xrhstos237 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα, οι πανελλήνιες του 2022 ολοκληρώθηκαν και το μηχανογραφικό ανοίγει σύντομα.... για αυτόν τον λόγο θα ήθελα τις γνώσεις ή τις προσωπικές σας εμπειρίες πάνω σε ορισμένα τμήματα πληροφορικής και ηλεκτρολόγων. Με δεδομένο ότι τα μόρια που περιμένω δεν ξεπερνούν τα 14.000 έχω στραφεί σε τμήματα όπως το ΜΠΕΣ στο Καρλόβασι της Σάμου, το ceid στα Ιωάννινα και τους ηλεκτρονικούς μηχανικούς στο Παδά. Το κομμάτι που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ στο μέλλον (τουλάχιστον με αυτό που πιστεύω τώρα) είναι η ασφάλεια δικτύων και ο προγραμματισμός. Επιπλέον αν κάποιος γνωρίζει γενικές πληροφορίες για την Σάμο (ζωή, δομή πανεπιστημίου, αρνητικά/θετικά) θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν τις ανέφερε🙂 Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!!
atata Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα! Μπορώ μόνο να σου πω την εμπειρία για το τμήμα μηχανικών υπολογιστών των Ιωαννίνων καθότι ήταν ο κολλητός μου εκεί πέρα. Από την σύγκριση που κάναμε όντας και εγώ ηλεκτρολόγος στην Ξάνθη, είναι ότι είναι αρκετά αξιόλογο τμήμα με καλά δομημένο πρόγραμμα σπουδών. Ειδικά προγραμματισμό κάνουν πάρα πολύ και όχι απλά να χα με να λέγαμε. Ο φίλος μου παραπονιόταν για τις εργασίες συχνά το ότι είναι δύσκολες αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι υποκειμενικό και ο καθένας το διαχειρίζεται διαφορετικά. Παρ' όλα αυτά, νομίζω ότι τον προετοίμασαν αρκετά καλά για τον επαγγελματικό τομέα και ότι αυτά που έμαθε τα έμαθε πολύ καλά. Γενικά να ξέρεις ότι είναι δύσκολος τομέας που θέλει επιμονή και υπομονή για να μπορέσεις να τα καταφέρεις και ότι αυτό ισχύει για όλους ασχέτως τι λένε, γιατί θα ακούσεις πολλά... Να είσαι έτοιμος δηλαδή να βάλεις ώρες μόνος σου σε αυτόν τον τομέα γιατί οι καθηγητές μερικές φορές άπλα θέλουν να κάνουν ένα εύκολο μάθημα για να περάσουν οι φοιτητές και να μην ασχοληθούν παραπάνω με αποτέλεσμα να νομίζεις οτί επειδή πέρασες το μάθημα με καλό βαθμό οτί έμαθες κιόλας πράγματα, ενώ στην πράξη, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Για τα άλλα τμήματα που παρέθεσες δεν ξέρω να σου πω γνώμη, ελπίζω να σε βοήθησα καθόλου. 1
xrhstos237 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Με βοηθήσατε αρκετά, σας ευχαριστώ για τον χρόνο!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα