lyda94 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Παιδιά καλησπέρα! Τα φώτα σας... Ο υπολογιστής δεν μου ανοίγει τις φωτογραφίες με το κλασικό πρόγραμμα προβολής των windows και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να εμφανίσει την εικόνα λόγω μη διαθέσιμης μνήμης. Λίγο που έψαξα γενικά, είδα ότι γράφουν να αλλάξεις από τη διαχείριση χρωμάτων το προφίλ σε agfa swop standard. Το έκανα και όλα καλά, οι φωτογραφίες άνοιγαν όλες. Το πρόβλημα είναι ότι ο εκτυπωτής με αυτό το προφίλ εκτυπώνει μαύρο, αντί να εκτυπώσει τη φωτο κανονικά. Εκτυπώνει κανονικά μόνο αν το επιλεγμένο προφίλ είναι το SRGB, που με αυτό δεν ανοίγουν οι φώτο. Άρα ή δεν θα ανοίγουν ή θα εκτυπώνονται μαύρες. Να τα πετύχω και τα 2 δεν τα έχω καταφέρει! Έχει κανείς καμία ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα ακριβώς και τις πληροφορίες που αναφέρεις. Αν δεν σου ανοίγει ένα αρχείο, τότε πηγαίνεις στις ιδιότητες με δεξί κλικ και επιλέξεις άνοιγμα με άλλη εφαρμογή, μπορείς να επιλέξεις και την ζωγραφική των windows. Πιθανόν να έχει πειραχτεί αυτή η ρύθμιση οπότε να μην το ανοίγει. Εαν το αρχείο έχει συγκεκριμένη κατάληξη, πράγμα που υποδηλώνει και το format της εικόνας, τότε ψάξε για το εν λόγω λογισμικό που τρέχει αυτά τα αρχεία. Το μήνυμα για την χαμηλη μνήμη με δύο τρόπους λύνεται. Είτε διαγράφεις άλλες άχρηστες διεργασίες που τρέχουν, πρέπει να έχεις μια σχετική εμπειρία σε αυτό για να μην σβήσεις βασικές διεργασίες του συστήματος. Το άλλο είναι να αναβαθμίσεις την μνήμη. Μου κάνει εντύπωση που παρουσιάζεται τέτοιο προβλημα σε υππγλιστη πάντως, πρέπει να είναι πολύ παλιός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lyda94 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Χώρος στο δίσκο υπάρχει και ο υπολογιστής είναι σχετικά καινούργιος. Θέμα διεργασιών δεν παίζει. Με τις ίδιες εφαρμογές, ανάλογα με το προφίλ διαχείρισης χρωμάτων ανοίγει ή δεν ανοίγει η φώτο. Στις jpg το κάνει κατά κύριο λόγο, αλλά και πάλι όχι σε όλες. Κάποιες μπορεί να τις ανοίξει, κάποιες όχι. Όλες όμως θα ανοίξουν κανονικά με agfa swop. Το να ανοίγω τις φωτό από ζωγραφική, όταν θέλω να κάνω ζουμ ή να δω λεπτομέρειες για θέματα δουλειάς, δεν είναι λειτουργικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iml Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα ακριβώς και τις πληροφορίες που αναφέρεις. Αν δεν σου ανοίγει ένα αρχείο, τότε πηγαίνεις στις ιδιότητες με δεξί κλικ και επιλέξεις άνοιγμα με άλλη εφαρμογή, μπορείς να επιλέξεις και την ζωγραφική των windows. Πιθανόν να έχει πειραχτεί αυτή η ρύθμιση οπότε να μην το ανοίγει. Εαν το αρχείο έχει συγκεκριμένη κατάληξη, πράγμα που υποδηλώνει και το format της εικόνας, τότε ψάξε για το εν λόγω λογισμικό που τρέχει αυτά τα αρχεία. Το μήνυμα για την χαμηλη μνήμη με δύο τρόπους λύνεται. Είτε διαγράφεις άλλες άχρηστες διεργασίες που τρέχουν, πρέπει να έχεις μια σχετική εμπειρία σε αυτό για να μην σβήσεις βασικές διεργασίες του συστήματος. Το άλλο είναι να αναβαθμίσεις την μνήμη. Μου κάνει εντύπωση που παρουσιάζεται τέτοιο προβλημα σε υππγλιστη πάντως, πρέπει να είναι πολύ παλιός. Υπάρχει και η "εικονική μνήμη" που χρησιμοποιεί το λειτουργικό αν και την έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι γιατί έχουν άφθονη μνήμη. Σε κάθε περίπτωση, πόση μνήμη έχει ο "σχετικά καινούριος υπολογιστής" του TS? Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από iml Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lyda94 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Παιδιά δεν είναι θέμα μνήμης, είναι θέμα του προγράμματος προβολής των φωτογραφιών των Windows. Η ίδια φωτογραφία την ίδια στιγμή θα ανοίξει ή όχι ανάλογα με την επιλογή προφίλ χρώματος. Η επιλογή αυτή προφίλ επηρεάζει την εκτύπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iml Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, iml είπε Σε κάθε περίπτωση, πόση μνήμη έχει ο "σχετικά καινούριος υπολογιστής" του TS? χωρίς απάντηση 46 λεπτά πριν, lyda94 είπε Παιδιά δεν είναι θέμα μνήμης, είναι θέμα του προγράμματος προβολής των φωτογραφιών των Windows. Η ίδια φωτογραφία την ίδια στιγμή θα ανοίξει ή όχι ανάλογα με την επιλογή προφίλ χρώματος. Η επιλογή αυτή προφίλ επηρεάζει την εκτύπωση. Οκ, δεν είναι η μνήμη τότε παρά το σχετικό μήνυμα. Δοκίμασε άλλο πρόγραμμα. Δεν θα προσπαθήσω άλλο. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από iml Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lyda94 είπε Παιδιά δεν είναι θέμα μνήμης, είναι θέμα του προγράμματος προβολής των φωτογραφιών των Windows. Η ίδια φωτογραφία την ίδια στιγμή θα ανοίξει ή όχι ανάλογα με την επιλογή προφίλ χρώματος. Η επιλογή αυτή προφίλ επηρεάζει την εκτύπωση. Δινεις μηδεν πληροφοριες. Τι φωτογραφιες ειναι ? Τι φορματ ? Τι μεγεθος ? O εκτυπωτης μου ειναι στο agfa swop profile , χωρις να εχω ρυθμισει εγω κατι. Αρα μηπως αυτο ειναι το σωστο ? Αν δεν περιεχουν προσωπικα δεδομενα ή δεδομενα που δεν θες να δημοσιοποιησεις για καποιον λογο , ανεβασε μια απο τις φωτογραφιες καπου , να κανουμε δοκιμες. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lyda94 είπε Παιδιά δεν είναι θέμα μνήμης, είναι θέμα του προγράμματος προβολής των φωτογραφιών των Windows. Η ίδια φωτογραφία την ίδια στιγμή θα ανοίξει ή όχι ανάλογα με την επιλογή προφίλ χρώματος. Η επιλογή αυτή προφίλ επηρεάζει την εκτύπωση. Για να πάρεις σωστές απαντήσεις θα πρέπει να κάνεις πιο καλή περιγραφή του προβλήματος σου. Οι φωτογραφίες αυτές είναι από κινητό ή από DSLR; Είναι RAW ή jpg; Πόσα kb/mb είναι η καθεμία; Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείς; Πως αλλάζεις το color profile σε Agfa; Γνωρίζεις ότι υπάρχει το Photoshop (και για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν το GIMP) που σου επιτρέπουν να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα με τις φωτογραφίες; Πχ αν οι φωτογραφίες σου είναι 30MB η κάθε μία μπορείς με ένα click χρησιμοποιώντας το image processor να κάνεις ένα υποφάκελλο και μέσα να έχεις αντίγραφα των φωτογραφιών σου σε μικρό μέγεθος αλλά ίδια ανάλυση, έτσι θα μπορείς να τις ανοίγεις γρήγορα και να κάνεις zoom ακόμα και με το πρόγραμμα των windows. Επίσης υπάρχουν άπειρα δωρεάν προγράμματα για προβολή φωτογραφιών που είναι από όλες τις απόψεις καλύτερα από αυτό τον windows, έχεις δοκιμάσει κανένα; Εγώ παλιά χρησιμοποιούσα το Irfan View, σήμερα τα κάνω όλα με Lightroom / Photoshop / Gimp. Το lightroom είναι ότι καλύτερο για να διαχειριστείς χιλιάδες φωτογραφίες πολλών MB η καθεμία. Τέλος υπάρχει και ένα πολύ καλό πρόγραμμα που κάθε τόσο είναι δωρεάν, το Luminar, θα βρεις link αν παρακολουθείς τακτικά τις προσφορές στο forum. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγει η εφαρμογή φωτογραφιών των windows τις εικόνες, σημαίνει πως δεν υποστηρίζεται το format. Το μήνυμα με την μνήμη ή την εικονική που αναφέρθηκε δεν ξέρω από ποια αιτία προκύπτει. Αυτό με το διαφορετικό προφίλ χρώματος που άλλωτε ανοίγει και άλλωτε όχι δεν το κατάλαβα. Δοκίμασε ανοιγμα με κάποιο διαφορετικό λογισμικό εικόνας. Όπως αυτά που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο post. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από Basilhs23___ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, lyda94 είπε Παιδιά δεν είναι θέμα μνήμης, είναι θέμα του προγράμματος προβολής των φωτογραφιών των Windows. Η ίδια φωτογραφία την ίδια στιγμή θα ανοίξει ή όχι ανάλογα με την επιλογή προφίλ χρώματος. Η επιλογή αυτή προφίλ επηρεάζει την εκτύπωση. Μπορείς να ορίσεις διαφορετικά προφίλ για την οθόνη και για τον εκτυπωτή. Από την διαχείριση χρωμάτων του πίνακα ελέγχου επέλεξε από Συσκευή την οθόνη και τσεκάρισε το Χρήση των ρυθμίσεων... από κάτω. Μετά μπορείς να προσθέσεις το προφίλ Agfa για την οθόνη. Επανέλαβε για τον εκτυπωτή και όρισε το προφίλ που σου τυπώνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lyda94 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, micos000 είπε Μπορείς να ορίσεις διαφορετικά προφίλ για την οθόνη και για τον εκτυπωτή. Από την διαχείριση χρωμάτων του πίνακα ελέγχου επέλεξε από Συσκευή την οθόνη και τσεκάρισε το Χρήση των ρυθμίσεων... από κάτω. Μετά μπορείς να προσθέσεις το προφίλ Agfa για την οθόνη. Επανέλαβε για τον εκτυπωτή και όρισε το προφίλ που σου τυπώνει. Τέλεια! Αυτό εννοώ! Γνωρίζεις πως το κάνω αυτό? Μπορείς να με βοηθήσεις? Σου επισυνάπτω και εικόνες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Στην κάτω φώτο άλλαξε την συσκευή και επέλεξε την οθόνη σου. Μετά τσεκάρισε από κάτω το "Χρήση των ρυθμίσεων..." και βάλε το προφίλ της agfa για την οθόνη. Μετά στον εκτυπωτή βάλε αυτό στο οποίο σου δουλεύει ο εκτυπωτής. Ίσως έτσι διορθωθεί το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lyda94 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, micos000 είπε Στην κάτω φώτο άλλαξε την συσκευή και επέλεξε την οθόνη σου. Μετά τσεκάρισε από κάτω το "Χρήση των ρυθμίσεων..." και βάλε το προφίλ της agfa για την οθόνη. Μετά στον εκτυπωτή βάλε αυτό στο οποίο σου δουλεύει ο εκτυπωτής. Ίσως έτσι διορθωθεί το πρόβλημα. οχι, δεν με αφηνει. επιλεγω ως συσκευη την οθονη μου και ξαναγυρναει μονο του οπως ειναι στις φωτο που επισυναψα. και μου βγαζει και αυτο... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από lyda94 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν μπορείς να το κάνεις έτσι; Μπορείς να μας ανεβάσεις μια ουδέτερη φώτο που δεν σου εμφανίζεται να την δούμε κι εμείς; Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lyda94 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 μπορω να σου στειλω μνμ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα