμηριωμένα που έγραψες, ειδικα αυτό το τελευταίο. 

Μην απαντήσεις.Με έκανες να γελάσω. Να είσαι καλά. 

Αδερφέ τεκμηριωμένα έχω χαρτιά και αναλύσεις στα χέρια μου.ελα οπότε θέλεις να τα δεις δεν θα σου αναλύσω σε ένα φόρουμ τι παίζει ούτε θα σου ανεβάζω φωτό.  Οπότε θέλεις εδώ είμαι με αποτελέσματα αρκετών αυτοκινήτων όχι με ένα που γεμίζει Γερμανία και έχουν παρόμοια φίλοι μου

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panoslam είπε

Αδερφέ τεκμηριωμένα έχω χαρτιά και αναλύσεις στα χέρια μου.ελα οπότε θέλεις να τα δεις δεν θα σου αναλύσω σε ένα φόρουμ τι παίζει ούτε θα σου ανεβάζω φωτό.  Οπότε θέλεις εδώ είμαι με αποτελέσματα αρκετών αυτοκινήτων όχι με ένα που γεμίζει Γερμανία και έχουν παρόμοια φίλοι μου

Επειδή συνεχίζεις τα χαζά,και κόλλησες με την Γερμανία, την ανέφερα επειδή εκεί ζούσα πολλά χρόνια και δεν ακούγεται τόσο για νοθεία όσο εδώ. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Panoslam είπε

Σε πιο journal τα έχεις δημοσιεύσει γιατί με ενδιαφέρει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Επειδή συνεχίζεις τα χαζά,και κόλλησες με την Γερμανία, την ανέφερα επειδή εκεί ζούσα πολλά χρόνια και δεν ακούγεται τόσο για νοθεία όσο εδώ. 

Ωραία αφήνουμε την Γερμανία απέξω. Άρα είναι ο λόγος μου ενάντια στον δικό σου και το μέτρο σύγκρισης το Mercedes σου ενάντια στις αναλύσεις. Ας μην χαλάμε το νήμα ότι θέλεις pm

Δημοσ.

και μονο το οτι υπαρχει το ερωτημα "βγαζεις χλμ με την 100αρα" δειχνει οτι ειναι στην καλυτερη αμφιβολο, στην χειροτερη πιπες του μαρκετινγκ

Τα επιστημονικα γεγονοτα συνεχως αυτο-τεκμηριωνονται

Οχι, ετυχε σε ενα στην Γερμανια, στον μπαμπα του αλλου στην Πολωνια και σε ενα τριτοξαδερφο στην Αιγινα, σποραδικα. Αν ισχυε θα εβγαζαν ολοι περισσοτερα χιλιομετρα, αλλος πολλα, αλλος λιγα αναλογα

Δημοσ.

Σε ταξιδι παντως εχω δει να βγάζω πιο πολλα χλμ με 100ρα,οσο και αν ειναι unpopular opinion.

Επισης,σε παλια μηχανη ( cb1 ) εαν δεν εβαζα 100ρα εβλεπα οτι δε μπορουσε να φορτώσει 6η, "κρεμουσε".

Φαντάζομαι οτι οι πιο πολλοι την καιτε στα φαναρια,οποτε εκει δε θα δεις διαφορα σιγουρα. 

Δημοσ.

Δηλαδή το αυτοκίνητο μ λέει 98 κ 95, τι κερδίζω με την 98 εν τέλη? Ποτέ δεν έβαλα να πω την αλήθεια γιατί και με την 95 έχει καλή κατανάλωση και απόδοση. Πιστεύω αν βαλω 98 θα νομίζω ότι υπερέχει αλλά θα είναι στο μυαλό γι αυτό δεν ασχολούμαι.

Δημοσ.

Για να γίνει σύγκριση κατανάλωσης, απαιτούνται εργαστηριακές συνθήκες, με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, στον ίδιο κινητήρα (όχι σε δύο ίδιους), με χημική ανάλυση της βενζίνης και λεπτομερείς μετρήσεις.
Καθόσαστε και συγκρίνετε καταναλώσεις:
- Σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
- Σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
- Με διαφορετική κίνηση.
- Με διαφορές ταχύτητες.
- Με διαφορετικές βενζίνες (ακόμα και από το ίδιο πρατήριο)
Και μην μου πείτε πως ήταν όλα ίδια. Γιατί δεν ήταν.

Προσωπικά, δεν αισθάνθηκα καμία απολύτως διαφορά, που σημαίνει πως, για εμένα, πρακτικά δεν υπάρχει.
Με την ίδια ένοια που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα αυτοκίνητο με 150 ίππους, με το ίδιο με 160. Με το χρονόμετρο ίσως έχουν διαφορά, αλλά στην αίσθηση, που μετράει, είναι ακριβώς τα ίδια.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε mb c200 compressor του 2002  έκανα τις εξής μετρήσεις:

1. Με 95άρα κατανάλωση 8,5lt/100km με ταχύτητητα έως 150km/h και το αυτοκίνητο είναι αργό.

2.Με vpower κατανάλωση 7,5lt/100km με αισθητή διαφορά στις επιδόσεις.

3. Με 100άρα κατανάλωση 6,8lt/100km και το αυτοκίνητο είχε απίστευτες επιδόσεις τόσο στο ξεκίνημα, χαμηλές στροφές όσο και και σε υψηλές ταχύτητες. Τότε καταλαβαίνεις τι αυτοκίνητο έχεις και οδηγείς. 

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στις επιδόσεις που και στο συνεργείο με ρώτησαν αν έκανα κάποια επέμβαση στο αυτοκίνητο γιατί τώρα λέει πάει γ@@@@ώντας...

ΥΓ.: Δεν δουλεύω σε εταιρία με καύσιμα. Οι μετρήσεις είναι πραγματικές. Βέβαια ο κατασκευαστής προτείνεξ βενζίνη υψηλών οκτανίων >95

Επεξ/σία από falirikanea
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Και με 102 οκτανια προσπερασες εκεινο το Tesla που εχει βαλει ο Ελον σε τροχια?

Δεν έχω λόγο να γράψω κάτι που δεν ισχύει. Κάνω Αθήνα-Θεσ/νίκη μια φορά την εβδομάδα. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...