Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι π με απασχολεί τον τελευταίο καιρό και όποιος μπορεί και θέλει να με βοηθήσει θα χαρώ πολύ!Ξεκίνησα δίαιτα όντας κλινικά παχύσαρκη (116kg) με ύψος 168cm και πλέον μετά από ενάμιση μήνα έχω καταφέρει να χάσω 13 κιλά με μεσογειακή δίαιτα ουσιαστικά..Αυτά τα 13 κιλά έφυγαν σχεδόν σε ένα μήνα...Εδώ και 3 βδομάδες όμως,έχω κολλήσει εκπληκτικά..χάνω περίπου μισό κιλό την βδομάδα τρώγοντας τις θερμίδες που πρέπει.Ασκουμαι σχεδόν καθημερινά τα πρωινά με μια ώρα περπάτημα..Έχω βαρεθεί παρά πολυ,όμως δε θέλω ν τα παρατήσω..Ο στόχος μου είναι τα 75 κιλά,καθώς έχω αρκετά βαρύ σκελετό...Πως θα μπορούσα να συνεχίσω ;;Έχετε κάνει ποτέ κάποια πρωτεινουχα δίαιτα ;Κ αν ναι,θα μου την προτείνατε για γρηγορότερη απώλεια βάρους?(Έχω βάλει στόχο να χασω αυτά τα κιλά οπωσδήποτε, λόγω δουλειάς,δε θέλω να αναφερθώ σε κάτι περισσότερο πάνω σ αυτό) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Είναι φυσιολογικό να χάνεις εύκολα τα πρώτα κιλά και μετά να πηγαίνεις πιο αργά. Αν βιάζεσαι (κακώς), τότε

Κόβεις τελείως ζάχαρη, ψωμιά και πολλούς υδατάνθρακες. 

Μικραίνεις το παράθυρο που τρως, δηλ 3 γεύματα μέσα σε 8 ώρες. Από 11.00-19.00 ή 12.00-20.00.

Αυξάνεις το θερμιδικό έλλειμμα. 

Το περπάτημα είναι η καλύτερη αερόβια, συνέχισέ το.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Efitv είπε

έχω αρκετά βαρύ σκελετό.

Αυτό πως το ξέρεις; όχι ότι παίζει ρόλο απλά το ακούω συχνά και απορώ.

23 λεπτά πριν, Efitv είπε

για γρηγορότερη απώλεια βάρους?

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. 

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι το εξής τα τρως τακτικά γεύματα (γιατι αλλιώς ο οργανισμός σου θα "σοκαριστεί" και θα αποθηκεύει τις θερμίδες σε λίπος) 

Βέβαια εδώ σημαντικό ειναι να διατιρήσεις και το σύνολο των θερμίδων σε ένα σωστό για τον στόχο σημείο, τακτικά γεύματα μεν αλλά να αποτελούνται απο τέτοιες τροφές και ποσότητες που συνολικά στο τέλος της ημέρας οι θερμίδες που έχεις προσλάβει να ειναι ίσες ή κάτω απο ένα σημείο  (αυτό το βρίσκεις με σιγουριά με έναν διαιτολόγο αλλά σαν μπούσουλα βάσει ύψους φύλου και στόχου που έχεις πιστεύω πρέπει να ειναι γύρω στις 1600 θερμίδες )

Να πίνεις πολύ νερό (ειδικά μερικά λεπτά πριν φας και κατα προτίμηση κρύο γιατι "ξυπνάει" τον μεταβολισμό) 

Απο εκει και πέρα αν το κάνεις αυτό κάθε μέρα κάποια στιγμή θα φτάσεις στα 75 κιλά το πότε εξαρτάται απο το "καλούπι" σου να το πω απλοικά πχ τον μεταβολισμό σου κτλ. 

Δεν υπάρχουν μαγικά όπως έγραψα απο εκει και πέρα έχεις όμως 2 επιλογές  για να κάψεις πιο γρήγορα κιλά και για να μπορείς (σε 2ο χρόνο όχι με την μία επειδή έκανες μια δυο ασκήσεις πρέπει πρώτα να δεις εμφανή αποτελέσματα) να μπορείς να τρώς παραπάνω θερμίδες. 

1) Cardio 

2) πρόσθεση μυικής μάζας. 

Οι cardio ασκήσεις θα σου "κάψουν" πιο γρήγορα τις θερμίδες, το περπάτημα ειναι για τους παπούδες πάρε ένα στατικό ή κανονικό ποδήλατο και κάνε καθημερινά μερικά χιλιόμετρα, μετά έχεις τρέξιμο σκοινάκι κτλ ότι προτιμάς ψάξε στο Internet για cardio ασκήσεις και διάλεξε ποια προτιμάς (καμία δεν ειναι εύκολη αν ειναι εύκολη δεν κάνει δουλειά! ) 

Και το κολύμπι ειναι μια πολύ καλή τέτοια άσκηση. 

Η πρόσθετη μυική μάζα (να βγάλεις μπράτσα δηλαδή σε πόδια κορμό και χέρια) θα σου επιτρέψει να τρώς παραπάνω χωρίς να παχαίνεις γιατί οι παραπάνω μύες χρειάζονται παραπάνω ενέργεια/θερμίδες. Αλλά επειδή κάνεις τέτοιες ασκήσεις μην αρχίσεις το φαί πρώτα δες γραμμές στα πόδια ή στα χέρια πιο πρησμένα ποντίκια ώμους κτλ και μετά αρχίζεις να τρώς παραπάνω (αυτό παλι καλύτερα ειναι να το μετρήσεις στον διαιτολόγο ή σε γυμναστήρια που προσφέρουν κάτι τέτοιο) 

Αλλά την προσλαμβάνεις με αργό τρόπο (μην περιμένεις να γίνεις bodybuilder σε 1 χρόνο) και θέλει και αυτό δουλειά.  

Για αρχή μπορείς να κάνεις βασικές ασκήσεις όπως κάμψεις έλξεις κτλ αλλιώς αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου πήγαινε σε ένα γυμναστήριο και πες τους ότι θέλεις να αποκτήσεις μυική μάζα (έχει και ασκήσεις για να "φουσκώσουν" οι γλουτοί με μυική μάζα μιας και είσαι γυναίκα ίσως σε ενδιαφέρει και ειναι γενικά πιο εύκολες γιατί -χωρίς παρεξήγηση - λόγω βάρους υποθέτω θα έχεις πιο δυνατά πόδια και θα σου φανούν πιο εύκολες γιατί κυρίως αυτά θα κάνουν την δουλειά σε τέτοιες ασκήσεις) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Αναζήτησε βοήθεια από διατροφολόγο αν έχεις την δυνατότητα, θα φτάσεις πιο γρήγορα και υγιώς τον στόχο σου. Δεν είναι ο μόνος τρόπος αλλά θα σε απαλλάξει από περιττή αναζήτηση και πιθανά λάθη.

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Efitv είπε

Καλησπέρα σε όλους...Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι π με απασχολεί τον τελευταίο καιρό και όποιος μπορεί και θέλει να με βοηθήσει θα χαρώ πολύ!Ξεκίνησα δίαιτα όντας κλινικά παχύσαρκη (116kg) με ύψος 168cm και πλέον μετά από ενάμιση μήνα έχω καταφέρει να χάσω 13 κιλά με μεσογειακή δίαιτα ουσιαστικά..Αυτά τα 13 κιλά έφυγαν σχεδόν σε ένα μήνα...Εδώ και 3 βδομάδες όμως,έχω κολλήσει εκπληκτικά..χάνω περίπου μισό κιλό την βδομάδα τρώγοντας τις θερμίδες που πρέπει.Ασκουμαι σχεδόν καθημερινά τα πρωινά με μια ώρα περπάτημα..Έχω βαρεθεί παρά πολυ,όμως δε θέλω ν τα παρατήσω..Ο στόχος μου είναι τα 75 κιλά,καθώς έχω αρκετά βαρύ σκελετό...Πως θα μπορούσα να συνεχίσω ;;Έχετε κάνει ποτέ κάποια πρωτεινουχα δίαιτα ;Κ αν ναι,θα μου την προτείνατε για γρηγορότερη απώλεια βάρους?(Έχω βάλει στόχο να χασω αυτά τα κιλά οπωσδήποτε, λόγω δουλειάς,δε θέλω να αναφερθώ σε κάτι περισσότερο πάνω σ αυτό) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

καλο ειναι να βρεις αρκετα καλο διατροφολογο, που να σου βγαλει και προγραμμα αθλησης, ή να συνεργαστει με γυμναστη κλπ . και να δεις οτι εχει αναλαβει πολλες περιπτωσεις ομοιες με τη δικη σου.

υπαρχουν πολυ εξειδικευμενοι αλλα θελουν λεφτα. μην πας σε παρα πολυ ακριβους, ή πολυ μεγαλα ονοματα, εκτος αν εχεις την οικον.ανεση

οι πρωτεινουχες διαιτες ειναι πραγματι πολυ ισχυρες,αλλα θελεις καλο διαιτολογο κ αρκετα χρηματα για σχεδον καθημερινα κοτοπουλα βοδινα ψαρια αβοκαντο κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα δεν πρεπει να κοψεις αποτομα τις θερμιδες. Αν πριν ετρωγες 2500, πρεπει να πεσεις στις 2200, μετα στις 2000, 1800 (νορμαλ) καθε φορα που βλεπεις οτι "βρισκεις τοιχο" στο θεμα μεταβολισμου. Αν εισαι ηδη στις 1800, δεν εχεις και πολλα περιθωρια να κοψεις. Επισης αρκετα γευματα (δεκατιανο και απογευματινο)

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

με υπομονη και θεληση θα τα καταφερεις, μην σταματησεις τωρα που αρχισες να βλεπεις αποτελεσματα .

θα παρει χρονο - δεν θα χανεις 13 κιλα ανα μηνα οπως στην αρχη, δεν παει ετσι...

σωστη διατροφη, σωστη ασκηση και κατι που πολλοι αγνοουν.. ψυχολογικη υποστηριξη (απο φιλους οικογενεια ) οταν φτανεις σε σημεια που απλα θες να τα παρατησεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Efitv είπε

Δύο βασικά σημεία είναι που πρέπει να προσέξεις:

• Θέσε ρεαλιστικούς στόχους. Το να θες να γίνεις συλφίδα σε χρόνο dt, προφανώς, δεν είναι ρεαλιστικός στόχος. Ούτε υγιής.
  • Πήγαινέ το ήπια. Όσο πιο πολύ λίπος έχει να ξεφορτωθεί κάποιος, σίγουρα μπορεί να χάνει κάπως περισσότερο τη βδομάδα. Αυτό μέχρι ενός σημείου. Μετά πρέπει να κάνεις τις αναπροσαρμογές σου. Αυτό θα σε βοηθήσει και ψυχολογικά με τη σχέση σου στο φαγητό, και θα σε κάνει να τηρείς το πρόγραμμά σου. Η στέρηση θα σε κουράσει, θα τα παρατήσεις και θα κάνεις πίσω βήματα.

Θα έλεγα πως είναι καλό να παρακολουθείς και την πρόσληψη θερμίδων και μακροθρεπτικών σου, αλλά α) στην αρχή μπορείς να χάνεις εύκολα και χωρίς παρακολούθηση και β) δεν το μπορούν/αντέχουν όλοι. Εάν δεν έχεις πρόβλημα, τότε να το δεις κι αυτό. Θα σε βοηθήσει και το MyFitnessPal.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Efitv είπε

Είναι πολλές οι παράμετροι.

Αρχικά ίσως έχεις κάποια πάθηση που επιβαρύνει τον μεταβολισμό σου.

Επίσης αρνητικό ρόλο παίζει η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Παράλληλα παίζει ρόλο τι ώρες τρως, πόσο τρως κλπ Παράλληλα πρέπει να πίνεις αρκετό νερό όλη μέρα (>2 λίτρα)

Και φυσικά πρέπει η μια ωρα περπάτημα να γίνεται σε γρήγορο ρυθμό και όχι σε φάση κοιτάω βιτρίνες. 

Αν έχεις λεφτα θα έπρεπε να πας και σε διατροφολόγο αλλά και να ασχοληθείς με γυμναστική με τη βοήθεια γυμναστή. 

Φυσικά χρειάζεται μεγάλη υπομονή και σίγουρα θα πετύχεις τον στοχο σου. Γιατί το βάρος δυστυχώς κάνει κακό και στους δείκτες υγείας και μετά απο κάποια ηλικία αρχίζει και φαίνεται....

Δημοσ.

Περπατημα,νερο,φαγητο νωρις,απεφυγε οσο μπορεις ζαχαρες,ψωμια κλπ,πιο μικρα κ συχνα γευματα κ οσο γινεται νωρις π.χ. τελευταιο γευμα 7-8 το απογευμα και οσο χανεις καλο ειναι να τσεκαρεις περιοδικα και διαφορους δεικτες οπως χοληστερινη,ζαχαρο κλπ.Επισης μην σε αγχωνει η αλλαγη στην απωλεια,τα πρωτα 10-15 κιλα παντοτε φευγουν μαζεμενα κ μετα παιζεις σε νουμερα 0,2-1,5 κιλο το μηνα. Απεφυγε χημικες διαιτες,περισσοτερο ζημια κανουν παρα καλο κ αν μπορεις.εχεις τη δυνατοτητα απευθυνσου σε διατροφολογο,θα σε βοηθησει και με ποιο ειναι το ιδανικο βαρος με τη σωματοδομη σου και εφ'οσων φτασεις στο επιθυμητο βαρος να μπορεσεις να το συντηρησεις χωρις υπερβολες στη διατροφη σου.

• Like 1
Δημοσ.

σιγα σιγα βαζε και στην ασκηση βαρη, ειτε κανε παουερ γουοκινγκ με καποια ελαφρια βαρακια στα χερια, ειτε στα ποδια, αυτο θα αυξησει τις θερμιδες που καις και θα ενεργοποιησει και καποιες μυικες ομαδες που δεν γυμναζεις στο περπατημα, περα απο την απωλεια κιλων σημαντικο ειναι να μην "κρεμασεις". Οσο για τον ρυθμο της απωλειας των κιλων, σκεψου οτι τα κιλα δεν τα πηρες σε 1 χρονο, αλλα σε 10-15 χρονια σταδιακα. Δεν εννοω οτι θες 10 χρονια για να τα χασεις, αλλα σιγουρα δεν θες και 1. υπομονη, ειναι μαραθωνιος αλλα καθε που αλλαζει το σωμα σου θα σαρεσει και περισσοτερο. Να εχεις στον νου σου οτι οι θερμιδες σου πρεπει να ειναι "καλες" και οχι, "α εφαγα εναν μουσακα αλλα ειμαι κατω απο 1800 οποτε ολα καλα"

• Like 1
Δημοσ.

Θα μιλήσω προσωπικά για εμένα χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει ν' ακολουθήσεις το παράδειγμά μου. Ξεκινώντας διατροφή Keto και τρώγοντας μεταξύ 14.00 με 19.00 έχασα 20 κιλά σε 3.5 μήνες. Από εκεί και πέρα κράτησα το χρονικό πλαίσιο και απλά έβαλα περισσότερους υδατάνθρακες στη διατροφή μου διατηρώντας με +-3 κιλά το βάρος που θέλω. 

Γενικά έχω διαβάσει από αρκετούς γιατρούς ότι οι διατροφές που βασίζονται σε μέγιστο αριθμό θερμίδων έχουν αρνητική επίδραση στο άτομο που κάνει τη δίαιτα.

Τον πρώτο 1.5 μήνα είχα κολλήσει και εγώ αλλά μετά ξεκολλάς, είναι σύνηθες.

Από εκεί και πέρα το σωστότερο είναι αυτό που προτείνει ο @Exodia The Forbidden One

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13 κιλά μέσα σε ένα μήνα, είναι πάρα πολλά. Το πιο υγιές, είναι να χάνεις 1 κιλό τη βδομάδα (4 στο μήνα).

Προσωπικά έχασα 30 κιλά μέσα σε 8 μήνες (άρα μ.ο 3,75κ/μήνα) ακολουθόντας διατροφή διατροφολόγου.  Με αρκετά εντυπωσιακή σταθερότητα απώλειας σε όλο αυτό το διάστημα. Φυσικά, με λιγο πιο γρήγορη απώλεια στην αρχή, και πιο αργή στο τέλος.

Μην ανυσηχείς, ακόμα και 2 κιλά το μήνα, δεν είναι καθόλου άσχημα. Το βασικότερο, είναι να είσαι συνεπής στην διατροφή σου, και να μην τα παρατήσεις.

Επεξ/σία από Sorath
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...