Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, anax111 είπε

Όλα τα αυτοκίνητα από το 2000 - 2005 διαθέτουν αισθητήρες που διαβάζουν την ποιότητα του καυσίμου.

Για να καταλάβεις την ποιότητα του καυσίμου θέλεις χημικό εργαστήριο. Δεν υπάρχει τέτοιος αισθητήρας, ούτε σε αυτοκίνητο, αλλά ούτε και "σκέτος" στην αγορά σαν ηλεκτρονικό εξάρτημα.

Εάν το καύσιμο αναφλέγεται πιο νωρίς απ' το προβλεπόμενο (χαμηλά οκτάνια), θα το καταλάβει μεν ο knock sensor, αλλά... εκ των υστέρων. Στη συνέχεια η ECU δεν θα κόψει τελείως την τροφοδοσία ώστε να σβήσει ο κινητήρας (άλλωστε αυτό είναι φουλ επικίνδυνο, φαντάσου να κινείσαι με 130 ΧΜ/Ω σε αυτοκινητόδρομο!) αλλά θα μπει σε safe-mode, όπου (μεταξύ άλλων) ρίχνει και την προπορεία ανάφλεξης (αβάνς) ώστε να μην αυταναφλέγεται το καύσιμο.

• Like 6
  • Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Panoslam είπε

Το καλό καύσιμο πάντα αποδίδει περισσότερα χιλιόμετρα αρκεί να είναι όντως 100αρι και οχι το εχω στην δεξαμενή 5 μηνες και ειναι σαν νερο βόθρου. Οσο περισοτερα οκτάνια εχει ενα καυσιμο τοσο καλυτερη καυση κανει με καλυτερη θερμοκρασια στον χωρο καυσης και δυνατοτερη σχεση συμπιεσης αρα πιο καλο ευρος ο αισθητήρας λ κτλπ.

Τονιζω να ειναι οντως 100 γιατι 8/10 δοκιμες (οκτανιων) ηταν χαλι μαυρο

Και το καθαρό 95αρι καλό καύσιμο είναι.

Σε οχήματα που είναι για 95 οκτανια, καθαρά όμως, και 200 οκτανιων βενζίνη να βάλεις, αυτά θα λειτουργούν για 95.

Απλά Ελλάδα, πολλοί βάζουν 100αρα, ώστε να έχουν τουλάχιστον 95αρα.

Δημοσ.

καλημέρα μας.

Λόγω του cng οχήματος που χρησιμοποιώ λόγω πολλών χιλιομέτρων δουλειά-σπίτι, έχω κάνει "πάσα" το 2ο όχημα (1.8Τ) στην σύζυγο στα εντός πόλης με τα παιδιά.

Το "βουτάω" μία φορά το μήνα για να το πατήσω λίγο Εθνική-Αττική να φύγει η καρβουνίλα από μέσα. Βάζω 95άρα και καθαριστικό για μπεκ βενζίνης, και συγκεκριμένα αυτό (σταθερά)

bardahl.jpg.7c62660af5e6c8624945616ddd273057.jpgΗ 100άρα. πέρα από το ότι θέλει ψάξιμο να βρεις όντως 100 οκτανίων, είναι σκέτη κοροϊδία ότι δίνει παραπάνω χιλιόμετρα, πληρώνεις ουσιαστικά παραπάνω για να σου δώσει (δυσανάλογα σε σχέση με το κόστος) παραπάνω χιλιόμετρα.

ΥΓ. Επιπλέον το εν λόγω αυτοκίνητο φοράει και πρόγραμμα για 95άρα. Και να του έβαζα 100άρα, πάλι τις ίδιες επιδόσεις θα είχε...

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, draculias είπε

καλημέρα μας.

Λόγω του cng οχήματος που χρησιμοποιώ λόγω πολλών χιλιομέτρων δουλειά-σπίτι, έχω κάνει "πάσα" το 2ο όχημα (1.8Τ) στην σύζυγο στα εντός πόλης με τα παιδιά.

Το "βουτάω" μία φορά το μήνα για να το πατήσω λίγο Εθνική-Αττική να φύγει η καρβουνίλα από μέσα. Βάζω 95άρα και καθαριστικό για μπεκ βενζίνης, και συγκεκριμένα αυτό (σταθερά)

bardahl.jpg.7c62660af5e6c8624945616ddd273057.jpgΗ 100άρα. πέρα από το ότι θέλει ψάξιμο να βρεις όντως 100 οκτανίων, είναι σκέτη κοροϊδία ότι δίνει παραπάνω χιλιόμετρα, πληρώνεις ουσιαστικά παραπάνω για να σου δώσει (δυσανάλογα σε σχέση με το κόστος) παραπάνω χιλιόμετρα.

ΥΓ. Επιπλέον το εν λόγω αυτοκίνητο φοράει και πρόγραμμα για 95άρα. Και να του έβαζα 100άρα, πάλι τις ίδιες επιδόσεις θα είχε...

Όταν βάζεις καθαριστικό για μπεκ.. απέφυγε τα τέρμα γκάζι... ή /WOT... γιατί είναι πιο επιρρεπές σε προανάφλεξη.. /ειδικά με την 95άρα/

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papatsonis είπε

Όταν βάζεις καθαριστικό για μπεκ.. απέφυγε τα τέρμα γκάζι... ή /WOT... γιατί είναι πιο επιρρεπές σε προανάφλεξη.. /ειδικά με την 95άρα/

Δεν πατάω τέρμα γκάζι, 4η κρατάω πάνω από 4000 σ.α.λ. για κάνα τέταρτο (6άρι κιβώτιο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/6/2022 στις 10:31 ΠΜ, perelevas είπε

Στο βενζινάδικο που πάω, με ψήνουν για κατοστάρα βενζίνη ,λέγοντας μου ότι θα βγάλει πιο πολλά χλμ. Έχω ένα astra 1600 του 2006.
Γενικώς κάνω οικονομική οδήγηση θα έλεγα.Να τους πιστέψω;Αξίζει σε σχέση με την διαφορά τιμής;

Εγώ προσωπικά η μόνη διαφορά που βλέπω σε χιλιόμετρα, πάντα στην ίδια διαδρομή με την ίδια οδήγηση , είναι όταν βάζω από συγκεκριμένα βενζινάδικα, με καθαρό γέμισμα από τα συγκεκριμένα (έτσι απέκλεισα κάποια , έκανα το τεστ το δικό μου και πιστεύω βάζω στα πιο καθαρά ) δηλαδή πιο πολύ με την ποιότητα της βενζίνης παρά τα 8νια .

12 ώρες πριν, Haldol είπε

Για να καταλάβεις την ποιότητα του καυσίμου θέλεις χημικό εργαστήριο. Δεν υπάρχει τέτοιος αισθητήρας, ούτε σε αυτοκίνητο, αλλά ούτε και "σκέτος" στην αγορά σαν ηλεκτρονικό εξάρτημα.

Εάν το καύσιμο αναφλέγεται πιο νωρίς απ' το προβλεπόμενο (χαμηλά οκτάνια), θα το καταλάβει μεν ο knock sensor, αλλά... εκ των υστέρων. Στη συνέχεια η ECU δεν θα κόψει τελείως την τροφοδοσία ώστε να σβήσει ο κινητήρας (άλλωστε αυτό είναι φουλ επικίνδυνο, φαντάσου να κινείσαι με 130 ΧΜ/Ω σε αυτοκινητόδρομο!) αλλά θα μπει σε safe-mode, όπου (μεταξύ άλλων) ρίχνει και την προπορεία ανάφλεξης (αβάνς) ώστε να μην αυταναφλέγεται το καύσιμο.

Προφανώς εννοεί τα οκτάνια του καυσίμου, τα πρώτα μπεκ , στην απλή τους έκδοση είχαν ¨κουμπί " (και συγκεκριμάν κάτι corsa city το swing με τα 90 άλογα που είχα το έιχα αυτόματα) που αν έβαζες 95άρα το γύριζες εκεί .

Για την ποιότητα εγώ το τέστ που έκανα και κάνω, είναι απλό και πιστεύω ότι δουλεύει, δηλαδή πάω σε ένα συγκεκριμένο και κάνω 2-3 γεμίσματα ώστε να έχω μόνο δική του βενζίνη μέσα, και πάντα την ίδια ή απλή ή 98 (την 100αρα το βλέπω κοροϊδία)  , στην ίδια διαδρομή (η δουλειά που είναι εκτός πόλης) βλέπω πόσα καίει στα ίδια χιλιόμετρα , μετά αλλάζω βενζινάδικο και κάνω τις ίδιες μετρήσεις , και κρατάω αυτόν που βλέπω ότι πάει καλύτερα το αμάξι και βγάζει και περισσότερα χιλιόμετρα, Σε απόσταση 200 χιλιομέτρων , εαν θες το πιστεύεις , έχω δει μέχρι 6 περίπου λίτρα διαφορά.

Και για να προλάβω μερικούς το πως το βλέπω και αυτό , κάνω φουλ γέμισμα , μετράω χιλιόμετρα , ξανά κάνω φουλ γέμισμα και βλέπω πόσα λίτρα έκαψα στα συγκεκριμένα χιλιόμετρα.

Στο παρακάτω πίνακα βλέπεις εάν αξίζει και πότε η διαφορά στην απλή με την 100άρα,

και εξηγώ , λέμε ότι το όχημά σου καίει 7 λίτρα στα 100χιλ. με σημερινή τιμή από Shell , και με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις διαφορά στα λιτ ανά 100, είναι οι τιμές σε ευρώ από τον 1ο πίνακα , εάν κάψεις με την 98άρα ή την 100άρα 6 λιτ, βλέπεις πάλι σε κέρδος (πάντα σε ευρώ ) έχει μόνο με την 98άρα, αλλά αν όντως κερδίσεις 2 λίτρα στα 100χιλ. τότε το κέρδος σου με την 100άρα είναι περίπου 3 ευρώ στα 100 χιλ. και περίπου 2 με την 98άρα.

τιμή 7 στα 100 χιλ 6 στα 100 χιλ 5 στα 100 χιλ
απλη 2,346 16,422    
98αρα 2,466 17,262 14,796  12,33
100αρα 2,695 18,865 16,17 13,475

Επεξ/σία από lost2
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος που έχουμε ώστε να ελέγξουμε το πρατήριο μας. Φυσικά το πρατήριο που έβαλες και κατανάλωσες 6 λίτρα περισσότερα σε 200 χλμ δεν είχε μόνο πρόβλημα ποιοτικό, αλλά σίγουρα και ποσοτικό!

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gx2 είπε

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος που έχουμε ώστε να ελέγξουμε το πρατήριο μας. Φυσικά το πρατήριο που έβαλες και κατανάλωσες 6 λίτρα περισσότερα σε 200 χλμ δεν είχε μόνο πρόβλημα ποιοτικό, αλλά σίγουρα και ποσοτικό!

Δεν έψαξα αν κλέβει και ο μετρητής φίλε, απλά τον έκοψα.

Δημοσ.

Η κατοστάρα δεν είναι για μέσα στην πόλη είναι για ταξίδια για να έχει ροπή το αυτοκίνητο. Και για καθαρισμό του κινητήρα. Προτείνω δύο φορές το μήνα να βάζεις 25 ευρώ απλή 25 ευρώ κατοστάρα. 1 προς 1 Δηλαδή στο ίδιο ντεπόζιτο. Να βγαίνεις Εθνική και να ξεμπουκωνεις το αυτοκίνητο.

Αυτό το tips το έμαθα όταν δούλευα σε βενζινάδικο.

• Confused 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, riklove είπε

Η κατοστάρα δεν είναι για μέσα στην πόλη είναι για ταξίδια για να έχει ροπή το αυτοκίνητο. Και για καθαρισμό του κινητήρα. Προτείνω δύο φορές το μήνα να βάζεις 25 ευρώ απλή 25 ευρώ κατοστάρα. 1 προς 1 Δηλαδή στο ίδιο ντεπόζιτο. Να βγαίνεις Εθνική και να ξεμπουκωνεις το αυτοκίνητο.

Αυτό το tips το έμαθα όταν δούλευα σε βενζινάδικο.

???????

Δημοσ.

Εχω μια απορία. Αν έχεις 95αρα στο ντεμπόζιτο και πάς και βάλεις 100αρα δεν πρέπει να πας με σχεδον αδειο το ντεμπόζιτο για να μην αναμιχθούν οι 2 βενζίνες? Γιατι τότε δεν θα έχεις ουτε 95αρα αλλα και ουτε 100αρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lost2 είπε

Για την ποιότητα εγώ το τέστ που έκανα και κάνω, είναι απλό και πιστεύω ότι δουλεύει, δηλαδή πάω σε ένα συγκεκριμένο και κάνω 2-3 γεμίσματα ώστε να έχω μόνο δική του βενζίνη μέσα, και πάντα την ίδια ή απλή ή 98 (την 100αρα το βλέπω κοροϊδία)  , στην ίδια διαδρομή (η δουλειά που είναι εκτός πόλης) βλέπω πόσα καίει στα ίδια χιλιόμετρα , μετά αλλάζω βενζινάδικο και κάνω τις ίδιες μετρήσεις , και κρατάω αυτόν που βλέπω ότι πάει καλύτερα το αμάξι και βγάζει και περισσότερα χιλιόμετρα, Σε απόσταση 200 χιλιομέτρων , εαν θες το πιστεύεις , έχω δει μέχρι 6 περίπου λίτρα διαφορά.

Καλά μην παίρνεις όρκο οτι και οι 2 σού εχουν βάλει την ίδια ποσότητα στο ρεζερβουάρ. Ασχετα το τι έγραφε η αντλία.......

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Haldol είπε

Όχι πλέον,

https://sciww.com/fuel-quality-sensor/

Δημοσ.
4 ώρες πριν, draculias είπε

καλημέρα μας.

Ρωτα τον κατασκευαστη του αυτοκινητου σου αν εγκρινει τετοια προιοντα

ΕΙναι πιθανον να σου πει πως οχι και τα θεωρει επικινδυνα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...