Προς το περιεχόμενο

FuelPass 2

DjTony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, Sorath είπε

Απλά ρωτάω παίδες, πως το κάνουν. Δεν είναι ερώτηση, επιμονής οτι περνάει. Απο οτι κατάλαβα, το "πιάνουν" βάση κατηγορίας εξόδων.

Περίπου οπως έκοβαν συναλλαγές επι capital controls. Η καρτα ειναι κωδικοποιημένη για χρήση με συγκεκριμένη κατηγορία κωδικου εξόδων (καυσιμα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, Sorath είπε

Πραγματικά τι σημασια έχει το που θα ξοδευτούν αυτά τα χρήματα; Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η ουσία είναι οτι θα βοηθήσει κάθε οικογένεια στα έξοδά της.

Αν θέλανε όντως να κάνανε focus, στα καύσιμα, ας μειώνανε τον ΕΦΚ ο οποίος είναι απαράδεκτος έτσι κι αλλιώς.

ΥΓ: Λες και ας τα βάλουν σε ψηφιακή κάρτα, δεν μπορείς να τα ξοδέψεις πχ σε Super Market...

Όχι, δεν μπορείς 

• Like 1

39 λεπτά πριν, iNorganic είπε

Παπί 125cc θα μπορεί να πάρει την επιδότηση?

24 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ναι

Πάντως όσοι έχουμε αυτοκίνητο και μηχανάκι, δηλώσαμε το αυτοκίνητο λόγω της υψηλότερης επιδότησης.Ηταν 30€ για μηχανάκι και 40€ για αυτοκίνητο μέσω τραπεζικού λογαριασμού.Μέσω κάρτας, ήταν +5€.

Τώρα η διαφορά ανάμεσα σε αυτοκίνητο και μηχανάκι πόσο είναι και πόσο η διαφορά μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μέσω κινητού;

Εχω κινητό με NFC, αλλά δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή της τράπεζας, μπαίνω στο e-banking μέσω browser χωρίς αποθηκευμένο κωδικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Πάντως όσοι έχουμε αυτοκίνητο και μηχανάκι, δηλώσαμε το αυτοκίνητο λόγω της υψηλότερης επιδότησης.Ηταν 30€ για μηχανάκι και 40€ για αυτοκίνητο μέσω τραπεζικού λογαριασμού.Μέσω κάρτας, ήταν +5€.

Τώρα η διαφορά ανάμεσα σε αυτοκίνητο και μηχανάκι πόσο είναι και πόσο η διαφορά μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μέσω κινητού;

Έχουν αναφερθεί στις πιο πίσω σελιδες  τα ποσά καθώς και η διαφορά μεταξύ κάρτας και τραπεζικής κατάθεσης.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1

2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Πετάμε ξερούς αριθμούς που τους διαβάζεις όπως σε βολεύει. Για πες και για Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και λοιπές χώρες με καλύτερα εισοδήματα από εμάς? Ξέρουμε ότι όλο αυτό οφείλεται και λόγω των πολλών φόρων αλλά μην κάνουμε το άσπρο μαύρο τώρα....

2 ώρες πριν, atrigane είπε

Έχουμε την 6η ακριβότερη βενζίνη σε ΌΛΟ τον κόσμο. Χώρες όπως το Βέλγιο η Γερμανία η Σουηδία η Ελβετία η Γαλλία και η ανίσχυρη Κύπρος(που παίρνει από το ίδιο διυλιστήριο με εμας) με ΠΟΛΥ καλύτερους μισθούς και φθηνότερη βενζίνη.

https://gr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Πετάμε ξερούς αριθμούς που τους διαβάζεις όπως σε βολεύει. Για πες και για Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και λοιπές χώρες με καλύτερα εισοδήματα από εμάς? Ξέρουμε ότι όλο αυτό οφείλεται και λόγω των πολλών φόρων αλλά μην κάνουμε το άσπρο μαύρο τώρα....

Μάλλον δε καταλαβαίνουν μερικοί τι γράφω. Δε διαφωνώ ότι έχουμε πολύ ακριβή βενζίνη. Το σχόλιο μου είναι για τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε. Να γράφατε ότι έχουμε πιο ακριβή από το Λουξεμβούργο οκ, δε θα το σχολίαζα καν. Αλλά να συγκρίνουν μερικοί με Αλβανία και Τουρκία δε στέκει η σύγκριση γιατί ναι μεν είμαστε ακριβότεροι αλλά αυτοί είναι σε χειρότερη μοίρα διότι ο μισθός τους είναι κατα πολύ μικρότερος. Συγκρίνουμε όμοια πράγματα για να έχει νόημα.

Θα θέλατε να ζείτε στην Αλβανία με τους μισθούς που έχουν και να πληρώνατε μόνο 2€ βενζίνη; Δε νομίζω

Και στη Βενεζουέλα το λίτρο έχει 2 λεπτά! Αλλά κάτι μου λέει ότι θα προτιμούσαν να ζούσαν εδώ και να την πληρώναν 3€. 

αλλά ας μείνουμε στο θέμα. Ισχύει ότι το νέο ποσό ισχύει μόνο για όσους πάρουν την κάρτα; Το γράφει κάπου;

• Like 1

4 ώρες πριν, tutuyo είπε

Σημαντικη η αυξηση του οριου του οικογενειακου εισοδηματος. Κατα τα αλλα καθρεφτακια στους ιθαγενεις.

Ποσο δυσκολο ειναι να παγωσουν τον ΕΦΚ για ενα διμηνο?Ας μην τον καταργησουν, ας τον παγωσουν

Αν το παγώσουν θα πρπει να βρουν άλλη πηγή εσόδων, καθος από εκεί έχουν τεράστια έσοδα και καθος η Ελλάδα είναι μια χώρα που το κρατικό χρήμα βγαίνει από τουρισμό και φόρους απώλεια σε ένα από τα δύο είναι καταστροφική.

Η αλλιος αν κόψουν φόρο στην βενζίνη θα τον κοτσάρουν πχ στο ψωμί κλπ για να μην βουλιάξει το σύστημα.

Αυτό γίνεται όταν μια χώρα δεν έχει τπτ, με μια στραβη κατευθείαν πάει στον πάτο

• Like 4

4 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Μάλλον δε καταλαβαίνουν μερικοί τι γράφω. Δε διαφωνώ ότι έχουμε πολύ ακριβή βενζίνη. Το σχόλιο μου είναι για τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε. Να γράφατε ότι έχουμε πιο ακριβή από το Λουξεμβούργο οκ, δε θα το σχολίαζα καν. Αλλά να συγκρίνουν μερικοί με Αλβανία και Τουρκία δε στέκει η σύγκριση γιατί ναι μεν είμαστε ακριβότεροι αλλά αυτοί είναι σε χειρότερη μοίρα διότι ο μισθός τους είναι κατα πολύ μικρότερος. Συγκρίνουμε όμοια πράγματα για να έχει νόημα.

Θα θέλατε να ζείτε στην Αλβανία με τους μισθούς που έχουν και να πληρώνατε μόνο 2€ βενζίνη; Δε νομίζω

Και στη Βενεζουέλα το λίτρο έχει 2 λεπτά! Αλλά κάτι μου λέει ότι θα προτιμούσαν να ζούσαν εδώ και να την πληρώναν 3€. 

Aδερφε κι εσύ δεν ξέρω τι συμπεράσματα βγάζεις στο μυαλό σου από την στιγμή που το σχόλιο μου ήταν σαφές. Ανέφερα ότι έχουμε την 5η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Αυτό δεν αλλάζει. 

2 ώρες πριν, DjTony είπε

Δεν περνάει σε σούπερ ΜΟΝΟ σε βενζινάδικα. Το κάθε POS είναι δηλωμένο για τι χρήση ειναι. Τα σούπερ είναι δηλωμένα σούπερ μάρκετ Ενώ τα βενζινάδικα τα λέει πρατήρια υγρών καυσίμων. Περνάει σε συγκεκριμένη κατηγορία η κάρτα. 

Να ξεκινήσουν και τα Σούπερ μάρκετ να πουλάνε καύσιμα. Problem solved

Φυσικά όπως κάθε είδους επιδότηση (ρεύμα, καύσιμα , ηλεκτρικές συσκευές) , είναι ένα μικρό ποσοστό των φόρων που πληρώνουμε και θα τα ξεπληρώσουμε με τόκους

• Like 3

3 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Η "απομονωμένη" Τουρκία έχει την 4η φτηνότερη!!!

8 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Aδερφε κι εσύ δεν ξέρω τι συμπεράσματα βγάζεις στο μυαλό σου από την στιγμή που το σχόλιο μου ήταν σαφές. Ανέφερα ότι έχουμε την 5η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Αυτό δεν αλλάζει. 

το σχόλιο μου ήταν για το παραπανω. επειδή αναφέρθηκε η Τουρκία. Αλλιώς δε θα το σχολίαζα.

και η "πεινασμένη" Βενεζουέλα έχει ακόμα φθηνότερη. Την φθηνότερη για την ακρίβεια. Αλλά η σύγκριση δε στέκει για μερικούς λόγους.

5 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αλλά ας μείνουμε στο θέμα. Ισχύει ότι το νέο ποσό ισχύει μόνο για όσους πάρουν την κάρτα; Το γράφει κάπου;

Εσύ δεν καταλαβαίνεις σε ποιους απευθύνεσαι. Μιλάς σε 3 ανθρώπους που σου έφεραν παράδειγμα την Σουηδία Γαλλία Ελβετία Λουξεμβούργο και μας λες ναι αλλά κάποιοι λένε για Τουρκία Βουλγαρία Αλβανία. Κουκουρουκου η σκέψη σου. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε το επιχείρημα της Αλβανίας  Βουλγαρίας  κλπ οπότε μην λες "χρησιμοποιούμε ". Και καλό είναι να μην το λες ουτε συ γιατί οπως βλέπεις υπάρχουν  χώρες που όλοι οι Έλληνες ζηλεύουμε τους μισθούς τους αλλά έχουν φθηνότερη βενζίνη. Βρες αυτούς που μιλάνε για Αλβανία Τουρκία Βουλγαρία και και τις φέρνουν ως παράδειγμα και πες τα εκεί. Φταίει ή όχι  το κράτος που έχουμε αυτές τις τιμές όταν χώρες με διπλάσιους μισθούς έχουν φτηνότερη βενζίνη;

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Αν το παγώσουν θα πρπει να βρουν άλλη πηγή εσόδων, καθος από εκεί έχουν τεράστια έσοδα και καθος η Ελλάδα είναι μια χώρα που το κρατικό χρήμα βγαίνει από τουρισμό και φόρους απώλεια σε ένα από τα δύο είναι καταστροφική.

Η αλλιος αν κόψουν φόρο στην βενζίνη θα τον κοτσάρουν πχ στο ψωμί κλπ για να μην βουλιάξει το σύστημα.

Αυτό γίνεται όταν μια χώρα δεν έχει τπτ, με μια στραβη κατευθείαν πάει στον πάτο

Δεν ειμαι οικονομολογος αλλα ο ΕΦΚ δεν ειναι ποσισταιος φορος? Αν γινοταν προσωρινη μειωση του ποσοσστου αυτου του φορου τοσο ωστε ο φορος σε ευρω ανα λιτρο καυσιμου που εισπραττει το κρατος να ειναι στα ιδια επιπεδα με την περιοδο πριν τον πολεμο πως ακριβως θα εχανε εσοδα το κρατος?

Απο την στιγμη που το προιον παει απο το 1 ευρω στα 2 ευρω (τυχαια νουμερα) και ο φορος ειναι ποσοστιαιος  αυξάνονται  ουσιαστικα και τα χρηματα που εισπρατει το κρατος ανα λιτρο καυσιμου  απο τον ΕΦΚ  (απο τον ΦΠΑ σιγουρα παντως αυξανονται οι εισπραξεις με  την αυξηση των καυσιμων).

Αν ο ΕΦΚ παραδειγμα ειναι 50%, αλλο ποσο εισπρατεις οταν το προιον κοστιζει 1 ευρω αλλα οταν κοστιζει 2 ευρω. Εκτος και αν ο ΕΦΚ ειναι στανταρ φορος πχ 1 ευρω ανεξαρτητως τιμης καυσιμου και οχι ποσοστιαιος οποτε ακυρα ολα τα παραπανω που εγραψα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...