Freegamer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, φέτος τελείωσα επιτέλους τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο αλλά δυστυχώς είναι σε έναν κλάδο που μου είναι απο αδιάφορος έως και μισητός. Αποφάσισα λοιπόν να συνεχίσω στο επάγγελμα (ψυχολόγος) που με ενδιέφερε απο πάντα με βλέψεις για μεταπτυχιακό στο κλάδο που πραγματικά θέλω (παιδοψυχολογια - ειδικος παιδαγωγός) Άρχισα λοιπόν την αναζήτηση σε ελληνικά κολλέγια και κατέληξα στο μητροπολιτικό που όπως δείχνει είναι το καλύτερο σε επιστήμες υγείας, παραϊατρικα. Επειδή ομως δείχνει too good to be true θα ηθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το πτυχίο, τα δικαιώματα σε θέματα εργασίας και μεταπτυχιακών. Αρχικά διάβασα οτι ουσιαστικά το ελλ.κρατος μεσω του ΑΤΕΕΝ ειναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των πτυχίων κατι το οποίο δέχεται αλλα ο ΔΟΑΤΑΠ αρνείται. Ειδα κάτι σχετικά με δικές που εκκρεμούν και ότι οσες έχουν γίνει εχουν "κερδίσει" οι πτυχιούχοι και έχουν αναγνωριστεί τα πτυχία τους. Αυτό οσο αναφορά για να εργαστούν ως ψυχολόγοι και οχι ως σύμβουλοι ψυχικής υγειας. Μετα απο τα τελευταία νομοσχέδια έχει αλλαξει τίποτα σε αυτό το κομματι προς το καλύτερο; Εχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα δικαιώματα να δουλέψει καποιος σε δικο του γραφείο; Και αν ναι τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει με το που αποφοίτησω απο το κολέγιο για να πάρω άδεια εξασκήσεως ως ψυχολόγος; Έπειτα σχετικά με τα μεταπτυχιακά, το μητροπολιτικό δίνει πτυχίο λέει απο το πανεπιστήμιο του East London, αυτο το πτυχίο ρεαλιστικά τι δικαιώματα μου δίνει, γράφουν οτι οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να γραφτούν στον σύλλογο ψυχολόγων της Αγγλίας σαν αρχικά μέλη ωστε να κάνουν το πρώτο βημα για να πάρουν μετέπειτα την άδεια ψυχολόγου. Με το πτυχίο ομως του μητροπολιτικού εχω την ελευθερία να κανω μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε πανεπιστήμιο της Αγγλίας θελήσω ή θα μπορώ μονο στο East London Η άλλη ερώτηση ειναι σχετικά με την αναγνώριση του πτυχίο μου στην Ε.Ε, Το Μητροπολιτικό δίνει πτυχίο συνεργαζόμενο με το Ε.L της Βρετανίας, επίσης γράφουν οτι ειναι μελος ενος οργανισμού της Ε.Ε που εχει να κάνει με την αναγνώριση των πτυχίων στην Ε.Ε το Compostela . Θα εχω την δυνατότητα να σπουδάσω σε οποιαδήποτε πανεπιστήμιο της Ε.Ε θελήσω και θα έχω το δικαίωμα να εργαστώ σε οποια χώρα της Ε.Ε θελήσω, πιο συγκεκριμένα κοιτάζω για την Ολλανδία που εχει μεταπτυχιακό στον κλάδο που θέλω. Ευχαριστώ εκ τών προτέρων
velociraptoras Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Καλυτερα δες από τα πανεπιστημια της Κύπρου που έχουν εξ αποστασεων προγράμματα προπτυχιακών σπουδων καπου είχα δει και ψυχολογία
Freegamer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, velociraptoras είπε Καλυτερα δες από τα πανεπιστημια της Κύπρου που έχουν εξ αποστασεων προγράμματα προπτυχιακών σπουδων καπου είχα δει και ψυχολογία Από αναγνώριση τόσο για εργασία οσο και για μεταπτυχιακά θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα ή είναι κρατικά οπότε θα είναι πιο εύκολα τσ πράγματα; Επίσης γνωρίζεις απο τιμές καθόλου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα