draculias Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 46 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ρωτα τον κατασκευαστη του αυτοκινητου σου αν εγκρινει τετοια προιοντα ΕΙναι πιθανον να σου πει πως οχι και τα θεωρει επικινδυνα. Αναφέρομαι σε κάτι που έχει τις "ευλογίες" παλιού μου μηχανικού εξειδικευμένου συνεργείου για group vag, καθώς και το ότι το χρησιμοποιώ ήδη μια 10ετία στο αυτοκίνητο... Τον κατασκευαστή δεν τον ρώτησα, αλλά υποθετικά σε μία πιθανή αρνητική απάντηση από πλευράς του, τι θα σε έπειθε περισσότερο? η κατάσταση του αυτοκινήτου (που είναι "πένα" για τα δεδομένα ενός αυτοκινήτου παραγωγής 2007) ή μία θεώρηση του Ινγκολσταντ? και λέω θεώρηση διότι το ότι μπορεί να αποβεί "επικίνδυνο" μετά από... 16 χρόνια συνεχούς χρήσης και 240χιλ χλμ.. θεώρηση μόνο μπορεί να είναι παρά οδηγία του κατασκευαστή.
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, riklove είπε Η κατοστάρα δεν είναι για μέσα στην πόλη είναι για ταξίδια για να έχει ροπή το αυτοκίνητο. Και για καθαρισμό του κινητήρα. Προτείνω δύο φορές το μήνα να βάζεις 25 ευρώ απλή 25 ευρώ κατοστάρα. 1 προς 1 Δηλαδή στο ίδιο ντεπόζιτο. Να βγαίνεις Εθνική και να ξεμπουκωνεις το αυτοκίνητο. Αυτό το tips το έμαθα όταν δούλευα σε βενζινάδικο. Ασε να μαντεψω. 20 ευρω βενζινη εβαζες,20 βαζεις, αρα η βενζινη δεν ακριβυνε; Για τα υπολοιπα,τι να πρωτοσχολιασουμε...
Nabuko Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Εγώ βάζω 10 ευρώ 100αρα Shell και 10 ευρώ 100αρα BP. Οπότε με ένα 20ευρω έχω 200αρα βενζίνα 2
Haldol Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, anax111 είπε Όχι πλέον, https://sciww.com/fuel-quality-sensor/ I stand corrected. Πολύ ενδιαφέρον. Εάν δεν είχε να κάνει με βενζίνη (άρα καμπούμ) θα 'ψαχνα να τσιμπήσω κανέναν να παίξω μαζί του 4 ώρες πριν, vorlon68 είπε Εχω μια απορία. Αν έχεις 95αρα στο ντεμπόζιτο και πάς και βάλεις 100αρα δεν πρέπει να πας με σχεδον αδειο το ντεμπόζιτο για να μην αναμιχθούν οι 2 βενζίνες? Γιατι τότε δεν θα έχεις ουτε 95αρα αλλα και ουτε 100αρα. Θεωρητικά ναι. Στην πράξη δεν είναι τόσο πρόβλημα. Εξηγώ: Έχεις ας πούμε 40-άρι ρεζερβουάρ με "ρεζέρβα" 5 λίτρα. Γεμίζεις με τη νέα βενζίνη. Έχεις τώρα ένα μείγμα, με 5 στα 40, ή αλλιώς, 12.5% απ' την παλιά βενζίνη. Αδειάζει και ξαναγεμίζεις... τώρα έχεις πάλι 35 φρέσκο καύσιμο... αλλά απ' τα 5 που μένουν, μόνο το 12.5% είναι απ' την πρώτη βενζίνη, μιας και έχει υπάρξει ήδη ανάμειξη! Με άλλα λόγια, έχει μείνει απ'την παλιά βενζίνη 12.5% του 12.5% = ... ~1.5%. Προφανώς αυτός ο υπολογισμός είναι μπακάλικος και καθόλου ακριβής (μπορεί να μην αναμειχθεί / καεί σε ίση αναλογία η παλά με τη νέα, κ.λπ) αλλά το point είναι ότι με 2 "άδειασε - γέμισε" θα 'χει μείνει εξαιρετικά λίγη απ' την παλιά βενζίνη ώστε ν' αποτελεί πρόβλημα... τώρα αν θες να κάνεις σωστούς / επιστημονικούς υπολογισμούς, οκ, δε βοηθάει αυτή η μέθοδος. Αλλά για να δεις αν είναι κλέφτης ο βενζινάς σου, είναι μια χαρά!
NIKOS25271 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Η κατοστάρα και γενικά η βενζίνη με περισσότερα οκτάνια είναι για κινητήρες με μεγάλη σχέση συμπίεσης ώστε να αποφεύγονται οι προαναφλέξεις. Τέτοιοι κινητήρες και ειδικά σε αυτοκίνητα σπανίζουν. Ακόμα και σε μοτοσικλέτες, αν η σχέση συμπίεσης δεν ξεπερνάει το 12.5 / 1 είναι υπερβολή. Σε δική μου μοτοσικλέτα παλιότερα (R1 του 2001) με υπερβολικά "πειραγμένο" κινητήρα και σχέση συμπίεσης περίπου στο 13.8 / 1 έπρεπε υποχρεωτικά να βάζω 100άρα για να είμαι σίγουρος ότι θα δουλεύει. Σε αμάξι είναι πεταμένα λεφτά..
korakios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 11 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε Σε αμάξι είναι πεταμένα λεφτά.. όλα σχεδόν έχουν τούρμπο πλέον και θεωρητικά την καίνε , πεταμένα λεφτά φυσικά 1
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, vorlon68 είπε Εχω μια απορία. Αν έχεις 95αρα στο ντεμπόζιτο και πάς και βάλεις 100αρα δεν πρέπει να πας με σχεδον αδειο το ντεμπόζιτο για να μην αναμιχθούν οι 2 βενζίνες? Γιατι τότε δεν θα έχεις ουτε 95αρα αλλα και ουτε 100αρα. Βγαινει κατι ενδιαμεσο που εξαρταται απο το ποσοστο της καθε βενζινης μεσα.Καθαρη 100αρα δε θα ειναι ναι. Το ιδιο ισχυει και με τα ιξωδη των λαδιων.Αν βαλεις 10-40 και 15-50 θα βγει κατι ενδιαμεσο.
ChimairaX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Στις 22/6/2022 στις 11:04 ΠΜ, Joshua21 είπε Το να πρήζεις τον πελάτη τόσο πολύ ώστε να μην ξαναπατήσει σε shell (έχει γίνει ουκ ολίγες φορές), μάλλον αντι-εμπορική τακτική θα την έλεγα. Πόσο ισχύει αυτό. Μια δυο τρεις, πεντε, δέκα, είκοσι φορές, με κούρασαν αυτές οι αμήχανες συζητήσεις κάθε φορά, και σταμάτησα να βάζω από ένα πρατήριο που έβαζα από πάντα εδώ και 3 χρόνια.
Panoslam Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 19 ώρες πριν, jmmys είπε Και το καθαρό 95αρι καλό καύσιμο είναι. Σε οχήματα που είναι για 95 οκτανια, καθαρά όμως, και 200 οκτανιων βενζίνη να βάλεις, αυτά θα λειτουργούν για 95. Απλά Ελλάδα, πολλοί βάζουν 100αρα, ώστε να έχουν τουλάχιστον 95αρα. Την απάντηση σου την βασίζεις σε καποια ερευνα? Γιατι εγω μιλαω τεκμηριωμένα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 22 λεπτά πριν, Panoslam είπε Την απάντηση σου την βασίζεις σε καποια ερευνα? Γιατι εγω μιλαω τεκμηριωμένα. Για ποιο από όλα; Το ότι η καθαρή 95αρα είναι καλό καύσιμο; Οτι σε αμάξι που είναι κατασκευάσμενο για 95αρα,και 200 οκτανια καύσιμο να βάλεις, αυτό πάλι θα λειτουργεί σαν να έχει 95άρα;Μιλάμε πάντα για καθαρο καύσιμο. Ή το τρίτο;
Panoslam Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, jmmys είπε Για ποιο από όλα; Το ότι η καθαρή 95αρα είναι καλό καύσιμο; Οτι σε αμάξι που είναι κατασκευάσμενο για 95αρα,και 200 οκτανια καύσιμο να βάλεις, αυτό πάλι θα λειτουργεί σαν να έχει 95άρα;Μιλάμε πάντα για καθαρο καύσιμο. Ή το τρίτο; Σε όλα φίλε μου. Καλό θα ήταν να μην λέμε ότι μας είπαν στο καφενείο ή ότι πιστεύουμε. Μιας και είναι ο χώρος μου τα αυτοκίνητα και αντιμετωπίζω αρκετά συχνά θέματα καυσίμων η 95 δεν είναι καλή όπως πιστεύεις το αν βάλεις κατά τα λεγόμενα σου σε αμάξι κατασκευασμένο για 95 οκτάνια βάλεις 100 θα λειτουργεί αισθητά καλύτερα και πιο οικονομικά. Μιας και έχω ασχοληθεί με χάρτες προγράμματα και λειτουργίες σε κινητήρα που έκαιγε 8.5 στα 100 με πρόγραμμα έπεσε στα 6.5 με αύξηση ιπποδύναμης και με 100αρα στα 5.2. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από Panoslam 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Panoslam είπε Σε όλα φίλε μου Για το 2ο, υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα στο διαδίκτυο, σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά,100 οκτανια vs. 95 οκτανια σε οχήματα που δουλεύουν με 95αρα και συμπίεση μέχρι 10. Ψαξτα μόνος σου, δεν έχω τον χρόνο σου. Επομενη ερώτηση σου, "υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι δεν κάνει να βάζουμε βενζίνη σε ντιζελοκινητο;" Για το 1ο και το 3ο,το αφήνω ασχολίαστο. Στη Shell δουλεύεις; 23 ώρες πριν, Panoslam είπε Το καλό καύσιμο πάντα αποδίδει περισσότερα χιλιόμετρα αρκεί να είναι όντως 100αρι και οχι το εχω στην δεξαμενή 5 μηνες και ειναι σαν νερο βόθρου. Οσο περισοτερα οκτάνια εχει ενα καυσιμο τοσο καλυτερη καυση κανει με καλυτερη θερμοκρασια στον χωρο καυσης και δυνατοτερη σχεση συμπιεσης αρα πιο καλο ευρος ο αισθητήρας λ κτλπ. Τονιζω να ειναι οντως 100 γιατι 8/10 δοκιμες (οκτανιων) ηταν χαλι μαυρο Αυτή είναι η τεκμηριωμένη απάντηση;;;;;; Διαβασε λίγο τι είναι ο αριθμός οκτανιων,και τι σχέση έχει με την συμπίεση του κάθε οχήματος. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από jmmys
Panoslam Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, jmmys είπε Για το 2ο, υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα στο διαδίκτυο, σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά,100 οκτανια vs. 95 οκτανια σε οχήματα που δουλεύουν με 95αρα και συμπίεση μέχρι 10. Ψαξτα μόνος σου, δεν έχω τον χρόνο σου. Επομενη ερώτηση σου, "υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι δεν κάνει να βάζουμε βενζίνη σε ντιζελοκινητο;" Για το 1ο και το 3ο,το αφήνω ασχολίαστο. Αυτή είναι η τεκμηριωμένη απάντηση;;;;;; Διαβασε λίγο τι είναι ο αριθμός οκτανιων. Χαίρομαι αφάνταστα που γεμίσαμε μάστορες από το ίντερνετ και μιλάνε το τι διαβάζουν σε άρθρα και βλέπουν στο YouTube. Αρκεί την θεωρία μην την κάνεις πράξη. Άσε τον χρόνο μου και την γνώση μου και εμπλούτισε την δική σου άκου μάθε ψάξου και βγάλε αποτέλεσμα. Καλή σου συνέχεια
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Panoslam είπε Χαίρομαι αφάνταστα που γεμίσαμε μάστορες από το ίντερνετ και μιλάνε το τι διαβάζουν σε άρθρα και βλέπουν στο YouTube. Αρκεί την θεωρία μην την κάνεις πράξη. Άσε τον χρόνο μου και την γνώση μου και εμπλούτισε την δική σου άκου μάθε ψάξου και βγάλε αποτέλεσμα. Καλή σου συνέχεια Ένα τελευταίο, επειδη είσαι γνωστής προφανώς. Σε τι από τα 3 που ανέφερα διαφωνεις; Δεν χρειάζεται να μου πεις γιατι. Επίσης είπες ότι ΠΆΝΤΑ η καθαρή 100αρα,βγαζει περισσότερα χλμ. Αυτό ισχύει για όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτου ιπποδύναμης, συμπιεσης;;;;; Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από jmmys
Panoslam Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Ένα τελευταίο, επειδη είσαι γνωστής προφανώς. Σε τι από τα 3 που ανέφερα διαφωνεις; Δεν χρειάζεται να μου πεις γιατι. Στο 2 Ας το ληξουμε εδώ μην χαλάμε το νήμα Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από Panoslam
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα