Προς το περιεχόμενο

Πως διασκεδάζει / ζει σήμερα κάποιος που ειναι 30 ετών στην Ελλάδα;

colombiano747

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

•  
3 ώρες πριν, argipent είπε

Γίνομαι 30 τον Σεπτέμβρη, μένω σε δικό μου όροφο-διαμέρισμα σε συγκρότημα που βρίσκεται και το πατρικό μου.

Δευτέρα έως Πέμπτη:
1. 06:00 — 07:00 Γυμναστική και γεύμα.
2. 07:00 — 08:00 Μπάνιο και αναχώρηση προς το εργοστάσιο/γραφείο που είναι η κύρια δουλειά μου.
3. 08:00 — 16:00 Δουλειά, κατά βάση E.R.P. μέσω του SoftOne της επιχείρησης και δύο γεύματα.
4. 16:00 — 19:00 Επιστροφή από δουλειά, μπάνιο, γεύμα και power-nap μίας ώρας.
5. 19:00 — 22:00 Καφέ με φίλους, ενώ παράλληλα κάνω social-media management από το κινητό σε κάποιες τοπικές επιχειρήσεις.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα βήματα 4 και 5 αναστρέφονται, και αντί για καφέ πάμε για μπάνιο στη θάλασσα.
6. 22:00 — 24:00 Γεύμα ενώ παίζω στο PlayStation με την παρέα, ή βλέπω δύο-τρία επεισόδια από καμιά σειρά, ή κάποια ταινία.
6. 24:00 — 06:00 Ύπνος.

Παρασκευή και Σάββατο:
Η παρασκευή είναι όπως και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μέχρι το βήμα 5, μετά συνεχίζει όπως το Σάββατο. 
1. 10:00 — 12:00 Διαβάζω και αναλύω τα stats του Facebook / Instagram / Twitter από τα μαγαζιά στα οποία κάνω S.M.M.
2. 12:00 — 14:00 Ετοιμάζω τα posts της εβδομάδας στο Hootsuite και τα στέλνω για επιβεβαίωση.
3. 14:00 — 19:00 Παίζω στο PlayStation κάποιο solo Adventure/R.P.G.-ωοειδές που έχω ξεκινήσει εκείνο το διάστημα.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, αντί να αράξω στο PlayStation, πηγαίνω για μπάνιο στη θάλασσα με τους φίλους.
4. 19:00 — 22:00 Καφέ με φίλους, ενώ παράλληλα ελέγχω τα social των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζομαι.
5. 19:00 — 22:00 Ποτό σε κάποιο bar, ή ταινία σε cinema, ή φαγητό, ή κρασί στη βεράντα κάποιου σπιτιού, ή ιαματικά με μπύρες, ή μονοήμερη εκδρομή μέχρι ξημέρωμα σε κάποιον κοντινό προορισμό, κ.λπ.
6. xX:xX — 10:00 Ύπνος.

Κυριακή:
1. 10:00 — 12:00 Ετοιμάζω τα φαγητά της εβδομάδας, ζυγίζω και τα χωρίζω σε τάπερ.
2. 12:00 — 15:00 BBQ με φίλους ή οικογενειακά.
3. 15:00 — 19:00 Παίζω στο PlayStation κάποιο solo Adventure/R.P.G.-ωοειδές που έχω ξεκινήσει εκείνο το διάστημα.
4. 19:00 — 24:00 Καφέ με φίλους.
5. 24:00 — 06:00 Ύπνος.

Κάθε Οκτώβρη φεύγουμε για 5–10 ημέρες στο εξωτερικό, φέτος θα πάμε Ολλανδία.

Έχω μια σχετικά μεγάλη παρέα, όμως πέρα από τον καθιερωμένο καφέ, ελέω υποχρεώσεων και αποστάσεων ο ενεργός και δραστήριος πυρήνας της είναι πέντε άτομα, συν εμού του ιδίου. Υπάρχουν εβδομάδες που το "πρόγραμμα" βγαίνει κατά γράμμα, άλλες που θέλω περισσότερο χρόνο για εμένα και αράζω σπίτι, άλλες που δεν με χωράει το σπίτι και δεν ανοίγω Play για μέρες και άλλες που "κολλάω" άδεια στο σαββατοκύριακο (που δεν εργάζομαι ούτως ή άλλως) και φεύγω για Αθήνα — που μένει ο κολλητός-κολλητός μου.

Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να γίνω τόσο αναλυτικός (γιατί έγραψα τα γεύματα;), έχω τα O.C.Ds μου!

Σε όλο αυτό δεν έχω δει πουθενά χρόνο για αγορές σούπερ μάρκετ, καθαρισμό σπιτιού, πιάτων και ρούχων, σιδέρωμα ρούχων. Αν μαγειρεύεις για όλη την εβδομάδα και τα βάζεις τάπερ κατάψυξη οκ αυτό γίνεται. Κατά τα άλλα συμφωνώ με όλο το πρόγραμμα γιατί κάνω ίδια δουλειά και έχω ίδια διασκέδαση PS5-PC εξόδους.

Αλλά ναι κάπως έτσι είναι οργανωμένη η ζωή μας πλέον ουσιαστικά και άντε να αλλάξεις τους φίλους κάποιες μέρες με χρόνο για σχέση ή ραντεβού με την κοπέλα μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι άλλο. Κοιτάω το ημερολόγιο κάθε χρόνο μήπως και βρω κάνα 3ήμερο και χώσω καμιά εκδρομή κάπου και αυτή με δυσκολία λόγω οικονομικών.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Πηγή Eurostat[2][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

• Προσδόκιμο ζωής για το γενικό πληθυσμό: 79,78 έτη
    • για τους άντρες : 78,2 έτη
    • για τις γυναίκες : 81,9 έτη

εδώ συμπεριλαμβάνει όλους από το 1ο λεπτό γέννησης 

https://imegsevee.gr/wp-content/uploads/2020/12/eDemography_News_Doc_00020_gr.pdf

αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά εδώ λέει ότι προσδόκημο 65+18,6=83,6ετη για άνδρες και 65+21,4=86,4έτη για γυναίκες

προσωπικά δεν το συνεχίζω πλέον , γιατί είμαστε εκτός θέματος.

Πρέπει να υπάρχει διαφορετικός μεσος όρος για παντρεμένους ανδρες και ανυπαντρους/χωρισμένους.

Γιατι οι τελευταίοι ζούν περισσότερο....... 🤣

Είμαι 40, και πραγματικά έχω απορία που διασκεδάζουν οι πιο νέοι.

Δεν είμαι παντρεμένος, δεν έχω παιδιά, άλλα δουλεύω σαν σκυλί.

Δηλαδή

Δουλειά 9.00 - 17-18.00

Σπίτι, βοήθεια στην φροντίδα του πατέρα μου (κατάκοιτος)

21.00 - όσο πάει , διάβασμα για πιστοποιήσεις MS και AZ, σίγουρα 2 ώρες, ή όσο μπορώ.

Οπότε καθημερινές, 0 προσωπικός χρόνος. Μόνο την Παρασκευή θα πάρω σουβλάκια και 3 λίτρα κοακόλα για να γουρουνέψω, και να δω λίγο Netflix.

Σαβατοκύριακο πάλι διάβασμα, αλλά θα βρω 2-3 ώρες να πάω να πιω έναν καφέ/ μια μπύρα εδώ κοντά, στην περιοχή μου.

Πάντως το έχω όντως απορία, ολα τα μπαρ στην εποχή μου έχουν κλείσει, δεν υπάρχει πλέον ξενυχτάδικο, οι καφετέριες κλείνουν η μία πίσω απο την άλλη ή φυτοζωούνε. Δεν βλέπεις κόσμο έξω γενικά, και αναρωτιέμαι, δεν βγαίνουνε τα νέα άτομα? Έστω και μια μπύρα στο χέρι και άραγμα στην πλατεία?

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Είμαι 40, και πραγματικά έχω απορία που διασκεδάζουν οι πιο νέοι.

Δεν είμαι παντρεμένος, δεν έχω παιδιά, άλλα δουλεύω σαν σκυλί.

Δηλαδή

Δουλειά 9.00 - 17-18.00

Σπίτι, βοήθεια στην φροντίδα του πατέρα μου (κατάκοιτος)

21.00 - όσο πάει , διάβασμα για πιστοποιήσεις MS και AZ, σίγουρα 2 ώρες, ή όσο μπορώ.

Οπότε καθημερινές, 0 προσωπικός χρόνος. Μόνο την Παρασκευή θα πάρω σουβλάκια και 3 λίτρα κοακόλα για να γουρουνέψω, και να δω λίγο Netflix.

Σαβατοκύριακο πάλι διάβασμα, αλλά θα βρω 2-3 ώρες να πάω να πιω έναν καφέ/ μια μπύρα εδώ κοντά, στην περιοχή μου.

Πάντως το έχω όντως απορία, ολα τα μπαρ στην εποχή μου έχουν κλείσει, δεν υπάρχει πλέον ξενυχτάδικο, οι καφετέριες κλείνουν η μία πίσω απο την άλλη ή φυτοζωούνε. Δεν βλέπεις κόσμο έξω γενικά, και αναρωτιέμαι, δεν βγαίνουνε τα νέα άτομα? Έστω και μια μπύρα στο χέρι και άραγμα στην πλατεία?

Δε ξέρω από τζίρους και καταναλώσεις αλλά πλατεία Νέας Σμύρνης ή Περιστέρι Αιμιλίου Βεάκη γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο σε όλα τα μαγαζιά.  

YΓ:Αχχχ μου έχουν λείψει οι ιστορίες σου... Μπες στο FB τμήμα προσωπικού δράματος και συνέχισε να ανεβάζεις ιστορίες! Ειλικρινά ήταν πάντα ευχάριστα διαλείμματα να τις διαβάζω.(Τρελές ιστορίες από τρελούς πελάτες ή εργοδότες)  

Επεξ/σία από gmenex
  • Like 7

29 Ετων εγω, συγκατοικω με τη κοπελα μου (25) και εχω να παω club απο τα 24 περιπου, μετα τον στρατο.
Είμαι προγραμματιστής (remote* Ελλαδα, αλλα υποχρεωτικη παρουσια Onsite 1 φορα την εβδομαδα), ο  μισθός θα ελέγα αρκετα καλός (5,5 χρονια πλεον, senior lvl). Η κοπέλα μου είναι αναπληρώτρια, οποτε τρέχει ολη μέρα, ειναι και στην άλλη άκρη της Αττικής το σχολείο που έτυχε και πήγε.

Δευτερα εως και Τετάρτη σπανια θα βγουμε, οπότε αραζουμε μεσα (εχουμε και καποια όργανα γυμναστικής και κάνουμε, οποτε δεν σαπίζουμε τελείως) ή θα βγουμε κοντα μας σε καποιο συνοικιακο baraki. Πέμπτη συνήθως πάμε για κανένα μεζέ-τσιπουρο πάλι συνοικιακά. Μπορω να πω οτι απο παρεες ξεκοψα αρκετα, είτε επειδη καποιοι χάθηκαν λογο οικογενειων (οι παρεες μου ήταν απο 32+) ή και εγω απομακρύνθηκα από τοξικά άτομα (ζηλεια κλπ), οπότε πλεον παρέα με 1-2 ατομα.

ΠΣΚ θα πάμε για ένα φαγητό, αγαπημένο σπορ και των 2, και όσο μπορούμε ακόμα πάμε παραλία τωρα το καλοκαιρι, και πιο βράδι σε κανενα μπαρακι για ποτο, όχι τρελά πράγματα. Χειμώνα αντίστοιχα θα προτιμήσουμε να πάμε για κανενά τσίπουρο και μεζέ, και αντιστοιχα σε κανένα βουνό μονοήμερη σαν εξόρμηση ή χιονοδρομικό.

Και ταξίδια όσο γίνεται. Έχουμε συμφωνήσει και βάζουμε ένα ποσο ο καθένας στην άκρη σε revolut vault κάθε μήνα, για να μαζεύουμε για τα ταξίδια μας. Πάμε όσο καιρό είμαστε μαζί (3.5 χρόνια), τουλάχιστον 1 ταξίδι εξωτερικό τον χρόνο, συνήθως 5-7 μέρες. Και μετά το καλοκαίρι, προσπαθούμε όσο γίνεται για 3μερα και 15γουστο να ξεκουραζόμαστε με 10-20 μερες σαν σύνολο διακοπών.  3μερα και αργίες, χριστούγεννα κλπ, πάντα θα προσπαθήουμε να βάλουμε κάτι μεσα, έστω και κάτι μικρό.

• Like 15
  • Thanks 1

Καλα πλατεια Ν.Σμύρνης και Βεάκη στο Περιστέρι, αλλά εκεί έχει 10 μαγαζιά το καθένα.

Δεν μπορεί όλα τα Δυτικά Προάστεια να πηγαίνουν εκεί.

Ούτε όλοι να πανε Ν.Σμύρνη.

Γενικά, Σαββατα που γυρνάω απο βόλτα, κατα τις 12 δηλαδή, κάνω έτσι μια γύρα Πετρουπολη, Ιλιον,Περιστέρι, να δω λιγο την κίνηση.

Μηδενική.....

Βλέπεις 2 αμαξια έξω, και πραγματικά, είναι σαν Zombie Apocalypse! Μα καλα, ο κόσμος δεν πάει έξω πλέον?

Δεν υπάρχει καθόλου κυκλοφορία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

25 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

τωρα εγω στα 25, βλεπω τα σχολια σας και με πιανει μια ψιλομιζερια..

Λογικό στα 25 να σε πιάνει μιζέρια... Περίμενε λίγα χρόνια που θα τη ζεις κ ολας!!!!

6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Και κάπως έτσι βγαινει το νόημα της ζωής.

• Στα 20-25 εχεις όνειρα και νομίζεις ότι θα κανεις κατι φοβερό και τρομερό στη ζωή σου.
  • Στα 30-35 προσγειώνεσαι και αρχίζεις και εκτιμάς απλά πράγματα τα οποία δεν είναι αυτονόητα και όταν ήσουν νεότερος έλεγες φλωριές.
  • Λίγο πιο μετά εκτιμάς το να είσαι υγιής και χαίρεσαι με το ότι έχεις και ξέρεις ότι δεν έχεις να περιμένεις κ τρομερά πράγματα απο τη ζωή....
Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2

35 ετων γερομπαμπαλης-Εγγαμος

Καλοκαιρι, καθε μερα θαλασσα μετα την δουλεια με την γυναίκα μου μαζι.

Διακοπές Ιουλιο σχεδον παντα με συγγενείς ή ενα φιλικο ζευγαρι.

Το υπολοιπο καλοκαιρι διημερα - 3ημερα μονοι μας.

Βραδινές ωρες αποκλειστικά PS5 (ή PC τωρα σε παυση λογω αναμονής 4090-Ryzen 7000)

Μεσα στην εβδομάδα παιζει και νυχτερινο φαγητο εξω.

Τωρα που τα βλέπω γραμμένα δε παιρναω και ασχημα ( Ισως η ζωη με αποζημιωνει για την περιοδο 2007-15 που ετρωγα γευμα φρυγανια με κετσαπ απο την ανέχεια...)

• Like 8

1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Καλα πλατεια Ν.Σμύρνης και Βεάκη στο Περιστέρι, αλλά εκεί έχει 10 μαγαζιά το καθένα.

Δεν μπορεί όλα τα Δυτικά Προάστεια να πηγαίνουν εκεί.

Ούτε όλοι να πανε Ν.Σμύρνη.

Γενικά, Σαββατα που γυρνάω απο βόλτα, κατα τις 12 δηλαδή, κάνω έτσι μια γύρα Πετρουπολη, Ιλιον,Περιστέρι, να δω λιγο την κίνηση.

Μηδενική.....

Βλέπεις 2 αμαξια έξω, και πραγματικά, είναι σαν Zombie Apocalypse! Μα καλα, ο κόσμος δεν πάει έξω πλέον?

Δεν υπάρχει καθόλου κυκλοφορία.

Και Θεσσαλονίκη πάντως μια από τα ίδια.

Γενικά η κίνηση του κόσμου χαρακτηρίζεται πλήρως από τους πεζούς και τα μαγαζιά και όχι από την κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους.

Η μόνη περίοδος που είδα κόσμο όπως προ-κορονοϊού ήταν παραμονή Χριστουγέννων. Την ημέρα η κίνηση θυμίζει αργία, ενώ πλέον τα ΣΚ αδειάζει τελείως η πόλη, την δε νύχτα ειδικά Παρασκευή βράδυ ερημιά σε σχέση με παλιά. Να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό ή πλέον επειδή αναγκαστικά μάθαμε στο μέσα στο χρόνια τώρα έγινε νέος τρόπος ζωής.

13 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

35 ετων γερομπαμπαλης-Εγγαμος

Καλοκαιρι, καθε μερα θαλασσα μετα την δουλεια με την γυναίκα μου μαζι.

Διακοπές Ιουλιο σχεδον παντα με συγγενείς ή ενα φιλικο ζευγαρι.

Το υπολοιπο καλοκαιρι διημερα - 3ημερα μονοι μας.

Βραδινές ωρες αποκλειστικά PS5 (ή PC τωρα σε παυση λογω αναμονής 4090-Ryzen 7000)

Μεσα στην εβδομάδα παιζει και νυχτερινο φαγητο εξω.

Τωρα που τα βλέπω γραμμένα δε παιρναω και ασχημα ( Ισως η ζωη με αποζημιωνει για την περιοδο 2007-15 που ετρωγα γευμα φρυγανια με κετσαπ απο την ανέχεια...)

Πένα σε βλέπω!!! Δεν έχεις παιδιά ακόμα μάλλον!!!! χαχαχαχα

• Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...