Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι βλέπουμε και ακούμε όλοι εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει η κατάσταση. 

Εχουμε τις δολοφονίες γυναικών, τώρα ακούμε για παιδιά να πλακώνουν στο ξύλο τους γονείς τους. 

Αυτό που σκέφτομαι είναι αν πράγματι υπάρχει αύξηση των πραγματικών περιστατικών βίας η  όλα αυτά τα περιστατικά γίνονται γνωστά ευκολότερα λόγω της εύκολης και ταχύτατης διάδοσης - πρόσβασης στην πληροφορία ή επειδή καταγγελονται πολυ ευκολότερα από τα θύματα. 

Μερικά άτομα που μιλάω εκφράζουν την αποψη πως αυτά συνέβαιναν ανέκαθεν μέσα στην κοινωνία και στον κόσμο σε ίδια συχνότητα αλλά τώρα μαθαίνονται ευκολότερα προς τα έξω. 

1.

2.

3.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ ότι πάντα συνέβαιναν αυτά, μην πω και χειρότερα. Δεν έχω δει κάποιο επίσημο στατιστικό που να δείχνει αύξηση, και αν υπήρχε, σίγουρα θα το έδειχναν οι ειδήσεις όλη μέρα για νούμερα. Με μια γρήγορη ματιά στο αρχείο εφημερίδων από τα 90s - 2000s, μια χαρά αναφορές για τέτοια εγκλήματα υπάρχουν. Αν μιλάμε για πιο παλιά, η βία κατά των γυναικών ήταν ο κανόνας όχι η εξαίρεση, και έχω και παραδείγματα εντός της ευρύτερης οικογένειας. Απλά τότε δεν το θεωρούσαν τόσο σημαντικό, ειδικά αν δεν ήταν φόνος, οπότε δεν το κατέγραφαν στο μυαλό τους ως έγκλημα. 

Επεξ/σία από giwrgostr
  • Like 4
Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει και αύξηση λόγω καθημερινών συνθηκών και ανέχειας, αλλά κατά κύριο λόγο το ακούμε τόσο πολύ γιατί η πληροφορία πλέον κινείται με ταχύτατους ρυθμούς. Πριν 20, 30, 40 χρόνια κανείς δεν θα μάθαινε τι έγινε σε ένα χωριό πχ της Φλώρινας, εκτός από τους χωριανούς. Πλέον, θα μαθευτεί αμέσως. 

• Like 4
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μερικά άτομα που μιλάω εκφράζουν την αποψη πως αυτά συνέβαιναν ανέκαθεν μέσα στην κοινωνία και στον κόσμο σε ίδια συχνότητα αλλά τώρα μαθαίνονται ευκολότερα προς τα έξω. 

Σε τετοιο βαθμο οχι,σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Τωρα και ειναι χειροτερα τα πραματα,και μαθαινονται,οποτε η εξαρση ειναι ραγδαια,ειδικα στα ματια καποιων που δεν ειχαν ιδεα.

Οι λογοι ειναι 2.

Ο πρωτος ειναι η καραντινα,που μας ωθησε ολους να ειμαστε ολοι μερα ο ενας πανω στον αλλο,με αποτελεσμα να καταστραφουν υγιεις σχεσεις,σκεψου δλδ τι παθανε αυτοι που ηδη ειχανε προβληματα.

Ο δευτερος ειναι οτι εχουμε ολο και πιο συχνα θυματα που βγαινουν και προτρεπουν τους αλλους να μιλησουν,με αποτελεσμα αυτη η ξαφνικη "επαρση" απεναντι στο ετερον ημισυ να μην καθεται καλα,και να εχουμε χειροτερα σκηνικα.

Σκεψου δηλαδη εναν συζυγο,και λεω συζυγο γιατι αυτοι συνηθως κανουν οτι κανουν,που ειχε μαθει να πλακωνει χαστουκια τη γυναικα του με το παραμικρο.

Αυτος τωρα  τη βλεπει ξαφνικα να αντιδρα,εκει που τοσα χρονια εσκυβε το κεφαλι και δεν του καθεται καθολου καλα,με αποτελεσμα να ξεφευγει το πραμα.
Εκει δηλαδη που ο ουγκανος νομιζε οτι ειναι ο κυριαρχος,ο "σερνικος",η κολωνα του σπιτιου,βλεπει τη γυναικα να αντιδρα και να διεκδικει.

Και καπου εκει στραβωνει.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Αυτος τωρα  τη βλεπει ξαφνικα να αντιδρα,εκει που τοσα χρονια εσκυβε το κεφαλι και δεν του καθεται καθολου καλα,με αποτελεσμα να ξεφευγει το πραμα.

Εκει δηλαδη που ο ουγκανος νομιζε οτι ειναι ο κυριαρχος,ο "σερνικος",η κολωνα του σπιτιου,βλεπει τη γυναικα να αντιδρα και να διεκδικει.

Και καπου εκει στραβωνει.

Ακριβώς! Ο Α βλέπει την κυριαρχία του να απειλείται από τη Β που αρχίζει επιτέλους να προβάλλει την αντίσταση της και έτσι πρέπει να οξύνει τη συμπεριφορά του για να βγει πάλι μπροστά! Αυτή η κλιμάκωση οδηγεί στα τόσα που ακούμε καθημερινά πλέον! Η βία μόνο να οξυνθεί μπορεί! 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εχουμε τις δολοφονίες γυναικών, τώρα ακούμε για παιδιά να πλακώνουν στο ξύλο τους γονείς τους. 

Αυτό που σκέφτομαι είναι αν πράγματι υπάρχει αύξηση των πραγματικών περιστατικών βίας η  όλα αυτά τα περιστατικά γίνονται γνωστά ευκολότερα λόγω της εύκολης και ταχύτατης διάδοσης - πρόσβασης στην πληροφορία ή επειδή καταγγελονται πολυ ευκολότερα από τα θύματα. 

1.

2.

3.

Καλα για κρητη δεν κανει εντύπωση... συνηθες φαινομενο

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lyda94 είπε

Ακριβώς! Ο Α βλέπει την κυριαρχία του να απειλείται από τη Β που αρχίζει επιτέλους να προβάλλει την αντίσταση της και έτσι πρέπει να οξύνει τη συμπεριφορά του για να βγει πάλι μπροστά! Αυτή η κλιμάκωση οδηγεί στα τόσα που ακούμε καθημερινά πλέον! Η βία μόνο να οξυνθεί μπορεί! 

Δε μου κανει καν εντυπωση.
Εχω εδω διπλα τον κυρ Παντελη ( απο το τραγουδι ) που ειναι στο μποστανι με τη γυναικα του,και τον ακουω ολη την ωρα να της φωναζει και να βριζει.

Σκεψου να δει η Παντελενα στο ιντερνετ να φωναζουν τα θυματα "Μιληστε,δεν ειστε μονες" και να γυρισει να του πει καμια ιστορια,τι εχει να γινει.

Σε αυτους δινω το ενοικιο μου,για λογαριασμο αλλου,μια μερα λοιπον που ειχα καθυστερησει το ενοικιο και συζητουσα με την Παντελενα ομορφα,ωραια,ευγενικα και σε χαμηλους τονους,σκαει ο Κυρ Παντελης με ενα μαγκιλικι που ξεχειλιζει απο μπατζακια και μανικια,και μου κανει: Γιατι δε δινεις τα λεφτα ρε φιλε;

Πωωωωω πως κρατηθηκα εκει περα,θα πληρωνε ολα τα σπασμενα αυτος.

Οταν τον ακουω να φωναζει ετσι,ειμαι καθε φορα ετοιμος να παω να τσακωθω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Δε μου κανει καν εντυπωση.
Εχω εδω διπλα τον κυρ Παντελη ( απο το τραγουδι ) που ειναι στο μποστανι με τη γυναικα του,και τον ακουω ολη την ωρα να της φωναζει και να βριζει.

Σκεψου να δει η Παντελενα στο ιντερνετ να φωναζουν τα θυματα "Μιληστε,δεν ειστε μονες" και να γυρισει να του πει καμια ιστορια,τι εχει να γινει.

Σε αυτους δινω το ενοικιο μου,για λογαριασμο αλλου,μια μερα λοιπον που ειχα καθυστερησει το ενοικιο και συζητουσα με την Παντελενα ομορφα,ωραια,ευγενικα και σε χαμηλους τονους,σκαει ο Κυρ Παντελης με ενα μαγκιλικι που ξεχειλιζει απο μπατζακια και μανικια,και μου κανει: Γιατι δε δινεις τα λεφτα ρε φιλε;

Δεν θα βγάλεις άκρη με αυτούς τους ανθρώπους και να τσακωθείς, τσάμπα θα τσακωθείς!

Δημοσ.

Πλεον με τη συγχρονη τεχνολογια η πληροφορια φταει σε λιγα λεπτα  σε ολη την επικρατεια. Ο κοσμος και η κοινωνια παντα ετσι ηταν. Ισως επειδη εχει γινει καποια προοδος απλα οι ανθρωποι μιλανε πιο ευκολα στις μερες μας. Μετα μου λετε οτι οι ταινιες του Οικονομιδη ειναι υπερβολικες...

Δημοσ.

Όταν δεν έχουμε δεδομένα δε μπορούμε να έχουμε κ πόρισμα. Κανείς δε ξέρει τι γινόταν πριν από 20-40-60 χρόνια. 

Απλά τώρα μαθαίνουμε λόγω του ίντερνετ. Κ πάλι όχι όλα (βλέπε τη γυναίκα που ήταν κλεισμένη 40 χρόνια στο σπίτι στη Λάρισα. Σήμερα έγινε γνωστό λόγω παρέμβασης εισαγγελέα. Στη τοπική κοινωνία το ήξεραν όλοι) 

Οπότε ούτε καραντίνες ούτε ανέχεια ούτε άλλες θεωρίες. Κ πριν προτρέξει κάποιος να μας πει την εξυπνάδα του ας μας πει πόσα τέτοια έγιναν πχ μέσα στον εμφύλιο ή τότε δε γινόντουσαν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα θεωρουμε οτι οι περισσοτεροι δεν χρηζουμε ψυχολογικης υποστηριξης. ¨Ελα μωρε, λιγα νευρα ειχα σημερα", "Αδιαθετος/η" κτλ. Πιο πολυ μας ενδιαφερει τι θα πει ο αλλος, ο γειτονας, το χωριο ("αυτος παει σε ψυχολογο, τρελος θα ειναι"), παρα να ειμαστε καλα εμεις.

Οσον αφορα τα παραπανω παραδειγματα, δεν θα μου εκανε εντυπωση τα παιδια απλα να ξεσπασαν λογω σωματικης ή ψυχολογικης καταπιεσης εντος της οικογενειας, ειδικα για τα 2ο και 3ο αρθρο. Για το 1ο, πιο πολυ μου κανει ιστορια κακομαθημενης, παρα κατι αλλο. Μην παρεξηγηθω, δεν λεω οτι η μπουνια ηταν σωστη (οχι μονο απεναντι σε γυναικα λογω μεγαλυτερης δυναμης, αλλα στον οποιοδηποτε), αλλα το αρθρο δεν λεει και ποιος ξεκινησε τον καβγα

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Χειρότερα ήταν, όσο πιο πίσω πάμε χρονικά, και θεωρούνταν "φυσιολογικό" όχι μόνο το ξύλο αλλά ακόμη και ο φόνος, δυστυχώς!

Μια ματιά στο αρχείο εφημερίδων και θα φρίξετε από το τί γινόταν. Και έχοντας υπόψη ότι η σφαλιάρα και η καρπαζιά έπεφτε σύννεφο και το πόσο απέφευγαν να γνωστοποιούν τα εν οίκω, για να μην τους κουτσομπολεύουν, στις εφημερίδες έφταναν μόνο όταν εμπλεκόταν η αστυνομία/χωροφυλακή.

Η κυρίαρχη νοοτροπία ήταν ότι το ξύλο είναι η "καλύτερη" μέθοδος διαπαιδαγώγησης και υπακοής από τον "πατέρα-αφέντη" προς όλα τα μέλη της οικογένειας.

Δυστυχώς η ενδοοικογενειακή βία ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση!.

Το βλέπουμε και στις παλιές ταινίες αλλά ακόμη και στα τραγούδια της εποχής!

"Εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή"!

"Θέλω τα χάδια μου και την σφαλιάρα μου από τον άνθρωπο που αγαπώ"!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

1.

2.

3.

Αυτά που παραθέτεις είναι "αντίστροφη" ενδοοικογενειακή βία τα 2 τελευταία τουλάχιστον, 

Όχι πως τους δικαιολογώ αλλά δεν ξέρεις τι παίζει θέλω να πω τώρα μόνη μανα με παιδιά στην Μύκονο διακοπές; Ο πατέρας που ειναι; μπορεί πχ να χωρίσανε πρόσφατα ή να πέθανε πρόσφατα και να παίχτηκε κάποια γκομενοκατάσταση με την μάνα και να "τρέλανε" αυτό τον γιό.

Επαναλαμβάνω όχι πως δικαιολογώ την πράξη του φυσικά και δεν λύνονται τέτοια θέματα με ξύλο αλλά θέλω να πω δεν αποτελεί ένδειξη ενδοοικογενειακής βίας αυτό δηλαδή ειναι κάτι στατικό κάτι που συμβαίνει τακτικά πχ γονείς να χτυπάνε τα παιδιά ο άντρας την γυναίκα του, τώρα πχ αν έγινε μια φορά αυτό επειδή η μανα δεν γύρισε στο ξενοδοχείο, ολόκληρο το βράδυ, στα παιδιά κτλ και εκνευρίστηκε ο γιος αντιδρώντας παράλογα και άδικα ειναι απλά ένα ατυχές συμβάν. 

4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν φτάνει που δεν δίνεις τα πακέτα δεν δίνεις και τα λεφτά; :P 

Πέρα απο την πλάκα σε τέτοιες περιπτώσεις (ειδικά αφου δεν τον φοβάσαι απότι κατάλαβα) απλά όταν ακούς κάτι τέτοιο παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία έστω και ανώνυμα και περιγράφεις την κατάσταση. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Όχι πως τους δικαιολογώ αλλά δεν ξέρεις τι παίζει θέλω να πω τώρα μόνη μανα με παιδιά στην Μύκονο διακοπές; Ο πατέρας που ειναι; μπορεί πχ να χωρίσανε πρόσφατα ή να πέθανε πρόσφατα και να παίχτηκε κάποια γκομενοκατάσταση με την μάνα και να "τρέλανε" αυτό τον γιό.

20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν φτάνει που δεν δίνεις τα πακέτα δεν δίνεις και τα λεφτά; :P 

284797588_582506936566692_8997879179598938050_n.jpg

22 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Πέρα απο την πλάκα σε τέτοιες περιπτώσεις (ειδικά αφου δεν τον φοβάσαι απότι κατάλαβα) απλά όταν ακούς κάτι τέτοιο παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία έστω και ανώνυμα και περιγράφεις την κατάσταση. 

Αν το κανω αυτο εδω,ειναι σιγουρο οτι πηρα εγω το 100,γιατι ειμαστε 4 σπιτια μεσα σε ενα μεγαλο κτημα,ολοι σοι,και στην ακρη εγω.

Αλλα και να ερθει η αστυνομια,δε μπορει να κανει τιποτα εαν δεν κανει μηνυση η Παντελενα.

Θα ειναι απλα αλλη μια καταγγελια,που δε μπορει να αποδειχθει,οπως πχ με την ηχορυπανση,ή με τη φασαρια σε ωρες κοινης.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αν το κανω αυτο εδω,ειναι σιγουρο οτι πηρα εγω το 100,γιατι ειμαστε 4 σπιτια μεσα σε ενα μεγαλο κτημα,ολοι σοι,και στην ακρη εγω.

Αλλα και να ερθει η αστυνομια,δε μπορει να κανει τιποτα εαν δεν κανει μηνυση η Παντελενα.

Θα ειναι απλα αλλη μια καταγγελια,που δε μπορει να αποδειχθει,οπως πχ με την ηχορυπανση,ή με τη φασαρια σε ωρες κοινης.

Πολύ δύσκολες συνθήκες συμφωνώ κάτι πρέπει να γίνει όμως γιατί κρίμα ειναι η γυναίκα να τρώει ξύλο απο έναν μπετόβλακα.. εκτός αν απλά την βρίζει όχι πως ειναι καλό κάτι τέτοιο αλλά τουλάχιστον πολύ πιο ελαφρύ απο το να τρώει ξύλο. 

Ίσως αν θες να μπεις στον κόπο αυτό που θα μπορούσες να κάνεις ειναι να ηχογραφήσεις 2,3 τέτοια σκηνικά και να πας να μιλήσεις στο τμήμα ο ίδιος να τους παίξεις τις ηχογραφήσεις και να εξηγήσεις την χρόνια κατάσταση στον αστυνόμο ίσως έτσι αυτός με την σειρά του κάτι σκεφτεί να κάνει. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...