Προς το περιεχόμενο

FuelPass 2

DjTony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδιά τα όρια είναι απαράδεκτα. Δε μπορείς να δίνεις επίδομα σε άτομα με εισόδημα 45,000€ (για την ελλάδα μιλάμε).

Δηλαδή κάποιος με αυτό το εισόδημα έχει ανάγκη τα 50-100€? Κι ας πούμε ότι τα έχει. Τότε κάποιος με 12.000€ (συνηθισμένο εισόδημα πολλών) τι ανάγκη έχει;

Εκτός αν ισχύει το ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο οπότε είναι σωστά τα όρια.

Το είχα ξαναγράψει, κανονικά τα όρια έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα, χαμηλότερα και από τα μισά και να ήταν το επίδομα μεγαλύτερο.

Είναι τρέλα αυτό που γίνεται, πέρα από κάθε λογική. Ή αλλιώς μείωσε το φόρο, να ισχύσει για όλους

• Like 5
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, Bitbit είπε

παιδιά τα όρια είναι απαράδεκτα. Δε μπορείς να δίνεις επίδομα σε άτομα με εισόδημα 45,000€ (για την ελλάδα μιλάμε).

Δηλαδή κάποιος με αυτό το εισόδημα έχει ανάγκη τα 50-100€? Κι ας πούμε ότι τα έχει. Τότε κάποιος με 12.000€ (συνηθισμένο εισόδημα πολλών) τι ανάγκη έχει;

Εκτός αν ισχύει το ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο οπότε είναι σωστά τα όρια.

Το είχα ξαναγράψει, κανονικά τα όρια έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερα, χαμηλότερα και από τα μισά και να ήταν το επίδομα μεγαλύτερο.

Είναι τρέλα αυτό που γίνεται, πέρα από κάθε λογική. Ή αλλιώς μείωσε το φόρο, να ισχύσει για όλους

45000 ευρώ είναι με 5 παιδιά. Με 5 παιδιά και ενοίκιο κλπ τα 45 είναι οριακά να ξέρεις. Εγώ με 20 χιλιάρικα με 2 παιδιά μικρά και με ενοίκιο είμαι οριακά καλά. Οπότε τα 45 για 5 παιδιά είναι σαν να έχει ένας 15 με ένα παιδί. 

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

χανει καθος δινει εκει και εδω επιδόματα πχ για το ρευμα εχει δωσει τα κερατά του (αν δεις σε καθε λογαριασμό βάζουν ενα τεράστιο ποσο ) ολα αυτα απο καπου πρεπει να βγουν και ο μόνος τροπος (στην ελλαδα... το τονίζω αυτο) ειναι φοροι (προ πολεμου πχ δεν ειχαμε ολα αυτα τα θέματα τωρα @@

ολο αυτο ειναι μια τεράστια μαύρη τριπα και γινεται λογο οτι μια χωρα εχει ελάχιστες πηγές εσόδων

το πραγματικο πρόβλημα θα ειχαμε (το οπιο θα ηταν και καταστροφή μας σαν χωρα) αν δεν θα ειχαμε τουριστες φετος........

δεν είναι από μαύρη τρύπα. καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές στα πάντα, έχει αυξηθεί και ο ΦΠΑ καθώς ο ΦΠΑ είναι αναλογικός φόρος πάνω στην τιμή. όσο ανεβαίνουν οι τιμές, ανεβαίνει και το ποσό του φόρου. με βάση τα στοιχεία διυλιστηρίων (που το πρώτο τρίμηνο είχαν αύξηση κερδών 300% σε σχέση με πέρσι), η κατανάλωση καυσίμων δεν έχει επηρεαστεί από τις τιμές. που σημαίνει πως καταναλώνουμε κανονικά. φαντάσου, μετά από όλα αυτά που έχουν δώσει, λόγω του ΦΠΑ βρήκαν άλλα 1,2 δις από τον έξτρα ΦΠΑ που έχουν εισπράξει! είναι τρομακτικό αυτό καθώς είναι ουσιαστικά για τον ΦΠΑ των 4 πρώτων μηνών του χρόνου! τα ποσά αυτά τα κάνουν κοινωνική πολιτική! αντί να μειώσουν την τιμή της βενζίνης από την αρχή, υπερεισπράτουν και μετά κάνουν και κοινωνική πολιτική... πολλοί έχουν ανάγκη και όντως παίρνουν λίγα όμως πάρα πολλοί παίρνουν τα ποσά αυτά ενώ έχουν φοροδιαφύγει...

• Like 2

1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Το  μέσο οικογενειακό εισόδημα σήμερα στην Ελλάδα είναι πάνω από 33.000 ευρώ;

Εκεί είναι η μεσαία τάξη πλέον. Περίπου στις 30-35Κ οικογενειακό. 

Το μέσο ατομικό για άγαμο είναι 30000;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, liakinen είπε

Όχι λεφτά στο IBAN πάνε και τα τρώνε σε άλλα πράγματα, πάνε και βάζουν βενζίνη σε Σκόπια - Βουλγαρία - Τουρκία και ψωνίζουν από εκεί στα Σούπερ μάρκετ. Δεν συνεχίζω γιατί θα φάω μπαν 🤬

Πηγα πρωτη φορα Σκοπια τις προαλλες (μενω διπλα) και εβαλα βενζινη απο εκει. Δεν ειναι και ασχημα να γλυτωνεις ενα καλο 25-30% επειδη καποιος εξυπηρετει τα φιλαρακια του.

20 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το μέσο ατομικό για άγαμο είναι 30000;

Με 750 βασικο (ή ποσο ειναι?), μαλλον πιο κοντα 10.500. Θα πω οτι το μεσο ειναι κοντα στα 13-14.000 για ατομικο

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, james01gr είπε

με βάση τα στοιχεία διυλιστηρίων (που το πρώτο τρίμηνο είχαν αύξηση κερδών 300% σε σχέση με πέρσι), η κατανάλωση καυσίμων δεν έχει επηρεαστεί από τις τιμές. 

Εάν είναι αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση καυσίμων δεν έχει επηρεαστεί καθόλου με την αμόλυβδη πλέον να αγγίζει τα 2.50 ευρώ το λίτρο, τότε αρχίζω να πιστεύω ότι τα κουφά που πετάει ο Αδωνης ανά διαστήματα στην τηλεόραση , δεν  ειναι κουφά αλλά λογικά και καλά κάνει και τα λέει. Επειδή  χρησιμοποιώ εφαρμογή στο κινητό και καταγράφω ολα τα φουλαρίσματα, περυσι τέτοια εποχή ακριβώς η αμόλυβδη είχε 1.60 και τώρα έχει 2.45.

Επεξ/σία από Pwpwpw

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Πηγα πρωτη φορα Σκοπια τις προαλλες (μενω διπλα) και εβαλα βενζινη απο εκει. Δεν ειναι και ασχημα να γλυτωνεις ενα καλο 25-30% επειδη καποιος εξυπηρετει τα φιλαρακια του.

Επειδή και εγώ είμαι εκεί κοντα πες μου φίλε πόσο την είχανε (95 άρα εννοείται) και πόσο απέχει το πρώτο βενζινάδικο από τα σύνορα. Δεν θέλω να μπαίνω μέσα για καφέ κτλ αλλά μόνο βενζίνη και πίσω. Τι χαρτιά σου ζήτησαν; ταυτότητα και πράσινο φίλο για το αυτοκίνητο λογικά. Τι μέρα πηγές; είχε ουρά στο τελωνείο και στα σύνορα; από έλεγχο και στα δύο τι είχε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakinen είπε

Επειδή και εγώ είμαι εκεί κοντα πες μου φίλε πόσο την είχανε (95 άρα εννοείται) και πόσο απέχει το πρώτο βενζινάδικο από τα σύνορα. Δεν θέλω να μπαίνω μέσα για καφέ κτλ αλλά μόνο βενζίνη και πίσω. Τι χαρτιά σου ζήτησαν; ταυτότητα και πράσινο φίλο για το αυτοκίνητο λογικά. Τι μέρα πηγές; είχε ουρά στο τελωνείο και στα σύνορα; από έλεγχο και στα δύο τι είχε; 

Κυριακη, πηγαινοντας  δεν ειχα κανενα αμαξι μπροστα, στα ελληνικα ταυτοτητες, στα Σκοπιανα ταυτοτητες και πρασινη καρτα. Στην επιστροφη ταυτοτητες και στα 2, στα ελληνικα με ρωτησαν αν εχω τσιγαρα ή αλκοολ, ειπα οχι και τελος. Ενα αυτοκινητο διπλα το εψαχναν.

τιμη 110/1.79. Να πας στα βενζιναδικα που ειναι αντικριστα μεταξυ τους, περιπου 10 λεπτα μετα τα συνορα και αναμεσα στο Κραβερι και Μπιτολα

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κυριακη, πηγαινοντας  δεν ειχα κανενα αμαξι μπροστα, στα ελληνικα ταυτοτητας, στα Σκοπιανα ταυτοτητες και πρασινη καρτα. Στην επιστροφη ταυτοτητες και στα 2, στα ελληνικα με ρωτησαν αν εχω τσιγαρα ή αλκοολ, ειπα οχι και τελος. Ενα αυτοκινητο διπλα το εψαχναν.

τιμη 110/1.79. Να πας στα βενζιναδικα που ειναι αντικριστα μεταξυ τους, περιπου 10 λεπτα μετα τα συνορα και αναμεσα στο Κραβερι και Μπιτολα

Τους λες θέλω να πληρώσω σε ευρώ; 

Ανέβηκε αρκετά και εκεί 😟 Στο 1.55 άκουγα πριν λίγο καιρό ότι ήταν.

13 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Να ρωτήσω , μπορούν να μπουν 2 επιδοτήσεις fuel pass σε 1 viva wallet λογαριασμό ; υπάρχουν 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια σε διαφορετικά ονόματα.

Νομίζω όχι δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο λογαριασμό, αλλά μετά οι κάρτες μπορούν να μπουν στο ίδιο κινητό.

• Thanks 1

14 ώρες πριν, tempo είπε

τα μηχανάκια 50 κ.εκ συμμετέχουν στο fuel pass 2;

•Μηχανάκια των 50 κυβικών δεν θα λάβουν επιδότηση βενζίνης καθώς δεν είναι δηλωμένα στο υπουργείο Μεταφορών

•Επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός από το υπουργείο.

Δηλαδή το μηχανάκι που καίει βενζίνη δεν θα πάρει την επιδότηση ενώ το ηλεκτρικό που δεν καίει βενζίνη θα την πάρει. 😅

3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

•Επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός από το υπουργείο.

enough said... 🤣

τοσο γτπ...

για δωρεαν σταθμευση κ εισοδο στο δακτυλιο κ τελη μια χαρα εκαναν διαχωρισμο - εδω που μοιραζονται φραγκα να παρει ο ματσωμενος ηλεκτρικος 80€ αεριτζιδικα... κατα τα αλλα μας πειραξε το οριο 33000 για εγγαμο ζευγαρι χωρις παιδια οτι ειναι πολλα και δε τα εχουν αναγκη...

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

•Μηχανάκια των 50 κυβικών δεν θα λάβουν επιδότηση βενζίνης καθώς δεν είναι δηλωμένα στο υπουργείο Μεταφορών

Καλά αυτό με τα 50αρια είναι τραγικό εάν ήθελαν θα υπήρχε σίγουρα τροπος. Τα εσοδα απο τα  παράβολα δημοσίου  κάθε χρόνο για την ανανέωση άδειας κυκλοφοριας που απαιτείται στα 50αρια  ξέρουν να τα βάζουν στα ταμεία , να βρουν όμως τρόπο ώστε να γινει το αυτονόητο και να μπουν και τα 50αρια στο fuel pass δεν μπορούν.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...