Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, 1comment είπε

Όλα αυτά που λες τα είχαμε αλλάξει στο μεγάλο σερβις στα 216Κ. Κοίτα, δεν έχω υπολογίσει κάθε πότε συμπληρώνω. Ότι και να πω μπακαλίστικο θα είναι. 

Όλα αυτά που λέω συνεπάγονται άνοιγμα της μηχανής. Αν την ανοίξατε πχ για φλάντζα (έχανε νερά κτλ) τότε αν είχε γίνει σωστή δουλειά έπρεπε να μην καίει λάδια ή τουλάχιστον να καίει πολύ λίγο. Στην ουσία η μηχανή πήρε παράταση ζωής για καιρό. 

Σε τέτοιο αυτοκίνητο (χρόνια πολλά και χλμ) να σημειώνεις και να ελέγχεις φυσικά πόσο λάδι βάζεις αν χρειάζεται κάθε 1000 χλμ.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, 1comment είπε

Όλα αυτά που λες τα είχαμε αλλάξει στο μεγάλο σερβις στα 216Κ. Κοίτα, δεν έχω υπολογίσει κάθε πότε συμπληρώνω. Ότι και να πω μπακαλίστικο θα είναι. 

αν του εχεις κανει μεγαλο συνεργειο στα 216κ, πουλα το περι τα 2χιλιαρικα πριν φτασει πχ στα 360, αμα χρειαστει πχ αλλαγη μηχανη στα 320 πρεπει να εισαι μηχανικος ή να εχεις φιλο μηχανικο να σου κανει καλη τιμη ,κ παλι ειναι ολο παλιο.

αν ειναι για σπιτι δουλεια κ λιγα ταξιδια ομως ισως αντεξει κ αξιζει να το κρατησεις 2,3,4?!! χρονια ακομη

ετσι οπως παει θα γεμισουμε σαραβαλα οπως το 1980 ..τι να κανεις..

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ.
Spoiler
19 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

αν ετήσιες ζημιές = ή > απο δόσεις για άλλο καλύτερο αμάξι ,τότε αλλάζεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, korakios είπε
Spoiler

Αν δε μπορείς να πάρεις ανάσα οικονομικά, ναι :P

Γενικότερα, όχι. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν υπάρχουν ετήσιες ζημιές πέρα από τα αλλάγματα λαδιών κλπ. Μόνο πριν 2 χρόνια έβγαλε δυο-τρεις όχι και πανάκριβες. Προφανώς γι αυτό και το κρατάω. 

4 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

αν ειναι για σπιτι δουλεια κ λιγα ταξιδια ομως ισως αντεξει κ αξιζει να το κρατησεις 2,3,4?!! χρονια ακομη

Ε οκ, δεν το λες και σακαράκα. Εγώ το βλέπω σαν όλα τα υπόλοιπα τριγύρω εμφανισιακά. Πολλά αυτοκίνητα και πιο καινούργια βλέπω με τη ίδια φθορά σε καπό και ουρανό. Οδηγικά είπαμε, είναι μια χαρά. 

Η αλήθεια είναι ότι σπίτι-δουλειά κυρίως (δουλειά πολύ κοντά με σπίτι) και περίπου 2 φορές τη βδομάδα του κάνω περίπου 80 χλμ τη φορά πήγαινε-έλα σε άλλη πόλη (πάλι για δουλειά). 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, 1comment είπε

Δεν υπάρχουν ετήσιες ζημιές πέρα από τα αλλάγματα λαδιών κλπ. Μόνο πριν 2 χρόνια έβγαλε δυο-τρεις όχι και πανάκριβες. Προφανώς γι αυτό και το κρατάω. 

Ε οκ, δεν το λες και σακαράκα. Εγώ το βλέπω σαν όλα τα υπόλοιπα τριγύρω εμφανισιακά. Πολλά αυτοκίνητα και πιο καινούργια βλέπω με τη ίδια φθορά σε καπό και ουρανό. Οδηγικά είπαμε, είναι μια χαρά. 

Η αλήθεια είναι ότι σπίτι-δουλειά κυρίως (δουλειά πολύ κοντά με σπίτι) και περίπου 2 φορές τη βδομάδα του κάνω περίπου 80 χλμ τη φορά πήγαινε-έλα σε άλλη πόλη (πάλι για δουλειά). 

Εφόσον κάνει τη δουλειά του, σε ικανοποιεί, δεν βγάζει πολλές ζημιές, δεν βλέπω το λόγο να το αλλάξεις, εκτός και αν εσύ θέλεις κάτι καλύτερο/νεώτερο. Χρήματα θα εξοικονομήσεις αν το κρατήσεις, όχι αν το αλλάξεις.

Η φθορά σε καπό/ουρανό δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλικία, έχει να κάνει κυρίως με το πόσο εκτίθεται στον ήλιο, αν σε ενοχλεί τόσο μπορείς με λίγα χρήματα (σε σχέση με το να το αλλάξεις) να βάψεις τα δύο αυτά κομμάτια.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, 1comment είπε

2 φορες τη βδομαδα 80χλμ με  σαραβαλο για δουλεια??! κ το σκεφτεσαι ακομα? αν μπορεις κ βγαινεις οικονομικα ψαξε για αλλο ή αλλαξε ολη μηχανη με κανα 500,600αρι κλπ προν το παρεις στο χερι καμια ωρα

ο,τι θες κανε,αλλα με 260χλμ ειναι πολυ σαραβαλο για να του πατας 100,130χλμ την εβδομαδα..

• Confused 4
Δημοσ.

off topic:

Αν είχε ο άνθρωπος την οικονομική δυνατότητα να πάρει καινούριο θα ήταν άλλο ο τίτλος π.χ.: "Καινούριο μέχρι 20χιλ€".

on topic:

Αν το αυτοκίνητο σου είναι σε καλή κατάσταση κράτα το και με συντήρηση θα σου βγάλει αρκετά χρόνια ακόμα.

Ένας μέσος κινητήρας βενζίνης μπορεί με κάποιες επισκευές να βγάλει 300-400χιλιάδεςχλμ. Τα υπόλοιπα με αλλαγές και επισκεύες σε αναρτήσεις (αμορτισέρ ελατήρια), φρένα και περιφερειακά σχετικά με το κύκλωμα βενζίνης και νερού μπορείς να το κρατήσεις ακόμα περισσότερο. Τώρα με 10χιλ χλμ τον χρόνο και σωστή συντήρηση θα βγάλει άλλα 10 χρόνια...

Ένα καινούριο ειδικά μετά από 20 χρόνια θα είναι πιο ασφαλές, θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση και θα έχει και πολλά καινούρια χαρακτηριστικά. Εγώ θα έπαιρνα καινούριο (μόνο για το πρώτο, την ασφάλεια) αλλά και ότι να σου βγει να το φτιάχνεις σωστά, δεν θα σου στοιχίσει συνολικά πάνω από 2-3χιλ€ σε βάθος χρόνου, οπότε "απόσβεση" τα χρήματα της αγοράς δεν θα τα πάρεις ποτέ πίσω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε

260 κ αμαξι εικοσαετιας, αλλα σε αριστη κατασταση εκτος απο ενα βαψιμο 200ε

οκ στα 25 χρονια ή 300.000 κερδιζει κανονακι

Μήπως δεν διάβασες που έγραψα ότι στα 216 έγινε μεγάλο σερβις στη μηχανή και αλλαγή δισκοπλατό; Οδηγικά ναι, είναι σε άριστη κατάσταση. Γιατί να πω ψέματα; Αν δεν ήταν, θα το είχα αλλάξει να ξέρεις προ πολλού. 

3 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

2 φορες τη βδομαδα 80χλμ με  σαραβαλο για δουλεια??! κ το σκεφτεσαι ακομα? αν μπορεις κ βγαινεις οικονομικα ψαξε για αλλο ή αλλαξε ολη μηχανη με κανα 500,600αρι κλπ προν το παρεις στο χερι καμια ωρα

ο,τι θες κανε,αλλα με 260χλμ ειναι πολυ σαραβαλο για να του πατας 100,130χλμ την εβδομαδα..

Έγινε μεγάλο σερβις στη μηχανή στα 216κ που στοίχισε γύρω στα 500 αν θυμαμαι καλά. 130 εννοείται ότι του πατάω γιατί μιλάμε για αττική οδό-εθνική τις 2 φορές τη βδομάδα. 

Υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή αυτοκινήτου. Για καινούργιο δεν σκέφτομαι. 

Επεξ/σία από 1comment
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

Δίπλωμα οδήγησης έχεις; 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jmmys είπε

Δίπλωμα οδήγησης έχεις; 

Στο μυαλό μου είσαι 😄 αυτό ήθελα να ρωτήσω αλλά θα άνοιγα προσωπική κουβέντα και βαριέμαι.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μήπως δεν διάβασες που έγραψα ότι στα 216 έγινε μεγάλο σερβις στη μηχανή και αλλαγή δισκοπλατό; Οδηγικά ναι, είναι σε άριστη κατάσταση. Γιατί να πω ψέματα; Αν δεν ήταν, θα το είχα αλλάξει να ξέρεις προ πολλού. 

Έγινε μεγάλο σερβις στη μηχανή στα 216κ που στοίχισε γύρω στα 500 αν θυμαμαι καλά. 130 εννοείται ότι του πατάω γιατί μιλάμε για αττική οδό-εθνική τις 2 φορές τη βδομάδα. 

Υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή αυτοκινήτου. Για καινούργιο δεν σκέφτομαι. 

μαθετε να παιζετε μπαλιτσα. αφου κανεις χιλιομετρα κ κερδιζεις λεφτα, βαλτο 2000 να το παρεις κανας τσακαλος παππους ή μηχανολογος , κ παρε αλλο στα 3000. με 1χιλιαρικο θα περασεις αλλα 5,10χρονια

ελα,χιουμοριστικα τα γραφω, πεσατε να με φατ..

αφου εχεις κανει τα σερβις,ολα καλα,το κρατας κανα δυο χρονια ακομη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/6/2022 στις 12:34 ΜΜ, 1comment είπε

Έχω αυτόματο Opel Corsa C 2001 με 250+ χιλιόμετρα. Αγορασμένο το 2010 από Γερμανία. Κάναμε γενικό σερβις στη μηχανή στα 216 μαζί με δισκοπλατό. Γενικά αν εξαιρέσω κάποια προβλήματα πριν 2 χρόνια με αισθητήρες και εγκέφαλο αυτόματου σασμαν (επισκευή), δεν μου έχει βγάλει κάτι άλλο. Το αυτοκίνητο γενικά πηγαίνει και συμπεριφέρεται λες και έχει 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Γνώμη σας είναι ότι σιγά σιγά πρέπει να σκέφτομαι αλλαγή αυτοκινήτου; Δεν είναι ότι οικονομικά δεν μπορώ να πάρω. Απλά είμαι άτομο της συνήθειας και εφόσον δεν μου έχει βγάλει κάτι σοβαρό και πηγαίνει απροβλημάτιστα, δεν βρίσκω το λόγο να το αλλάξω. Το θέμα είναι βέβαια μην με "αφήσει" ξαφνικά και ψάχνομαι τελευταία στιγμή. Επίσης, πόσο λέτε να το πουλήσω αν το κάνω; Είναι ατρακάριστο, θέλει όμως βάψιμο ουρανός και καπό λόγω φυσιολογικής φθοράς. 3θυρο, 1200 κυβικά. Στο car.gr βλέπω μόλις 7 αυτοκίνητα τέτοια με τιμές από 2,5 χιλ. ως 4.400(!). 

Στις 20/6/2022 στις 4:02 ΜΜ, 1comment είπε

Αυτά τα ξέρω εννοείται. Λάδια γενικά χρειάζεται συμπλήρωμα κάθε τόσο. Αλλαγή κάνω κάθε ~5 χιλ. 

Opel Corsa 01 με 250Κ. χιλιόμετρα....πόσα ακόμα θα βγάλει;

Θα διαπιστωσεις στο τελος οτι ο κινητηρας και η καροτσα τελικα δεν ηταν ο βραχνας αλλα ολα τα υπολοιπα!!!

Το αυτοκινητο αποτελείται απο πολλα εξαρτηματα.. Καποια απο αυτα χαλανε απο την χρηση και καποια λογω χρονου..

τα ελαστικα εξαρτηματα του αυτοκινητου σε τι κατασταση ειναι..? πχ  Θα κατσεις ν αλλαξεις ολους τους σωληνες-κολαρα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο?

Δε νομιζω..  Θα περιμενεις ποτε θα εμφανιση διαρροη! 

Μπορει μεχρι στιγμης οι φθορες/ζημιες να ειναι νορμαλ. Θα ερθει ομως η στιγμη που θα στα βγαλει μαζεμενα..!!!  Εκει θα πεις εχω αλλαξει τοσα.. τωρα ομως που θελω να το δωσω τι χρηματα θα χασω..?!?!?

Η λογικη λεει αφου μπορεις να δωσεις καποια χρηματα για την αγορα ενος νεοτερου αυτοκινητου και επειδη ακομα δεν εχει εμφανισει καποια κοστοβορα ζημια αξιζει να το δωσεις τωρα!  Αν η συνολικη του εικονα τρωγεται θα πιασεις και κατι παραπανω απ τα αναμενομενα..!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...