bananasplit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Καλημέρα. στο εξοχικό έχουμε άθλια ταχύτητα στο internet (λιγότερο από 5-6 mbps) και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα. είδα λοιπόν την προσφορά της cosmote με το speedbooster. το οποίο όμως βγαίνει ακριβό για εξοχικό (30 ευρώ το μήνα, για 2 χρόνια, είναι πολλά..) και σκεφτόμουν μήπως υπάρχει παρόμοιο υβριδικό ρουτερ στο εμπόριο, ώστε να συνδέσω τη σταθερή γραμμή του σπιτιού με κάρτα sim (υπάρχουν πακέτα για 2-3 μήνες) και να τα συνδυάζει. αν ξέρετε κάποιο, πείτε μου!!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 δεν νομίζω να υπάρχει στο εμπόριο κάτι τέτοιο που να μπορείς να το κάνεις χρήση όπως της COSMOTE το ανάλογο.
bananasplit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 κάποια άλλη λύση; να χρησιμοποιούσα κάτι σαν διαμεσολαβητή μεταξύ συσκευών και ρούτερ και στο διαμεσολαβητή να γινόταν ο συνδυασμός; για windows είχα βρει μια εφαρμογή κάποτε, αλλά το θέμα είναι πως θα γίνει και στις άλλες συσκευές.
infin1tyGR Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Με MikroTik Chateau για παράδειγμα σίγουρα γίνεται load balancing, απλώς δεν είναι plug-n-play για κάποιον αρχάριο. Θα υπάρχουν λογικά και φτηνότερα router που το κάνουν, αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Το θέμα είναι αν αξίζει load balancing όταν στην adsl πιάνεις 5 Mbps ή χρήση αποκλειστικά της κάρτας SIM.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Bonding, δηλαδή πρόσθεση και των 2 συνδέσεων γίνεται αποκλειστικά στον ίδιο πάροχο και με δικές του συσκευές. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση γίνεται Load Balancing ή/και Failover, η οποία υπό προϋποθέσεις δουλεύει ως "bonding". Σε μία μόνο συσκευή, οι λύσεις είναι: Κάποιο DSL Router συμβατό με OpenWrt με USΒ θύρα. Τέτοια είναι τα TP-Link WD-8970, 8989 και 9980. Επίσης το αγγλικό (eBay) ΒΤ HUB 5A. Το Fritz 6890 LTE. Σε πολλαπλές συσκευές, υπάρχουν πολλές λύσεις. Καταρχήν θα χρησιμοποιήσεις ο DSL Router που έχεις τώρα. Επιπλέον θα χρειασθείς: Έναν Router που είτε να δέχεται κατευθείαν sim κάρτα για το LTE είτε σε στικάκι USB. Έναν Router που να έχει πολλαπλές WAN θύρες, ώστε σε 3 από αυτές να πάρει τις αντίστοιχες συνδέσεις και να τις μοιράζει μέσω των θυρών LAN. Ιδανικά στην δεύτερη περίπτωση, τα 1 και 2 να παζίουν στην ίδια συσκευή όπως το Mikrotik που ανέφερε παραπάνω ο φίλος ή με OpenWrt. 2
dhmm Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δες αυτο το router για load balancing TP-LINK TL-R480T+ v9
bananasplit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 άρα (αν κατάλαβα καλά) κρατάω το ρούτερ του παρόχου για την adsl σύνδεση. Παίρνω ένα 4g router, που βγάζει ethernet (όχι κάτι τέτοιο πχ) και μετά χρειάζομαι και αυτό έτσι ώστε να κάνω ουσιαστικά το "πάντρεμα" μεταξύ των 2 συνδέσεων. σωστά;; Βγαίνει μεγάλο το κόστος για 2 μήνες το χρόνο και η αλήθεια είναι πως ήλπιζα να υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση. Όπως είναι τώρα, ούτε netflix δε μπορώ να δω όμως.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Το 4G που αναφέρεις είναι ένα απλό USB LTE που παίζει σε υπολογιστή. Εσύ θέλεις Modem LTE που να κουμπώνει σε Router που πάλι δεν έχεις και κανένα από αυτά που έχεις ή αναφέρεις δεν σου κάνει. Θέλεις ένα κανονικό LTE Router με τουλάχιστον 1 θύρα LAN για να συνδεθεί στο 2ο Load Balancing Router που αναφέρεις. Φυσικά είναι ακριβό σπορ αυτό που θέλεις. Οικονομικότερα θα σου βγει αν καταργήσεις την σταθερή ADSL σύνδεση και βάλεις μόνο LTE με κάποιον Router.
bananasplit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 με βλέπεις διστακτικό, γιατί ούτε το δίκτυο κινητής είναι καλό, οπότε, πέρυσι που είχα κάνει δοκιμές, πάλι γύρω στα 7 έπιανα.. και είναι άλλο το 7+7=14 κι άλλο το απλά να καταργήσω το adsl και ουσιαστικά να γυρίσω στα ίδια.. να ρωτήσω κάτι χαζό.. στα windows υπήρχε το speedify. κάποτε το είχα χρησιμοποιήσει. ΑΝ (μη βαράτε αν κάνω λάθος), ΑΝ βάλω speedify στο android box μου, και βάλω το speedify, λογικά δε θα κάνει άθροιση των συνδέσεων; (τουλάχιστον για το box;) τουλάχιστον δηλαδή να λύσω το πρόβλημα του netflix και της cosmote.. τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε..
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάλι το Speedify (σε κινητό ή υπολογιστή), μόνο που τώρα δεν είναι δωρεάν. Δίνει χωρίς κόστος 2GB κάθε μήνα και μετά το κόβει, εκτός αν πάρεις κάποια συνδρομή. 1
bananasplit Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 speedify βλέπω να βάζω.. μήπως βοηθήσει λίγο.. γιατί οι άλλες λύσεις κοστίζουν πολύ.. 1
vagelis2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέσα στο σπίτι πιάνεις 7mbps με LTE? Δοκίμασες και με άλλους παροχους? Μήπως με κάποια εξωτερική κεραία LTE έκανες δουλειά αν πιάνεις καλό σήμα έξω από το σπίτι.
bananasplit Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 δεν το είχα σκεφτεί αυτό.. έχεις κάποια κεραία να μου προτείνεις;;
vagelis2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, bananasplit είπε δεν το είχα σκεφτεί αυτό.. έχεις κάποια κεραία να μου προτείνεις;; Δεν έχω ασχοληθεί να σου πω την αλήθεια αλλά πρέπει βασικά να έχεις καλό σήμα εκεί που θα τοποθετηθεί η κεραία και πρέπει το router να έχει υποδοχές για εξωτερική κεραία επίσης.. Από κόστος είδα και κεραία κάτω από 20 ευρώ... Το μήκος του καλωδίου που ενώνει κεραία ρουτερ πρέπει να είναι μικρό γτ θα έχεις απώλειες.. Στο συγκεκριμένο setup που είδα είχε βάλει κεραία στο μπαλκόνι και δίπλα το ρουτερ σε κουτί με μόνωση.. Σε άλλο ποιο ακριβό setup 150 ευρω+ η κεραία ήταν σε ιστίο ( πολυκατευθυντικη) σε κάποιο ψηλό σημείο (ταρατσα π.χ) και το καλώδιο νομίζω ήταν μέχρι μέσα στο σπίτι στο ρουτερ. Πιθανό να χρειάζεται τεχνικός να το στήσεις έτσι .
bananasplit Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 θα το κοιτάξω.. γιατί πραγματικά δεν την παλεύω.. ούτε ταχύτητα και ένα σωρό αποσυνδέσεις.. τσάμπα το πληρώνω δηλαδή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα