StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα αυπνα αλανια. Αγορασα ενα χαλασμενο macbook pro,για να δοκιμασω λιγο την τυχη μου . Το μηχανημα πετουσε μπλε οθονη μετα το load. Εβγαλα το δισκο και τον ηλεγξα με το sentinel,και ειχε 18% υγεια. Εβαλα αλλο σκληρο δισκο και εφτιαξα bootable usb μεσω TransMac με το τελευταιο Sierra που δεχεται αυτο το μοντελο. Στην αρχη ακουγοταν πολυ αμυδρα το chime,δεν εμφανιζοταν το μηλο και το μηχανημα εμενε στο μενου που θα εκανε recover μεσω ιντερνετ,το οποιο δεν ολοκληρωθηκε ποτε,εβγαζε σφαλμα 1008F. Δεν ειδε ποτε το φλασακι,οτι συνδυασμο και αν δοκιμασα στην εκκινηση ,options,⌘,τιποτα. Δοκιμασα και αλλο φλασακι με την ιδια διαδικασια,μηπως εφταιγε το φλασακι. Εκαψα δισκακι μεσω Poweriso,δοκιμασα να κανω boot me C,το οποιο ουτε αυτο ειδε. Αλλαξα και τριτο σκληρο και εβαλα εναν που τυχαια ειχε μεσα windows,το μηχανημα ξεκινουσε να κανει boot windows,αλλα φυσικα δεν εμπαινε ποτε στα windows. Αλλαξα ram και εκανα reset NVRAM ( ⌘ + options + P + R. ) ,εβγαλα και τη μπαταρια και εκανα hard reset. Μετα το NVRAM reset το chime ακουγεται δυνατα,αλλα δεν αλλαζει κατι απο τα υπολοιπα. Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει; Αν ειναι hardware θα το δουμε στο μαγαζι που συνεργαζομαι,αλλα θελω να αποκλεισω οτιδηποτε εχει να κανει με software. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από StamTheMan
atheatos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Συνδεσε το στο internet και ξαναπροσπαθησε να κάνει recovery. Λογικά έχει Ethernet. Αλλά και με το WiFi μπορεί να κάνει recovery μέσο internet. https://support.apple.com/el-gr/guide/mac-help/mchl338cf9a8/mac Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από atheatos
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, atheatos είπε Συνδεσε το στο internet και ξαναπροσπαθησε να κάνει recovery. Λογικά έχει Ethernet. Αλλά και με το WiFi μπορεί να κάνει recovery μέσο internet. https://support.apple.com/el-gr/guide/mac-help/mchl338cf9a8/mac Εχω κανει πολλες προσπαθειες,μου βγαζει το σφαλμα που γραφω πιο πανω.
atheatos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εχω κανει πολλες προσπαθειες,μου βγαζει το σφαλμα που γραφω πιο πανω. https://support.apple.com/en-us/HT206989
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, atheatos είπε https://support.apple.com/en-us/HT206989 Τιποτα.Ουτε με wifi ουτε με ethernet αλλαζει κατι,το ιδιο σφαλμα. Ο μονος συνδυασμος που δουλεψε ειναι command options R P ,για το reset. Τα αλλα στο αρθρο δεν εχουν εφαρμογη σε εμενα,γιατι εχω παλιο λειτουργικο και δεν εχω συνδεσει το apple ID μου σε αυτο το λαπτοπ. Το πιο σπαστικο ειναι οτι παει να κανει boot με τα windows που εχει μεσα ο τριτος δισκος. Ειναι λογικο να μη βλεπει καθολου το φλασακι; Θα δοκιμασω τωρα με απλο Sierra. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από StamTheMan
atheatos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, StamTheMan είπε Τιποτα.Ουτε με wifi ουτε με ethernet αλλαζει κατι,το ιδιο σφαλμα. Ο μονος συνδυασμος που δουλεψε ειναι command options R P ,για το reset. Τα αλλα στο αρθρο δεν εχουν εφαρμογη σε εμενα,γιατι εχω παλιο λειτουργικο και δεν εχω συνδεσει το apple ID μου σε αυτο το λαπτοπ. Το πιο σπαστικο ειναι οτι παει να κανει boot με τα windows που εχει μεσα ο τριτος δισκος. Ειναι λογικο να μη βλεπει καθολου το φλασακι; Θα δοκιμασω τωρα με απλο Sierra. Πατάς το alt κατά την εκκίνηση να δει το φλασάκι ?
BrianMolko Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Θελει reballing η gpu. Αν εχεις heatgun βγαλε το logicboard, τηληξε το με αλουμινοχαρτο και βαρα την καρτα για κανενα 10' (προσεξε εχει καπου κατι πλαστικα μερη). Εχει πολλα video youtube. 1
itanium Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, BrianMolko είπε Θελει reballing η gpu. Αν εχεις heatgun βγαλε το logicboard, τηληξε το με αλουμινοχαρτο και βαρα την καρτα για κανενα 10' (προσεξε εχει καπου κατι πλαστικα μερη). Και σε 1 μήνα πέταμα έχει πολλά video στο youtube καλά τις γράφεις
BrianMolko Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, itanium είπε Και σε 1 μήνα πέταμα έχει πολλά video στο youtube καλά τις γράφεις Οχι απαραραιτητα 1
StamTheMan Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Στις 21/6/2022 στις 8:58 ΜΜ, atheatos είπε Πατάς το alt κατά την εκκίνηση να δει το φλασάκι ? Ναι μαν μου. Eχω δοκιμασει ολους τους συνδυασμους.Οταν μπαινω στο μενου για να επιλεξω απο που θα κανει boot,βλεπει μονο το δισκο που εχει μεσα windows ( βλεπε παραπανω ) . Δεν βλεπει τιποτε αλλο. Εχω δοκιμασει με 3 φλασακια και ολες τις θυρες.
atheatos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ναι μαν μου. Eχω δοκιμασει ολους τους συνδυασμους.Οταν μπαινω στο μενου για να επιλεξω απο που θα κανει boot,βλεπει μονο το δισκο που εχει μεσα windows ( βλεπε παραπανω ) . Δεν βλεπει τιποτε αλλο. Εχω δοκιμασει με 3 φλασακια και ολες τις θυρες. Το πιο πιθανό είναι να έχει το παλιό firmware και να μην βλέπει άλλο boot option πέρα του dvd. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα dvd με lion και βάλτο να δεις αν το διαβάζει. Άλλη λύση μέσο ενός άλλου Mac εγκαθιστάς μέσο θήκης usb σε έναν σκληρό το λειτουργικό που θες και μετά βάζεις τον σκληρό μέσα στο MacBook και τέλος…
StamTheMan Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Στις 21/6/2022 στις 3:52 ΠΜ, StamTheMan είπε Εκαψα δισκακι μεσω Poweriso,δοκιμασα να κανω boot me C,το οποιο ουτε αυτο ειδε. 8 ώρες πριν, atheatos είπε Το πιο πιθανό είναι να έχει το παλιό firmware και να μην βλέπει άλλο boot option πέρα του dvd. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα dvd με lion και βάλτο να δεις αν το διαβάζει. Άλλη λύση μέσο ενός άλλου Mac εγκαθιστάς μέσο θήκης usb σε έναν σκληρό το λειτουργικό που θες και μετά βάζεις τον σκληρό μέσα στο MacBook και τέλος… Δε βλεπει ΤΙΠΟΤΑ,μονο το σκληρο. Δεν εχω διαθεσιμο αλλο Μac,αλλα δε νομιζω οτι μπορει να γινει κατι τετοιο μεσω θηκης usb,εκτος και αν ειναι συγκεκριμενο feature των mac.
atheatos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δε βλεπει ΤΙΠΟΤΑ,μονο το σκληρο. Δεν εχω διαθεσιμο αλλο Μac,αλλα δε νομιζω οτι μπορει να γινει κατι τετοιο μεσω θηκης usb,εκτος και αν ειναι συγκεκριμενο feature των mac. Φίλε μου καλώς ήρθες στα Mac…Τo Mac OS τουλάχιστον από το 10 (Χ) και μετά μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα usb σκληρό και να τρέξει από εκεί. Αυτός ο σκληρός αν βγει από την θήκη μπορεί να τρέξει φυσικά και ως εσωτερικός στα Mac. ΥΓ. Περάσανε 20 χρόνια περίπου από τότε βγήκε το Mac OS X, παρεπιμτοντως… Βασικά είναι δύσκολο χωρίς έναν άλλο Mac να κανείς πολλά πράγματα , ακόμη και λύσεις hackintoshbootable disk να φτιάξεις που σίγουρα θα έκανε δουλειά με το μηχάνημα σου είναι λίγο πιο μπελαλίδικο χωρίς Mac. Κοίταξε για Mac OS σε virtual machine και από εκεί δοκίμασε. πχ .https://www.makeuseof.com/tag/macos-windows-10-virtual-machine/ Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2022 από atheatos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα