Προς το περιεχόμενο

MBP 16'' M1 Pro vs M1 Max, 16GB vs 32GB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Έχω σκοπό να κινηθώ για MacBook Pro 16'' και αμφιταλαντεύομαι μεταξύ του Pro και του Max. 

Η βασική χρήση του laptop θα είναι για video editing on the road. Ως τώρα με κάλυπτε ένα Dell XPS 9570 (2018) αλλά εδώ και καιρό ταλαιπωριέται (και με ταλαιπωρεί) με τα μεγαλύτερα projects. Δουλεύω σουίτα Adobe, μέχρι 4Κ αρχεία (σχεδόν πάντα σε εξωτερικό SSD ή HDD). Πέραν αυτού, θα μπει το Office και σχεδόν κανένα άλλο πρόγραμμα.

Σε μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ ενός MBP 14'' M1 Pro 16GB και του βασικού desktop μου (i7-9700K 3.6Ghz, 32GB, RTX 2070), είδα περίπου ίδια συμπεριφορά στα υλικά που δοκίμασα, με το MBP να δουλεύει μέσω external HDD και σε μπαταρία (ενώ το Desktop ήταν από internal SSD).

Αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω στα 32GB αντί για τα 16GB, καθώς και αν αξίζει ο M1 Max σε σχέση με τον M1 Pro.

Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία από Mac, τόσα χρόνια είμαι μόνο Windows. Το desktop μηχάνημα θα παραμείνει Windows.

Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά κατέληξα σε 32GB RAM & 1TB SSD (...αφού δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο 32GB RAM & 512GB SSD στην Αθήνα).

Αμφιταλαντεύτηκα στιγμιαία για τον αν άξιζε να πάω σε Max αντί για Pro, αλλά η διαφορά στη διάρκεια της μπαταρίας έκρινε την επιλογή.

Έχω το μηχάνημα δυο εβδομάδες τώρα και είναι πράγματι εξαιρετικό. Σχεδόν κερδίζει το desktop pc μου (i7-9700Κ, 32GB, GeForce RTX 2070 Super) ακόμα και όταν δουλεύει από από εξωτερικό HDD, και σίγουρα νιώθει πολύ πιο σταθερό στη σουίτα της Adobe.

Πραγματικά καλή αγορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...