Gatoskylo8 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Γνωρίζει κάποιος να μας πει μερικές γενικές πληροφορίες για αυτό το επάγγελμα; Αν και έχω πρωϊνή απασχόληση, θα ήθελα να μάθω μία χειρωνακτική τέχνη και η συγκεκριμένη είναι από τις ελάχιστες που μου κινούν το ενδιαφέρον. Σχολές απ'ότι είδα δεν υπάρχουν, οπότε μάλλον θα πρέπει να πας ως μαθητευόμενος σε κάποιον τεχνίτη. Επίσης, φαντάζομαι ότι όσο περνάνε τα χρόνια τόσο θα μειώνεται ο φόρτος εργασίας εξαιτίας της αυτοματοποίησης, όμως εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο αφού θα το χρησιμοποιώ σαν χόμπυ. Κάθε γνώμη δεκτή.
Speculoos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 14 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε θα το χρησιμοποιώ σαν χόμπυ Xόμπυ κλειδαρας; Άνετα σε παρεξηγούν 😁 Για τα υπόλοιπα κάνε ερώτηση προς τα δω @mclein² 1 1
mclein² Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 χομπυ κλειδαρας δεν υπαρχει παρολο που οι περισσοτεροι ειναι παραλιες γενικα μπορεις να δεις βιντεο για ανοιγματα απο χρηματοκιβωτια μεχρι αμαξια & αεροπλανα και να ασχοληθεις με αυτη τη φαση ως χομπυ. για να παρεις αδεια να το εξασκεις : ανοιγεις μαγαζι οπου σ'αρεσει, το στηνεις και μετα πας αστυνομια με το καθαρο ποινικο σου και παιρνεις την αδεια. (ελλαδα) 3 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, mclein² είπε χομπυ κλειδαρας δεν υπαρχει παρολο που οι περισσοτεροι ειναι παραλιες γενικα μπορεις να δεις βιντεο για ανοιγματα απο χρηματοκιβωτια μεχρι αμαξια & αεροπλανα και να ασχοληθεις με αυτη τη φαση ως χομπυ. για να παρεις αδεια να το εξασκεις : ανοιγεις μαγαζι οπου σ'αρεσει, το στηνεις και μετα πας αστυνομια με το καθαρο ποινικο σου και παιρνεις την αδεια. (ελλαδα) Γεια σου, σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή μιας και φαίνεσαι γνώστης. Αν ασκείς αυτό το επάγγελμα, είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου; Θα συμβούλευες κάποιον να το ακολουθήσει; Για εμένα το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είσαι διαθέσιμος (ακόμα και τα ξημερώματα). Τέλος, δεν θα άνοιγα ποτέ μαγαζί χωρίς να έχω εμπειρία χρόνων. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από Gatoskylo8
mclein² Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 14 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Γεια σου, σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή μιας και φαίνεσαι γνώστης. Αν ασκείς αυτό το επάγγελμα, είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου; Θα συμβούλευες κάποιον να το ακολουθήσει; Για εμένα το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είσαι διαθέσιμος (ακόμα και τα ξημερώματα). Τέλος, δεν θα άνοιγα ποτέ μαγαζί χωρίς να έχω εμπειρία χρόνων. ειμαι κλειδαρας, μεσαιας κατηγοριας (overall) θα ορισω τον εαυτο μου. η φαση θελει καποιο τυπικο διαβασμα για να καταλαβεις τη λογικη και σιγουρα practice κατ'επαναληψη για να εξελισεσαι & να μαθαινεις / οπως στα παντα θα ελεγε κανεις. επειδη ειναι χειρονακτικο το εργο και ενας κλειδαρας μπορει να βαζει ή ανοιγει χρηματοκιβωτια αλλα μπορει να αλλαζει και ιμαντες σε ξυλινα ρολλα θελει δυναμη σωματικη αλλα και πνευματικη. μην ξεχνας εχεις να κανεις με συν-ανθρωπους αρχικα που σ'εμπιστευονται στον προσωπικο τους χωρο και ακολουθως εισαι επαγγελματιας και πρεπει να κανεις καλα αυτο για το οποιο σε καλεσαν. προσωπικα ειμαι της λογικης 1-2-3-100 πραγματα τελεια παρα 2-3-5-1000 μετρια. οποτε βρισκεις τι σου αρεσει να φτιαχνεις και επικεντρωνεσαι σε αυτα χωρις να παρατας τελειως τα αλλα. εγω πχ διαλεξα τις θωρακισμενες πορτες ως βασικο μου εργο και το εξελιξα σχεδον στο μαξ που μπορουσα & μπορω και τα υπολοιπα τα εβαλα σε 2ο μερος χωρις να τα παρατησω αλλα δεν ειμαι και ο καλυτερος, οι περισσοτεροι συναδελφοι ασχολουνται και με τις πορτες και με τα αυτοκινητα και με τα πατζουρια και με τα χρηματοκιβωτια κλπ κλπ σε μια μεση κατασταση που δεν με βρισκει συμφωνο γιατι συνηθως προκυπτουν μ@λακιες που δεν διορθωνονται χωρις λεφτα και κυριως χρονο. εχω σπουδασει μηχανικος τηλεπικοινωνιων και οι δουλειες που εβρισκα μεχρι πριν 8 χρονια (ως μετριος επαγγελματιας στο χωρο) ηταν μαξ στα 950 ευρω...σκεφτηκα να παω αυστραλια αλλα δε μου βγηκε λογω προβληματος υγειας που ηθελε μεγαλο ποσο για εγγυηση, οποτε ηρθα στο μαγαζι που ειχε ο παππους, κρατησα το βασικο μαστορα, αλλαξα τελειως φιλοσοφια & τροπο εργασιας, εκανα υπομονη 3 χρονια που μαθαινα την εργασια, βρηκα αυτα που μου αρεσαν & ηθελα να γινω απο τους καλυτερους, εργαζομουν 14 ωρες τη μερα -ολη την εβδομαδα- για ελαχιστα λεφτα, εμαθα να προσαρμοζομαι στις αναποδιες και πλεον ειμαστε 3 επαγγελματιες για ολο το 24ωρο με πολλαπλασια χρηματα απο το να ημουν υπαλληλος σε αυτο που σπουδασα. πλεον καθε πολη στην αττικη εχει 10 και πλεον κλειδαραδικα. εχει λιγοστεψει ο χωρος για νεους επαγγελματιες και επειδη θελεις μολις 30 με 50 χιλιαρικα για ενα νεο συγχρονο κλειδαραδικο ειναι μια επενδυση που σιγουρα θα βγαλεις τα λεφτα. ομως εκει που παλια θα τα εβγαζες σε 2-3 χρονια πλεον θα τα βγαλεις σε 5. υπαρχει και ο παραγων τυχη - οπως και το ποσο καλος εισαι κ πως θα σε αποροφησει η αγορα..οποτε μπορει και παλι να βγαλεις την επενδυση στο μπαμ. αν μπορεις λοιπον να μαθεις καπου για 3 χρονια, μπορεις να ανοιξεις μαγαζι. αν δεν εισαι καλος & δε σου βγαινει το χειρονακτικο θα χρειαστεις περισσοτερο χρονο εκμαθησης.. εννοειται οτι δεν ειναι απαραιτητο να δουλευεις 24ωρο, εννοειται οτι οσοι λενε για 24ωρο δεν το τηρουν, εννοειται οτι πανε 1 στους 10, εννοειται οτι η βραδινη δουλεια εχει πεσει την τελευταια 3ετια με κορωνες - κριση κλπ 2
Gatoskylo8 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, mclein² είπε ειμαι κλειδαρας, μεσαιας κατηγοριας (overall) θα ορισω τον εαυτο μου. η φαση θελει καποιο τυπικο διαβασμα για να καταλαβεις τη λογικη και σιγουρα practice κατ'επαναληψη για να εξελισεσαι & να μαθαινεις / οπως στα παντα θα ελεγε κανεις. επειδη ειναι χειρονακτικο το εργο και ενας κλειδαρας μπορει να βαζει ή ανοιγει χρηματοκιβωτια αλλα μπορει να αλλαζει και ιμαντες σε ξυλινα ρολλα θελει δυναμη σωματικη αλλα και πνευματικη. μην ξεχνας εχεις να κανεις με συν-ανθρωπους αρχικα που σ'εμπιστευονται στον προσωπικο τους χωρο και ακολουθως εισαι επαγγελματιας και πρεπει να κανεις καλα αυτο για το οποιο σε καλεσαν. προσωπικα ειμαι της λογικης 1-2-3-100 πραγματα τελεια παρα 2-3-5-1000 μετρια. οποτε βρισκεις τι σου αρεσει να φτιαχνεις και επικεντρωνεσαι σε αυτα χωρις να παρατας τελειως τα αλλα. εγω πχ διαλεξα τις θωρακισμενες πορτες ως βασικο μου εργο και το εξελιξα σχεδον στο μαξ που μπορουσα & μπορω και τα υπολοιπα τα εβαλα σε 2ο μερος χωρις να τα παρατησω αλλα δεν ειμαι και ο καλυτερος, οι περισσοτεροι συναδελφοι ασχολουνται και με τις πορτες και με τα αυτοκινητα και με τα πατζουρια και με τα χρηματοκιβωτια κλπ κλπ σε μια μεση κατασταση που δεν με βρισκει συμφωνο γιατι συνηθως προκυπτουν μ@λακιες που δεν διορθωνονται χωρις λεφτα και κυριως χρονο. εχω σπουδασει μηχανικος τηλεπικοινωνιων και οι δουλειες που εβρισκα μεχρι πριν 8 χρονια (ως μετριος επαγγελματιας στο χωρο) ηταν μαξ στα 950 ευρω...σκεφτηκα να παω αυστραλια αλλα δε μου βγηκε λογω προβληματος υγειας που ηθελε μεγαλο ποσο για εγγυηση, οποτε ηρθα στο μαγαζι που ειχε ο παππους, κρατησα το βασικο μαστορα, αλλαξα τελειως φιλοσοφια & τροπο εργασιας, εκανα υπομονη 3 χρονια που μαθαινα την εργασια, βρηκα αυτα που μου αρεσαν & ηθελα να γινω απο τους καλυτερους, εργαζομουν 14 ωρες τη μερα -ολη την εβδομαδα- για ελαχιστα λεφτα, εμαθα να προσαρμοζομαι στις αναποδιες και πλεον ειμαστε 3 επαγγελματιες για ολο το 24ωρο με πολλαπλασια χρηματα απο το να ημουν υπαλληλος σε αυτο που σπουδασα. πλεον καθε πολη στην αττικη εχει 10 και πλεον κλειδαραδικα. εχει λιγοστεψει ο χωρος για νεους επαγγελματιες και επειδη θελεις μολις 30 με 50 χιλιαρικα για ενα νεο συγχρονο κλειδαραδικο ειναι μια επενδυση που σιγουρα θα βγαλεις τα λεφτα. ομως εκει που παλια θα τα εβγαζες σε 2-3 χρονια πλεον θα τα βγαλεις σε 5. υπαρχει και ο παραγων τυχη - οπως και το ποσο καλος εισαι κ πως θα σε αποροφησει η αγορα..οποτε μπορει και παλι να βγαλεις την επενδυση στο μπαμ. αν μπορεις λοιπον να μαθεις καπου για 3 χρονια, μπορεις να ανοιξεις μαγαζι. αν δεν εισαι καλος & δε σου βγαινει το χειρονακτικο θα χρειαστεις περισσοτερο χρονο εκμαθησης.. εννοειται οτι δεν ειναι απαραιτητο να δουλευεις 24ωρο, εννοειται οτι οσοι λενε για 24ωρο δεν το τηρουν, εννοειται οτι πανε 1 στους 10, εννοειται οτι η βραδινη δουλεια εχει πεσει την τελευταια 3ετια με κορωνες - κριση κλπ Αρχικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και τη διάθεση να τα εξηγήσεις τόσο αναλυτικά και απλά. Εξαιτίας της αυτοματοποίησης της εργασίας, καθώς και του κορεσμού της αγοράς, όλοι θα χρειαστούμε να επανεκπαιδευτούμε και να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις της αγοράς. Για αυτό και εγώ προσπαθώ να αποκτήσω νέα skills (πάντα σε κάτι που βρίσκω ενδιαφέρον) διότι ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η τύχη και δεν γίνεται να είσαι μια ζωή χαμηλόμισθος υπαλληλάκος. Εύχομαι καλές και σταθερές δουλειές, να είσαι πάντα καλά και σε ευχαριστώ και πάλι για όλη αυτήν την πληροφορία που μας έδωσες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα