greek_pilot Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 καλησπέρα . πρόσφατα χρειάστηκα να μεταφέρω χρήματα από μια τράπεζα σε άλλη (alpha -> winbank) και το εκανα , γνωρίζοντας το κόστος και οτι θα εκανε 2-3 ημερες να πιστωθούν στο αλλο λογαριασμό, Τελικά , οχι μονο φάνηκαν αμεσως <1λεπτο , συνολικά μας κράτησε μόνο 4€ (το λες και βελτιωση απο κατι 10ρικα που θυμαμαι ποιο παλια) Επεσε στη αντίληψη μου το συστημα iris που , λενε, πως απλα με το τηλέφωνο ή το mail καποιου μπορεις να του στειλεις χρήματα αμεσα . α) μου είπαν οτι ειναι δωρεάν , δε κραταει ουτε τα 4€ , αληθεύει αυτο ; β) Βλεπω στο συστημα της winbank ζητάει ενεργοποίηση , Εαν το εχω ενεργο και στη winbank αλλα και σε ενα λογαριασμο που εχω στη alpha και καποιος θελει να στειλει χρηματα , θα μπορει να επιλεξει τα στειλει στη μια ή στη αλλη ;
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Τοσο ειναι και το έμβασμα, δεν ξερω τι ακριβώς εννοείς με το "μονο"
vaggos231 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 ακουσε να δεις, το iris λειτουργει με αριθμο κινητου, ο οποιος ειναι δηλωμενος και στον λογαριασμο τραπεζης, εγω πχ εχω 3 λογαριασμους, εναν πειραιως, εναν αλφα και εναν eurobank, στον αλφα εχω εναν 695 δηλωμενο και στις αλλες δυο εναν 698, οταν παω πειραιως και το ενεργοποιω, ο αλλος μου στελνει χρηματα εκει απο default και δεν εχει ποτε και σε καμια περιπτωση δικαιωμα να επιλεξει. αν το ενεργοποιησω στην eurobank πανε εκει. Αυτα τωρα στα λεω εμπειρικα. παντως οι προμηθειες ειναι αστειες μπροστα στα εμβασματα (τυπου για 10 ευρω ειναι 5 λεπτα, για 20 10 λεπτα η κατι τετοιο).
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Άλλο το Iris Payment μέσω κινητού και εντελώς διαφορετικό το άμεσο έμβασμα μέσω Iris στο eBanking των τραπεζών. To δεύτερο αποστέλλεται παντού (δεν χρειάζεται ο λήπτης να έχει και αυτός δηλώσει κάτι) όπως τα κανονικά εμβάσματα, απλά γίνεται άμεσα και σε δευτερόλεπτα το ποσό πιστώνεται στον λογαριασμό του λήπτη (έχει περίπου 1-1,5€ επιπλέον χρέωση από το κανονικό έμβασμα).
greek_pilot Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, NikosKallithea said: Τοσο ειναι και το έμβασμα, δεν ξερω τι ακριβώς εννοείς με το "μονο" "Μονο" γιατι καποια στιγμη απο Παγκρήτια σε πειραιως πηρε ενα 10ρικο απο τον καθενα , εκανε και 4-5 μερες να φανουν . (αρχες καραντίνας 2021 νομιζω ) 4 hours ago, vaggos231 said: ακουσε να δεις, το iris λειτουργει με αριθμο κινητου, ο οποιος ειναι δηλωμενος και στον λογαριασμο τραπεζης, εγω πχ εχω 3 λογαριασμους, εναν πειραιως, εναν αλφα και εναν eurobank, στον αλφα εχω εναν 695 δηλωμενο και στις αλλες δυο εναν 698, οταν παω πειραιως και το ενεργοποιω, ο αλλος μου στελνει χρηματα εκει απο default και δεν εχει ποτε και σε καμια περιπτωση δικαιωμα να επιλεξει. αν το ενεργοποιησω στην eurobank πανε εκει. Αυτα τωρα στα λεω εμπειρικα. παντως οι προμηθειες ειναι αστειες μπροστα στα εμβασματα (τυπου για 10 ευρω ειναι 5 λεπτα, για 20 10 λεπτα η κατι τετοιο). αν εχω λογαριασμο και σε αλφα και σε πειραιως με ιδιο κινητο , και ανοιξω το iris , που θα πανε; Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από greek_pilot
vaggos231 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, greek_pilot είπε "Μονο" γιατι καποια στιγμη απο Παγκρήτια σε πειραιως πηρε ενα 10ρικο απο τον καθενα , εκανε και 4-5 μερες να φανουν . (αρχες καραντίνας 2021 νομιζω ) αν εχω λογαριασμο και σε αλφα και σε πειραιως με ιδιο κινητο , και ανοιξω το iris , που θα πανε; 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Άλλο το Iris Payment μέσω κινητού και εντελώς διαφορετικό το άμεσο έμβασμα μέσω Iris στο eBanking των τραπεζών. To δεύτερο αποστέλλεται παντού (δεν χρειάζεται ο λήπτης να έχει και αυτός δηλώσει κάτι) όπως τα κανονικά εμβάσματα, απλά γίνεται άμεσα και σε δευτερόλεπτα το ποσό πιστώνεται στον λογαριασμό του λήπτη (έχει περίπου 1-1,5€ επιπλέον χρέωση από το κανονικό έμβασμα). αυτο που λεει ο jkoukos δεν το γνωριζω, οποτε θα μιλησω συγκεκριμενα για το iris payment μεσω κινητου. Αν εχεις σε αλφα και σε πειραιως το ιδιο κινητο εξαρταται σε ποιο ebanking app θα το ενεργοποιησεις, αν το ενεργοποιησεις στην αλφα, θα πανε εκει, αν το ενεργοποιησεις στην πειραιως θα πανε στην πειραιως, αν το ενεργοποιησεις πρωτα στην αλφα και μετα στην πειραιως θα πανε πειραιως. Ουσιαστικα στην τελευταια τραπεζα που το ενεργοποιεις. αυτα ξαναλεω ειναι μεν εμπειρικα αλλα και δοκιμασμενα στο κινητο μου
kallonos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, greek_pilot είπε "Μονο" γιατι καποια στιγμη απο Παγκρήτια σε πειραιως πηρε ενα 10ρικο απο τον καθενα , εκανε και 4-5 μερες να φανουν . (αρχες καραντίνας 2021 νομιζω ) αν εχω λογαριασμο και σε αλφα και σε πειραιως με ιδιο κινητο , και ανοιξω το iris , που θα πανε; Εγώ έχω ενεργοποιημένο σε eurobank και alpha. Τα χρήματα πάνε σε αυτή που ενεργοποίησα τελευταίο. Φαντάσου μεταφέρω από τη eurobank στη δικιά μου alpha που έχουν το ίδιο κινητό. Μέχρι τα 30€ δεν υπάρχει χρέωση. Μετά από εκεί ανεβαίνει. Από 30-100 είναι 0,50και από 100-500 που είναι το όριο ημέρας είναι 1,20. Αυτές οι τιμές είναι για eurobank. Αλλά πιστεύω και στις άλλες είναι παρόμοιες. 1
Cmg__ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος σαν να είμαι 5 χρονών παιδάκι (πείτε μου παραδείγματα με ζωάκια) τα παρακάτω: 1. Πως μπορώ να πληρώνομαι στον εταιρικό λογαριασμό της Πειραιώς με εμβάσματα iris ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ή με ελάχιστες; Γίνεται στην Πειραιώς ή πρέπει να ανοίξω και αλλού; Γίνεται; 2. Πως μπορώ να πληρώνω είτε εταιρικά είτε τους φίλους μου για τον καφέ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ για κανέναν απο τους δύο; Γίνεται; Θενξ <3
Βασίλης Ρόκας Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα ! Χθες έγινε μεταφορά μες Iris στο λογαριασμο μου 100 ευρώ ! Τα χρήματα μέχρι σήμερα δεν έχουν φανεί στο λογαριασμο ενώ στο φίλο μουυ φαίνεται κανονικά ότι η μεταφορά έγινε προς εμένα ! Τι μπορεί να έχει γίνει ;
NikosKallithea Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Κάπου άλλου τα έστειλε ή για τον α' ή β' λόγω σε δουλεύει
Βασίλης Ρόκας Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Τα έχει στείλει σε εμένα , γιατί μου έστειλε το αποδεικτικό και ηλεγξα το iban !
l3ft3r1s Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 7 hours ago, Βασίλης Ρόκας said: Τα έχει στείλει σε εμένα , γιατί μου έστειλε το αποδεικτικό και ηλεγξα το iban ! Εφόσον μιλάμε για IBAN, μιλάμε για έμβασμα. Επομένως η ερώτηση είναι, τι προτεραιότητα επιλέχθηκε στην εκτέλεση του εμβάσματος?
NikosKallithea Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, l3ft3r1s είπε Εφόσον μιλάμε για IBAN, μιλάμε για έμβασμα. Επομένως η ερώτηση είναι, τι προτεραιότητα επιλέχθηκε στην εκτέλεση του εμβάσματος? To "εμβασμα" που λες μεσω ιρις ειναι αμεσο
l3ft3r1s Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 7 minutes ago, NikosKallithea said: To "εμβασμα" που λες μεσω ιρις ειναι αμεσο Δεν είπα το αντίθετο.
Βασίλης Ρόκας Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Τα έχει στείλει σε εμένα , γιατί μου έστειλε το αποδεικτικό και ηλεγξα το iban ! θα περιμένω να δω και αύριο μήπως έχει κολλήσει το σύστημα και προστεθεί αύριο το ποσο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα