Nabuko Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 39 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε είναι "αντίστροφη" ενδοοικογενειακή βία Δεν υπάρχει "αντίστροφη". Ενδοοικογενειακή βία είναι μία και αφορά αυτό που λέει η λέξη. 41 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Όχι πως τους δικαιολογώ αλλά δεν ξέρεις τι παίζει θέλω να πω τώρα μόνη μανα με παιδιά στην Μύκονο διακοπές; Ο πατέρας που ειναι; μπορεί πχ να χωρίσανε πρόσφατα ή να πέθανε πρόσφατα και να παίχτηκε κάποια γκομενοκατάσταση με την μάνα και να "τρέλανε" αυτό τον γιό. https://www.protothema.gr/greece/article/1256406/euhomai-na-pethanei-o-pateras-sou-eipe-i-44hroni-ston-17hrono-gio-tis-sti-mukono-kai-ekeinos-tin-xulokopise/
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δεν υπάρχει "αντίστροφη". Ενδοοικογενειακή βία είναι μία και αφορά αυτό που λέει η λέξη. https://www.protothema.gr/greece/article/1256406/euhomai-na-pethanei-o-pateras-sou-eipe-i-44hroni-ston-17hrono-gio-tis-sti-mukono-kai-ekeinos-tin-xulokopise/ Δεν είπα πως υπάρχει απλά το έθεσα έτσι για να τονίσω ότι μάλλον αυτά ειναι μεμονωμένα περιστατικά γιατί όταν δεν είσαι σε θέση ισχύος (είσαι το παιδί δηλαδή και εξαρτάσαι απο την οικογένεια) ειναι λιγότερο πιθανό κατα την ταπεινή μου άποψη να ασκείς βία, άλλο τα μεμονωμένα περιστατικά. Η ενδοοικογενειακή βία αναφέρεται όπως είπα και πιο κάτι σε κάτι χρόνιο σε κάτι δηλαδή που ειναι ντεφάκτο σαν κατάσταση. Πχ Αντρας κάθε βράδυ (ή έστω πολύ συχνά) γυρνάει μεθυσμένος στο σπίτι και δέρνει την γυναίκα του = ενδοοικογενειακή βία Άντρας χαστούκισε την γυναίκα του επειδή είδε περίεργα μηνύματα στο facebook ερωτικού περιεχομένου με άλλους άντρες = όχι ενδοοικογενειακή βία αυτό ειναι σκέτο ένα βίαιο περιστατικό <-ρίζα της λέξης το ουσιαστικό περίσταση (επαναλαμβάνω όχι πως το δικαιολογώ) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από Dr_Pepper 1
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Αυτά που παραθέτεις είναι "αντίστροφη" ενδοοικογενειακή βία τα 2 τελευταία τουλάχιστον, Όχι πως τους δικαιολογώ αλλά δεν ξέρεις τι παίζει θέλω να πω τώρα μόνη μανα με παιδιά στην Μύκονο διακοπές; Ο πατέρας που ειναι; μπορεί πχ να χωρίσανε πρόσφατα ή να πέθανε πρόσφατα και να παίχτηκε κάποια γκομενοκατάσταση με την μάνα και να "τρέλανε" αυτό τον γιό. Επαναλαμβάνω όχι πως δικαιολογώ την πράξη του φυσικά και δεν λύνονται τέτοια θέματα με ξύλο αλλά θέλω να πω δεν αποτελεί ένδειξη ενδοοικογενειακής βίας αυτό δηλαδή ειναι κάτι στατικό κάτι που συμβαίνει τακτικά πχ γονείς να χτυπάνε τα παιδιά ο άντρας την γυναίκα του, τώρα πχ αν έγινε μια φορά αυτό επειδή η μανα δεν γύρισε στο ξενοδοχείο, ολόκληρο το βράδυ, στα παιδιά κτλ και εκνευρίστηκε ο γιος αντιδρώντας παράλογα και άδικα ειναι απλά ένα ατυχές συμβάν. Δεν φτάνει που δεν δίνεις τα πακέτα δεν δίνεις και τα λεφτά; Πέρα απο την πλάκα σε τέτοιες περιπτώσεις (ειδικά αφου δεν τον φοβάσαι απότι κατάλαβα) απλά όταν ακούς κάτι τέτοιο παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία έστω και ανώνυμα και περιγράφεις την κατάσταση. Στην Μύκονο, διάβασα ότι η μητέρα ανέφερε στον γιο της σε μια συζήτηση ότι αυτή εύχεται να πεθάνει ο πατέρας του, τότε ο γιος της είπε να βγάλει καρκίνους και την χτύπησε. Ο πατέρας του είχε σκλήρυνση κατά πλάκας και αναπηρίες. Είχαν χωρίσει. 22 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Δεν είπα πως υπάρχει απλά το έθεσα έτσι για να τονίσω ότι μάλλον αυτά ειναι μεμονωμένα περιστατικά γιατί όταν δεν είσαι σε θέση ισχύος (είσαι το παιδί δηλαδή και εξαρτάσαι απο την οικογένεια) ειναι λιγότερο πιθανό κατα την ταπεινή μου άποψη να ασκείς βία, άλλο τα μεμονωμένα περιστατικά. Η ενδοοικογενειακή βία αναφέρεται όπως είπα και πιο κάτι σε κάτι χρόνιο σε κάτι δηλαδή που ειναι ντεφάκτο σαν κατάσταση. Πχ Αντρας κάθε βράδυ (ή έστω πολύ συχνά) γυρνάει μεθυσμένος στο σπίτι και δέρνει την γυναίκα του = ενδοοικογενειακή βία Άντρας χαστούκισε την γυναίκα του επειδή είδε περίεργα μηνύματα στο facebook ερωτικού περιεχομένου με άλλους άντρες = όχι ενδοοικογενειακή βία αυτό ειναι σκέτο ένα βίαιο περιστατικό <-ρίζα της λέξης το ουσιαστικό περίσταση (επαναλαμβάνω όχι πως το δικαιολογώ) Ενδοοικογενειακη βία είναι οποιοδήποτε περιστατικό βίας μεταξύ μελών μιας οικογένειας ασχέτως ηλικιών, θέσης ισχύος η σωματικής διάπλασης, αιτίας και χρονικής διάρκειας της βίας. Τώρα αυτοί οι όροι που αναφερεις, ίσως προσπαθείς να κατηγοριοποιησεις τα περιστατικά βίας, αλλά είναι αδόκιμοι. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Basilhs23___
SPY_oo7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Φυσικά και η λεκτική βια εναι ενδοοικογενειακή βια και οχι μονο η χειροδικία. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από SPY_oo7
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ενδοοικογενειακη βία είναι οποιοδήποτε περιστατικό βίας μεταξύ μελών μιας οικογένειας ασχέτως ηλικιών, θέσης ισχύος η σωματικής διάπλασης, αιτίας και χρονικής διάρκειας της βίας. Τώρα αυτοί οι όροι που αναφερεις, ίσως προσπαθείς να κατηγοριοποιησεις τα περιστατικά βίας, αλλά είναι αδόκιμοι. Ποια η διαφορά της ενδοοικογενειακης βίας απο την "απλή" βία; Να το πω διαφορετικά γιατί υπάρχει διαφορετικός όρος αν αναφέρεται στο ίδιο πράγμα; Δεν ειναι λογικό κάτι τέτοιο διαφορετικοί όροι (ειδικά σε ότι αφορά τον νόμο) δίνονται για να διαχωρίσουν/βαθμονομήσουν καταστάσεις όχι για την ίδια ακριβώς κατάσταση. Αν μου δώσει ο πατέρας μου ένα σκαμπίλι επειδή έκανα μια μαλακία δεν έχει διαφορά (αν πω να του κάνω μήνυση) με το αν μου είχε δώσει ένας άσχετος περαστικός ένα σκαμπίλι όσο αφορά την τιμορία του πατέρα μου απο το δικαστήριο το ότι ειναι πατέρας μου δεν παίζει ρόλο όσο αφορά την τιμορία. Αν τώρα όμως μου δίνει σκαμπίλια καθημερινά ή τακτικά κτλ τότε αλλάζει και ειναι ενδοικογενειακή βία και αλλιώς θα το χειριστεί αυτό ο δικαστής εκει ναι παίζει ρόλο ότι ειναι πατέρας μου, (και ναι αν ένας άγνωστος που έδινε συχνά σκαμπίλια δεν θα ήταν το ίδιο θα πάει σαν εκβιασμός ή κάτι τέτοιο ) .
Lilith19 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.capital.gr/diethni/3451637/pou-auxisi-eos-60-ton-kliseon-gia-endooikogeneiaki-bia-logo-ton-periorismon-gia-ton-koronoio Ένα βασικό ερώτημα ειναι κατά πόσο έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων που προχωρούν σε καταγγελία σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, τα θύματα μιλάνε πιο εύκολα πια αλλά δεν υπάρχει κάποιο ποσοτικό δεδομένο ώστε να καταλάβουμε σε τι βαθμό η αύξηση της προβαλλόμενης βίας οφείλεται και σε αυτόν τον λόγο. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Lilith19
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μην ασχολειστε αλλο με αυτη ρε παιδια. Εγώ την πάω πάντως 2
1nsom-n1k Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Δεν υπάρχει "αντίστροφη". Ενδοοικογενειακή βία είναι μία και αφορά αυτό που λέει η λέξη. https://www.protothema.gr/greece/article/1256406/euhomai-na-pethanei-o-pateras-sou-eipe-i-44hroni-ston-17hrono-gio-tis-sti-mukono-kai-ekeinos-tin-xulokopise/ Τώρα αν πω ότι δικαιολογώ το ξέσπασμα του γιου της, θα πέσετε όλοι να με φάτε... Γι αυτό ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε οι απέξω και να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, όταν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που οπλίζει το χέρι του άλλου και πόσα έχει καταπιεί μέχρι να φτάσει στα όριά του, τα οποία είναι και διαφορετικά για τον καθένα μας... Δυστυχώς σαν κοινωνία έχουμε τόσο πολύ απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές, όχι μόνο του θεσμού της οικογενείας, αλλά γενικότερα κάθε πτυχής της ζωής μας, που όποιο οικοδόμημα καταντάει σαθρό. Βρισκόμαστε σε παρακμή, και η παρακμάζουσα κοινωνία ένα τέλος έχει, την καταστροφή της. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από 1nsom-n1k 2
SabotazNic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε Τώρα αν πω ότι δικαιολογώ το ξέσπασμα του γιου της, θα πέσετε όλοι να με φάτε... Για αυτο και εγω αμφιβαλλω για το 1ο αρθρο στο τοπικ.
Stam123 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε Τώρα αν πω ότι δικαιολογώ το ξέσπασμα του γιου της, θα πέσετε όλοι να με φάτε... Γενικά, επικρατεί μια προκατάληψη σε τέτοιες περιπτώσεις ότι πάντα φταίει το κακό παιδί και ότι και να έκανε ο γονιός, γονιός είναι, σε μεγάλωσε όπως μπορεί και πρέπει να τον συγχωρείς... 6 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε Γι αυτό ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε οι απέξω και να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, όταν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που οπλίζει το χέρι του άλλου και πόσα έχει καταπιεί μέχρι να φτάσει στα όριά του, τα οποία είναι και διαφορετικά για τον καθένα μας... Συμφωνώ 💯.
lunatic21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, lyda94 είπε Δεν θα βγάλεις άκρη με αυτούς τους ανθρώπους και να τσακωθείς, τσάμπα θα τσακωθείς! Οχι αγαπητη μου ακρη θα βγαλειςδεν χρειαζεται να τσακωθεις αλλα να τον βαλεις στη θεση του αν ειναι σερνικος η στη θεση της αν ειναι θηλυκια με το τριτο φυλο δεν θα ασχοληθω γιατι ειναι απαραδεκτοι. Να μιλατε και να βαζετε στη θεση του τον καθε μπαγλαμα γιατι μονο ετσι θα καθοντε φρονημα. Μην φοβαστε να μιλησετε και παντα να στηριζετε το δικαιο μονο ετσι θα γινει καλυτερος ο κοσμος με την αδιαφορια ολοι αυτοι ξεθαρευουν και νομιζουν οτι ειναι καποιοι τα μηδενικα. Να μιλατε και να μην αδθαφορειτε σεβασμος προς ολους οι τραμπουκοι να κατσουν φρονημα αλιως πελεκης.
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Το βασικό είναι ότι σήμερα πλέον όλες οι ειδήσεις/κουτσομπολιά βγαίνουν σε 1 λεπτό στο διαδίκτυο από τις ιστοσελίδες και τα κοινωνικά μέσα. Σε συνδυασμό με τον κορωνοιό και την ενεργειακή κρίση είναι ένα εκρηκτικό μείγμα και σίγουρα υπάρχει μια αύξηση της βίας. Υπάρχει όμως μια υπερπροβολή αυτών των γεγονότων, που ενώ είναι το 0.1% διογκώνονται από το ιντερνετ και φαίνεται σαν να δέρνουν όλοι οι άντρες πρωί βράδυ τις γυναίκες τους ή σαν να ζούμε στο Αφγανιστάν. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από The_Judas
Dakonblackblade Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Στη βία , αναφερόμαστε συνήθως στη φυσική-σωματική βία. Και ενδοοικογενειακή , συνήθως η αναφορά γίνεται στο ζευγάρι. Αυτού του είδους η βία είναι πιο εύκολο να φανεί ή να γίνει είδηση. Σε περιστατικά που καταλήγουν στο θάνατο , υπερτερούν οι γυναίκες ως θύματα . Σε περιστατικά που δεν καταλήγουν σε θάνατο, το ποσοστό φυσικής βίας πάει 60-40 με τους άντρες κάνουν under report τη σωματική βία από τις γύναίκες τους και τις γυναίκες να κάνουν over report τη σωματική βία από τους άντρες τους. Υπάρχει όμως και η λεκτική, μη φυσική βία Στη μη φυσική βία και όταν εμπλέκονται παιδιά, τα ποσοστά πηγαίνουν αντίστροφα. Και πάλι εμείς βλέπουμε τα φονικά . Κάτω όμως από τα 10-20 φονικά το χρόνο (με ποσοστό 80-20 περίπου) , υπάρχει μία θάλασσα βίας , φυσικής και μη φυσικής, την οποία ξεχνάμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις