Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

καλή επιτυχία , πάντως σκέψου το για οικονομικά

Θα συμφωνήσω με τον φίλο korakios για τα οικονομικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλάδα σημερα αν πεις δεν θελω καμία βοηθεια απο κανεναν, θα προσπαθήσω να τα βγαλω περα μονος μου. Θα σε πουν τρελο.

Απλά μαθηματικά ειναι. Δεν βγαινει.

Νοικι, ρευμα, σουπερ, οτε, αν υπάρχει και αμαξι, χωρις οικογένεια ακομα απλα καθε 20 του μηνα θα σαι ταπι.

Εμενα δεν με ενοχλει που οι γονεις βολεύουν τα παιδια τους όπως μπορούν, καλα κανουν. Απλα η προηγούμενη γενια ειναι σαν να εχει ενα μισος στους νεους συνέχεια να τους κατακρινουν για ολα. Η κλασσικη ατακα, "εγω στην ηλικια σου". 

Απλα πολλοι νεοι θα κανουν οικογένεια ή θα πανε στο επομενο βημα στα 40τους ενω οι γονεις μας το κανανε στα 20 τους, με μεγαλύτερη ευκολια. 

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oneiricocelot είπε

Είμαι φοιτητής και αναφέρομαι σε φαινόμενα τύπου "βολέματος", "τακτοποίησης" και σε αρκετές περιπτώσεις "ντόλτσε βίτας" (με ταξίδια στην Περούτζια ενδεχομένως) από συνομηλίκους μου, για παράδειγμα:

Μας αναφερεις αυτα,γιατι αυτα βλεπεις.

Ολοι αυτοι ειναι ξεκαθαρα βολεμενοι,με φουλ υποστηριξη.

Δεν εχει συζητηση πανω σε αυτο.
Αυτο που δε βλεπεις,ειναι οι υπολοιποι,που ειναι σαν και εσενα,γιατι πολυ απλα αυτα που κανουν δεν σου τραβανε την προσοχη.

Εχουν με το ζορι ενα αμαξακι του 2003,δεν πολυβγαινουν,προσπαθουν να μεινουν εντος budget για να βγει ο μηνας και γενικα προσπαθουν να επιβιωσουν.

Εχω σιχαθει να βλεπω στα social το καθε κακομαθημενο,που δουλευει βασικο μισθο και  ουρλιαζει οτι ειναι ανεξαρτητο και παιρνει πραματα με τα δικα του χρηματα.
Φυσικα δεν αναφερει οτι μενει με μαμα μπαμπα και δεν τσονταρει πουθενα,οποτε του μενουν χρηματα για να ειναι ανεξαρτητο.

Αλλα κακομαθημενα ουρλιαζουν οτι εχουν δικο τους σπιτι και επιχειρηση. Τι πιο λογικο,στα 20τοσα σου να εχεις δικο σου σπιτι και επιχειρηση; Τσαμπα εφαγες τα νιατα σου να δουλευεις σερβιτοριλικι για να βγαζεις τις ποταρες και να βαλεις και κατι στην ακρη για σπιτι και επιχειρηση;
Κλεινοντας,μην σκεφτεις να ασχοληθεις με οικονομικα,οπως σε προετρεψαν,εφοσον δεν μπορεις να καταλαβεις απο μονος σου πως οι φιλοι σου εχουν οσα εχουν.

Πολυ φιλικα.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Φυσικα δεν αναφερει οτι μενει με μαμα μπαμπα και δεν τσονταρει πουθενα,οποτε του μενουν χρηματα για να ειναι ανεξαρτητο.

Αν κατάλαβα σωστά εννοείς ότι μαμά μπαμπάς του τσοντάρουν παντού. Συμφωνώ οπότε δεν βλέπω που διαφωνείς.

Δημοσ.

Καταρχας ετσι δουλευει ο καπιταλισμος.οι πιο πολλοι το μαθαινουν με τον ασχημο τροπο.

Μετα, ειναι κοινο μυστικο οτι οι περισσοτεροι της προηγουμενης γενιας εχουν καβατζα λεφτα, λεφτα τα οποια 9 στις 10 ειναι κρατικα. Που νομιζεις οτι πηγαν τοσες δεκαδες δισεκατομμυριων απο κρατικες επιδοτησεις και εσπα?Ανοιξε μια τρυπα και τα καταπιε? Μια ματια γυρω σου να ριξεις θα φριξεις. Απευθειας αναθεση εργων εκαναν πριν βγει το διαυγεια, ο αλλος απο οικοδομος εγινε μεγαλοεργολαβος σε ενα χρονο, ε μπορει ο γιος του ναναι αυτος με το διαμερισμα στα 18 του που λες. Εφαπαξ, κατι μισθαρες 3.5κ στη δεη με απολυτηριο δημοτικου και μια μεζονετα εφαπαξ, συνταξη 2.5κ. Αααλλο μετα με τις αγροτικες επιδοτησεις, εκει να δεις χρημα. Και δεν χρειαζεται να αρπαξεις απευθειας χρημα, κατοικος χωριου ο αλλος, διορισμο στο κεπ του χωριου του 1500 ευρω μισθο και μηδεν εξοδα, εσυ πιστευεις δεν θα κανει λεφτα αυτος?Αν δουλευει το μυαλο του ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα αφησει λεφτα στα παιδια του.

Και κατι τελευταιο για αυτο για τα σοσιαλ, τα σοσιαλ ειναι παραμορφωτικος καθρεπτης. Ξερω ατομο που εφαγε 1000 ευρω σε κλαμπ μπροστα μου και την αλλη μερα μου ζητουσε λεφτα για τσιγαρα. Στα σοσιαλ βλεπεις οτι θελουν οι αλλοι να δεις.

• Like 8
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Ε μπορει ο γιος του ναναι αυτος με το διαμερισμα στα 18 του που λες. Εφαπαξ, κατι μισθαρες 3.5κ στη δεη με απολυτηριο δημοτικου και μια μεζονετα εφαπαξ, συνταξη 2.5κ.

Ακριβής η πρόβλεψη σου. Δεν εθελοτυφλώ πάντως, προβληματισμό προς συζήτηση εκφράζω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

Ακριβής η πρόβλεψη σου. Δεν εθελοτυφλώ πάντως, προβληματισμό προς συζήτηση εκφράζω.

Δηλαδή τι θέλεις να συζητήσουμε? Την αδικία του καπιταλιστικου συστήματος και την συνεχή συσσώρευση του πλούτου σε όσους έχουν ήδη πλούτο και όχι σε όσους δουλεύουν? Αυτά έχουν συζητηθεί εδώ και 200 χρόνια. Ο άνθρωπος επέλεξε να έχει μια πιθανότητα να γίνει πλούσιος και όχι την βεβαιότητα μια απλής ζωής ( όπως η σημερινή μεσαία τάξη). Οπότε έχεις δύο επιλογές, είτε θα συμβιβαστείς με αυτό το σύστημα είτε θα το αλλάξεις. Το δεύτερο έχεις απειροελαχιστες δυνατότητες να το κάνεις, οπότε προσπάθησε για το πρώτο. Κλείσε σοσιαλ, διάβασμα 15 ώρες την ημέρα και όταν πάρεις το πτυχίο κοίτα υποτροφίες για Ευρώπη 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

σε καταλαβαινω φιλε μου.και εγω εχει τυχει να παω για εναν καφε μια κυριακη που μενει και να περασει μπροστα μου ενας 18χρονος με bmw X4 και να μου γυρισει το ματι. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κλεισεις τα ματια και να κοιταξεις τον δικο σου τον αγωνα δυστυχως..

Επεξ/σία από Manolo7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εξωτερικό και η υπονόμευση της Ελλάδας είναι πολύ της μόδας τελευταία. Το εξωτερικό δεν είναι η γη της επαγγελίας, έξω είσαι μια ζωή μετανάστης. Σαφώς υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες έξω, άλλωστε Βαλκάνια είμαστε, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα (συνήθως κάτι ανειδίκευτοι ψεκασμένοι που πηγαίνουν Αγγλία για λάντζα σε ελληνικές ταβέρνες τα λένε αυτά, χωρίς παρεξήγηση προς Θεού).

Επεξ/σία από oneiricocelot
Δημοσ.
Μόλις τώρα, oneiricocelot είπε

Το εξωτερικό και η υπονόμευση της Ελλάδας είναι πολύ της μόδας τελευταία. Το εξωτερικό δεν είναι η γη της απαγγελίας, έξω είσαι μια ζωή μετανάστης. Σαφώς υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες έξω, άλλωστε Βαλκάνια είμαστε, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα (συνήθως κάτι ανειδίκευτοι ψεκασμένοι που πηγαίνουν Αγγλία για λάντζα σε ελληνικές ταβέρνες τα λένε αυτά, χωρίς παρεξήγηση προς Θεού).

Εγώ μια χαρά είμαι έξω. Στην Ελλάδα τι νομίζεις ότι θα είσαι? Αγγλία ούτως ή άλλως δεν μπορείς να πας. Για λαντσα ψάχνουν Γερμανία. Εγω σου πρότεινα να πάρεις πτυχίο και να την κάνεις, και μάλιστα να είσαι άριστος στο αντικείμενο σου. Εγω ήμουν σε χειρότερη κατάσταση από εσένα, και τώρα παίρνω περίπου 10Κ καθαρά τον μήνα 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Macosj είπε

Εγώ μια χαρά είμαι έξω. Στην Ελλάδα τι νομίζεις ότι θα είσαι? Αγγλία ούτως ή άλλως δεν μπορείς να πας. Για λαντσα ψάχνουν Γερμανία. Εγω σου πρότεινα να πάρεις πτυχίο και να την κάνεις, και μάλιστα να είσαι άριστος στο αντικείμενο σου. Εγω ήμουν σε χειρότερη κατάσταση από εσένα, και τώρα παίρνω περίπου 10Κ καθαρά τον μήνα 

Off-topic αλλά το φαινόμενο του brexit έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην Ευρώπη πχ στέγαση φοιτητών αφού πλέον να παει καποιος Αγγλία εν γένει δεν παίζει.

Για το θέμα του να κυνηγάς το αντικειμένό σου πάντως συμφωνώ. Απλά δεν θεωρώ ότι ο μηδενισμός οδηγεί κάπου. Ούτε εμένα μου αρέσει πχ να περπατάω και ο απέναντι να φτύνει κάτω ή κάθε φορά που βρέχει να παίζω ως πεζός τα βραχάκια στο κάστρο του Τακέσι στο πεζοδρόμιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε

topic αλλά το φαινόμενο του brexit έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην Ευρώπη πχ στέγαση φοιτητών αφού πλέον να παει καποιος Αγγλία εν γένει δεν παίζει.

Μην σκέφτεσαι την Αγγλία. Ούτως ή άλλως εκεί δεν έχει καλούς μισθούς και η φορολογία ειναι πολύ μεγάλη. Συνάδελφος, παίρνει 100Κ τον χρόνο και του μένουν μετά από φόρους τα 55. Μάθε γερμανικά ή γαλλικά και φυσικά αγγλικά θεωρώ ότι ήδη ξέρεις άπταιστα, αν όχι τότε ξεκίνησε και αυτά. Στην Ελλάδα, ένας νέος χωρίς περιουσία από πίσω θα την βγάζει πολύ οριακά ή και καθόλου και θα έχει σχεδόν μηδενικές πιθανότητες βελτίωσης 

Επεξ/σία από Macosj
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oneiricocelot είπε

Πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως είναι εγώ ο παράλογος ή κάτι κάνω λάθος. Φυσικά οι εποχές είναι διαφορετικές με 20-30 χρόνια πριν αλλά έτσι δεν συνεχίζεται ο παραγωγικός κρίκος της αλυσίδας από γενιά σε γενιά.

Δεν είσαι παράλογος και πίστεψε με έχω δει (και γενικά υπάρχουν) πολύ πιο προκλητικές περιπτώσεις. Συνήθως, όλοι αυτοί που βοηθιούνται τόσο πολύ, θα έχουν και καβάτζα λεφτά και για τα παιδιά τους (αν κάνουν).

2 ώρες πριν, oneiricocelot είπε

Το θεωρώ πιο τίμιο, ειδικά στην νέα ηλικία, να προσπαθήσει κάποιος όσο μπορεί ο ίδιος

Δυστυχώς, τους έχουν μάθει οι γονείς τους έτσι να τα έχουν όλα έτοιμα και γι' αυτό όταν "φύγουν" οι γονείς τότε θα παραμείνουν σε ένα καθεστώς "συντήρησης" (στάσιμοι) για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, oneiricocelot είπε

Αν κατάλαβα σωστά εννοείς ότι μαμά μπαμπάς του τσοντάρουν παντού. Συμφωνώ οπότε δεν βλέπω που διαφωνείς.

Πουθενα,απλα αναλυω further.

Σου τονιζω οτι βλεπεις αυτους που προκαλουν,σκεψου τους αλλους,τους αφανεις.

Εγω μενω μονος απο τα 18,δουλευω απο τα 16,ειμαι 37 και δεν εχω κανει τιποτα,απλα επιβιωνω,και τελευταια ουτε αυτο.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...