Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλο το ινσομνια , θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσετε όπως εσείς θέλετε απλά με λίγα επιχειρήματα .

αυτη την στιγμή είμαι είμαι πτυχιούχος βιοϊατρικής στο διεθνές με εξειδικεύσει πάνω στα εγκληματολογικά

Είχα σκοπό να μπω ως ειδικό προσωπικό στην  αστυνομία αλλά το βλέπω ως ενα άπιαστο ονειρο και σκεφτόμουν αν αξίζει να ξεκινήσω στα 24 μου μεταφέροντας βέβαια τις πιστωτικές μου ευρωπαϊκές μονάδες γλιτώνοντας με 1 χρόνο και κάνοντας εγγραφή στο δεύτερο έτος μένοντας αλλά 4 χρόνια , άρα στα 28 μου χωρίς ειδίκευση και χωρίς αγροτικό , άμα γίνουν και αυτά φυσικά ανάλογα και με την ειδίκευση πάω στα 30+ , εδώ θέτω το ερώτημα αν αξίζει φοβούμενος ότι είμαι ηλικιακά μεγάλος και ακόμα μεγαλύτερος όταν τελειώσω.
Μια μικρή παρένθεση γονείς και φίλοι μου λένε ότι θα κάνω μεγάλο λάθος άμα το προσπαθήσω .

θα ήθελα να μου απαντήσετε όλοι όσοι είτε ταυτίζεστε είτε και όχι ,  θετικά η αρνητικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να το δείτε και από την δικιά σας οπτική αλλά προφανώς και από την δικιά μου . 

σας ευχαριστώ ! 

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, chrismilo91 είπε

Καλησπέρα σε όλο το ινσομνια , θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσετε όπως εσείς θέλετε απλά με λίγα επιχειρήματα .

αυτη την στιγμή είμαι είμαι πτυχιούχος βιοϊατρικής στο διεθνές με εξειδικεύσει πάνω στα εγκληματολογικά

Είχα σκοπό να μπω ως ειδικό προσωπικό στην  αστυνομία αλλά το βλέπω ως ενα άπιαστο ονειρο και σκεφτόμουν αν αξίζει να ξεκινήσω στα 24 μου μεταφέροντας βέβαια τις πιστωτικές μου ευρωπαϊκές μονάδες γλιτώνοντας με 1 χρόνο και κάνοντας εγγραφή στο δεύτερο έτος μένοντας αλλά 4 χρόνια , άρα στα 28 μου χωρίς ειδίκευση και χωρίς αγροτικό , άμα γίνουν και αυτά φυσικά ανάλογα και με την ειδίκευση πάω στα 30+ , εδώ θέτω το ερώτημα αν αξίζει φοβούμενος ότι είμαι ηλικιακά μεγάλος και ακόμα μεγαλύτερος όταν τελειώσω.
Μια μικρή παρένθεση γονείς και φίλοι μου λένε ότι θα κάνω μεγάλο λάθος άμα το προσπαθήσω .

θα ήθελα να μου απαντήσετε όλοι όσοι είτε ταυτίζεστε είτε και όχι ,  θετικά η αρνητικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να το δείτε και από την δικιά σας οπτική αλλά προφανώς και από την δικιά μου . 

σας ευχαριστώ ! 

Η ιατρική που έχεις σαν τίτλο που κολλάει? Έχω μπερδευτεί...

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.

Εννοείς στο πτυχίο ; Έτσι λέγεται , κάνουμε γενικά μαθήματα ανατομίας , βιολογίας μικροβιολογίας , ιολογια αλλά όλα επιφανειακά εκτός από 3-4 .

Το πτυχίο λέγεται biomedical science 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να γίνεις μικροβιολόγος ; Επειδή δεν τα ξέρω κιόλας... και επειδή αναφέρεις βιολογία, μικροβιολογία... δεν μπορείς να ανοίξεις ένα εργαστήριο ;

Αν μπορείς εγώ αυτό θα έκανα.

Δημοσ.

Λες ότι θα ξεκινήσεις στα 24 και θα τελειώσεις στα 28. Γιατί αυτό να είναι πρόβλημα;

Δεν είσαι 44 και θα τελειώσεις στα 48, όπου μέχρι να μπορείς να γίνεις γιατρός να πάρεις σύνταξη...

Αν το θέλεις πραγματικά κάντο. Πολλοί άλλοι τελείωσαν την 4ετή σχολή τους σε 10+χρόνια αλλά δεν τους ενόχλησε καθόλου...

Το ερώτημα είναι αν έχεις κουράγιο ή διάθεση να διαβάσεις πολύ. Η πόσοτητα της πληροφορίας που πρέπει να αφομοιώσεις είναι τεράστια, ακόμα κι αν βγάλεις την φαρμακολογία έξω (πονεμένο κεφάλαιο). 

Εγώ για παράδειγμα από τα 28 μου και μετά έχω μια άρνηση στις εξετάσεις. Δεν θέλω να ξαναδώσω και ευτυχώς η μεταπτυχιακή εργασία δεν είχε εξέταση με την κλασική έννοια στο θρανίο, γιατί παίζει να μην πήγαινα... Από την άλλη συνεχίζω να κάνω εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ακόμακαι άσχετα με το αντικείμενο μου με σκοπό την μάθηση...

Υ.Γ. Οι περισσότεροι φίλοι μου που τελειώνουν ή τελείωσαν την ιατρική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης μου έλεγαν ότι εύκολα την τελειώνεις φτάνει να έχεις πρόγραμμα και να διαβάζεις λίγο. Βέβαια τα παιδιά αυτά έβγαλαν πάνω από 19,000 μόρια (=έγραψαν σε όλα τα μαθήματα >19) και στην εποχή μου 8 ή 9 ή και 10 μαθήματα, οπότε το λίγο διάβασμα για αυτούς ίσως να ήταν πολύ για κάποιον άλλο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, filarhos είπε

Λες ότι θα ξεκινήσεις στα 24 και θα τελειώσεις στα 28. Γιατί αυτό να είναι πρόβλημα;

Δεν είσαι 44 και θα τελειώσεις στα 48, όπου μέχρι να μπορείς να γίνεις γιατρός να πάρεις σύνταξη...

Αν το θέλεις πραγματικά κάντο. Πολλοί άλλοι τελείωσαν την 4ετή σχολή τους σε 10+χρόνια αλλά δεν τους ενόχλησε καθόλου...

Το ερώτημα είναι αν έχεις κουράγιο ή διάθεση να διαβάσεις πολύ. Η πόσοτητα της πληροφορίας που πρέπει να αφομοιώσεις είναι τεράστια, ακόμα κι αν βγάλεις την φαρμακολογία έξω (πονεμένο κεφάλαιο). 

Εγώ για παράδειγμα από τα 28 μου και μετά έχω μια άρνηση στις εξετάσεις. Δεν θέλω να ξαναδώσω και ευτυχώς η μεταπτυχιακή εργασία δεν είχε εξέταση με την κλασική έννοια στο θρανίο, γιατί παίζει να μην πήγαινα... Από την άλλη συνεχίζω να κάνω εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ακόμακαι άσχετα με το αντικείμενο μου με σκοπό την μάθηση...

Υ.Γ. Οι περισσότεροι φίλοι μου που τελειώνουν ή τελείωσαν την ιατρική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης μου έλεγαν ότι εύκολα την τελειώνεις φτάνει να έχεις πρόγραμμα και να διαβάζεις λίγο. Βέβαια τα παιδιά αυτά έβγαλαν πάνω από 19,000 μόρια (=έγραψαν σε όλα τα μαθήματα >19) και στην εποχή μου 8 ή 9 ή και 10 μαθήματα, οπότε το λίγο διάβασμα για αυτούς ίσως να ήταν πολύ για κάποιον άλλο.

Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που βρίσκεται να με απαντήσετε και το εκτιμάω πολύ ! Δεν μπορώ να πω ότι είναι κανένα σαΐνι η ιδιοφυΐα είμαι όμως εργατικός και κυριολεκτικά αλλά και «ψυχικά» που θέλω να καταλήξω σίγουρα θέλει να σε κόβει αλλα πιστεύω οτι η ιατρική θέλει μεθοδικότητα σκληρή δουλειά προγραμμα και όλα θα κυλήσουν σχετικά πιστεύω ομαλά , απλά δεν μ αρέσει που από την οικογένεια μ άντε οι φίλοι μ πάει στο καλό αλλα από την οικογένεια μου τέτοια αρνητική στάση . Και ο σχολιασμός επάνω στην ηλικία μ κάνοντας με θα αισθάνομαι λες και είμαι 48 χρόνων όπως έγραψες φίλε μ . 

σ ευχαριστώ παρά πολύ κι εσένα και τα υπόλοιπα μέλη του ινσομνια που απαντήσατε ! 

55 λεπτά πριν, dhmm είπε

Δεν μπορείς να γίνεις μικροβιολόγος ; Επειδή δεν τα ξέρω κιόλας... και επειδή αναφέρεις βιολογία, μικροβιολογία... δεν μπορείς να ανοίξεις ένα εργαστήριο ;

Αν μπορείς εγώ αυτό θα έκανα.

Καλησπέρα φίλε μ και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου , για Ελλάδα σίγουρα όχι καθώς πρέπει να είσαι βιολόγος ίσως στο εξωτερικό με κάποιο μεταπτυχιακό να μπορεί θα το κοιτάξω όμως πιο προσεκτικά αυτό που είπες ! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrismilo91 είπε

σας ευχαριστώ ! 

Η σύντομη απάντηση είναι όχι μια χαρά ηλικία έχεις οπότε δώσε.

Δεν διευκρίνησες πως θες να μπεις (κατατακτήριες, πανελλήνιες;) ή αν θες σχολή στην Ελλάδα. Επίσης η ιατρική είναι 6 χρόνια οπότε θα έχεις να κάνεις 5 αφού θα μπεις 3ο εξάμηνο (αν σε πιάνει η διάταξη των κατατακτηρίων). Επίσης θεωρείς δεδομένο ότι θα μπεις με την πρώτη;

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου , έλεγα για εξωτερικό ίσως και Αγγλία που μερικά είναι 4 αλλιώς ναι όπως έγραψες σωστά θα είναι 5 και όχι φίλε μου δεν υπολόγισα ότι θα μπω κατευθείαν κάτι που θα άμα το σκεφτώ σκέφτομαι μετά το θέμα ηλικίας που προαναφέρθηκα πιο πάνω εσυ τι με συμβουλεύεις φίλε μ να κάνω 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chrismilo91 είπε

Καλησπέρα φίλε μου , έλεγα για εξωτερικό ίσως και Αγγλία που μερικά είναι 4 αλλιώς ναι όπως έγραψες σωστά θα είναι 5 και όχι φίλε μου δεν υπολόγισα ότι θα μπω κατευθείαν κάτι που θα άμα το σκεφτώ σκέφτομαι μετά το θέμα ηλικίας που προαναφέρθηκα πιο πάνω εσυ τι με συμβουλεύεις φίλε μ να κάνω 

Η ιατρική στο εξωτερικό με εξαίρεση κάτι Βουλγαρίες, Ρουμανίες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επίσης δεν ξέρω αν έχεις εξετάσει το υπέρογκο κόστος του να σπουδάσεις ιατρική στην Αγγλία, εφόσον γίνεις δεκτός. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα είναι 4 τα χρόνια εκεί. Κατατακτήριες θέλει πάρα πολύ κόπο και διάβασμα αλλά θεωρώ είναι το πιο ρεαλιστικό για κάποιον που δεν είναι πλούσιος και δεν μπορεί να ζει σε άλλη χώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω μπαίνεις 2ο έτος αν είσαι από καμιά σχετική σχολή και 1ο έτος αν είσαι από άσχετη σχολή? Ή κάνω λάθος??

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pi314 είπε

Νομίζω μπαίνεις 2ο έτος αν είσαι από καμιά σχετική σχολή και 1ο έτος αν είσαι από άσχετη σχολή? Ή κάνω λάθος??

Μπαίνεις Α εξάμηνο από ΤΕΙ και μη σχετικά ΑΕΙ (με πρώην ΤΕΙ δεν ξέρω), Γ εξάμηνο από Βιολογικές σχολές, φαρμακευτική και νοσηλευτική και Ε' εξάμηνο από οδοντιατρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο για τον φίλο chrismilo91, δεν υπάρχουν ηλικίες σε αυτά...αν έχεις διάθεση/όρεξη και χρήματα (βασικό αυτό), και στα 24+ και στα 30+ και στα 40+ και στα 50+ σπουδάζεις..! Σκέψου το εξής σχετικό/άσχετο τραβηγμένο παράδειγμα...υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίων που είναι 60+ και συνεχίζουν να μορφώνονται,  να βγάζουν paper, βιβλία κτλ.... δεν μένουν δηλαδή σε αυτά που σπούδασαν και τέλος...

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1
Δημοσ.

Αγγλία. Είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά μπορείς βα πάρεις ένα δάνειο και έχεις πολύ καλή αποπληρωμή , σκεφτόμουν Βουλγαρία εσείς τι λέτε ;; 

2 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Η ιατρική στο εξωτερικό με εξαίρεση κάτι Βουλγαρίες, Ρουμανίες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επίσης δεν ξέρω αν έχεις εξετάσει το υπέρογκο κόστος του να σπουδάσεις ιατρική στην Αγγλία, εφόσον γίνεις δεκτός. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα είναι 4 τα χρόνια εκεί. Κατατακτήριες θέλει πάρα πολύ κόπο και διάβασμα αλλά θεωρώ είναι το πιο ρεαλιστικό για κάποιον που δεν είναι πλούσιος και δεν μπορεί να ζει σε άλλη χώρα.

Θέλει κριτήρια πχ γλώσσα βαθμός πτυχίου 2:1 η 7 και πάνω για ελληνικά βιογραφικό και συνέντευξη . Και αν σε πάρουν καλώς αλλιώς δύσκολα την επόμενη χρόνια 

Δημοσ.

Ελλαδα παντως ξερω πολυ κοσμο που εδωσε κατατακτηριες ιατρικη μετα απο ενα βασικο πτυχιο βιολογιας η χημειας. Ηλικια που περασαν ιατρικη απο 24 εως 28. Εχουν μπροστα τους 30-35 χρονια για ειδικοτητα, αγροτικο, να γινουν επιμελητες και τα σχετικα.

Πριν το 2010 οσοι καναν ειδικοτητα Ελλαδα ειχαν αναμονη απο 4-7 χρονια. Φαντασου, καποιος τελειωνε στην ωρα του και προσπαθουσε να καλυψει το κενο με αγροτικο και τα συναφη για να ξεκινησει στα 30φευγα ειδικοτητα. Και στις βαρβατες ειδικοτητες φαντασου τελειωναν λιγο πριν τα δευτερα αντα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...