korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Με τέτοιες τιμές πλέον , οι 100άρες θα έχουν βατραχιάσει 2 φορές έβαλα σε Panda , άρπαζε πιο χαμηλά μεν , αλλά λόγω μη χρήσης (φυσικό αέριο) βενζίνης εξατμίστηκε με γοργούς ρυθμούς και δεν ξαναέβαλα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, perelevas είπε Στο βενζινάδικο που πάω, με ψήνουν για κατοστάρα βενζίνη ,λέγοντας μου ότι θα βγάλει πιο πολλά χλμ. Έχω ένα astra 1600 του 2006. Γενικώς κάνω οικονομική οδήγηση θα έλεγα.Να τους πιστέψω;Αξίζει σε σχέση με την διαφορά τιμής; Δεν υπαρχει περιπτωση, η μονη διαφορα θα ειναι η καλυτερη λειτουργια του κινητηρα, προφανως διότι η απλες βενζινες σε μεγαλο βαθμο ειναι νοθευμένες. 1 ώρα πριν, mrkra είπε Για την κατοστάρα δεν ξέρω αλλά όσοι έχετε κάνει το λάθος σαν εμενα και έχετε πάρει αυτοκίνητο diesel εντος πόλεως και δεν κάνετε μεγάλες διαδρομές η μόνη λύση για να μην σας μπουκώνει είναι να βάζετε τα ενισχυμένα(πχ diesel Avio EKO, diesel Action Avin). Απο τοτε που ξεκινησα να βαζω ενισχυμενο σταματησε να χειροτερευει το μπουκωμα του dpf. Αν δεν το επιμεληθεις και περασεις ενα οριακο σημειο το αυτοκινητο θα ριξει τις στροφες και δεν θα τραβα γενικα ή θα σταματησει εντελως και θα χρειαστεις οδικη βοηθεια μετα. Αυτό εχει να κανει με τα κακης ποιοτητας καυσιμα, το ιδιο και εγω, παντα Dforce και δεν ειχα ποτε check engine! 38 λεπτά πριν, atrigane είπε TFSI 2.0 του 2007 το βιβλίο γράφει 95ρα Όχι όμως την Ελληνικη 95αρα!
QuantumWanderer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Όταν οι πωλητές στα βενζινάδικα σάς λένε για τα οφέλη της 100ρας, να τούς ζητάτε επιστημονική αναφορά που να το αποδεικνύει. 😜 Τούς στέλνετε αδιάβαστους και τούς κόβεται η παπάτζα από νωρίς στο διάλογο. 😂
SinAkuma Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, perelevas είπε Στο βενζινάδικο που πάω, με ψήνουν για κατοστάρα βενζίνη ,λέγοντας μου ότι θα βγάλει πιο πολλά χλμ. Έχω ένα astra 1600 του 2006. Γενικώς κάνω οικονομική οδήγηση θα έλεγα.Να τους πιστέψω;Αξίζει σε σχέση με την διαφορά τιμής; Όχι δεν αξίζει η διαφορά και όχι δεν θα δεις πάρα πάνω εκτός και αν ανακαλύψανε κανένα μαγικό ζουμί. 1
perelevas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Όταν οι πωλητές στα βενζινάδικα σάς λένε για τα οφέλη της 100ρας, να τούς ζητάτε επιστημονική αναφορά που να το αποδεικνύει. 😜 Τούς στέλνετε αδιάβαστους και τούς κόβεται η παπάτζα από νωρίς στο διάλογο. 😂 Τι να κάνουν και αυτοί οι κακόμοιροι,έτσι τους λένε έτσι κάνουν. 5
QuantumWanderer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, perelevas είπε Τι να κάνουν και αυτοί οι κακόμοιροι,έτσι τους λένε έτσι κάνουν. Δεν λέω ότι λίγο-πολύ έτσι έχουν οδηγίες όλοι οι πωλητές σε όλα τα πράγματα, αλλά λίγοι καλοί πωλητές που γνωρίζω ήταν πάντα διαβασμένοι για το προϊόν τους. Από την άλλη, οκ, να δεχθούμε ότι κάποιοι σε βενζινάδικα κάνουν μια γρήγορη αναφορά στο θέμα «όπως λέει το αφεντικό» και προχωρούν κυριλέ. Υπάρχουν και άλλοι όμως, που σού σπάνε τα ούμπαλα άπειρα. Σε αυτούς ταιριάζει η ερώτηση για επιστημονική αναφορά. 😂
evark Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Με στατιστικά από πάνω από 15-20 γεμίσματα, που κράταγα παλαιότερα, με τις ίδιες λίγο πολύ διαδρομές η 95αρα (από το ίδιο βενζινάδικο) μου έβγαζε στο trip computer, κατανάλωση 16,5-17 χιλιόμετρα/lit ενώ η 100αρα σταθερά πάνω από 17 μέχρι και 17,8..... Οπότε ναι, υπάρχει μια στατιστική διαφορά (αν υποθέσουμε ότι το βενζικάδικο είναι στοιχειωδώς ΟΚ), όμως μιλάμε για πολύ μικρότερο κέρδος σε χιλιόμετρα σε σχέση με τα περισσότερα χρήματα. Πρακτικά, το κόστος/χιλιόμετρο, τουλάχιστον στην περίπτωση μου, είναι αυξημένο με τη 100αρα. Στα 40 λίτρα, θα βγάλω ας πούμε 30 χιλιόμετρα περισσότερα, όμως θα τα έχω πληρώσει 8-9 ευρώ παραπάνω... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από evark 3
Klausx Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Με λίγο ανεβασμένη συμπίεση βαράει πειράκια σε φορτίο ελάχιστα το δικό μου με "95αρα", γιαυτό και βάζω 98 μήπως και καλύψει τα 95 που αναγράφει ο κατασκευαστής....σταματάνε και τα πειράκια. Πάντως τα πρόσθετα είναι ακριβά που πήγα να κάνω δοκιμές οπότε αξίζει η μικρή διαφορά της 98αρας. Φυσικά στα άλλα δύο 20ετιάς βάζουμε πάντα 95αρα χωρίς θέματα. Οπότε μόνο αν κάποιος έχει δει θέμα αξίζει. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Klausx 2
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 39 λεπτά πριν, papatsonis είπε Έχω την εντύπωση /χωρίς να είμαι Μηχ.Μηχανικός/ ότι η 95άρα, επειδή έχει εγγενώς λιγότερη αντοχή σε προανάφλεξη, ο εγκέφαλος, ψεκάζει λίγο περισσότερο, για να ψύξει και τον κύλινδρο (ο λόγος που βάζουν Water-Meth οι κοντράκιδες, ώστε "βρέξει-χιονίσει" εξωτερική θερμοκρασία, να μην ρισκάρουν προανάφλεξη). Από εκεί προκύπτει το μικρό όφελος οικονομίας με την 100άρα, και λογικά θα είναι πιο εμφανές Καλοκαίρι, σε μικρούς Τούρμπο κινητήρες. Ας διορθώσει κάποιος πιο ειδικός. Αλλά δεν φτάνει ούτε κάν την διαφορά στην τιμή.. (~10%?) το όφελος Αυτό που γράφεις όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά δεν βγάζει καν νόημα. Θα σου πω μόνο ότι, αντίθετα με ότι πιστεύεις, κανένας εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει τα οκτάνια του καυσίμου. 5
tutuyo Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Απαράδεκτοι είναι με τον τρόπο που το κάνουν.Και εγώ εχω σταματήσει να πηγαίνω σε shell απο τότε που επέμεναν να δουν λάδια κλπ . επειδη ειναι και πονηροι, στοχευουν κιολας😉 σε πρατηριο σελ που εχει παει να γεμισει η γυναικα μου, εχει ανοιξει το καπω να ελεγξει τα λαδια ο ....γιατρος και τα εχει βρει πολυ μαυρα του θανατα λεμε σ'αφηνει δεν σ'αφηνει μεχρι το σπιτι, καλυτερα να τα αλλαξουμε τωρα τωμεταξυ το αμαξι απο αλλαγη λαδιων προ 3μηνου αλλα το τζιμανι ντοκτορ εβγαλε το πορισμα
evark Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μέχρι max 10% παραπάνω ίσως να αξίζει, εφόσον είναι εντάξει. Μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι καλή η 95αρα παρά η χρήση της 100αρας. Υπάρχουν πρατήρια που σταθερά με 95αρα βγάζω σχεδόν τα χιλιόμετρα της 100αρας. Θα έλεγα ότι πρέπει να δίνετε μεγαλύτερη σημασία στη ποιότητα και την ποσότητα της 95αρας που βάζετε. Για παράδειγμα ξέρω ότι το ντεπόζιτο μου είναι 45 λίτρα, και το λαμπάκι ανάβει περίπου στα 5-6 λίτρα υπολοίπου, άρα κάθε γέμισμα θα πρέπει να είναι κοντά στα 40 λίτρα (έτσι τσεκάρεις χοντρικά την ποσότητα.... αν δείς αντλία να σε χρεώνει 43 ή 44 λίτρα, προφανώς σε κλέβει). Με τα 40 λίτρα, σε κανονικές συνθήκες και με σωστή βενζίνη, θα κάνω 640-680 χιλιόμετρα (παράδειγμα). Δεν βάζω βενζίνη όπου νάναι, προσπαθώ να κρατάω σταθερό το πρατήριο για τουλάχιστον 2-3 γεμίσματα εκτός κι αν μου τύχει περίεργο αποτέλεσμα... με τον τρόπο αυτό, οδηγείσαι στο πιο σωστό πρατήριο.... Με μικρές ποσότητες, του 20αρικου από διάφορα πρατήρια, δεν μπορείς να κρίνεις, εκτός αν πρόκειται για χοντράδες. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από evark 1
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, Klausx είπε Φυσικά στα άλλα δύο 20ετιάς βάζουμε πάντα 95αρα χωρίς θέματα. Οπότε μόνο αν κάποιος έχει δει θέμα αξίζει. σε 20ετίας rover είχα βάλει μια φορά και είδα μεγάλη διαφορά . Βέβαια όταν ξαναέβαλα δεν κατάλαβα κάτι , νομίζω οτι επειδή ποτέ δεν είχε ξαναμπεί 100άρα ή κάποιο πρόσθετο καθαριστικό ποτέ στα 20χρόνια ,κάτι έγινε . Αν πέσουν οι τιμές κάνε μια δοκιμή 1
papatsonis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που γράφεις όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά δεν βγάζει καν νόημα. Θα σου πω μόνο ότι, αντίθετα με ότι πιστεύεις, κανένας εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει τα οκτάνια του καυσίμου. Ο εγκέφαλος φυσικά και δεν καταλαβαίνει τα Οκτάνια.. αλλα νομίζω ότι καταλαβαίνει μια χαρά "Exhaust Gas Temperature.." (και όταν ξεφύγουν... κάνει πιο πλούσιο το μίγμα.., ή/και ρίχνει το αβανς) 2
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, papatsonis είπε Ο εγκέφαλος φυσικά και δεν καταλαβαίνει τα Οκτάνια.. αλλα νομίζω ότι καταλαβαίνει μια χαρά "Exhaust Gas Temperature.." (και όταν ξεφύγουν... κάνει πιο πλούσιο το μίγμα.., ή/και ρίχνει το αβανς) Aυτό που ψάχνεις είναι https://www.bosch-mobility-solutions.com/en/solutions/sensors/knock-sensor/ 1
evark Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Για να χτυπάει πυράκια και να συμπεριφέρεται περίεργα η μηχανή, θα πρέπει η βενζίνη να είναι πολύ χάλια.... σε "μικρές νοθείες" δεν φαίνεται κάτι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα