Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω για αγορά ψυγειοκαταψύκτη απο skroutz.
3 skroutzomagaza που πείρα τηλ για διευκρινήσεις σχετικά με την μεταφορά, μου ανέφεραν ότι για ανέβασμα σε όροφο (2ο) θα πρέπει να συνεννοηθώ εγώ με την μεταφορική etc και μπορεί να το ανεβάσουν, δεν είναι υποχρεωμένοι, η μεταφορική τα αφήνει στο πεζοδρόμιο. Επίσης για να παραλάβουν το παλιό ψυγείο για ανακύκλωση (έστω και με χρέωση) ούτε καν. Σαν να το άκουγαν πρώτη φορά στη ζωή τους. Η απάντηση ήτανε δεν ξέρουμε/δεν ασχολούμαστε με ανακύκλωση (νόμιζα είναι υποχρεωμένοι αφού πουλάνε λευκές συσκευές…νόμιζα λάθος) .

Πείρα τηλ μία από τις μεταφορικές από ένα από αυτά τα μαγαζιά και μου ανέφερε ότι ψυγειοκαταψύκτες μόνο με γερανό ανεβάζουν σε όροφο με κόστος που ξεκινάει από 150ε και δεν αναλαμβάνουν/ασχολούνται με ανακύκλωση συσκευών (η γενικά με την παραλαβή της παλιας). Εαν θέλω, μου ανέφεραν, μπορώ να κάνω μεταφορα απο το σπίτι μου σε κάποιο "κεντρο ανακύκλωσης" με χρέωση μεταφορας κανονικα. Δηλαδή μιλάμε σύνολο μεταφορικά πάνω από 300 στην καλύτερη..... με τόσα λεφτά αλλάζω κατηγορία ψυγείου.

Έχει κάποιος εμπειρία να με διαφωτίσει? Τι έκανε όποιος αγόρασε μεγάλες λευκές συσκευές από skroutz? Όσο αφορά την μεταφορά σε όροφο και την ανακύκλωση/πέταμα των παλιών συσκευών (ειδικά εάν έχει κάποιος εμπειρία απο αγορά ψυγειοκαταψύκτη).

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από TroyMelloy
Δημοσ.

επεσες σε σκρουτζομαγαζα-ασχετους... προχωρα παρακατω...

οι αλυσιδες παρεπιπτοντως κανουν σιγουρα ανακυκλωση...

τωρα για το 2ο οροφο εαν χωραει στο ασανσερ ολα καλα, αν οχι υπαρχει θεμα (κ χρεωση εξτρα σαφως)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσε τα μαγαζάκια που πουλάνε τρέλα και διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τη μεταφορική και πήγαινε σε ένα μεγάλο κατάστημα. Εκεί θα συνεννοηθείς και θα πάρεις γραπτά την παραγγελία που θα γράφει "χ όροφος", όποιος παραδίδει με άσχετη μεταφορική στο πεζοδρόμιο χαιρετάς και πας στον επόμενο. Για παράδειγμα το πλαίσιο το ανεβάζει, σίγουρα το ίδιο κάνουν και άλλοι. (Εννοείται το να χωράει στο ασανσέρ ή να χωράει να περάσει από τις σκάλες είναι δική σου ευθύνη, δεν θα κάνουν μαγικά). Δεν θα είναι τόσο φθηνά όσο το φθηνότερο αποτέλεσμα στο σκρουτζ αλλά δεν αγοράζεις τσίχλες, θέλεις και κάποια σοβαρή υπηρεσία. Τελικά πάντως θα σου βγει λιγότερο από να τα πληρώσεις όλα αυτά ξεχωριστά.

Επεξ/σία από konc
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, paylidis είπε

επεσες σε σκρουτζομαγαζα-ασχετους... προχωρα παρακατω...

7 λεπτά πριν, konc είπε

Άσε τα μαγαζάκια που πουλάνε τρέλα και διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τη μεταφορική και πήγαινε σε ένα μεγάλο κατάστημα

Σε κανένα μαγαζάκι που πουλάει τρέλα ή ανοιξε χθες δεν κοίταξα. Είτανε αυτά με τις περισότερες πωλήσεις και καλές κριτικές και όχι με τις ποιο μικρές τιμες (όχι αλυσίδες, το ένα ήτανε και σχεδόν αποκλειστικά με λευκές συσκευες). 

Η μεγάλη απορία μου είναι: Είναι πολλά μαγαζιά με ψυγεία που σημαίνει πουλάνε. Ο κόσμος που τα αγοράζει πώς κάνει τις μεταφορές? Τι κάνει την παλιά συσκευή? Υπόψιν μιλάμε για ψυγειοκαταψύκτη. Δεν μπορείς να το βγάλεις στο δρόμο να το πάρει ο παλιατζής.,

8 λεπτά πριν, konc είπε

Τελικά πάντως θα σου βγει λιγότερο από να τα πληρώσεις όλα αυτά ξεχωριστά.

Ναι, σε αυτό καταλήγω αλλά είναι οξύμορο. Όλοι τις βρίζουν για τις τιμές και τελικά όλοι απο εκεί αγοράζουν?

Υπάρχουν πολλά μοντέλα μόνο στο σκρουτζ και έχουνε πολλές κριτικες, πολύς κόσμος φαίνεται να αγοράζει απο σκρουτζ. 
Κάποιος με εμπειρία αγοράς απο σκρουτζ υπάρχει?

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TroyMelloy είπε

Σε κανένα μαγαζάκι που πουλάει τρέλα ή ανοιξε χθες δεν κοίταξα. Είτανε αυτά με τις περισότερες πωλήσεις και καλές κριτικές και όχι με τις ποιο μικρές τιμες (όχι αλυσίδες, το ένα ήτανε και σχεδόν αποκλειστικά με λευκές συσκευες). 

Η μεγάλη απορία μου είναι: Είναι πολλά μαγαζιά με ψυγεία που σημαίνει πουλάνε. Ο κόσμος που τα αγοράζει πώς κάνει τις μεταφορές? Τι κάνει την παλιά συσκευή? Υπόψιν μιλάμε για ψυγειοκαταψύκτη. Δεν μπορείς να το βγάλεις στο δρόμο να το πάρει ο παλιατζής.,

Ναι, σε αυτό καταλήγω αλλά είναι οξύμορο. Όλοι τις βρίζουν για τις τιμές και τελικά όλοι απο εκεί αγοράζουν?

Υπάρχουν πολλά μοντέλα μόνο στο σκρουτζ και έχουνε πολλές κριτικες, πολύς κόσμος φαίνεται να αγοράζει απο σκρουτζ. 

Αυτο ακριβως κανει ο κοσμος , κατεβαζει αφηνει διπλα σε ενα καδο και καποια στιγμη τα μαζευει ο παλιατζης

σε μικρα καταστηματα (αυτα που αναφερονται κυριως της γειτονιας ασχετα που ειναι στο skoutz ) εινια αρκετα συνηθησμενο να υπαρχει παραδωση στο "πεζοδρομιο" , οποτε αν η διαφορα ειναι μεγαλη , σε σχεση με καποια μεγαλη αλυσιδα , τοτε βρισκεις κανα 2 φιλους για να το ανεβασετε , αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα δυστηχως πρεπει να πληρωσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τον Ιανουάριο που αγόρασα ψυγειοκαταψύκτη από σκρουτζομάγαζο, στο τηλέφωνο όταν ρώτησα μου είπε με ένα φιλοδώρημα στη μεταφορική στο ανεβάζουν πάνω. Έδωσα ένα 20άρικο και μου το ανέβασαν πρώτο όροφο. Βέβαια μιλάω μόνο για αγορά καθώς δεν υπήρχε παλιά συσκευή.

Επεξ/σία από Dimitris156
  • Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Εγώ τον Ιανουάριο που αγόρασα ψυγειοκαταψύκτη από σκρουτζομάγαζο, στο τηλέφωνο όταν ρώτησα μου είπε με ένα φιλοδώρημα στη μεταφορική στο ανεβάζουν πάνω. Έδωσα ένα 20άρικο και μου το ανέβασαν πρώτο όροφο. Βέβαια μιλάω μόνο για αγορά καθώς δεν υπήρχε παλιά συσκευή.

Aυτο ειναι αναλογα την μεταφορικη , και κυριως την ορεξη του υπαλληλου που θα ερθει , αν στα φερουν τιποτα μεγαλης ηλικιας λιγο πριν βγουν στην συνταξη αντι να το ανεβασουν πανω παιζει να σου ζητησουν βοηθεια να το κατεβασουν απο το φορτηγο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Aυτο ειναι αναλογα την μεταφορικη , και κυριως την ορεξη του υπαλληλου που θα ερθει , αν στα φερουν τιποτα μεγαλης ηλικιας λιγο πριν βγουν στην συνταξη αντι να το ανεβασουν πανω παιζει να σου ζητησουν βοηθεια να το κατεβασουν απο το φορτηγο

Ακόμα και σε σοβαρές -υποτίθεται- αλυσίδες.  Ακόμα και εκεί θέλει γραπτή συνεννόηση.

Παρέλαβα τηλεόραση από public και τα ζώα έστειλαν μόνο του τον οδηγό. Μόνος του δεν υπήρχε περίπτωση να την ανεβάσει (κυρίως λόγω όγκου, αλλά ήταν και 45 κιλά βάρος).

Κανονικά θα έπρεπε να μην βοηθήσω στο κουβάλημα και ας έκανε ότι προβλέπει η εταιρία που εργάζεται όταν αναφέρει "παράδοση στο σπίτι". (Πήρε και tip για το κουβάλημα, σε εμένα δεν έπρεπε να δώσει κάτι?)

Επεξ/σία από iml
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες και τα τοπικά 'μικρά' μαγαζιά ή λιγότερο γνωστές αλυσίδες της περιοχής σου, ειδικά μετά από διαπραγμάτευση  η τιμή μπορεί να πέσει σε επίπεδα σκρουτζ ενώ αρκετά διαθέτουν δικό τους όχημα για τις παραδόσεις, τουλάχιστον στην περιοχή μου

Επεξ/σία από aggelos87
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TroyMelloy είπε

Σου ξαναλέω. Εγώ έχω αγοράσει και ψυγείο και κουζίνα και πλυντήριο ρούχων από το Σκρουτζ. Έκανα την έρευνα μου μίλησα με τα καταστήματα και τα είδη ανέβηκαν κ παραδόθηκαν εντός διαμερίσματος (με ασανσέρ όμως-αν δεν έχεις ή δε χωράει αλλάζει το πράγμα). Ανακύκλωση δεν έχω δώσει κάτι γιατί προτίμησα να το χαρίσω εδώ αλλά η electronet που είχα πάρει πλυντήριο πιάτων προσφέρθηκε να πάρει το παλιό για ανακύκλωση (μέσα από Το Σκρουτζ electronet συνεργατης)

Επεξ/σία από paylidis
Επισκέπτης
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, paylidis είπε

Σου ξαναλέω. Εγώ έχω αγοράσει και ψυγείο και κουζίνα και πλυντήριο ρούχων από το Σκρουτζ. Έκανα την έρευνα μου μίλησα με τα καταστήματα και τα είδη ανέβηκαν κ παραδόθηκαν εντός διαμερίσματος (με ασανσέρ όμως-αν δεν έχεις ή δε χωράει αλλάζει το πράγμα). Ανακύκλωση δεν έχω δώσει κάτι γιατί προτίμησα να το χαρίσω εδώ αλλά η electronet που είχα πάρει πλυντήριο πιάτων προσφέρθηκε να πάρει το παλιό για ανακύκλωση (μέσα από Το Σκρουτζ electronet συνεργατης)

Ευχαριστώ πρώτα απόλα για τις απαντήσεις και όλους τους υπόλοιπους.
Δεν αντιλέγω σε αυτα που λές, αλλα έχω άλλη εμπειρία εγω. 

Αναφορά σε κείμενο

Έκανα την έρευνα μου μίλησα με τα καταστήματα και τα είδη ανέβηκαν κ παραδόθηκαν εντός διαμερίσματος

Έκανα και εγώ την ερευνά μου και κατέληξα σε 3 αξιοπρεπές μαγαζια για το μοντέλο που θέλω, και η εμπειρία μου είναι η παραπάνω. Δεν θέλω να γίνω συμπεθερος με τα μαγαζιά, ήδη έχω πάρει 100 τηλέφωνα, να μου στείλουν ένα ψυγείο θέλω στην μεγαλύτερη πολή της Ελλάδας, δηλαδή σε πολυκατοικίες σε ορόφους κτλ. Μου φένεται απίστευτο που δεν είναι οργανωμένοι ιδικά σε περιοχές όπως η Αθήνα, και απλά το αφήνουν στον "πελάτη". Και με κόστος εννοείτε αλλα η απάντηση δεν ήτανε θέλει λεφτα, η απάντηση ήτανε δεν γίνεται, βρες άκρη μόνος σου.

Ναι συμφωνώ για τις μεγάλες εταιρίες όπως κοτσοβολος και πλαισιο μια χαρα είναι αλλά δεν έχουν το μοντέλο που με ενδιαφέρει. Στο electronet που αναφέρεις, όλος τυχαίος πριν 2 με 3 χρόνια ενδιαφερόμουν για αγορα/ανακύκλωση κουζίνας, και η απάντηση τους ήτανε θα φέρνανε την καινούργια, και να αφήσω την κουζίνα την παλια στον δρόμο να περάσει καποια στιγμή ένα άλλο φορτηγό να την πάρει και είχε και έξτρα χρέωση, πολύ μικρή βέβαια. Να κατέβαινε στο δρόμο η κουζίνα να μείνει μέρες δεν έπαίζε θα έκλείνε όλο το πεζοδρόμιο. Για κοτσόβολο έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν έχω εμπειρία.

Αυτό που θέλω είναι ιδέες εναλακτικές από άλλόυς στην ίδια περίπτωση, ή αν κάποιος έχει κάνει αγορά μέσω σκρουτζ με ανακύκλωση και σε ποιο μαγαζί (να σου φέρουν το καινούργιο να πάρουν το παλιο επιτόπου), ή κάποια μεταφορική που να αναλαμβάνει την παράδοση και παραλαβεί τον παλιό επιτόπου.

Εαν δεν βρώ κάτι αναγκαστηκα θα πάω ε.γ. κοτσόβολο. Με βάση αυτα που γράφει στο σιτε τους, φενεται μια χαρά αλλά δεν διευκρινίζει εάν πέρνουν την συσκευή την παλιά επιτόπου ή έχουν άλλο σύστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγαζί δεν επιτρέπεται να προταθεί για ευνόητους λόγους. 

Εγω από την άλλη ένα microwave που έδωσα για ανακύκλωση πριν χρόνια στον Κωτσόβολο πήγαν και το πέταξαν μέσα στο κάδο σκουπιδιών (ούτε καν ανακύκλωση) ακριβώς έξω από το σπίτι. Δε μπήκαν καν στο κόπο να το πάνε σε άλλο κάδο. Κατέβασα τα χαρτόνια του καινουργιου στην ανακύκλωση και το είδα πεταμένο κ έγινα πύραυλος. Έκανα παράπονα στον Κωτσόβολο αλλά προφανως χωρίς κανένα αποτέλεσμα 

Παντως η electronet σίγουρα δε χρεώνει κάτι, προ ενός μήνα πηρα πλυντήριο ξαναλέω κ προσφερθηκαν να πάρουν το παλιό

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Σε πλυντήριο που πήρα πριν ένα χρόνο από μαγαζί στο skroutz το ανέβασαν χωρίς χρέωση από την σκάλα στον 3ο, ασανσέρ δεν έχουμε, βέβαια και να έχουμε δεν παίζει να χωρέσει πακεταρξσμενη η συσκευή στα περισσότερα.

Είχα μιλήσει τηλεφωνικά μαζί τους, μου είπανε τότε και ψυγεία ανεβάσουν εκτός από ντουλάπες ψυγεία που πάνε με γερανό και χρέωση. Ανακύκλωση δεν είχανε. Πήρα μια εταιρεία άλλη για ανακύκλωση δύο παλαιών πλυντηρίων αλλά μου είπαν τότε ότι δεν επιτρέπεται να μπαίνουν μέσα στα σπίτια λόγω covid, τα πλυντήρια έχουνε μείνει στο δωμα ακόμα δεν ασχολήθηκα τι θα τα κάνω, με έναν φίλο αφαιερεσαμε τα αντίβαρα και κάτι εξαρτήματα που ήθελε. 

Πριν 3 χρόνια είχα πάρει το κλιματιστικό από άλλο σκρουτζομαγαζο, τους είπα πόσους ανθρώπους θα έχουνε αν θα είναι δύο διότι από την σκάλα δεν θα μπορέσει να το ανεβάσει ένας. Μου λένε να το ανεβάσει ο ένας και κεραστε τον έναν καφέ διότι δεν αξίζει να σας στείλουμε δεύτερο άτομο και να σας χρεώσουμε επιπλέον. Ήρθε ένας γύρω στα 50 που του βγήκε η πίστη του έδωσα λίγα χρήματα, την εσωτερική μονάδα την ανέβασα μόνος μου. 

Από Κωτσοβολο πάλι δεν είχα θέμα που πήρα δεύτερο κλιματιστικο, ήρθε ένα ντουκι, σήκωσε την εξωτερική μονάδα στην πλάτη του και το ανέβασε στο τσακ μπαμ. 

Γενικα θέλει οργάνωση και ψάξιμο τι θα γίνει με ανέβασμα κατέβασμα. Τώρα για το πως θα ξεφορτωσω διάφορες παλιές συσκευές που έχουμε μαζέψει εδώ και πρέπει να πάνε για ανακύκλωση  δεν ξέρω. Θα τηλεφωνήσω σε εταιρείες να μάθω αν έχουνε έστω με μικρή χρέωση. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μου λένε να το ανεβάσει ο ένας και κεραστε τον έναν καφέ διότι δεν αξίζει να σας στείλουμε δεύτερο άτομο και να σας χρεώσουμε επιπλέον

Καλο!!! Είτανε ειλικρινής και δεν θέλανε να σου βάλουνε έξτρα λεφτα προς τιμή τους!! Μόνο που δεν ρωτήσανε..τον 50αρη! Τι καφε... 3 red bull θα ήθελε μετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορισμένα καταστήματα έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα για τον νομό που βρίσκονται πάντα όμως. To γράφουν στην σελίδα τους αν είναι έτσι.

Πάντως ακόμη και αν ειναι το ανέβασμα μέσα στην τιμή, επειδή δεν είναι εύκολη υπόθεση από την σκάλα και με δύο άτομα, καλό είναι να δοθεί ένα καλό τιπ, ανάλογα και με την δυσκολία.

Επεξ/σία από hln3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...