Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, filip123go είπε

Φίλε μου και εγώ στα 30 μου σκέφτομαι πολλές φορές να κάνω στροφή και να πάω ιατρική. Εάν σου αρέσει προχώρα και θα τα καταφέρεις. Επίσης, εάν σου αρέσει θα είσαι και καλός σε αυτό που κάνεις.

Καλημέρα φίλε μου σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σ λόγια !!! 

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Πέρασα στην ιατρική στα 28. Τζαστ σεϊνγκ.

Προχώρα το.

Φαντάζομαι αν δουλεύει κάποιος, μόνο σε τίποτα εργαστήρια θα υπάρχει πρόβλημα που φαντάζομαι είναι υποχρεωτικά (υποθέσεις κάνω, δεν σπουδάζω ιατρική), αλλά γενικά θα βγαίνει...

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.

Η γνώμη μου ειναι πως η Ιατρική είναι από τις λίγες σπουδές που αξίζει ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία να κάνεις. Αν και διαρκουν πολύ εχουν προνόμια όπως ότι μετά το πτυχίο βρίσκεις έμμισθη απο το κράτος δουλειά για την επαγγελματική σου κατάρτιση ως αγροτικός ή ειδικευόμενος. Σε ποιον άλλο πτυχιούχο δίνεται αυτό; Βεβαια άλλες συνθήκες πχ στο κρατικό Νικαιας και άλλες στο ΓΝ Γρεβενών για τον ειδικευόμενο. Τίποτα δεν ειναι τέλειο. 

Επίσης μετα την ειδικότητα ακομη και ενα ιατρείο να ανοίξεις κάθεσαι στο γραφείο και κόβεις συνταγές στους παππουδες και βγαίνει το μεροκάματο χωρίς να έχεις άλλον πάνω απο το κεφάλι σου. Κλάδος με πολύ ισχυρή επαγγελματική συντεχνία. Αν δεν σου αρέσει πας εξωτερικό όπου πάντα θα υπάρχει ζήτηση για γιατρούς. 

Εγώ δεν θα ανησυχούσα για την ηλικία. Αλλά για το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι για την Ιατρική. Γιατί την Ιατρική την παντρεύεσαι. Να θες και αστυνομία και τώρα Ιατρική υπάρχει μεταξύ τους μια απόσταση. 

• Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pi314 είπε

Φαντάζομαι αν δουλεύει κάποιος, μόνο σε τίποτα εργαστήρια θα υπάρχει πρόβλημα που φαντάζομαι είναι υποχρεωτικά (υποθέσεις κάνω, δεν σπουδάζω ιατρική), αλλά γενικά θα βγαίνει...

Εξαρτάται απο τη σχολή. Δεν έχουν όλες τον ίδιο αριθμό εργαστηρίων. 

Εξαντλείς απουσίες όπου υπάρχουν, αλλάζεις ομάδες κτλ.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, AggeloN1 είπε

Αν και διαρκουν πολύ εχουν προνόμια όπως ότι μετά το πτυχίο βρίσκεις έμμισθη απο το κράτος δουλειά για την επαγγελματική σου κατάρτιση ως αγροτικός ή ειδικευόμενος. Σε ποιον άλλο πτυχιούχο δίνεται αυτό; Βεβαια άλλες συνθήκες πχ στο κρατικό Νικαιας και άλλες στο ΓΝ Γρεβενών για τον ειδικευόμενο. Τίποτα δεν ειναι τέλειο. 

Ισχυει απολυτα αυτο που λες. Το αρνητικο ειναι οτι τα χρονια της ειδικοτητας (4-6) θα εργαζεσαι 80-100 ωρες την εβδομαδα. Μιλαμε για ωραρια που μπορει να σπασουν και τον πιο ανθεκτικο ανθρωπο. Γι`αυτο λεμε οτι η ιατρικη δεν ειναι επαγγελμα, ειναι ψωνιο και τροπος ζωης. Ο μισθος του ειδικευομενου με τις εφημεριες ειναι 1400-1600 ευρω το μηνα.

29 λεπτά πριν, AggeloN1 είπε

Επίσης μετα την ειδικότητα ακομη και ενα ιατρείο να ανοίξεις κάθεσαι στο γραφείο και κόβεις συνταγές στους παππουδες και βγαίνει το μεροκάματο χωρίς να έχεις άλλον πάνω απο το κεφάλι σου.

Καλα το εθεσες, μεροκαματο. Πανε οι καλες εποχες που ο οποιοσδηποτε ανοιγε ιατρειο και ζουσε μια πολυ ανετη ζωη. Πλεον αν δεν εισαι απο ιατρικο τζακι με πελατεια πας για μεροκαματο.

• Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ισχυει απολυτα αυτο που λες. Το αρνητικο ειναι οτι τα χρονια της ειδικοτητας (4-6) θα εργαζεσαι 80-100 ωρες την εβδομαδα. Μιλαμε για ωραρια που μπορει να σπασουν και τον πιο ανθεκτικο ανθρωπο. Γι`αυτο λεμε οτι η ιατρικη δεν ειναι επαγγελμα, ειναι ψωνιο και τροπος ζωης. Ο μισθος του ειδικευομενου με τις εφημεριες ειναι 1400-1600 ευρω το μηνα.

Εξαρτάται απο την ειδικότητα. Αν κάνεις παθολογία/αναισθησιολογία/γενική χειρουργική, ισχύει.

Αν απο την αλλη κάνεις παθολογανατομία, οφθαλμολογία, μικροβιολογία κοκ, το πράγμα αλλάζει.

Δημοσ.

Επειδή είμαι και εγώ biomedical scientist, έχω αρκετούς στον κύκλο που πήρανε τον δρόμο της ιατρικής μετά το πτυχίο. Δε νομίζω ότι το έχει μετανιώσει κανείς από αυτούς που το κάνανε, ενώ κάποιοι το μετανιώνουν που δε το κάνανε. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Επειδή είμαι και εγώ biomedical scientist, έχω αρκετούς στον κύκλο που πήρανε τον δρόμο της ιατρικής μετά το πτυχίο. Δε νομίζω ότι το έχει μετανιώσει κανείς από αυτούς που το κάνανε, ενώ κάποιοι το μετανιώνουν που δε το κάνανε. 

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oneiricocelot είπε

Έχεις σκεφτεί καθόλου να ασχοληθείς με computational biology ή κάτι συναφές;

Έχω σκεφτεί κάτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε γενικές γραμμές ναι αξιζει

Θα συμφωνήσω σε πολλά με το Φίλιππο

Μερικές τοποθετήσεις από ένα νέο ειδικευόμενο

-Ο μισθος είναι 1100+700 οι εφημερίες δηλαδή 1800ε. προσωπικα΄κανένας 25αρης φίλος μου δε βγάζει ουτε έστω τα μίσα λεφτα οτι και να κάνει

-Υπάρχουν ειδικότητες για όλες τις προσωπικότητες. Μπορείς να γίνεις ένας ακτινολόγος πχ και να εφημερευεις σχεδόν από το σπίτι σου

-Η δουλειά ναι είναι δεσμευτική. αργίες και γιορτές. ωστόσο πέρα απο τους δημοσίους υπαλλήλους ποιοι δεν έχουν περίεργα ωράρια και μέρες?

-Αν κάνεις μάχιμη ειδικότητα ναι έχει αυπνία, άγχος και κούραση και πάντα στο τέλος της ημέρας φοβάσαι οτι θα χτυπήσει το τηλέφωνο για ένα λάθος που έκανες. αλλά ποιος  σε οποιοδήποτε κλάδο ειναι στην αρχή της καριέρας του και σεβεται αυτό που κάνει δε τα ειχε αυτα?

-Είσαι σεβαστός. Είσαι 25-30 και ανθρωποι με διπλά-τριπλά χρόνια κρεμονται απο το λόγο σου και κανείς δε σε αντιμετωπίζει ως χαζοπαρτσακλο 25χρονο

-Ζεις μέσα στη βαθειά κοινωνία. Οι ανθρωποι σου εμπιστευόνται πολλα και γνωριζεις γ αυτους οτι δε ξέρουν οι πιο κοντινοί τους. γινεσαι κοινωνικά ευστροφος(πρεπει να το εχεις και λίγο)

-Αν είσαι αντρας με το που συστήνεσαι στις γυναίκες για την ιδιοτητα σου έχεις κανει σχεδόν τη μιση δουλεια και ας μη το παραδεχονται ολες. υπαρχουν και εξαιρέσεις

-Χανεις πολυ τον εαυτό σου και την σχετική ανεμελια σου γρηγορα. οκ δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα

-Οι ανθρωποι που σε γνωριζουν απαιτουν να τα ξερεις ολα ακομα και για πραγματα ασχετα με την ιατρική... εισαι και γιατρος...

- Και το πιο σημαντικό. Δεν είσαι αναλώσιμος ακόμα και αν είσαι σχετικά μέτριος. Οτι είσαι, είσαι και αύριο.

αυτα από κάποιον που ποτε δεν είχε ονειρο την ιατρική αλλά τρώγοντας ηρθε η όρεξη..

Η απόφαση δική σου

Επεξ/σία από BAC
  • Confused 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, BAC είπε

-Ο μισθος είναι 1100+700 οι εφημερίες δηλαδή 1800ε. προσωπικα΄κανένας 25αρης φίλος μου δε βγάζει ουτε έστω τα μίσα λεφτα οτι και να κάνει

-Υπάρχουν ειδικότητες για όλες τις προσωπικότητες. Μπορείς να γίνεις ένας ακτινολόγος πχ και να εφημερευεις σχεδόν από το σπίτι σου

-Η δουλειά ναι είναι δεσμευτική. αργίες και γιορτές. ωστόσο πέρα απο τους δημοσίους υπαλλήλους ποιοι δεν έχουν περίεργα ωράρια και μέρες?

-Αν κάνεις μάχιμη ειδικότητα ναι έχει αυπνία, άγχος και κούραση και πάντα στο τέλος της ημέρας φοβάσαι οτι θα χτυπήσει το τηλέφωνο για ένα λάθος που έκανες. αλλά ποιος  σε οποιοδήποτε κλάδο ειναι στην αρχή της καριέρας του και σεβεται αυτό που κάνει δε τα ειχε αυτα?

-Είσαι σεβαστός. Είσαι 25-30 και ανθρωποι με διπλά-τριπλά χρόνια κρεμονται απο το λόγο σου και κανείς δε σε αντιμετωπίζει ως χαζοπαρτσακλο 25χρονο

-Ζεις μέσα στη βαθειά κοινωνία. Οι ανθρωποι σου εμπιστευόνται πολλα και γνωριζεις γ αυτους οτι δε ξέρουν οι πιο κοντινοί τους. γινεσαι κοινωνικά ευστροφος(πρεπει να το εχεις και λίγο)

-Αν είσαι αντρας με το που συστήνεσαι στις γυναίκες για την ιδιοτητα σου έχεις κανει σχεδόν τη μιση δουλεια και ας μη το παραδεχονται ολες. υπαρχουν και εξαιρέσεις

-Χανεις πολυ τον εαυτό σου και την σχετική ανεμελια σου γρηγορα. οκ δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα

-Οι ανθρωποι που σε γνωριζουν απαιτουν να τα ξερεις ολα ακομα και για πραγματα ασχετα με την ιατρική... εισαι και γιατρος...

- Και το πιο σημαντικό. Δεν είσαι αναλώσιμος ακόμα και αν είσαι σχετικά μέτριος. Οτι είσαι, είσαι και αύριο.

αυτα από κάποιον που ποτε δεν είχε ονειρο την ιατρική αλλά τρώγοντας ηρθε η όρεξη..

Η απόφαση δική σου

Bac σ ευχαριστώ πολύ φιλαράκι μ για τον χρόνο που βρήκες και απάντησες το ίδιο ισχύει για όλου σας 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, BAC είπε

Η απόφαση δική σου

Προσωπικά, διαφωνώ σχεδόν με ότι αναφέρει ο @BAC, αλλά θέλω να σταθώ στο κομμάτι του μισθού.

Ναι ο μισθός είναι 1100 και σε αυτό προστίθενται οι εφημερίες, και όντως μπορεί να φτάσει τα 1700 σύνολο. Αλλά δυστυχώς τα 1700 είναι το ταβάνι. Οι μέγιστες εφημερίες που πληρώνονται είναι συγκεκριμένες και οι έξτρα πληρώνονται μετά από πολύ καιρό και πρακτικά ελάχιστα μπαίνουν τσέπη γιατί τα πιο πολλά τα δίνεις πίσω σε φόρο. Όντως μάλλον δεν έχω άτομο στην ηλικία μου που να παίρνει περισσότερα από εμένα, ωστόσο ξέρω προγραμματιστές και μηχανικούς που παίρνουν μέχρι και 1400 καθαρά και δε δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, BAC είπε

Ιδιο πραγμα ειναι να γραφεις κωδικα η να βγαζεις μηχανολογικα σχεδια και ιδιο να εισαι ειδικευομενος παθολογιας η χειρουργικης?

21 ώρες πριν, BAC είπε

Καλη τυχη. Που πανε οι 25χρονες ειδικευομενες και τους λενε οι ασθενεις φερε μας εναν κανονικο γιατρο. Σε αντρες συμβαινει πιο σπανια αλλα και παλι γινεται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...