zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Σήμερα περίμενα να παραλάβω ένα δέμα με ΕΛΤΑ και βλέπω τυχαία στο tracking πως ο ταχυδρόμος, μού άφησε ειδοποίηση γιατί δεν με βρήκε, παρόλο που δουλεύω απο το σπίτι εδώ και δύο μήνες και απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν σηκώνομαι απο το σαλόνι. Αυτό ήταν το πρώτο ανέκδοτο. Το δεύτερο ανέκδοτο είναι πως σαν αιτιολογία στην ειδοποίηση, αναγράφει "ογκώδες". Το δέμα, είναι αυτό: Επειδή το ίδιο ακριβώς είχα παραλάβει με UPS τη προηγούμενη εβδομάδα, το "δέμα" αυτό είναι μικρότερο και απο φάκελο και πάρα πολύ ελαφρύ. Όταν καμιά φορά παραγγέλνω κάτι μεγαλύτερο, π.χ. σκληρό δίσκο ή κάτι παρεμφερές, δίνω τόπο στην οργή και το καταλαβαίνω περίπου το "ογκώδες" αλλά το pi zero 2 με μέγεθος δύο δάχτυλα χεριού να χαρακτηρίζεται ογκώδες είναι ΑΠΛΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ !!!!! Το τρίτο ανέκδοτο είναι πως πρέπει να πάρω δίωρη άδεια απο τη δουλειά, και να πάω να στηθώ απο τις 7 στο ταχυδρομείο (γιατί δουλεύει μόνο 7-3) και να τελειώσω στις 9 γιατί ο κόσμος που μαζεύεται εκεί δημιουργεί πλήθος μεγέθους συναυλίας. Δεν ξέρω τι παίζει με τους ταχυδρόμους και που μπορώ να απευθυνθώ να παραπονεθώ αλλά δεν είναι γενικό φαινόμενο και μάλλον το κάνουν συγκεκριμένοι. Στη περιοχή των γονιών μου, όποτε περιμένουν κάτι, τους το πάει ο ίδιος ο ταχυδρόμος μέχρι το διαμέρισμα και μία φορά μάλιστα τους κάλεσε και στο κινητό όταν δεν τους βρήκε.
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Οι ταχυδρόμοι μερικές φορές έχουν πολλά να παραδώσουν, οπότε παίρνουν μαζί μόνο τα πολύ μικρά πακέτα ή μόνο τις επιστολές. Και μένα μερικές φορές μου αφήνουν ειδοποίηση για πολύ μικρά δέματα (και όχι πάντα παραλαβή από το κοντινότερο κατάστημα), ενώ άλλες φορές μου φέρνουν πολύ μεγαλύτερα δέματα. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, είναι στην ευχαίρια του ταχυδρόμου να κρίνει αν θα σου φέρει το πακέτο ή αν θα σου αφήσει ειδοποίηση.
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Οι ταχυδρόμοι μερικές φορές έχουν πολλά να παραδώσουν, οπότε παίρνουν μαζί μόνο τα πολύ μικρά πακέτα ή μόνο τις επιστολές. Και μένα μερικές φορές μου αφήνουν ειδοποίηση για πολύ μικρά δέματα (και όχι πάντα παραλαβή από το κοντινότερο κατάστημα), ενώ άλλες φορές μου φέρνουν πολύ μεγαλύτερα δέματα. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, είναι στην ευχαίρια του ταχυδρόμου να κρίνει αν θα σου φέρει το πακέτο ή αν θα σου αφήσει ειδοποίηση. Δεν διαφωνώ. Είναι στην ευχέρεια του και όντως ένα μηχανάκι έχει περιορισμένο όγκο που μπορεί να μεταφέρει. Δεν μπορεί όμως ο συγκεκριμένος ταχυδρόμος να μην έχει φέρει μία φορά δέμα στα 3 χρόνια.
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, zx1234r είπε Δεν διαφωνώ. Είναι στην ευχέρεια του και όντως ένα μηχανάκι έχει περιορισμένο όγκο που μπορεί να μεταφέρει. Δεν μπορεί όμως ο συγκεκριμένος ταχυδρόμος να μην έχει φέρει μία φορά δέμα στα 3 χρόνια. Εφόσον είναι στην ευχαίρεια του μια χαρά μπορεί, και όπως επιβεβαιώνεις και εσύ το κάνει κιόλας.
kalogeros Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Όταν, όμως, ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση των Ελ.Τα., ο εν λόγω ταχυδρόμος και το υπόλοιπο συνάφι του θα κάνει απεργίες και θα ζητάει τη συμπαράσταση μας για να μην ιδιωτικοποιηθούν. Τότε, λοιπόν, θα είναι στη δική μας ευχαίρεια να τους στείλουμε στο δι@ολο. Και δεν τα λέω αυτά έτσι. Τα λέω γιατί μου έχουν κάνει και εμένα το ίδιο. 2
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εφόσον είναι στην ευχαίρεια του μια χαρά μπορεί, και όπως επιβεβαιώνεις και εσύ το κάνει κιόλας. Και ο ταχυδρόμος του διπλανού δήμου την ίδια ευχέρεια έχει παρόλα αυτά παραδίδει κανονικά δέματα. Άρα ο υπο συζήτηση ταχυδρόμος κάνει την ίδια δουλειά με τον ταχυδρόμο διπλανού δήμου που παραδίδει κανονικά τα δέματα. Ποιός απο τους δύο είναι λάθος?
ekrepali Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Αν ο ταχυδρόμος δεν έχει χώρο στο μηχανάκι κι έχει μείνει πίσω στις παραδόσεις αλληλογραφίας εσωτερικού, λέει στον ταξινομητή να βάλει τα κινέζικα στα "ογκώδη" ώστε να κολλάει ειδοποιητήρια απ'όπου περνάει.
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, ekrepali είπε Αν ο ταχυδρόμος δεν έχει χώρο στο μηχανάκι κι έχει μείνει πίσω στις παραδόσεις αλληλογραφίας εσωτερικού, λέει στον ταξινομητή να βάλει τα κινέζικα στα "ογκώδη" ώστε να κολλάει ειδοποιητήρια απ'όπου περνάει. Είναι δέμα Ε.Ε. Ολλανδία συγκεκριμένα. Όχι απο κίνα. Και ξαναλέω.....Απο τότε που μετακόμισα, ούτε μία φορά δεν έχω πάρει δέμα......Έχουν μείνει πίσω 3 χρόνια οι παραδόσεις εσωτερικού?
Menelaos83 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Και ο ταχυδρόμος του διπλανού δήμου την ίδια ευχέρεια έχει παρόλα αυτά παραδίδει κανονικά δέματα. Άρα ο υπο συζήτηση ταχυδρόμος κάνει την ίδια δουλειά με τον ταχυδρόμο διπλανού δήμου που παραδίδει κανονικά τα δέματα. Ποιός απο τους δύο είναι λάθος? Κανεις απο τους 2 δεν ειναι λαθος εφοσον και στους 2 ειναι στην ευχερεια τους αν θα στο φερουν. Απλα ο ενας θελει να εξυπηρετησει το κοινο ενω ο αλλος οχι . Εσυ δικιο εχεις αλλα που να το βρεις... 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Και ο ταχυδρόμος του διπλανού δήμου την ίδια ευχέρεια έχει παρόλα αυτά παραδίδει κανονικά δέματα. Άρα ο υπο συζήτηση ταχυδρόμος κάνει την ίδια δουλειά με τον ταχυδρόμο διπλανού δήμου που παραδίδει κανονικά τα δέματα. Ποιός απο τους δύο είναι λάθος? Κανένας δεν είναι λάθος, κανένας από τους δύο δεν κάνει κάτι που δεν προβλέπεται, για αυτό ακριβώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό.
Stefanos683 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, zx1234r είπε Σήμερα περίμενα να παραλάβω ένα δέμα με ΕΛΤΑ και βλέπω τυχαία στο tracking πως ο ταχυδρόμος, μού άφησε ειδοποίηση γιατί δεν με βρήκε, παρόλο που δουλεύω απο το σπίτι εδώ και δύο μήνες και απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν σηκώνομαι απο το σαλόνι. Αυτό ήταν το πρώτο ανέκδοτο. Το δεύτερο ανέκδοτο είναι πως σαν αιτιολογία στην ειδοποίηση, αναγράφει "ογκώδες". Το δέμα, είναι αυτό: Επειδή το ίδιο ακριβώς είχα παραλάβει με UPS τη προηγούμενη εβδομάδα, το "δέμα" αυτό είναι μικρότερο και απο φάκελο και πάρα πολύ ελαφρύ. Όταν καμιά φορά παραγγέλνω κάτι μεγαλύτερο, π.χ. σκληρό δίσκο ή κάτι παρεμφερές, δίνω τόπο στην οργή και το καταλαβαίνω περίπου το "ογκώδες" αλλά το pi zero 2 με μέγεθος δύο δάχτυλα χεριού να χαρακτηρίζεται ογκώδες είναι ΑΠΛΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ !!!!! Το τρίτο ανέκδοτο είναι πως πρέπει να πάρω δίωρη άδεια απο τη δουλειά, και να πάω να στηθώ απο τις 7 στο ταχυδρομείο (γιατί δουλεύει μόνο 7-3) και να τελειώσω στις 9 γιατί ο κόσμος που μαζεύεται εκεί δημιουργεί πλήθος μεγέθους συναυλίας. Δεν ξέρω τι παίζει με τους ταχυδρόμους και που μπορώ να απευθυνθώ να παραπονεθώ αλλά δεν είναι γενικό φαινόμενο και μάλλον το κάνουν συγκεκριμένοι. Στη περιοχή των γονιών μου, όποτε περιμένουν κάτι, τους το πάει ο ίδιος ο ταχυδρόμος μέχρι το διαμέρισμα και μία φορά μάλιστα τους κάλεσε και στο κινητό όταν δεν τους βρήκε. εχω την εντυπωση οτι τα παλια ελτα πρακτικα καταργουνται κ θα σου λενε αμα θες να στο φερω δωσε 10ευρω ή πληρωσε κουριερ ή ελα παρτο μετα απο κανα μηνα κλπ κλπ κ αμα ρωτησεις θα σου λενε ειμαστε λιγοι ανθρωποι, κανε παραπονα αλλου μπλα μπλα μπλα
TuXaKoS Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, kalogeros είπε Όταν, όμως, ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση των Ελ.Τα., ο εν λόγω ταχυδρόμος και το υπόλοιπο συνάφι του θα κάνει απεργίες και θα ζητάει τη συμπαράσταση μας για να μην ιδιωτικοποιηθούν. Τότε, λοιπόν, θα είναι στη δική μας ευχαίρεια να τους στείλουμε στο δι@ολο. Και δεν τα λέω αυτά έτσι. Τα λέω γιατί μου έχουν κάνει και εμένα το ίδιο. Και μετά θα πληρώνουμε τον εκτελωνισμό 100 ευρώ και θα φταίει η ιδιωτικοποίηση. Το έχω πει και σε άλλο θέμα, να προσέχουμε τι ζητάμε
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Και μετά θα πληρώνουμε τον εκτελωνισμό 100 ευρώ και θα φταίει η ιδιωτικοποίηση. Το έχω πει και σε άλλο θέμα, να προσέχουμε τι ζητάμε Το οτι η υπηρεσία είναι φθηνή, σημαίνει πως δεν είναι καλή. Όχι πως σταμάταμε και να παραδίδουμε τα δέματα. Δυστυχώς πολλά πράγματα είναι δεμένα με τα ΕΛΤΑ, αλλιώς εγώ προσωπικά θα τα αντικαταστούσα με οποιαδήποτε κούριερ. Ήδη δηλαδή χρησιμοποιώ κούριερ για να στείλω το οτιδήποτε για να αποφύγω την ουρά στο ταχυδρομείο. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από zx1234r
Gogo-36 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Το θέμα θα είναι μακροσκελές. Δεν ήξερα αν είναι σχετικό το θέμα μου με όλα αυτά που γράφετε παραπάνω, αλλά εγώ θα σας περιγράψω τη σημερινή μου εμπειρία γιατί ειλικρινά έχω βγεί εκτός εαυτού. Να ξεκινήσω ότι μένω σε μικρό χωριό το οποίο έχει και υπηρεσίες ΕΛΤΑ κούριερ. Έχω δέμα το οποίο είναι πληρωμένο και μου στέλνουν μήνυμα να πάω να το πάρω. Αυτό συμβαίνει επιλεκτικά και όχι σε όλα τα δέματα. Το εν λόγω δέμα ήταν παπούτσια. Οπότε ογκώδες δεν το λες, μου έχουν φέρει "σπίτι" μεγαλύτερα. Τη λέξη σπίτι την αναφέρω έτσι, διότι ο ταχυδρόμος πάει και τα αφήνει μια στην καφετέρια της γειτονιάς, μια στο φούρνο της γειτονιάς κτλ. Αν σε ξέρουν και είσαι τυχερός κάποια στιγμή θα το πάρεις το δέμα σου. Πάω σήμερα το πρωί να πάρω το δέμα, δύο υπάλληλοι, δύο διαφορετικά κισε. Ένα για λογαριασμούς, ένα για δέματα. Δύο πελάτες στο ταχυδρομείο περιμένουν να εξυπηρετηθούν πριν από μένα στον κισε που κάνουν πληρωμές. Πάω στα δέματα και λέω έχω ένα δέμα πληρωμένο να πάρω. Μου λένε δυστυχώς θα περιμένετε γιατί εξυπηρετούμε από ένα κισε και έχουμε έναν υπάλληλο αυτή τη στιγμή και έχει και πρόβλημα ο Η/Υ. Περιμένω 20 λεπτά. Να εξυπηρετηθούν οι μπροστινές μου και παρατηρώ ότι έχουν μπει δύο άσχετοι τύποι που έχουν πάει πίσω στα δέματα να βρουν τους λογαριασμούς τους, γιατί ο ταχυδρομος τους είπε σήμερα ότι δεν θα τα μοιράσει γιατί κάνει πληρωμές σήμερα. ΤΙ ΦΑΣΗ;;; Είπαμε χωριό είμαστε, όλοι γνωστοί είμαστε.... αλλά κάπου ώπα. Δηλαδή ο καθένας μπορεί να πάει να τσιμπήσει κ ένα δεματακι στο φεύγα και όλα οκ;;; Έρχεται η σειρά μου και λέει η γριά μπροστά από μένα τα παλικάρι που μπήκε μετά από μένα έχει σειρά. Εκεί είναι που η υπάλληλος μου λέει ότι οποίος έχει σειρά θα περάσει και την κοιτάω. Της λέω για πες ποιος έχει σειρά; Μου λέει δε ξέρω πότε μπήκε ο καθένας, εσείς ξέρετε. Κι εκεί άρχισε το πανηγύρι όπως καταλαβαίνετε.... Τη στόλισα, τη ξαναστολισα και συνέχισα να στολίζω μέχρι και να μπω σπίτι μου. Ειλικρινά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δύο φορές μου έχει τύχει να βγω εκτός εαυτού σε καταστήματα. Μια σε αυτή την περίπτωση και άλλη μία στην κοσμοτε που έπρεπε να αλλάξω τη SIM , πήγα σε κατάστημα σε χωριό πάλι και μου είπαν ότι επειδή είναι Τρίτη θα μου χρεώσουν 8€ την κάρτα, ενώ άμα πάω άλλη μέρα την παίρνω δωρεάν. Συγγνώμη αν έχω βγει off topic και για το τεράστιο ποστ. Ειλικρινά όμως,αν δεν τα έλεγα κάπου θα εσκαγα. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Gogo-36
The_Other_One Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Στις 21/6/2022 στις 10:01 ΠΜ, zx1234r είπε Σήμερα περίμενα να παραλάβω ένα δέμα με ΕΛΤΑ και βλέπω τυχαία στο tracking πως ο ταχυδρόμος, μού άφησε ειδοποίηση γιατί δεν με βρήκε, παρόλο που δουλεύω απο το σπίτι εδώ και δύο μήνες και απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα δεν σηκώνομαι απο το σαλόνι. Αυτό ήταν το πρώτο ανέκδοτο. Το δεύτερο ανέκδοτο είναι πως σαν αιτιολογία στην ειδοποίηση, αναγράφει "ογκώδες". Το δέμα, είναι αυτό: Επειδή το ίδιο ακριβώς είχα παραλάβει με UPS τη προηγούμενη εβδομάδα, το "δέμα" αυτό είναι μικρότερο και απο φάκελο και πάρα πολύ ελαφρύ. Όταν καμιά φορά παραγγέλνω κάτι μεγαλύτερο, π.χ. σκληρό δίσκο ή κάτι παρεμφερές, δίνω τόπο στην οργή και το καταλαβαίνω περίπου το "ογκώδες" αλλά το pi zero 2 με μέγεθος δύο δάχτυλα χεριού να χαρακτηρίζεται ογκώδες είναι ΑΠΛΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ !!!!! Το τρίτο ανέκδοτο είναι πως πρέπει να πάρω δίωρη άδεια απο τη δουλειά, και να πάω να στηθώ απο τις 7 στο ταχυδρομείο (γιατί δουλεύει μόνο 7-3) και να τελειώσω στις 9 γιατί ο κόσμος που μαζεύεται εκεί δημιουργεί πλήθος μεγέθους συναυλίας. Δεν ξέρω τι παίζει με τους ταχυδρόμους και που μπορώ να απευθυνθώ να παραπονεθώ αλλά δεν είναι γενικό φαινόμενο και μάλλον το κάνουν συγκεκριμένοι. Στη περιοχή των γονιών μου, όποτε περιμένουν κάτι, τους το πάει ο ίδιος ο ταχυδρόμος μέχρι το διαμέρισμα και μία φορά μάλιστα τους κάλεσε και στο κινητό όταν δεν τους βρήκε. Δεν έχει σημασία το μέγεθος αλλά πώς το δουλεύεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα