Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα πριν δεν εβαζες 95αρα.Εβαζες κατι σαν 95αρα.

Οταν βλεπετε διαφορα με την 100αρα δεν ειναι γιατι ειναι γαματη η 100αρα.

Ειναι γιατι βαζετε κακη 95αρα.

Πχ ειναι δεδομενο πως οποιος πουλαει με 2,25 τη βενζινη τωρα σε κλεβει η σε ποσοτητα η σε ποιοτητα.

Ε οταν πας και βαζεις 100αρα και βλεπεις αλλο αυτοκινητο μετα απο τη "βενζινη" του 2,25,δε θελει πολυ σκεψη...

• Like 2
  • Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αναφορές ότι με 100αρα σε οχήματα που είναι κατασκευασμενα για 95αρα και συμπίεση μέχρι 10-11,

βγαζουν περισσότερα χλμ ή ότι έχει καλύτερη απόδοση ο κινητήρας, 

βλέπουμε σε χώρες που υπάρχει πολύ νοθεία στο καύσιμο,π.χ. Ελλάδα. Γιαυτό πολλοί εδω βάζουν 100αρα, ώστε να έχουν καθαρή 95αρα.

Δεν θυμάμαι πότε σε γερμανικά φόρουμ,να υπήρχαν τέτοιες συζητήσεις. Σίγουρα και εκεί θα υπάρχει νοθεία, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. 

Τέλος καλό είναι να μάθει ο κάθε οδηγός τι είναι τα οκτάνια. 

Δημοσ.

Ετσι απο περιεργεια, και μπακαλιστικα. Εχουμε μια μεγαλουτσικη ανηφορα εδω κοντα και ο πατερας μου μου ειχε πει να βλεπω την συμπεριφορα του αμαξιου οταν την ανεβαινουμε και ποσα χλμ/ωρα χανουμε. Ενημερωτικα, μια φορα που ειχε θεμα ο δισκος, και τωρα προσφατα που ειχαμε θεμα με την αντλια, επεφταν λιγο γρηγορα στο συγκεκριμενο σημειο. Ειναι ~1.1 χλμ με 10% κλιση. Με seat cordoba '96 1600/75, αν μπω με 120 και φτασω πανω με >110, δεν ειμαι οκ στο θεμα της βενζινης? Η ποιοτητα της βενζινης αλλαζει την αποδοση του αυτοκινητου (περα απο την καταναλωση)? 

Γενικα προσπαθω να μαθω ποτε το αμαξι δεν παει οπως πρεπει και αν τυχει και βαλω κατωτερη βενζινη. Γενικα επαρχια ειμαι, και με τα μεχρι τωρα δεδομενα, νομιζω οτι ειναι 95αρα, ή σχεδον 95αρα

Δημοσ.

Αυτο που ρωτας ,ειναι σα να σου θεσω το προβλημα:

Εισαι σε ενα τρενο με 200χλμ/ωρα και περπατας αντιθετα στη φορα κινησης του τρενου,ανοιγεις ενα παραθυρο και αφηνεις μια μπανανα,υπολογισε μου τη σχετικη ταχυτητα της σεληνης σε σχεση με τη μπανανα μονο με τα δεδομενα που σου δινω :P

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ετσι απο περιεργεια, και μπακαλιστικα. Εχουμε μια μεγαλουτσικη ανηφορα εδω κοντα και ο πατερας μου μου ειχε πει να βλεπω την συμπεριφορα του αμαξιου οταν την ανεβαινουμε και ποσα χλμ/ωρα χανουμε. Ενημερωτικα, μια φορα που ειχε θεμα ο δισκος, και τωρα προσφατα που ειχαμε θεμα με την αντλια, επεφταν λιγο γρηγορα στο συγκεκριμενο σημειο. Ειναι ~1.1 χλμ με 10% κλιση. Με seat cordoba '96 1600/75, αν μπω με 120 και φτασω πανω με >110, δεν ειμαι οκ στο θεμα της βενζινης? Η ποιοτητα της βενζινης αλλαζει την αποδοση του αυτοκινητου (περα απο την καταναλωση)? 

Γενικα προσπαθω να μαθω ποτε το αμαξι δεν παει οπως πρεπει και αν τυχει και βαλω κατωτερη βενζινη. Γενικα επαρχια ειμαι, και με τα μεχρι τωρα δεδομενα, νομιζω οτι ειναι 95αρα, ή σχεδον 95αρα

Έχεις καταλάβει εντελώς λάθος το τι σημαίνει ο αριθμός οκτανίου της βενζίνης, δεν έχει να κάνει με την θερμογόνο δύναμη της, το μόνο που δηλώνει αυτός ο αριθμός είναι το πόσο αντέχει στη συμπίεση (σε σχέση με τη θερμοκρασία) πριν αυταναφλεγεί.

Για να στο πω πιο απλά μια βενζίνη 100 οκτανίων ενδέχεται να έχει χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη από μια 95άρα, αν έχεις τέτοια 100αρα στο τεπόζιτο σου στο τέλος της ανηφόρας θα έχεις μικρότερη ταχύτητα σε σχέση με αυτή που θα είχες με 95άρα.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Έχεις καταλάβει εντελώς λάθος το τι σημαίνει ο αριθμός οκτανίου της βενζίνης, δεν έχει να κάνει με την θερμογόνο δύναμη της, το μόνο που δηλώνει αυτός ο αριθμός είναι το πόσο αντέχει στη συμπίεση (σε σχέση με τη θερμοκρασία) πριν αυταναφλεγεί.

Για να στο πω πιο απλά μια βενζίνη 100 οκτανίων ενδέχεται να έχει χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη από μια 95άρα, αν έχεις τέτοια 100αρα στο τεπόζιτο σου στο τέλος της ανηφόρας θα έχεις μικρότερη ταχύτητα σε σχέση με αυτή που θα είχες με 95άρα.

Ε αυτό, προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει. Άρα αν τύχει κάποια στιγμή και είναι άδειο το ντεπόζιτο, να βάλω κάνα 30αρι 100αρα στην ίδια διαδρομή για να δω την συμπεριφορά. Αν με κόψει στο τέλος σημαίνει ότι η 95αρα ήταν καλή. 

Καλά, γενικά μιας και επαρχία και μικρό μέρος, δύσκολα να ρισκάρει ο άλλος με ποιότητα. Θα το μάθουν όλοι την επόμενη μέρα. Σε ποσότητα μπορεί να κάνουν κάτι. Αλλά πάντα βάζω από το ίδιο βενζινάδικο, που έχει σχετικά μ.ο. στις τιμές, και όχι πχ την πιο φθηνή της περιοχής. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dantε είπε

Εισαι σε ενα τρενο με 200χλμ/ωρα και περπατας αντιθετα στη φορα κινησης του τρενου,ανοιγεις ενα παραθυρο και αφηνεις μια μπανανα,υπολογισε μου τη σχετικη ταχυτητα της σεληνης σε σχεση με τη μπανανα μονο με τα δεδομενα που σου δινω :P

3,683km/h ± 200 ανάλογα με την διεύθυνση του τραίνου.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ε αυτό, προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει. Άρα αν τύχει κάποια στιγμή και είναι άδειο το ντεπόζιτο, να βάλω κάνα 30αρι 100αρα στην ίδια διαδρομή για να δω την συμπεριφορά. Αν με κόψει στο τέλος σημαίνει ότι η 95αρα ήταν καλή

Καλά, γενικά μιας και επαρχία και μικρό μέρος, δύσκολα να ρισκάρει ο άλλος με ποιότητα. Θα το μάθουν όλοι την επόμενη μέρα. Σε ποσότητα μπορεί να κάνουν κάτι. Αλλά πάντα βάζω από το ίδιο βενζινάδικο, που έχει σχετικά μ.ο. στις τιμές, και όχι πχ την πιο φθηνή της περιοχής. 

Και γιατί να μην σημαίνει ότι η 95άρα ήταν χάλια, και η 100άρα ακόμα πιο χάλια? :)

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 1/7/2022 στις 9:28 ΠΜ, Dantε είπε

Ότι και να συμβεί δεν ανοίγω το παράθυρο. Βγάζω το φανελάκι, βγάζω το παντελόνι τον κ.λο σου κάτω να χτυπάς το παράθυρο δεν το ανοίγω! 😂

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Ότι και να συμβεί δεν ανοίγω το παράθυρο. Βγάζω το φανελάκι, βγάζω το παντελόνι τον κ.λο σου κάτω να χτυπάς το παράθυρο δεν το ανοίγω! 😂

Αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο :P

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο :P

Πάντως αναφορικά με την 100αρα έχει διαφορά σε σχέση με την 95αρα. Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό το κομμάτι. Και σε αυτοκίνητο με τούρμπο και σε αυτοκίνητο με ατμόσφαιρα, αυτό που παρατηρώ είναι ότι το αμάξι έχει διαφορετική συμπεριφορά και τραβάει από λίγο χαμηλότερα. Μικρή διαφορά, ωστόσο είναι αντιληπτή.

Από εκεί και πέρα ακόμα και σε ταξίδια με την 95αρα είχα μια κατανάλωση αλλά με την 100αρα είχα ένα 10% μικρότερη κατανάλωση. Αυτό καταλάβαινα με φουλάρισμα. Τότε που ταξίδευα Θεσσαλονίκη Αθήνα εκεί έβλεπα τη μεγαλύτερη διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/6/2022 στις 11:19 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε

Εχω ακουσει χωρις να ξερω για ποια αυτοκινητα οι κατασκευαστες προτεινουν 100αρα

Υπάρχουν αυτοκίνητα με επιδόσεις που καίνε από το εργοστάσιο πάνω από 98 οκτάνια 

Το γράφει κιόλας μέσα στα βιβλία τους 

Σηκώνουν πολλές πιέσεις στο χώρο καύσης και η 95 σε αυτά τα αυτοκίνητα κάνει αυτανάφλεξη και βαράει πιρακια μέχρι να σπάσει το μοτέρ 

Αυτά τα αυτοκίνητα παίρνουν μόνο 98+

Τα άλλα αυτοκίνητα όπως αυτά που έχουμε το 90% των πολιτών καίνε μόνο 95αρα 

Δεν κερδίζουν τίποτα με τα παραπάνω οκτάνια. Δεν έχουν ρυθμισμένο avans για 100αρα, δεν σηκώνουν πιέσεις για να κάνει αυτανάφλεξη 

Γενικά την καίει το ίδιο με την 95αρα 

Άρα πεταμένα λεφτά για κάτι που ο κινητήρας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί

Αυτανάφλεξη σε απλά μοτέρ συμβαίνει όταν ούτε η 95αρα δεν είναι καλή και μας βαράει πιρακια 

Μην πετάτε τα χρήματα σας στην 100αρα γιατί δεν μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε και επίσης δεν ξέρετε πόσο καιρό την έχουν μέσα στα καζάνια αλλά και αν όντως είναι 100αρα ή μπορεί να είναι και λίγο απάτη 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Πάντως αναφορικά με την 100αρα έχει διαφορά σε σχέση με την 95αρα. Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό το κομμάτι. Και σε αυτοκίνητο με τούρμπο και σε αυτοκίνητο με ατμόσφαιρα, αυτό που παρατηρώ είναι ότι το αμάξι έχει διαφορετική συμπεριφορά και τραβάει από λίγο χαμηλότερα. Μικρή διαφορά, ωστόσο είναι αντιληπτή.

Από εκεί και πέρα ακόμα και σε ταξίδια με την 95αρα είχα μια κατανάλωση αλλά με την 100αρα είχα ένα 10% μικρότερη κατανάλωση. Αυτό καταλάβαινα με φουλάρισμα. Τότε που ταξίδευα Θεσσαλονίκη Αθήνα εκεί έβλεπα τη μεγαλύτερη διαφορά.

Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό (που πιθανότατα είναι), αλλά άσχετα αν είναι ή δεν είναι ψυχολογικό αξίζει να πληρώνεις ~30 λεπτά παραπάνω την 100αρα για να νιώθεις αυτή τη μικρή διαφορά?

Όσο για το ταξίδι, αν οι μετρήσεις σου ήταν σωστές και οι συνθήκες σύγκρισης ήταν οι ίδιες, τότε η περίπτωση σου είναι η εξαίρεση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή έγινε λογος και για ντίζελ είπα να πω και εγώ τη γνώμη μου.

Βάζω Shell εδώ και 7 χρονια γιατι με βολευει το πρατήριο. Το πηγαινα εναλλάξ γέμισμα μια απλό, μια v-power, εβαζα v-power όταν ειχε προσφορα.

Με το v-power είχα παντα μεγαλύτερη κατανάλωση, μεχρι και 10%. Ίδιες διαδρομές (εκτός πολης), ίδιος τροπος οδηγησης, παρόμοιες εποχές, με το απλό ημουν στα 4 - 4.1l/100km, με το v-power 4.3 - 4.5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...