mahs1990 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα στη παρέα. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια.τωρα έχει μαλώσει με τους ιδιοκτήτες και έχει φύγει από το σπίτι.ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΔΕΗ και αέριο που έμειναν απλήρωτα;είναι και τα δυο στο όνομα του ιδιοκτήτη ευχαριστώ εκ των προτέρων
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, mahs1990 είπε Καλησπέρα στη παρέα. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια.τωρα έχει μαλώσει με τους ιδιοκτήτες και έχει φύγει από το σπίτι.ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΔΕΗ και αέριο που έμειναν απλήρωτα;είναι και τα δυο στο όνομα του ιδιοκτήτη ευχαριστώ εκ των προτέρων μαύρα ?
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Εάν η ενοικίαση ειναι με μισθωτήριο. Την ΔΕΗ θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης ο οποίος βέβαια μπορεί να προσκομίσει στην ΔΕΗ το μισθωτήριο η να τα διεκδικήσει δικαστικως από τον ενοικιαστη. Αν είναι όμως μαύρη ενοικίαση, δεν γίνεται τίποτα, θα τα χρεωθεί ο ιδιοκτήτης στο ΑΦΜ του. Για το φυσικό αέριο δεν γνωρίζω τι ισχύει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Για τη ΔΕΗ υπεθυνος για τυχον χρεος εχει μονο αυτος που η παροχη ειναι στο ονομα του . Μονο δικαστικα ισως να μπορει να τα απαιτησει ο ιδιοκτητης αν η μισθωση ειναι νομιμη .
dtzgr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, mahs1990 είπε Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια.τωρα έχει μαλώσει με τους ιδιοκτήτες και έχει φύγει από το σπίτι.ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΔΕΗ και αέριο που έμειναν απλήρωτα;είναι και τα δυο στο όνομα του ιδιοκτήτη Όχι. Ιδιαίτερα αφού μάλωσαν κιόλας, αποκλείεται να τα έχει κάψει αυτός ώστε να πρέπει να τα πληρώσει κιόλας.
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, mahs1990 είπε Καλησπέρα στη παρέα. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια.τωρα έχει μαλώσει με τους ιδιοκτήτες και έχει φύγει από το σπίτι.ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΔΕΗ και αέριο που έμειναν απλήρωτα;είναι και τα δυο στο όνομα του ιδιοκτήτη ευχαριστώ εκ των προτέρων Τα άφησε (και όχι έμειναν) απλήρωτα θες να πεις... Αν το δεις ηθικά πρέπει να τα πληρώσει, αν και υποψιάζομαι πως δεν σε ενδιαφέρει το ηθικό του θέματος αλλά το αν θα έχει συνέπειες στην περίπτωση που ρίξει πιστόλι. Ε πρακτικά, όπως ανέφεραν και παραπάνω, οι ιδιοκτήτες μόνο δικαστικά μπορούν να τα αξιώσουν. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τα άφησε (και όχι έμειναν) απλήρωτα θες να πεις... Αν το δεις ηθικά πρέπει να τα πληρώσει, αν και υποψιάζομαι πως δεν σε ενδιαφέρει το ηθικό του θέματος αλλά το αν θα έχει συνέπειες στην περίπτωση που ρίξει πιστόλι. Ε πρακτικά, όπως ανέφεραν και παραπάνω, οι ιδιοκτήτες μόνο δικαστικά μπορούν να τα αξιώσουν. Αν ομως η μισθωση δεν ειναι νομιμη δεν θα το τολμησουν. Το ιδιο ισχυει και για εξωσεις . Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Γιάννης Platano
mahs1990 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εάν η ενοικίαση ειναι με μισθωτήριο. Την ΔΕΗ θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης ο οποίος βέβαια μπορεί να προσκομίσει στην ΔΕΗ το μισθωτήριο η να τα διεκδικήσει δικαστικως από τον ενοικιαστη. Αν είναι όμως μαύρη ενοικίαση, δεν γίνεται τίποτα, θα τα χρεωθεί ο ιδιοκτήτης στο ΑΦΜ του. Για το φυσικό αέριο δεν γνωρίζω τι ισχύει. Ναι μισθωτηριο υπήρχε άρα έχει λογική αυτό που λες να το προσκομίσει.
Morosana Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Πιστολέρο ο φίλοςσου, επειδή μάλωσε με τον ιδιοκτήτη και έφυγε (μπορεί να μάλωσαν για τις ομάδες πχ) αφήνει απλήρωτα τα χρέη του. Πιθανότατα ο ιδιοκτήτης αν δεν είναι κανένα τεράστιο ποσο ή είναι μαύρη μίσθωση να μην το κυνηγήσει και να είναι υποψιασμενος στον επόμενο ενοικιαστή. Βέβαια μπορεί να είναι πιο λαμόγιο από το συγγενη σου και να τον δεις σε λίγο καιρό μπλε με μώλωπες 😛
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 35 λεπτά πριν, mahs1990 είπε Ναι μισθωτηριο υπήρχε άρα έχει λογική αυτό που λες να το προσκομίσει. Μισθωτηριο εννεοις το ιδιωτικο συμφωνητικο ή και καταχωρημενο στο taxis ? Εχει διαφορα στα δικατηρια αν φτασουν.
StamTheMan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 16 ώρες πριν, mahs1990 είπε Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια.τωρα έχει μαλώσει με τους ιδιοκτήτες και έχει φύγει από το σπίτι.ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΔΕΗ και αέριο που έμειναν απλήρωτα;είναι και τα δυο στο όνομα του ιδιοκτήτη Η φατσουλα για ποιο λογο μπηκε;Ασε μην απαντησεις,μπορω να καταλαβω. Ηθικα πρεπει να τα πληρωσει. Νομικα αμεσα δεν ειναι υποχρεωμενος,αλλα αν ειναι τιποτα χιλιαρικα στο συνολο μπορει τον κυνηγησει ο εκμισθωτης δικαστικως. Spoiler Πρακτικα,το εχω κανει και εγω σε εκμισθωτη που ενω ειχα υποψιες για υγρασια,οταν τον ρωτησα,μου ειπε οτι ηταν ενταξει το σπιτι., Επειδη ειχα ακουσει ιστορια για το λογο που εφυγε η προηγουμενη,τον ρωτησα και μου απαντησε οτι "δεν αεριζε αρκετα το σπιτι". Μπηκα σεπτεμβρη,οποτε δε φαινοταν τιποτα,σε 3 μηνες το σπιτι ηταν αμαζονιος,σκουπιζα την υγρασια απο τα αλουμινια με το χερι. Οταν του το ειπα,μου ειπε χιλιες δυο δικαιολογιες.Στο τελος καταστραφηκε ενα στρωμα cocomat και μια κονσολα,οποτε εφυγα και του αφησα απληρωτο 250 ευρω ρευμα.
GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 16 ώρες πριν, mahs1990 είπε Καλησπέρα στη παρέα. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια.τωρα έχει μαλώσει με τους ιδιοκτήτες και έχει φύγει από το σπίτι.ειναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΔΕΗ και αέριο που έμειναν απλήρωτα;είναι και τα δυο στο όνομα του ιδιοκτήτη ευχαριστώ εκ των προτέρων Οχι.
Manolo7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Ποιος ιδιοκτητης ειναι τοσο αθωος την σημερον ημερα που αφηνει τις ΔΕΚΟ στο ονομα του.. Οποιον εχω γνωστο που νοικιαζει καποιο διαμερισμα την εχει πατησει και εχει βαλει μυαλο. Εμενα το πρωτο πραγμα που μου ζητησε ο ιδιοκτητης(και γραπτα) οταν μπηκα στο σπιτι ηταν σε ενα μηνα να εχω νερο ρευμα θερμανση στο ονομα μου.. Τωρα στο προβλημα, η απαντηση στα περισσοτερα ζητηματα ενοικιαστη-ιδιοκτητη ειναι οτι στην τελικη το κοστος για να παει δικαστικα ειναι μεγαλυτερο απο το ποσο που διεκδικειται. Ηθικα ομως πρεπει να πληρωθει ο λογαριασμος.. 1
SabotazNic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, Manolo7 είπε ζητησε ο ιδιοκτητης(και γραπτα) οταν μπηκα στο σπιτι ηταν σε ενα μηνα να εχω νερο ρευμα θερμανση στο ονομα μου.. και εμεις 1η φορα που νοικιασαμε το σπιτι, το βαλαμε σαν ρητρα στο συμφωνητικο, αν και ηταν κομμενα ΔΕΗ/νερο οποτε εκανε κατευθειαν την συνδεση στο ονομα του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα