Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, μετά από 5 χρονιά δουλειάς στο εξωτερικό στα Αγγλικά, αποφάσισα να πάρω το Proficiency. Τώρα το επίπεδο μου είναι στο C1-C2.

Πηγαίνοντας να διαβάσω για το Cambridge C2 Proficiency και το Michigan, παρατηρώ ότι είναι πολύ φιλολογικά και αφηρημένα. Χάνεσαι σε αφηρημάδες που για κάποιους είναι ανούσιες. Σου περιπλέκουν το μυαλό αντί να το βοηθάνε να σκέφτεται. Είναι καθαρά χάσιμο χρόνου.

Το θέμα είναι ότι η Αγγλική γλώσσα μου αρέσει και πιστεύω ότι έχω πολλά περιθώρια να την βελτιώσω.

Υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό επιπέδου C2 που να εστιάζεις σε συγκεκριμένα domains όπως το engineering, economics, technology, mathematics etc.; Κάτι σαν το IELTS Academic αλλά πολύ πιο προχωρημένο; Ή τέλως πάντων κάποιο C2 που να εστιάζει στην σαφήνεια και καθαρότητα της γλώσσας, όχι στην αφηρημάδα. Υπάρχει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εσυ το πιστοποιητικό το χρειάζεσαι για κατι; Αν ναι , ακομα και αν πιστευεις οτι ειναι χασιμο χρόνου πηγαίνε και δωσε. Ετσι κι αλλιώς απλες ασκησουλες για 16χρονους ειναι το c2.

Αν σου φαίνονται δυσνοητα αυτα που ζηταει, τοτε δεν χρειαζεσαι εξειδικευση, χρειαζεσαι δουλεια στα βασικα.

Αν δεν χρειαζεσαι πιστοποίηση αλλα θελεις εξειδικευση σε καποιο συγκεκριμένο αντικείμενο, ψαχνεις σε λαθος μερος. Δεν θελεις πτυχιο, θέλεις εξειδικευμένο course απο εξειδικευμένο φροντιστήριο 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/6/2022 στις 8:08 ΜΜ, GeorgeK1988 είπε

Γεια σας, μετά από 5 χρονιά δουλειάς στο εξωτερικό στα Αγγλικά, αποφάσισα να πάρω το Proficiency. Τώρα το επίπεδο μου είναι στο C1-C2.

Πηγαίνοντας να διαβάσω για το Cambridge C2 Proficiency και το Michigan, παρατηρώ ότι είναι πολύ φιλολογικά και αφηρημένα. Χάνεσαι σε αφηρημάδες που για κάποιους είναι ανούσιες. Σου περιπλέκουν το μυαλό αντί να το βοηθάνε να σκέφτεται. Είναι καθαρά χάσιμο χρόνου.

Το θέμα είναι ότι η Αγγλική γλώσσα μου αρέσει και πιστεύω ότι έχω πολλά περιθώρια να την βελτιώσω.

Υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό επιπέδου C2 που να εστιάζεις σε συγκεκριμένα domains όπως το engineering, economics, technology, mathematics etc.; Κάτι σαν το IELTS Academic αλλά πολύ πιο προχωρημένο; Ή τέλως πάντων κάποιο C2 που να εστιάζει στην σαφήνεια και καθαρότητα της γλώσσας, όχι στην αφηρημάδα. Υπάρχει;

Το πιστοποιητικό C2 αφορά τη γενική χρήση της γλώσσας. Αν θες να μάθεις ορολογία για συγκεκριμένο αντικείμενο δε θα σου τη δωσει αυτό αλλά πρέπει να ψαχτεις σε πιο εξειδικευμένα courses. Από κει και πέρα εξαρτάται ΤΙ το θες. Απλά για να το εχεις? Τοτε πήγαινε δώσε για οποιοδήποτε πιστοποιητικό αυτού του επιπέδου. Στο δημόσιο τα δέχονται σχεδόν όλα. Για ιδιωτικό τομέα το οτι δουλευες σε περιβάλλον που χρησιμοποιουσες αγγλικά ειναι υπερ σου. Επίσης οι εταιρίες που θελουν απταιστα αγγλικά σου κάνουν τη συνεντευξη στα αγγλικά δεν μενουν στο χαρτί. 

Δημοσ.
Στις 18/6/2022 στις 8:08 ΜΜ, GeorgeK1988 είπε

Είσαι 5 χρόνια στο εξωτερικό και σου φαίνονται αφηρημένα τα CPE/ECPE; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...