Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημερα!

Εχει ο πατερας μου κατι παλιες κασετες με διαφορα συγκροτηματα κ θελει να τις μετατρεψει σε βινυλιο.

Εχετε να μου προτεινετε τροπους κ αν εχετε προσωπικη εμπειρια απο τετοια διαδικασια;

Thanx!!!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panosdes είπε

Εχει ο πατερας μου κατι παλιες κασετες με διαφορα συγκροτηματα κ θελει να τις μετατρεψει σε βινυλιο.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνει αυτό. 

Εκτός κι αν μπερδεύτηκες και εννοείς το ανάποδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνει αυτό. 

Εκτός κι αν μπερδεύτηκες και εννοείς το ανάποδο.

μαλλον αναποδα εννοει...!!  δισκους βινυλιου σε κασέτες. το αντιθετο απλα δεν γινεται στο σπιτι...!!!   για να μην πω...οτι δεν γινεται.......σκετα...!!!!!

προφανως ο φιλος ειναι νεοτατος και δεν εχει ιδεα τι εστι βινυλιο(?????)....???  

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cabdik είπε

για να μην πω...οτι δεν γινεται.......σκετα...!!!!!

Γίνεται, αλλά όχι σπίτι. Για 1 βινύλιο 12ιντσο LP, 30-32 λεπτά διάρκεια δηλαδή, το κόστος είναι 35 με 40 ευρώ. Κι εδώ νομίζω τελειώνει η όποια συζήτηση 😅

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, cabdik είπε

για να μην πω...οτι δεν γινεται.......σκετα...!!!!!

👇🏼

36 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Γίνεται, αλλά όχι σπίτι. Για 1 βινύλιο 12ιντσο LP, 30-32 λεπτά διάρκεια δηλαδή, το κόστος είναι 35 με 40 ευρώ.

/

48 λεπτά πριν, cabdik είπε

προφανως ο φιλος ειναι νεοτατος και δεν εχει ιδεα τι εστι βινυλιο(?????)....??? 

Κι εγώ στο γυμνάσιο είχα βρει στο internet έναν που έγραφε δίσκους (ήθελα να φτιάξω δίσκο με συγκεκριμένα τραγούδια) όπως αναφέρθηκε. Ακόμα το ψήνω. Βέβαια, μέχρι στιγμής βολεύομαι με τον "Ζαχαρία" και τον "Mr Vinylio" από το Μοναστηράκι.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις! γελασα αρκετα με μερικες. οχι παιδια, οντως ο πατερας μου θελει να μετατρεψει κασετες σε βινυλια ( ισως για συλλεκτικους λογους). αν το κοστος ειναι μεγαλο βεβαια , θα τον αποτρεψει πιστευω!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosdes είπε

θελει να μετατρεψει κασετες σε βινυλια

Πόσα δίνει για κάθε δίσκο;

Γιατί να το κάνει από κασσέτες που ενδεχομένως να έχουν αλλοιωμέναο ήχο από την πολυκαιρία και να μην αγοράσει από το internet το κάθε κομμάτι (αν θυμάμαι καλά υπάρχει site που πουλά 0,03€ το κομμάτι ή παραπάνω ανάλογα τη ποιότητα) σε καλή ποιότητα και μετά να τα δώσετε σε στικάκι στον επαγγελματία να τα κάνει βινύλιο;

• Like 1
Δημοσ.

η μετατροπη κασετας σε βινυλιο, δεν ειναι ευκολη υποθεση, και δεν εννοω τεχνικα. δλδ, να κατασκευασεις εναν δισκο βινυλιου.  

το μεγιστο θεμα -οπως ανεφερε και ο  @Τέρης Α. ειναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ.  Παλι καναμε το αντιθετο επειδη ακριβως τα βινυλια ειχαν την Οριτζιναλ ποιοτητα ηχου...!!  

το να πας να φτιαξεις βινυλιο απο ποιοτητα ηχου κασετας, σιγουρα θα εχει απωλειες εναντι του οριτζιναλ. και αναλογα της ποιοτητας των κασετων (απλες - Μεταλλου, κλπ), αλλα και της παλαιοτητας τους, αντιστοιχη θα ειναι και η απωλεια ποιοτητας...!!!  αν συνυπολογισεις και το κοστος κατασκευης των βινυλιων, θεωρω πιο φθηνα θα του ερθει να ξανααγορασει ολα τα τραγουδια σε καλη ψηφιακη ποιοτητα (FLAC) ...!!! 

• Like 2
Δημοσ.

επισης τσεκαρε αν η κασετα που εχεις εχει βγει σε βινυλιο, υπαρχουν πολλοι ειδικα σε μουσικα group που πουλανε παλια βινυλια σε εξευτελιστικες τιμες (τυπου 10 ευρω) και εχεις και το εξωφυλλο οπως πρεπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...