snapy13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα. Ψάχνει η γυναίκα μου για αγορά νέου υπολογιστή. Το ποσό που μπορεί να διαθέσει είναι 450€ χωρίς οθόνη. Το θέλει για την δουλειά της η οποία προϋποθέτει άνοιγμα πολλών παραθύρων και πολλαπλών browsers ( μπορεί και 15 παράθυρα σε κάθε browser. Έχετε να προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ πολύ
triplex1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Πες ακριβως τι θα δουλεψει γιατι το 15 παραθυρα με το 450 ευρω ειναι κομματακι δυσκολο να γινει
SeNNinhA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, snapy13 είπε Καλησπέρα. Ψάχνει η γυναίκα μου για αγορά νέου υπολογιστή. Το ποσό που μπορεί να διαθέσει είναι 450€ χωρίς οθόνη. Το θέλει για την δουλειά της η οποία προϋποθέτει άνοιγμα πολλών παραθύρων και πολλαπλών browsers ( μπορεί και 15 παράθυρα σε κάθε browser. Έχετε να προτείνετε κάτι; Ευχαριστώ πολύ Πολύ μνήμη θέλεις όχι δυνατο επεξεργαστή κάτι που ειναι εύκολο και φθηνό. 2 1
nickol-us Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 5600g/16gb ram εντός budget και θα κάνει εύκολα την δουλειά που θέλει η γυναίκα. Δώσε στοιχεία περί αγοράς / συναρμολογησης κλπ για να ξέρουμε τι χρειάζεστε. Λογικά build από eshop και να περάσετε Windows εσείς είναι η ιδανικότερη λύση, υπάρχουν αρκετές ανάλογες προτάσεις αν κάνετε αναζήτηση για 5600g στα νέα συστήματα Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2022 από nickol-us 3 1
SeNNinhA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Προσωπικα όλα τα laptops μου με mobile επεξεργαστή ακόμη και 8ετιας και 8gb μνήμη δεν έχουν κανένα πρόβλημα να έχω ανοιχτά πάνω από 20 παράθυρα σε browser και excel, word με 4-5 παράθυρα ακόμη. Οποτε οτιδήποτε καινούργιο με i3 8gen και ryzen 3gen και 8gb μνήμη θα σου είναι αρκετό. Ότι παραπάνω φυσικά καλύτερο αλλά δεν είναι κάτι απαιτητικό αυτό που ζητάς. 3 1
tolis501 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 οτιδήποτε παραπάνω απο αυτό το build για απλες δουλεις ειναι απλα πεταμενα λεφτα οσο αναγορα για να περάσεις windows συνοπτικά 1) αγοράζεις αυτο το καλώδιο https://www.skroutz.gr/s/24883582/Ugreen-Usb-Type-C-3-0-to-2-5-inch-Sata-Converter.html 2) κουμπώνεις τον ssd ,και επειτα στο pc 3) κατεβάζεις iso https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 και εχεις windows στον ssd (και κατα συνεπεια στο pc) 4) προαιρετικά αγοράζεις άδεια windows 10 με 7 ευρω,βάζοντας και το κουπόνι KWS52 https://eu.keysworlds.com/windows-10-professional.html?a_aid=skw10 αν θες να στο συναρμολογήσει κάποιος αλλος θα πάρει max 30 ευρω αρα μαζι με parts,gadgetaki,windows,μεταφορικα,συναρμολόγηση και ενα skorutz + απο το πουθενα η ολη ιστορια θα σου βγει 400 ευρω σιγουρα θα βρεις στο εμποριο ετοιμους υπολογιστες με λιγοτερα λεφτα αλλα εκεινοι εχουν συνήθως κακο τροφοδοτικο,κακη ram και παλιο επεξεργαστη οποτε προτιμισε τη συναρμολόγηση 1 2
snapy13 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις.
leros2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Αν δεν παίζει καθόλου παιχνίδια, δεν έχει νόημα ο 5600g. Αν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να παίξει κανα παιχνιδάκι τότε πας για 5600g Χωρίς παινχίδια: 12100 ~ 130€ Β660 ~ 100€ https://www.skroutz.gr/s/33844369/MSI-Pro-B660M-E-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html 16gb RAM 3200mhz cl16 1
snapy13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα. Χτες παρέλαβα την σύνθεση που μου είχε προτείνει ο Tolis501. Η μόνη διαφορά ότι πήρα έναν m2 samsung evo αντί για τον ssd που είχε προτείνει και δεν πήρα κουτί γιατί είχα ένα. Ανέλαβε ένας φίλος μου να το συναρμολογησει. Χρειαστηκαμε έναν ανταπτορα για τον m2 (είχαμε) και προχώρησε ο φίλος στην συναρμολόγηση. Το κομπιούτερ δεν ανοίγει όμως , και βλέπουμε στα λαμπάκια της motherboard ότι σταματάει στην μνήμη. Δοκιμάσαμε άλλες μνήμες,το ίδιο. Αλλάξαμε σκληρό ,το ίδιο. Βάλαμε τις μνήμες τις δικές μου σε άλλο pc , δουλεύουν. Γενικά ότι και να κάναμε βλέπαμε το ίδιο πράγμα στην motherboard , να σταματάει στο κόκκινο λαμπάκι της μνήμης και να μην ανοίγει καν το κομπιούτερ. Ο φίλος λέει ότι μάλλον είναι προβληματικια η motherboard . Εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος Κάποια ιδέα; Ευχαριστώ
nickol-us Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Spoiler Εγώ θα την πω την κακία μου, γιατί να πάρεις biostar μητρική; Επίσης το ίδιο build θα μπορούσες να το είχες φτιάξει σε μαγαζί με τα ίδια περίπου χρήματα... και πήγες κομμάτι κομμάτι και επέλεξες biostar, κοντά στα 80; Εφόσον ο φίλος σου γνωρίζει όπως φαίνεται, είναι πιθανό να έχει δίκιο. Συνήθως δοκιμές κάνουμε με 2ο hardware. Τα μόνα που δεν δοκίμασε, τροφοδοτικό, cpu και μητρική. Υποθέτω ότι οι συνδέσεις είναι όλες σωστές. Το cpu έχει τις λιγότερες πιθανότητες. Δοκιμάστε και μια - μια τις μνήμες, όμως να δείτε αν έχει προτεινόμενες θέσεις το manual. Κάντε και κάνα clear cmos μπας και...
snapy13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Clear cmos έκανε. Οι μνήμες μου είπε ότι πρέπει να μπουν και οι δύο. Τροφοδοτικό και άλλη cpu δεν δοκιμάσαμε. Το θέμα είναι μην γυρίσουμε πίσω την motherboard και είναι αλλού το πρόβλημα
nickol-us Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Το θέμα είναι πως θα είσαστε σίγουροι, εφόσον δεν έχετε spare parts για δοκιμές; 'Η κουτουρού ή πάτε σε τεχνικό να σας πει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 1 1
tolis501 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Τεχνικά μιλώντας η μητρική υποστηρίζει την 10/11η γενιά intel καθώς και τις ram https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=1008 συνεπώς δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας Καλό θα ήταν όπως σου είπε και ο nickol-us να πειραματιστείς διάφορα spare parts τα οποια ειναι συμβατα η να πας σε τεχνικο πάντως θα συμφωνήσω και με το φιλο σου οτι κατα πάσα πιθανότητα ηρθε DOA (η αλλιως χαλασμένη) η μητρική οι αλλοι ύποπτοι ειναι το τροφοδοτικο και ο επεξεργαστής παντως τσεκάρετε πριν το πάτε σε τεχνικο η επιστρέψετε τη μητρικη λιγο τα καλώδια (αν κούμπωσαν όλα καλα) η αν εχετε σφίξει υπερβολικά καμία βίδα στη μητρικη γιατι την έχω πάθει ετσι στο παρελθόν
Bitbit Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 εγώ ποντάρω πως ο φίλος κάτι δε κάνει καλά. Έχουν καεί αρκετοί από φίλους που...ξέρουν Μπορεί να κάνω λάθος. Περιμένω το αποτέλεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα