gazp Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Δεν λέει κάτι αυτό. Εκτός κι αν πηγαίνεις στο πρατήριο τελείως στεγνός από καύσιμο και σπρώχνωντας. Συνήθως πάω άδειος, λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι. Στα 3 χρόνια που έχω το αμάξι έχει ανάψει μόνο 3 φορές λαμπάκι βενζίνης κι' αυτό από αφηρημάδα μου. 58 λεπτά πριν, Bitbit είπε Πόσα παρόμοια θέματα έχουν ανοιχτεί; Στη θέση σου δε θα έκανα τίποτα. Θα κοιτούσα να δω ποσα χιλιόμετρα θα μου βγάλει. Μετά βλέπουμε. Το ίδιο ακριβώς είχα γράψει και σε άλλον χρήστη του ινσομνια που είχε το ίδιο θέμα αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε να μας πει τι έγινε τελικά. Εκτός αν μου ξέφυγε Με 8 λίτρα παραπάνω κάνεις 100+ χιλιόμετρα. Πρέπει να φανεί η διαφορά "Κανονικά" βγάζει γύρω στα 600-630 χιλιόμετρα το γέμισμα. Θα δώ τώρα πόσα θα βγάλει. Σίγουρα θα ενημερώσω το τοπικ. 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Που το είδες ότι χωράει 35 λίτρα;Το γράφει το μάνουαλ; Ήμουν σίγουρος ότι κάπου το είχα δει και μου είχε ενισχύσει και την πεποίθηση το ότι κάθε φορά έβαζα γύρω στα 35 λίτρα. Παραθέτω μερικά στατιστικά, για όποιον δεν βαριέται: 21-01-2022 - 31,09lt 03-02-2022 - 37,66lt 05-03-2022 - 34,87lt 26-03-2022 - 34,25lt 06-04-2022 - 32,24lt 25-05-2022 - 34,27lt 18-06-2022 - 42,16lt Όλοι αυτοί οι ανεφοδιασμοί έγιναν με το αμάξι σχεδόν άδειο, λίγο πριν το λαμπάκι, όπως είπα. Πηγαίνοντας με την εφαρμογή 2 χρόνια πίσω, πάνω κάτω τα ίδια λίτρα έβαζα γι' αυτό μου έκανε τεράστια εντύπωση. Να σημειώσω ότι πολλές φορές για να στρογγυλοποιηθεί το ποσό κλπ πάταγε και 2-3 φορές ακόμα τη μάνικα για να βάλει λίγο ακόμα, σήμερα μόλις γέμισε δεν πολυασχολήθηκε να το προσπαθήσει. Ίσως να είναι πολλή φασαρία για το τίποτε, τελικά, θα επιβεβαιώσω την χωρητικότητα τη Δευτέρα και θα δώ και πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει (συνήθως κάνω την ίδια διαδρομή με το ίδιο στυλ οδήγησης). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Αναμμένο λαμπάκι δεν σημαίνει άδειο ντεπόζιτο αλλά τουλάχιστον 5-7 λίτρα ούτε ότι έχει ακρίβεια 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 το εχω πάθει εγώ ..... μηχανή μου χωράει 18 λίτρα (με μηδέν καύσιμο μέσα) λαμπάκι ανάβει στα 15 λίτρα το πάω για γέμισμα οταν άρχισε να αναβοσβήνει το λαμπάκι (δλδ κάπου τα 14,6 14,8 λίτρα ειχε χώρο μέσα αθεόφοβοι μου βάζουν 23 λίτρα 😅 ευτιχος πλήρωσα με κάρτα εκανα μια ωραία καταγγελία 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, Black Demis είπε το εχω πάθει εγώ ..... μηχανή μου χωράει 18 λίτρα (με μηδέν καύσιμο μέσα) λαμπάκι ανάβει στα 15 λίτρα το πάω για γέμισμα οταν άρχισε να αναβοσβήνει το λαμπάκι (δλδ κάπου τα 14,6 14,8 λίτρα ειχε χώρο μέσα αθεόφοβοι μου βάζουν 23 λίτρα 😅 ευτιχος πλήρωσα με κάρτα εκανα μια ωραία καταγγελία Και; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexisgav Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά καλό θα ήταν να μην περιμένετε να τελειώσει η βενζίνη καθώς ίσως καεί η βαλβίδα που βρίσκεται στο ρεζερβουάρ. Καλό είναι να την καλύπτει η βενζίνη από όσο ξέρω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 29 λεπτά πριν, alexisgav είπε Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά καλό θα ήταν να μην περιμένετε να τελειώσει η βενζίνη καθώς ίσως καεί η βαλβίδα αντλία που βρίσκεται στο ρεζερβουάρ. Καλό είναι να την καλύπτει η βενζίνη από όσο ξέρω. Σε διόρθωσα 3 ώρες πριν, gazp είπε Συνήθως πάω άδειος, λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι. Στα 3 χρόνια που έχω το αμάξι έχει ανάψει μόνο 3 φορές λαμπάκι βενζίνης κι' αυτό από αφηρημάδα μου. Εφόσον δεν έχει ανάψει καν το λαμπάκι, τότε κάθε άλλο παρά άδειος είσαι. Η ρεζέρβα σου βγάζει περίπου 100 χλμ (από 6 έως 10 λίτρα ας πούμε), οπότε πριν ανάψει το λαμπάκι έχεις ακόμα περισσότερο καύσιμο μέσα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 8 ώρες πριν, gazp είπε Καλησπέρα σε όλους. Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και θα ήθελα τη γνώμη σας, για να ξέρω πως θα κινηθώ. Πήγα σήμερα για βενζίνη και το αμάξι ήταν σχεδόν άδειο, δεν είχε ανάψει λαμπάκι πάντως. Πάντα μόλις φτάνει προς το τέλος το γεμίζω, πάντα από το ίδιο εταιρικό πρατήριο εδώ και 2 χρόνια και είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα και την αποδοτικοτητα του καυσίμου τόσο στο δρόμο όσο και σε χιλιόμετρα. Έτσι και σήμερα, πήγα για γέμισμα μιας και δεν έχω άλλο τρόπο να πηγαίνω στη δουλειά. Πάντα επειδή έχω εφαρμογή και περνάω τους ανεφοδιασμού, τα λίτρα που βάζω είναι κοντά στη χωρητικότητα της δεξαμενής (35 λίτρα χωράει σύμφωνα με τον κατασκευαστή) και μέχρι στιγμής το πιο πολύ που είχα βάλει ήταν 34,72 λίτρα, με εξαίρεση μια φορά που είχα βάλει 37 αλλά λέω οκ, μπορεί να είναι νορμάλ,να υπάρχουν ανοχές κλπ. Ε, σήμερα μόλις είδα την απόδειξη μου είχαν βάλει κοντά 43 λίτρα. Και ρωτώ, είναι νορμάλ; η να πάω με την απόδειξη και να τους το πω; γενικώς τι πρέπει να κάνω; ξαναλέω, το αμάξι ήταν σχεδόν άδειο από βενζίνη και το γέμισα όπως πάντα. Τα στατιστικά πάντως που έχω εδώ και μήνες άλλα λένε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αφου παντα το φουλαρεις για σενα ειναι ευκολο να μαθαινεις αν σε κλεβουν στα λιτρα! Καθε φορα θα τους λες μεχρι το στομιο! Ετσι και αλλιως δεν σε νοιαζουν τα ψιλα αφου πληρωνεις με καρτα.. Μηδενιζεις κοντερ και οταν θα το ξαναφουλαρεις-στομιο οτι γραψει το κοντερ διαιρεις τα λιτρα δια τα χλμ και βρισκεις ποσο λιτρα τα 100χλμ!!! πχ σταματησε στα 25,92λ και εκανες 347,8χλμ αρα 25,92:347,8=0,0745 αρα 7,45λ/100χλμ Ετσι θα βλεπεις και οταν αλλαζεις συνθηκες οδηγησης που παει η καταναλωση.. και οταν θα σε κλεβουν η καταναλωση θα ανεβαινει κραυγαλεα!!! Ετσι μου εκατσε και μενα ενω ξερω οτι ειμαι απο 7-7.5λ ταβανι 7.8λ. Εκει που σταματησε η αντλια σε σχεση με τα χλμ που ειχα κανει με πηγε 10.5λ!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosana Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Για να μην κανεις εσύ τον ντετέκτιβ και αφού πρόκειται για εταιρικό πρατήριο στείλε ένα mail στη μαμά εταιρεία και άσε να σου εξηγήσουν αυτοί... Οι έλεγχοι που γίνονται στα πατητήρια αφορούν μόνο την ποιότητα των καυσίμων και όχι τη ποσότητα που βγάζει η αντλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3M3SiS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Το τεποζιτο σου χωραει 45L, εβαλες 43. Εnd of story, thread closed. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Όπως σου είπαν απ' τη στιγμή που δεν έχει ανάψει καν το λαμπάκι έχεις μέσα αρκετά λίτρα, ρώτα στην αντιπροσωπεία να σου πουν αν ξέρουν, ή διάβασε το manual. Στο manual του πρώτου Auris γράφει πως όταν ανάβει λαμπάκι έχει μέσα γύρω στα 8 λίτρα. Στο Starlet όταν άναβε λαμπάκι είχε μέσα γύρω στα 12-13 λίτρα, τσεκαρισμένο πάρα πολλές φορές. Αν ήξερες ποια είναι η κατανάλωση του αυτοκινήτου (φουλάροντας κάθε φορά και αφού κρατάς αρχείο) θα μπορούσες να υπολογίζεις με σχετική ακρίβεια πόσα λίτρα έπρεπε να πάρει κάθε φορά που πήγαινες στο βενζινάδικο, αν το γέμιζες προφανώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 48 λεπτά πριν, Morosana είπε .. Οι έλεγχοι που γίνονται στα πατητήρια αφορούν μόνο την ποιότητα των καυσίμων και όχι τη ποσότητα που βγάζει η αντλία. Και τα δύο ελέγχονται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Το τεποζιτο σου χωραει 45L, εβαλες 43. Εnd of story, thread closed. End of story απ' την άποψη ότι δε μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει τίποτα ΟΚ, αλλά αν δεν είχε ανάψει λαμπάκι, είτε κόλλησε ο αισθητήρας είτε τον έκλεψαν, δεν υπάρχει τρίτο ενδεχόμενο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3M3SiS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, phanispal είπε End of story απ' την άποψη ότι δε μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει τίποτα ΟΚ, αλλά αν δεν είχε ανάψει λαμπάκι, είτε κόλλησε ο αισθητήρας είτε τον έκλεψαν, δεν υπάρχει τρίτο ενδεχόμενο. "Ηταν σχεδον αδειο" και "δεν ειχε ανάψει λαμπάκι", δεν πάνε μαζί. Αλλά ναι είτε ο φίλος κάτι έκανε λάθος, είτε τον έκλεψαν. Βέβαια αν κρίνω από το γεγονός οτι τόσα χρόνια νόμιζε οτι το τεπόζιτο του χωράει 35L και έμαθε απο το insomnia σήμερα οτι τελικά χωράει 45L, ποντάρω στο ότι κάτι έκανε λάθος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δίκιο έχει ο φίλος παραπάνω ότι μπορεί να μη λειτούργησε ο αισθητήρας ή και να κάηκε το λαμπάκι. Θα φανεί από τα χιλιόμετρα που θα κάνει με το παρόν γέμισμα. 43<45 οπότε δεν έχει νόημα καμία καταγγελία so far,επίσης σωστή τοποθέτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Kανονικα έπρεπε να φανεί και απο τα χλμ που είχε κάνει πριν τον ανεφοδιασμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα