Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αυτόματο Opel Corsa C 2001 με 250+ χιλιόμετρα. Αγορασμένο το 2010 από Γερμανία. Κάναμε γενικό σερβις στη μηχανή στα 216 μαζί με δισκοπλατό. Γενικά αν εξαιρέσω κάποια προβλήματα πριν 2 χρόνια με αισθητήρες και εγκέφαλο αυτόματου σασμαν (επισκευή), δεν μου έχει βγάλει κάτι άλλο. Το αυτοκίνητο γενικά πηγαίνει και συμπεριφέρεται λες και έχει 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Γνώμη σας είναι ότι σιγά σιγά πρέπει να σκέφτομαι αλλαγή αυτοκινήτου; Δεν είναι ότι οικονομικά δεν μπορώ να πάρω. Απλά είμαι άτομο της συνήθειας και εφόσον δεν μου έχει βγάλει κάτι σοβαρό και πηγαίνει απροβλημάτιστα, δεν βρίσκω το λόγο να το αλλάξω. Το θέμα είναι βέβαια μην με "αφήσει" ξαφνικά και ψάχνομαι τελευταία στιγμή. Επίσης, πόσο λέτε να το πουλήσω αν το κάνω; Είναι ατρακάριστο, θέλει όμως βάψιμο ουρανός και καπό λόγω φυσιολογικής φθοράς. 3θυρο, 1200 κυβικά. Στο car.gr βλέπω μόλις 7 αυτοκίνητα τέτοια με τιμές από 2,5 χιλ. ως 4.400(!). 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

22 Ετων αυτοκινητο δυσκολο να πουληθει τοσο και με 250000χλμ

Ακομα και να τα απρεις θα χαλασεις πολλα γαι επισκευες που λες οποτε τι θα σου μεινει?

Αν ειναι σε καλη κατασταση κρατα το..Ισως σου βγαλει αλλα τοσα χλμ 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

22 Ετων αυτοκινητο δυσκολο να πουληθει τοσο και με 250000χλμ

Ακομα και να τα απρεις θα χαλασεις πολλα γαι επισκευες που λες οποτε τι θα σου μεινει?

Αν ειναι σε καλη κατασταση κρατα το..Ισως σου βγαλει αλλα τοσα χλμ 

Τι εννοείς ότι ακόμα κι αν τα πάρω θα τα χαλάσω σε επισκευές; Εννοείς ότι θα πληρώσω εγώ τις επισκευές του επόμενου αγοραστή;

Βασικά σκεφτόμουν να βάψω ουρανό, καπό και να το πουλήσω 2500 ή να το κρατήσω... 

Δημοσ.

Κράτα το δεν είναι καλή περίοδος για αγορά αυτοκινήτου εκτός και αν το έχεις βαρεθεί πολύ και έχεις οικονομική δυνατότητα για ένα σχεδόν καινούργιο αμάξι η ακόμα και καινούργιο.

Απλά να το προσέχεις τα λάδια φίλτρα μπουζί και όλα αυτά να τα αλλάζεις πριν την ώρα τους.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ερώτηση που κάνεις όλα είναι σχετικά - άσχετα. Πάει λες και έχει μόνο 50.000 χλμ. Ε μπορεί αύριο να σου βγάλει κάτι μπορεί να φτάσει και αρκετές χιλιάδες χλμ ακόμα, μπορεί να το ξέρει κάποιος;

Εσύ γνωρίζεις πως συμπεριφέρεται. Λάδια τσιμπάει; μπουζί είναι καθαρά; Βάψιμο κτλ δεν αφορά την λειτουργικότητα αλλά την εμφάνιση του οπότε αν το σηκώνει η τσέπη σου με 200€ περίπου το φτιάχνεις.

Όπως είπε ο φίλος από πάνω είναι η χειρότερη περίοδος για αγορά είτε καινούργιου είτε μεταχειρισμένου εκτός αν οικονομικά είσαι άνετος οπότε δεν χρειάζεται καν να ρωτάς.

Φιλικά. 

Επεξ/σία από liakinen
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, 1comment είπε

Τι εννοείς ότι ακόμα κι αν τα πάρω θα τα χαλάσω σε επισκευές; Εννοείς ότι θα πληρώσω εγώ τις επισκευές του επόμενου αγοραστή;

Βασικά σκεφτόμουν να βάψω ουρανό, καπό και να το πουλήσω 2500 ή να το κρατήσω... 

Λαθος μου σε διατυπωση..Για να το πουλησεις θα χαλασεις λεφτα απο οτι λες οποτε....

Δημοσ.

Η ερώτηση είναι γιατί δεν ξέρω καθόλου από μηχανικά κλπ γι αυτό ρωτάω θεωρητικά μέχρι πόσα χλμ μπορεί να αντέξει το συγκεκριμένο μοντέλο. Μέχρι 400-500 χιλιάδες ας πούμε;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Η ερώτηση είναι γιατί δεν ξέρω καθόλου από μηχανικά κλπ γι αυτό ρωτάω θεωρητικά μέχρι πόσα χλμ μπορεί να αντέξει το συγκεκριμένο μοντέλο. Μέχρι 400-500 χιλιάδες ας πούμε;

Kανένας δεν μπορεί να στο πει.Είναι τόσα που μπορεί να χαλάσουν.Αλλο ειναι να χτυπήσει μηχανή, άλλο να χαλάσει ο μπιλιοφόρος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Γνώμη σας είναι ότι σιγά σιγά πρέπει να σκέφτομαι αλλαγή αυτοκινήτου;

όχι , να ψαχτείς για υγραέριο 😛

Δεν είναι εποχές για νέο αμάξι (καινούριο ή μτχ)

Απλά μη δώσεις λεφτά για βαψίματα / εσωτερικό κτλ σουλουπώματα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, 1comment είπε

Το κρατάς το προσέχεις με τα service του, κάνεις την δουλειά σου και δεν ασχολείσαι με το εάν, πότε, μήπως κτλ. Αυτοκίνητο είναι.

Εάν αγοράσεις ένα καινούργιο σου κάνει κάποιος συμβόλαιο ότι θα πάει τόσα χλμ - χρόνια; Όχι.

Μηχανικά λες δεν ξέρεις, τα λάδια θεωρώ ότι γνωρίζεις να τα κοιτάς σωστά; το νερό του ψυγείου; Πώς τα βλέπεις συμπληρώνεις καθόλου κάθε τόσο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakinen είπε

Μηχανικά λες δεν ξέρεις, τα λάδια θεωρώ ότι γνωρίζεις να τα κοιτάς σωστά; το νερό του ψυγείου; Πώς τα βλέπεις συμπληρώνεις καθόλου κάθε τόσο;

Αυτά τα ξέρω εννοείται. Λάδια γενικά χρειάζεται συμπλήρωμα κάθε τόσο. Αλλαγή κάνω κάθε ~5 χιλ. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αυτά τα ξέρω εννοείται. Λάδια γενικά χρειάζεται συμπλήρωμα κάθε τόσο. Αλλαγή κάνω κάθε ~5 χιλ. 

Τα αλλάζεις στις 5.000 (προσωπικά σε αυτοκίνητο που καίει λάδια και έχει αρκετά χλμ στην πλάτη του το θεωρώ ΣΩΣΤΟ) μέχρι τότε πόσο συμπληρώνεις; Ρωτάω για να καταλάβω αν πχ έχει φτάσει η ώρα του για τσιμουχάκια ή ελατήρια (το αν αξίζει να ανοιχτεί και όχι απλά να συνεχίσεις να συμπληρώνεις είναι άλλο θέμα).

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakinen είπε

Τα αλλάζεις στις 5.000 (προσωπικά σε αυτοκίνητο που καίει λάδια και έχει αρκετά χλμ στην πλάτη του το θεωρώ ΣΩΣΤΟ) μέχρι τότε πόσο συμπληρώνεις; Ρωτάω για να καταλάβω αν πχ έχει φτάσει η ώρα του για τσιμουχάκια ή ελατήρια (το αν αξίζει να ανοιχτεί και όχι απλά να συνεχίσεις να συμπληρώνεις είναι άλλο θέμα).

Όλα αυτά που λες τα είχαμε αλλάξει στο μεγάλο σερβις στα 216Κ. Κοίτα, δεν έχω υπολογίσει κάθε πότε συμπληρώνω. Ότι και να πω μπακαλίστικο θα είναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...