Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλοι ζητανε δανεικα απλα γιατι ετσι εχουν μαθει. Καποιοι ουτε ντρέπονται να ζητήσουν (αγυριστα), ουτε εχουν τυψεις για μετα.

Ξερω πρωην συναδερφο που πήγε ταξιδι του μελητος το 2020 με δανειο και μετα του εφταιγε ο εργοδότης που του δινει χαμηλο μισθο. Κι αλλα πολλα.

Απλα πλεον και οσοι τα καταφερναν να βγαλουν το μήνα αξιοπρεπώς, τωρα πλεον δεν μπορουν. 

Δημοσ.

Και εμένα μου την δίνει στα νεύρα,για "φιλους" και συγγενείς.

Πραγματικά αξίζει να δανείσεις μικρόποσά  που δεν θα τα επιστρέψουν ώστε να εξαφανιστούν απο την ζωή σου.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, filidonas είπε

Γίναν κάτι περιστατικά τελευταία με συγγενεις και με φίλο και αρχίζω να εξοργιζομαι.

Τι πιστεύετε για την ικανότητα που έχουν οι έλληνες να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους;

Προσωπικά βλέπω ένα μεγάλο ποσοστό να μη ξέρει τι του γίνεται. Δε το πάω μακριά σε θέμα επενδύσεων αλλά και σε καθημερινά πράγματα.

Εγώ αντιθέτως έχω κουραστεί να συναντάω άτομα τα οποία κλαίγονται συνέχεια ότι δεν έχουν λεφτά και αποδεικνύεται μετά από καιρό (απ' την αηδιαστική οικονομία που κάνουν) ότι είναι κάτι σαν "μικροί Τράγκες"💰... 

• Like 3
Δημοσ.

Κανόνας νούμερο 1 στο ελλαντα : μην πιστεύεις τον Έλληνα τι σου λέει για το πόσο βγάζει και έχει. Υπάρχει πολύ λίπος ακόμα. Άτομα που δουλεύουν για 580 και ξοδεύουν 1500, έχουν ταυτόχρονα και ένα σπίτι από τον μπαμπά οπότε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διασκέδαση ( =κατανάλωση για τους νεοέλληνες) 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nabuko είπε

Η Ελλάδα και οι Έλληνες γράφονται με κεφαλαίο πρώτο γράμμα πάντως 🙂

Είναι προτιμότερο πάντως από την Αιλάδα και τους Αίλινες... 🤣🤣🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι την οικονομία την μαθαίνεις στο σπίτι βλέποντας τι κουμάντο κάνουν οι γονείς σου.

Εγώ τουλάχιστον έτσι έμαθα πως να διαχειριζομαι τα χρήματα. Ο πατέρας μου ήταν τυχερός και λίγο η εγκράτεια που είχε στα έξοδα, λίγο η καλή δουλειά ποτέ δεν χρειάστηκε να πάρει δάνειο. Και πιστωτική ακόμα, σαν χθες το θυμάμαι, γύρω στο '99 ήταν που του έβγαλαν από την δουλειά και γύρισε τον κόσμο ανάποδα για να την κόψει. Ποτέ δανεικά και πάντα με την λογική "απλωσου μέχρι εκεί που φτάνει το στρώμα σου"

Η μαμά μου δεν δούλεψε ποτέ και ήταν κλασική νοικοκυρά, οπότε για τα έξοδα του σπιτιού της έδινε ένα ποσό ο πατέρας μου. Με αυτά κοιτούσε να καλύψει σουπερμάρκετ, λογαριασμούς κλπ. Και για να ξέρει που τα ξοδεύει, τα έγραφε σε ένα τετράδιο.

Ε από αυτήν έμαθα και κάνω και εγώ το ίδιο. Σε ένα spreadsheet όλα τα έξοδα προκειμένου να ξέρουμε τι ξοδεύουμε και σε άλλο τι αποταμίευσεις έχουμε.

Είναι άλλο να λες αυτό το μήνα μάλλον ξόδεψα τόσα και άλλο να βλέπεις ΠΟΥ τα ξόδεψες. Κάνεις καλύτερο κουμάντο.

Επεξ/σία από mary
  • Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mary είπε

Νομίζω ότι την οικονομία την μαθαίνεις στο σπίτι βλέποντας τι κουμάντο κάνουν οι γονείς σου.

Εγώ τουλάχιστον έτσι έμαθα πως να διαχειριζομαι τα χρήματα. Ο πατέρας μου ήταν τυχερός και λίγο η εγκράτεια που είχε στα έξοδα, λίγο η καλή δουλειά ποτέ δεν χρειάστηκε να πάρει δάνειο. Και πιστωτική ακόμα, σαν χθες το θυμάμαι, γύρω στο '99 ήταν που του έβγαλαν από την δουλειά και γύρισε τον κόσμο ανάποδα για να την κόψει. Ποτέ δανεικά και πάντα με την λογική "απλωσου μέχρι εκεί που φτάνει το στρώμα σου"

Η μαμά μου δεν δούλεψε ποτέ και ήταν κλασική νοικοκυρά, οπότε για τα έξοδα του σπιτιού της έδινε ένα ποσό ο πατέρας μου. Με αυτά κοιτούσε να καλύψει σουπερμάρκετ, λογαριασμούς κλπ. Και για να ξέρει που τα ξοδεύει, τα έγραφε σε ένα τετράδιο.

Ε από αυτήν έμαθα και κάνω και εγώ το ίδιο. Σε ένα spreadsheet όλα τα έξοδα προκειμένου να ξέρουμε τι ξοδεύουμε και σε άλλο τι αποταμίευσεις έχουμε.

Είναι άλλο να λες αυτό το μήνα μάλλον ξόδεψα τόσα και άλλο να βλέπεις ΠΟΥ τα ξόδεψες. Κάνεις καλύτερο κουμάντο.

μεχρι ενος σημειου δουλευει αυτο με το τετραδιο. αλλα αρχιζει και χανεται η μπαλα οταν πχ πας στο σουπερ μαρκετ και κατι ειναι 20% πιο ακριβο απο την προηγουμενη βδομαδα, η βενζινη, το πετρελαιο το φυσικο αεριο και παει λεγοντας. πολυς κοσμος ζουσε ηδη μεροδουλι μεροφαι προτου αυτη την εκρηξη ανατιμησεων, τωρα οχι αποταμιευση, δανειζεται για να βγει ο μηνας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mary είπε

Νομιζω οτι αν γραψω τι χαλαω σε ψιλικατζιδικο ( κακη διαχειριση στα ψωνια ) και τι σε ντελιβερι,στο τελος του μηνα θα με βρουν κρεμασμενο.
Οποτε καλυτερα να κατηγορω την οικονομια και τον Κουλη.

Δημοσ.

όλων των ειδών οι άνθρωποι υπάρχουν. Απλά κάποιοι μπορεί να πέσουμε σε συγκεκριμένη κατηγορία και μας μένει αυτό.

Εγώ πχ είχα το αντίθετο πρόβλημα σε σημείο που αναγκαζόμουν να λέω ψέματα και να κρύβω καταστάσεις διότι η όλη κατάσταση δε παλεύοταν.

Μιζέρια και "οικονομία" μέχρι αηδίας. Υπολογισμός για το παραμικρό μη τυχόν και ξοδευτεί κάτι παραπάνω

Οπότε κι αυτό συγκαταλέγεται στην προβληματική διαχείριση αλλά από την άλλη πλευρά. Κάποιοι ξοδεύουν δίχως αύριο και άλλοι ζουν στη μιζέρια τους καταγράφοντας μέχρι και την καραμέλα που θα αγοράσουν.

Πιστεύω πως είναι σεβαστό το ποσοστό που διαχειρίζεται χάλια τα οικονομικά του. Δεν ξέρω αν είναι οι περισσότεροι ή όχι αλλά σίγουρα δεν είναι μικρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...