Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε! Αναρωτιόμουν αν το να βιντεοσκοπεί κανείς δημοσίως και δημοσιεύει στο διαδίκτυο είναι παράνομο, και αν είναι ποια είναι τα όρια. Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να βιντεοσκοπήσω τις βόλτες μου με το ποδήλατο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάποιο πρόσωπο, πινακίδα αυτοκινητου κλπ στο βίντεο. Ξέρετε αν είναι νομίμως εφικτό;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Placido είπε

Χαίρετε! Αναρωτιόμουν αν το να βιντεοσκοπεί κανείς δημοσίως και δημοσιεύει στο διαδίκτυο είναι παράνομο, και αν είναι ποια είναι τα όρια. Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να βιντεοσκοπήσω τις βόλτες μου με το ποδήλατο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάποιο πρόσωπο, πινακίδα αυτοκινητου κλπ στο βίντεο. Ξέρετε αν είναι νομίμως εφικτό;

Αν θέλεις να είσαι ήσυχος το youtube σου δίνει τη δυνατότητα στο Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο να βάλεις Θάμπωμα προσώπου ή επεξεργασμένο θάμπωμα σε όποιο άλλο σημείο θέλεις, π.χ πινακίδες οχημάτων

Δημοσ.

Όπως σου είπαν, για να είσαι ήσυχος κρύψε πρόσωπα/πινακίδες

Στην ουσία όμως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ασχοληθεί άνθρωπος επειδή σε ένα Video βόλτας με ποδήλατο φαίνεται να κατηφορίζει τον δρόμο

Δημοσ.

Όπως ειπώθηκε, αν μιλάμε για βίντεο εξερεύνησης μιας περιοχής, βόλτα με όχημα κτλ, δεν παίζει να ασχοληθεί κανείς, και να φας βέβαια καμία μήνυση επειδή κάποιος είδε την πινακίδα του εκεί, δεν θα καταφέρει τίποτα διότι ούτε άδεια απαιτείται να βγάλεις βίντεο που κάνεις βόλτα από κάπου ούτε έδειξες πρόσωπα και πινακίδες με σκοπό να προκαλέσεις πρόβλημα. Όμως, επειδή ποτέ δεν ξέρεις και επειδή δίνεται η δυνατότητα κάλυψης, να καλύψεις τουλάχιστον τις πινακίδες των αυτοκινήτων που φαίνονται μπροστά σου.

Δεν ξέρεις τι πρόβλημα έχει ο καθένας, μπορεί να κάνεις ένα βίντεο με εκατοντάδες χιλιάδες η εκατομμύρια views, και επειδή θα φαίνεται έστω μια πινακίδα και την δει κάποιος τρίτος να επιχειρήσει να δημιουργήσει θέμα και αν ποτέ γίνει αντιληπτό στον ιδιοκτήτη του αμαξιού να κινηθεί εναντίον σου. 

Δημοσ.

άσχετο αλλά αυτό με τις πινακίδες δεν το κατάλαβα ποτέ. τις βλέπουν ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε χιλιάδες μάτια. το πρόβλημα με το φανούν σε μια φωτογραφία ποιο ακριβώς είναι ; 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, zanskou είπε

άσχετο αλλά αυτό με τις πινακίδες δεν το κατάλαβα ποτέ. τις βλέπουν ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε χιλιάδες μάτια. το πρόβλημα με το φανούν σε μια φωτογραφία ποιο ακριβώς είναι ; 

Ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Είναι κάτι που βρίσκεται σε κοινή θέα, σε δημόσιο δρόμο. Και είναι κάτι μάλιστα που υποχρεωτικά πρέπει να είναι ορατό αλλά θα έχουμε πρόβλημα αν το δείξουμε σε βίντεο. Προφανώς έχει να κάνει το ότι... Δε θέλω να φαίνεται σε άλλους που είμαι αυτή τη στιγμή.

Μπορεί εσύ να είσαι με γκόμενα ενώ έχεις πει στη γυναίκα σου ότι είσαι στη δουλειά. Όποτε το βίντεο θα δημιουργήσει προβλήματα.

Εγώ αυτό που δε καταλαβαίνω είναι όταν βλέπω γονείς να ανεβάζουν φωτογραφίες με τα παιδιά τους και να κρύβουν τα πρόσωπα. Ρε καραμητρο αφού δε θες να φαίνονται τα παιδιά σου τότε τι βγάζεις φωτογραφίες και τις ανεβάζεις στο ίντερνετ. Μην ανεβάζεις καθόλου και προστατεύεις την ιδιωτικότητα των παιδιών σου. Εχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα.

Άντε και να φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών. Και τι έγινε δηλαδή; Αυτή η πατέντα με τα στικερς στα πρόσωπα πρέπει να είναι καινούργια μόδα ε; Δε θυμάμαι να υπήρχε τόσο έντονα παλιά. Ή κάνω λάθος;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

Ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Είναι κάτι που βρίσκεται σε κοινή θέα, σε δημόσιο δρόμο. Και είναι κάτι μάλιστα που υποχρεωτικά πρέπει να είναι ορατό αλλά θα έχουμε πρόβλημα αν το δείξουμε σε βίντεο. Προφανώς έχει να κάνει το ότι... Δε θέλω να φαίνεται σε άλλους που είμαι αυτή τη στιγμή.

Μπορεί εσύ να είσαι με γκόμενα ενώ έχεις πει στη γυναίκα σου ότι είσαι στη δουλειά. Όποτε το βίντεο θα δημιουργήσει προβλήματα.

Εγώ αυτό που δε καταλαβαίνω είναι όταν βλέπω γονείς να ανεβάζουν φωτογραφίες με τα παιδιά τους και να κρύβουν τα πρόσωπα. Ρε καραμητρο αφού δε θες να φαίνονται τα παιδιά σου τότε τι βγάζεις φωτογραφίες και τις ανεβάζεις στο ίντερνετ. Μην ανεβάζεις καθόλου και προστατεύεις την ιδιωτικότητα των παιδιών σου. Εχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα.

Άντε και να φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών. Και τι έγινε δηλαδή; Αυτή η πατέντα με τα στικερς στα πρόσωπα πρέπει να είναι καινούργια μόδα ε; Δε θυμάμαι να υπήρχε τόσο έντονα παλιά. Ή κάνω λάθος;

Ειναι ακριβως το ιδιο με τις καμερες στο σπιτι δεν πρεπει να καταγραφουν περαστικούς, αυτοκίνητα κλπ, ειναι προσωπικά δεδομένα, το που παει ο καθε ενας, και τι κανει

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Με τόσους ανώμαλους ,παιδόφιλους,παιδεραστές κλπ καλά κάνουν και τουλάχιστον κρύβουν πρόσωπα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Αυτή η πατέντα με τα στικερς στα πρόσωπα πρέπει να είναι καινούργια μόδα ε; Δε θυμάμαι να υπήρχε τόσο έντονα παλιά. Ή κάνω λάθος;

Δεν το θυμασαι,γιατι δεν ανεβαζαν φωτο.Δεν ειχε και η κουτση μαρια καμερα στο κινητο της,να τραβαει ολη την καθημερινοτητα της και να την ανεβαζει στα social,οπως φυσικα δεν ειχαν και social. Εμεις ειχαμε,για αυτο τωρα μας φαινεται περιεργη αυτη η αλλαγη.
Οπως δεν ειχε και καμερα στο κρανος ο καθε wannabe μηχανοβιος-που-ανεβαζω-και-youtube-αλλα-ζω-τη-ζωη-του-μηχανοβιου.

Αν δεις,το 70% αυτων των βιντεο ειναι ακυρα σκηνικα,στα οποια προσπαθει να δειξει ποσο κακοι οδηγοι υπαρχουν εξω,και πως γλυτωσε παλι απο τον κακο οδηγο,ενω στην ουσια φταιει Ο ΙΔΙΟΣ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zanskou είπε

Θεωρητικά, από τον αριθμό της πινακίδας δεν μπορεί να σε βρει κανένας εκτός των κρατικών αρχών, που εκεί για να σε ψάξουν θα είσαι ύποπτος για κάποια παρανομία. Οπότε και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

Πρακτικά τώρα. Σε group του Facebook για θέματα των ΑΜΕΑ που συχνάζω, πριν χρόνια μια γυναίκα σήκωσε φωτογραφία αμαξιού με πινακίδα που πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ χωρις να έχει την ειδική κάρτα στάθμευσης, περιοχή δεν έδωσε, ο ιδιοκτήτης το έμαθε και κινήθηκε με μήνυση εναντίον της. 

Σε άλλη παρόμοια περιπτωση πάλι, σήκωσαν φωτογραφία πινακίδας αυτοκινήτου που ανήκε σε κάποιον που προκαλούσε κάποια προβλήματα κατά τα λεγόμενα αυτών που σήκωσαν την φωτογραφία. Μετά από κάποιες μέρες βρέθηκε το αμάξι του καλοκαιρινό. Δεν γνωρίζω αν έκανε μήνυση και τι έγινε μετά. 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως κάποιοι έχουν τα μέσα και τις άκρες να εντοπίζουν η να στοχοποιησουν τον ιδιοκτήτη από την πινακίδα. Και ασχέτως των προθέσεων αυτού που σηκώνει το υλικό, καλού κακού κρύψε τις πινακίδες γιατί στην απίθανη περίπτωση που το μάθει ο ιδιοκτήτης μπορεί να θεωρήσει ότι τον στοχοποιησες η μπορεί κάποιος τρίτος να προκαλέσει κάποιο θέμα εκεί που δεν υπάρχει και να την πατήσεις εσύ μετά. Αυτά. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως κάποιοι έχουν τα μέσα και τις άκρες να εντοπίζουν η να στοχοποιησουν τον ιδιοκτήτη από την πινακίδα.

Αυτα τα καραγκιοζιλικια γινοντουσαν παλια,οπως ειπες.

Ο καθε ενας με εναν γνωστο στην ΕΛ.ΑΣ μπορουσε να βρει τα στοιχεια του ιδιοκτητη,απλα με την πινακιδα.

Λογω καταχρησης ομως,πλεον το οργανο δε ρισκαρει να βαρεσει στην τυχη μια πινακιδα,γιατι αν το οχημα αυτο "απασχολει",ειναι δηλαδη περασμενο στα μητρωα της ΕΛ.ΑΣ για κατι σοβαρο,θα χτυπησει καμπανακι και θα πρεπει το οργανο να εξηγησει που το ειδε,και φυσικα γιατι δεν το σταματησε.

Οποτε ο αλλος δε ρισκαρει τη θεση του,το βαθμο του και το μισθο του,για να δινει στοιχεια απο αυτοκινητα στα φιλαρακια του.

Ειχα ρωτησει και εγω φιλο που ειναι στην ΕΛ.ΑΣ,σε 3 περιπτωσεις,για να βρω καποιον που ειχε προκαλεσει ατυχημα και ειχε φυγει,την επομενη φορα που τον ρωτησα ομως αν μπορουμε να ψαξουμε,μου ειπε οτι πλεον παιζει ελεγχος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

από τον αριθμό της πινακίδας δεν μπορεί να σε βρει κανένας εκτός των κρατικών αρχών

Όσοι δουλεύουν σε ασφαλιστικές?

7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Λογω καταχρησης ομως,πλεον το οργανο δε ρισκαρει να βαρεσει στην τυχη μια πινακιδα,γιατι αν το οχημα αυτο "απασχολει",ειναι δηλαδη περασμενο στα μητρωα της ΕΛ.ΑΣ για κατι σοβαρο,θα χτυπησει καμπανακι και θα πρεπει το οργανο να εξηγησει που το ειδε,και φυσικα γιατι δεν το σταματησε.

Οποτε ο αλλος δε ρισκαρει τη θεση του,το βαθμο του και το μισθο του,για να δινει στοιχεια απο αυτοκινητα στα φιλαρακια του.

Ειχα ρωτησει και εγω φιλο που ειναι στην ΕΛ.ΑΣ,σε 3 περιπτωσεις,για να βρω καποιον που ειχε προκαλεσει ατυχημα και ειχε φυγει,την επομενη φορα που τον ρωτησα ομως αν μπορουμε να ψαξουμε,μου ειπε οτι πλεον παιζει ελεγχος.

Επιβεβαιώνω

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...