absolom Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 έχω αυτό το ups https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1000-stl-line-interactive-ups-p-PER.664546 . αγοραστηκε πριν απο 14 μηνες απο το eshop. την τελευταια εβδομαδα ενω ολα ηταν κανονικα αρχισε να βγαζει το παρατεταμενο γνωστο τσιριγμα και εσβησε ο υπολογιστης χωρις να εχουμε διακοπη ρευματος [ πατησα εναν διακοπτη για το φως μολις εσβησε και ειχα ρευμα] , το πατησα να αναψει αλλα δεν εδειχνε τιποτα στο output ουτε την μπαρα ουτε τα volt , ξεκινησε μετα απο παρατεταμενο πατημα του power button . αυτο εγινε 2 φορες μεσα σε 1 εβδομαδα .ο υπολογιστης δουλευει 5-6 ωρες την ημερα ,καταναλωση 250w περιπου και στις 2 schuko πισω στην μια ειναι συνδεδεμενη η κεντρικη μοναδα και στην αλλη ενα πολυμπριζο με την οθονη το μοντεμ , ηχεια και ενα usb hub . αν καποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει . ευχαριστω πολυ . φωτο ακολουθει απο το τι δειχνει η οθονη του τωρα
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) H οθόνη του (τώρα στο screenshot ) τα δείχνει όλα μια χαρά. Τσέκαρε μήπως απλά χάλασε η μπαταρία αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις έχεις τρεις επιλογές. α) σβηστός ο υπολογιστής και ότι άλλο έχεις στο UPS βγάλε το UPS απο την μπρίζα αν είναι ακόμη αναμμένο και δεν σβήσει τότε βάλε πολύμετρο σε μια απο τις μπρίζες του που παίρνουν απο την μπαταρία αν δείξει κανονικά volt τότε βάλε κάποιο φορτίο εκει (πχ κάποιο λαμπατέρ ) και άναψε το αν ανάβει τότε βγάλτο και βάλε το PC σου αν ανάβει και αυτό τότε η μπαταρία ειναι μια χαρά β) το πας σε ηλεκτρολόγο. γ) Το πας πίσω στο e-shop για αντικατάσταση μιας και έχεις 14 μήνες και έχει 2 χρόνια εγγύηση (συνήθως δεν δίνουν την ίδια εγγύηση για τις μπαταρίες αλλά εσύ κάνε τον κινέζο μην το αναφέρεις κάν πες απλά ότι όταν πέφτει το ρεύμα σβήνει και το UPS και μερικές φορές -έτσι πες εσύ - σβήνει και όταν είναι στο ρεύμα. Υ.Γ Σε περίπτωση που δεν έχεις επαφή απο ηλεκτρολογικά κτλ απόφυγε να ανοίξεις το UPS γιατί μπορεί να πάθεις και εσύ ο ίδιος ζημιά πέρα απο το μηχάνημα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από Dr_Pepper
blastar Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Λογικά θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες. Αν ξέρεις από τα βασικά από ηλεκτρικά μπορείς να τις αλλάξεις και εσύ ο ίδιος. Προσοχή! Ότι και να κάνεις το UPS πρέπει να είναι και σβησμένο αλλά και αποσυνδεμένο από όλες τις πρίζες! Ποτέ μην ακουμπάς την πλακέτα ! Ακόμα και εκτός ρεύματος η πλακέτα μπορεί να κρατήσει αρκετό ρεύμα για να σε σκοτώσει !! Γενικά συνήθως με μια βίδα μπορείς να ανοίξεις το κουτί, τα κουτιά είναι φτιαγμένα για να ανοίγουν εύκολα. Συνήθως παίρνουν δύο μπαταρίες. Βγάζοντας απλά τα καλώδια από τις μπαταρίες μπορείς να τις αλλάξεις εύκολα.
absolom Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 το κακο ειναι οτι δεν επεσε το ρευμα να πεις εσβησε λογω προβληματικης μπαταριας, αλλα ετσι οπως ειναι στη φωτο ξαφνικα σβησανε ολα οτι ηταν πανω στο ups, δεν πειραζω τιποτα , να το ανοιξω εννοω με τα ρευματα δεν παιζουνε. αν το ξανακανει θα κανω το α) που αναφερεται πιο πανω , πηρα στο τεχνικο του eshop και μου ειπαν οτι εχει εγγυηση 2 χρονια το συγκεκριμενο και να το στειλω να το τσεκαρουν , αμα μου πουν μα και μου για την μπαταρια στην τελικη τους λεω αλλαξτε την ρε παιδια ποσο εχει μια καινουρια 15-20ε , το συγκεκριμενο παιρνει μια μπαταρια
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, absolom είπε το κακο ειναι οτι δεν επεσε το ρευμα να πεις εσβησε λογω προβληματικης μπαταριας, αλλα ετσι οπως ειναι στη φωτο ξαφνικα σβησανε ολα οτι ηταν πανω στο ups, Καλά έτσι όπως το περιγράφεις όμως δεν ειναι απαραίτητα σίγουρο ότι είχες ρεύμα, γιατί αν κατάλαβα καλά την επαλήθευση την έκανες όταν έσβησε το PC κτλ και πήγες να ανοίξεις το φως στο δωμάτιο, θέλω να πω μπορεί να έπεσε στιγμιαία το ρεύμα και στο διάστημα μέχρι να σηκωθείς να πατήσεις τον διακόπτη να ξαναήρθε δεν ειναι σπάνιο ειδικά στην ελλάδα.
absolom Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά έτσι όπως το περιγράφεις όμως δεν ειναι απαραίτητα σίγουρο ότι είχες ρεύμα, γιατί αν κατάλαβα καλά την επαλήθευση την έκανες όταν έσβησε το PC κτλ και πήγες να ανοίξεις το φως στο δωμάτιο, θέλω να πω μπορεί να έπεσε στιγμιαία το ρεύμα και στο διάστημα μέχρι να σηκωθείς να πατήσεις τον διακόπτη να ξαναήρθε δεν ειναι σπάνιο ειδικά στην ελλάδα. οντως δεν εχεις αδικο, στιγμιαια πτωση , η μπαταρια δεν μπορεσε να το κρατησει αναμεννο και εσβησε, κατι τετοιες πτωσεις τασης εχουμε εδω περα
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, absolom είπε οντως δεν εχεις αδικο, στιγμιαια πτωση , η μπαταρια δεν μπορεσε να το κρατησει αναμεννο και εσβησε, κατι τετοιες πτωσεις τασης εχουμε εδω περα Καλά και σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν πήγε κάτι καλά θέλω να πω θα έπρεπε να κρατήσει 250 watt εκτός αν είχε θέμα η μπαταρία, η άλλη περίπτωση ειναι να ήθελε πολύ παραπάνω και όχι 250 watt και για αυτό να έσβησε. Μπορεί να καίει το pc 250 watt τώρα αλλά παίζεις κάνα παιχνίδι + έχεις και κάνα OC + έχεις και τίποτα άλλο συνδεδεμένο τότε άνετα μπορεί να ξέφυγες απο τα 600 watt.
absolom Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά και σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν πήγε κάτι καλά θέλω να πω θα έπρεπε να κρατήσει 250 watt εκτός αν είχε θέμα η μπαταρία, η άλλη περίπτωση ειναι να ήθελε πολύ παραπάνω και όχι 250 watt και για αυτό να έσβησε. Μπορεί να καίει το pc 250 watt τώρα αλλά παίζεις κάνα παιχνίδι + έχεις και κάνα OC + έχεις και τίποτα άλλο συνδεδεμένο τότε άνετα μπορεί να ξέφυγες απο τα 600 watt. δεν παιζω παιχνιδια , συνηθως idle ειναι στα 240 και αμα σερφαρω η βλεπω καμια ταινια παει μεχρι 320 , ενας παλιος χ6 1090τ ειναι με μια 7870 tahiti le , OC παλια ναι τωρα οχι πια
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, absolom είπε δεν παιζω παιχνιδια , συνηθως idle ειναι στα 240 και αμα σερφαρω η βλεπω καμια ταινια παει μεχρι 320 , ενας παλιος χ6 1090τ ειναι με μια 7870 tahiti le , OC παλια ναι τωρα οχι πια Επίσης είναι αρκετά inefficient το 1000va/600watt αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα το PC καίει 250watt εσύ απο την μπρίζα τραβάς 400 watt! (και φυσικά όταν τραβάει 600watt το PC κτλ εσύ απο την μπρίζα τραβάς 1000 watt!!!!) Το φθηνότερο δεν ειναι πάντα και οικονομικότερο +150 με 400watt άχρηστη (αλλά πάραυτα χρεώνεται στο ρολόι) ενέργεια σιγα σιγά μαζεύεται + δεν ειναι καθαρού ημιτονίου και παίζει και αυτό ένα ρόλο ειδικά αν έχεις πρόσφατό και καλή ποιότητας τροφοδοτικό (παιζει και να χαλάσει με τον καιρό δηλαδή, τα καλά νέα είναι ότι όσο δεν ειναι στην πρίζα έχεις καθαρό ημιτόνιο τουλάχιστον) σε συνδυασμό ότι ειναι φθηνό και λέει 4ms μεν αλλά μπορεί να κάνει παραπάνω απο 4ms για να γυρίσει στην μπαταρία με το τροποποιημένο ημιτόνιο που βγάζει σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου η τάση του ρεύματος που δίνει ειναι για μερικά ms παραπάνω κοντά στο 0 απόσο πρέπει και για αυτό να έσβησε. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από Dr_Pepper
absolom Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 συνηθως επαιρνα τα πιο ακριβα powerwalker των 100-120ε , απλα στην χρονικη στιγμη δεν ειχανε και πηρα αυτο εδω με 70ε , τα παλια μου κρατουσανε κοντα 4 χρονια , μιλαμε για 3 κοματτια τουλαχιστον , η πλακα ειναι οτι σε 2 απο αυτα μου αλαξανε μπαταριες και τα δυο σε 6 μηνες τα φτυσανε εντελως. θα το παρακολουθησω για λιγες μερες να δω πως παει , αν σβησει παλι θα κανω το α) να τσεκαρω την μπαταρια , και μαλλον θα το στειλω στο eshop ευχαριστω για τις απαντησεις
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, absolom είπε συνηθως επαιρνα τα πιο ακριβα powerwalker των 100-120ε , απλα στην χρονικη στιγμη δεν ειχανε και πηρα αυτο εδω με 70ε , τα παλια μου κρατουσανε κοντα 4 χρονια , μιλαμε για 3 κοματτια τουλαχιστον , η πλακα ειναι οτι σε 2 απο αυτα μου αλαξανε μπαταριες και τα δυο σε 6 μηνες τα φτυσανε εντελως. θα το παρακολουθησω για λιγες μερες να δω πως παει , αν σβησει παλι θα κανω το α) να τσεκαρω την μπαταρια , και μαλλον θα το στειλω στο eshop ευχαριστω για τις απαντησεις Ναι σαν μάρκα ειναι καλή και εγώ δεν έχω παράπονο αλλά επίσης ότι δίνεις παίρνεις, εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα καθαρού ημιτονίου την επόμενη φορά που θα πας για αγορά UPS επίσης ένα που τα "VA" του να ειναι ίσα (ή αρκετά κοντά ) με τα Watt όπως σχολίασα πιο πάνω.
absolom Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 31 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ναι σαν μάρκα ειναι καλή και εγώ δεν έχω παράπονο αλλά επίσης ότι δίνεις παίρνεις, εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα καθαρού ημιτονίου την επόμενη φορά που θα πας για αγορά UPS επίσης ένα που τα "VA" του να ειναι ίσα (ή αρκετά κοντά ) με τα Watt όπως σχολίασα πιο πάνω. επειδη δε τα γνωριζω και πολυ καλα , αν εχεις καποιο να μου προτεινεις καθαρου ημιτονιου για ενα pc που τραβαει 350 με 400w αν υπαρχει καποιο στο eshop αν οχι απο καπου αλλου , ευχαριστω πολυ
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 11 λεπτά πριν, absolom είπε επειδη δε τα γνωριζω και πολυ καλα , αν εχεις καποιο να μου προτεινεις καθαρου ημιτονιου για ενα pc που τραβαει 350 με 400w αν υπαρχει καποιο στο eshop αν οχι απο καπου αλλου , ευχαριστω πολυ Δύσκολα μου βάζεις μάστορα σε ίδια λεφτά με καθαρό ημιτόνιο και 1:1 ή κοντά σε αυτό efficiency δεν μπορώ να βρω ειδικά στο eshop Το πιο φθηνό με σχετικά καλά χαρακτηριστικά ειναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/24236526/Green-Cell-Microsine-1000VA-UPS-Line-Interactive-700W-με-2-Schuko-Πρίζες.html αλλά δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου η εταιρία ειναι οκ πάντως θέλω να πω γνωστή και δεν ειναι noname κινεζιά (τώρα αν το συγκεκριμένο κατασκευάζεται στην κίνα δεν ξέρω πολύ πιθανό πολλές εταιρίες κάνουν το ίδιο αλλά έχει διαφορά απο "καθαρόαιμη" κινεζιά αλλά δεν ξέρω οι τύποι κάνουν και Inhouse προιόντα)
absolom Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 16 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Δύσκολα μου βάζεις μάστορα σε ίδια λεφτά με καθαρό ημιτόνιο και 1:1 ή κοντά σε αυτό efficiency δεν μπορώ να βρω ειδικά στο eshop Το πιο φθηνό με σχετικά καλά χαρακτηριστικά ειναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/24236526/Green-Cell-Microsine-1000VA-UPS-Line-Interactive-700W-με-2-Schuko-Πρίζες.html αλλά δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου η εταιρία ειναι οκ πάντως θέλω να πω γνωστή και δεν ειναι noname κινεζιά (τώρα αν το συγκεκριμένο κατασκευάζεται στην κίνα δεν ξέρω πολύ πιθανό πολλές εταιρίες κάνουν το ίδιο αλλά έχει διαφορά απο "καθαρόαιμη" κινεζιά αλλά δεν ξέρω οι τύποι κάνουν και Inhouse προιόντα) ψαχνοντας λιγο για ups καθαρου ημιτονου ειδα και αυτο χωρις να το εχω δοκιμασει ποτε αλλα ειναι λιγο υπερβολικο μαλλον 1200w . https://www.bestprice.gr/item/2155264509/powerwalker-vi-2200-sh-schuko-iec-2200va1200w.html τελος παντων στην επομενη πτωση τασης θα φανει , το στελνω πισω και αν δεν το αντικαταστησουν θα παρω ενα καθαρου ημιτονου
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, absolom είπε ψαχνοντας λιγο για ups καθαρου ημιτονου ειδα και αυτο χωρις να το εχω δοκιμασει ποτε αλλα ειναι λιγο υπερβολικο μαλλον 1200w . https://www.bestprice.gr/item/2155264509/powerwalker-vi-2200-sh-schuko-iec-2200va1200w.html τελος παντων στην επομενη πτωση τασης θα φανει , το στελνω πισω και αν δεν το αντικαταστησουν θα παρω ενα καθαρου ημιτονου Δεν ξέρω τι γράφουν εκει πάντως ο κατασκευαστής λέει πως δεν ειναι καθαρού ημιτονίου https://powerwalker.com/product/10120051/ (αν λέει δηλαδή Modulated/stepped ή ότι άλλο εκτός απο clean/pure τότε δεν ειναι καθαρού ημιτονίου) αυτό που σου έδειξα ειναι μια χαρά μην το φοβηθείς με πολύ καλύτερο power factor και σίγουρα καθαρού ημιτονίου και οικονομικό. https://greencell.global/en/for-rtv-and-household-appliances/1092-ups-green-cell-power-proof-1000va-700w.html?PageSpeed=noscript&rewrite=green-cell-ups-microsine-1000va-lcd (πιο πάνω στο allo post στο skroutz το δίνουν πιο φθηνά απο τον κατασκευαστή)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα