Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν έχω καταλάβει πολύ καλά τα πράγματα ακόμα και μετά από πολύ ψάξιμο. Για ηλεκτρολόγος μηχανικός πόσο ποσοστό περνάει από επαλ; επίσης δεν έχω καταλάβει αυτό με τις ομάδες τον επαλ, δηλαδή ομάδα Α και Β. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να ξέρω ΑΝ περνάει απο ΕΠΑΛ κάποιος σε σχολή ΑΕΙ Ηλεκτρ. Μηχανικών, ξέρω σίγουρα ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 853 χρόνια!

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
Δημοσ.

καλησπέρα!

Οι ομάδες Α και Β έχουν καταργηθεί πολλά χρόνια τώρα. Όσον αφορά στο ποσοστό εισαγωγής, αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί. Κοιτάς μόνο τις βάσεις εισαγωγής από ΕΠΑΛ. Είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά πολύ πιο εύκολο (σε σχέση με ΓΕΛ) να τις πιάσεις. Η μεγάλη δυσκολία ωστόσο είναι η πορεία μέσα στη σχολή, διότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ περνάνε σε αυτή χωρίς να έχουν διδαχθεί σοβαρή φυσική και μαθηματικά.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Χωρις να ξέρω ΑΝ περνάει απο ΕΠΑΛ κάποιος σε σχολή ΑΕΙ Ηλεκτρ. Μηχανικών, ξέρω σίγουρα ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 853 χρόνια!

Με πιστη ολα γινονται.. Εδω την τελειωνουν πομακοι με βαθμο εισαγωγης 2 και 3

• Sad 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, fragos είπε

Με πιστη ολα γινονται.. Εδω την τελειωνουν πομακοι με βαθμο εισαγωγης 2 και 3

Το ότι θα τελειώσει 1 στους 100, δεν μου λεει κάτι. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, chemkyr είπε

καλησπέρα!

Οι ομάδες Α και Β έχουν καταργηθεί πολλά χρόνια τώρα. Όσον αφορά στο ποσοστό εισαγωγής, αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί. Κοιτάς μόνο τις βάσεις εισαγωγής από ΕΠΑΛ. Είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά πολύ πιο εύκολο (σε σχέση με ΓΕΛ) να τις πιάσεις. Η μεγάλη δυσκολία ωστόσο είναι η πορεία μέσα στη σχολή, διότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ περνάνε σε αυτή χωρίς να έχουν διδαχθεί σοβαρή φυσική και μαθηματικά.

Μεγάλο ψέμα το "είναι πιο εύκολο να την πιάσεις από Επαλ".Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτο το παραμυθάκι.

Δημοσ.

Πέρα απο το θεωρητικό κομμάτι του τι γίνεται μετέπειτα για έναν απόφοιτο ΕΠΑΛ (οχι οτι οι του ΓΕΛ βγαίνουν επιστήμονες αλλα τέλοσπάντων) που έχει περάσει σε σχολή με 18-19 χιλιάδες μόρια, το πρακτικό είναι πολύ απλό. Κάθε σχολή στην αρχή του χρόνου (αρκετό καιρό πριν της Πανελλήνιες εν πάσει περιπτώση) ανακοινώνει τις θέσεις εισακτέων.
Τα νούμερα (ενδεικτικά) για ΗΜΜΥ ΑΠΘ το 2021 :
-167 θέσεις για ΓΕΛ 90% με βάση 17,996
-2 θέσεις για εσπερινά ΓΕΛ
-10 θέσεις για ΕΠΑΛ με βάση 18,815
-2 θέσεις για εσπερινά ΕΠΑΛ με βάση 12,855

Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, όταν διαγωνίζεσαι σε πανελλαδικό επίπεδο για 10 θέσεις και ειδκά σε αντικειμενικά πιο εύκολα θέματα, στενεύουν πολύ τα περιθώρια λάθους (γιατι όπως είναι για εσένα εύκολα είναι και για τους υπόλοιπους που κυνηγάνε αυτές τις 10 θέσεις). 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Iliaskrs είπε

Μεγάλο ψέμα το "είναι πιο εύκολο να την πιάσεις από Επαλ".Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτο το παραμυθάκι.

Καθόλου ψέμα δεν είναι. Ο ίδιος έδωσα πανελλήνιες το 2017 χωρίς φροντηστήρια και έγραψα 20 προγραμαμτισμό, 20 δίκτυα, 9,6 μαθηματικά και 16 και κατι έκθεση με συνολικά μόρια 17960. Ποια η πιθανότητα να είχα πιάσει τέτοιο βαθμό από ΓΕΛ χωρίς φροντηστήρια; Το ΕΠΑΛ ήταν σωτήριο γι αυτούς που ήταν καλοί στην ειδικότητα, αλλά αδύναμοι στα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν τώρα έχει αλλάξει κάτι με τις βαρύτητες. 

• Like 2
Δημοσ.

2 αλήθειες μόνο θα γράψω:

1) απο Επαλ μπαίνεις πιο ευκολα

2) απο Επαλ βγαίνεις αρκετά πιο δύσκολα!

Ειδικά στην Ηλεκτρολόγων από Επαλ, είναι σαν να έμαθα σήμερα να κάνω ένα βραστό αβγό, να βρήκα ένα κονε να με έβαλε στα δοκιμαστικά του master chef και να πίστευω ότι μπορώ να φτάσω στους 20 καλύτερους!

Και 1 συμβουλή:

Να εκμεταλευτειτε το «καθεστώς» των Επαλ, να στοχεύετε σε πιο βατές σχολές, για παράδειγμα στην Πάτρα, αφήστε τους  ηλεκτρολόγους στο Πανεπιστήμιο Πατρών και δειτε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου(πρώην ΤΕΙ) που είναι πιο κοντ α στις δυνατότητες σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...