GQPhDFBI Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, highpriest είπε Μου άρεσε το αποτέλεσμα απο το scrim. Μετά είδα την τιμή και προσγειώθηκα 😄 Σου έβαλα το κιτ με πολλά έξτρα, σκέτος ο διαχυτήρας με το πλαίσιο αλουμινίου νομίζω έχει 200€ (EDIT 172€) Για δες και αυτό, ίδια σειρά Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2022 από GQPhDFBI 1 1
highpriest Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Μικρότερες οι διαφορές εδώ. Αλλά και πάλι το scrim φαίνεται το καλύτερο Θα ξεκινήσω με το ΤΤ6000 λοιπον και το τριγκερ του και μερικούς φτηνούς ανακλαστήρες και βλέπουμε. Αργότερα ίσως το scrim Thanks!
GQPhDFBI Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, highpriest είπε Μικρότερες οι διαφορές εδώ. Αλλά και πάλι το scrim φαίνεται το καλύτερο Θα ξεκινήσω με το ΤΤ6000 λοιπον και το τριγκερ του και μερικούς φτηνούς ανακλαστήρες και βλέπουμε. Αργότερα ίσως το scrim Thanks! Τι σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με το 216 της LEE (έχω ξεμείνει από το translum της savage και δεν το βρίσκω και Ελλάδα εύκολα); Του ανακλαστήρες μπορείς να του στακάρεις για να έχεις μεγαλύτερη διάχυση. Αργότερα ίσως πάρεις και ένα polariser. 1
highpriest Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε Τι σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με το 216 της LEE (έχω ξεμείνει από το translum της savage και δεν το βρίσκω και Ελλάδα εύκολα); Του ανακλαστήρες μπορείς να του στακάρεις για να έχεις μεγαλύτερη διάχυση. Αργότερα ίσως πάρεις και ένα polariser. Polarize φιλτρο έχω. αυτό που μου άρεεσε περισσότερο (και φαίνεται στην πρώτη σειρά φώτο) είναι πως το scrim κάνει καλύτερη διάχυση και αφήνει λιγότερη σκιά.
GQPhDFBI Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, highpriest είπε Polarize φιλτρο έχω. αυτό που μου άρεσε περισσότερο (και φαίνεται στην πρώτη σειρά φώτο) είναι πως το scrim κάνει καλύτερη διάχυση και αφήνει λιγότερη σκιά. Το πόσο έντονη είναι η σκιά έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος του διαχύτη. Εάν έγερνα λίγο το godox ή χρησιμοποιούσα περισσότερο χαρτί από το 216 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
highpriest Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2022 12 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Το πόσο έντονη είναι η σκιά έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος του διαχύτη. Εάν έγερνα λίγο το godox ή χρησιμοποιούσα περισσότερο χαρτί από το 216 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οκ, αλλά εγώ μπορώ να κρίνω μόνο αυτό που βλέπω, θεωρώντας πως σε όλα τα υπόλοιπα δεν αλλάζει κάποια παράμετρος 😉
GQPhDFBI Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, highpriest είπε Οκ, αλλά εγώ μπορώ να κρίνω μόνο αυτό που βλέπω, θεωρώντας πως σε όλα τα υπόλοιπα δεν αλλάζει κάποια παράμετρος 😉 Κάτσε να δούμε εάν το παρακάτω μπορεί να σε βοηθήσει. Φωτιστική πηγή speedlight 2 μέτρα μακριά από το αντικείμενο. Από πάνω προς τα κάτω: Diffuser Godox 80cm κάθετα 10cm μπροστά από το speedlight Diffuser Godox 80cm κάθετα 1m μακριά από το speedlight Diffuser Godox 80cm κάθετα 1,7m μακριά από το speedlight Και τέλος Από πάνω προς τα κάτω: Σκέτο το speedlight Diffuser Godox 80cm διαγώνια δίπλα ακριβώς από το αντικείμενο να το καλύπτει από πάνω (το έχω αφήσει να φαίνεται μέσα στο κάδρο για να καταλάβεις) Diffuser Godox 80cm ίδιο στήσιμο με την προηγούμενη απλά πρόσθεσα μία λευκή επιφάνεια για ανάκλαση. 3
highpriest Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Η τελευταία μου δίνει το αποτέλεσμα που θέλω. ποιο diffuser της Godox είναι και τι χρησιμοποίησες για την ανάκλαση; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από highpriest
GQPhDFBI Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 16 λεπτά πριν, highpriest είπε Η τελευταία μου δίνει το αποτέλεσμα που θέλω. ποιο diffuser της Godox είναι και τι χρησιμοποίησες για την ανάκλαση; Είναι παρόμοιο με αυτά που έκανα Link εχτές. Το συγκεκριμένο είναι το 80cm.Όποιο και να βρεις όμως την ίδια δουλειά κάνουν. Για ανάκλαση χρησιμοποιώ λευκό μακετόχαρτο ή λευκό φελιζόλ.Ότι και να βάλεις ακόμα και μία λευκή κόλλα Α4 θα κάνει δουλειά. Σχετικά με το Polarizer που ανέφερα εχτές, με speedlight επειδή δεν έχει φως να βλέπεις τι κάνεις, θα ταλαιπωρηθείς λίγο όταν το χρησιμοποιείς. 1
highpriest Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 59 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Είναι παρόμοιο με αυτά που έκανα Link εχτές. Το συγκεκριμένο είναι το 80cm.Όποιο και να βρεις όμως την ίδια δουλειά κάνουν. Για ανάκλαση χρησιμοποιώ λευκό μακετόχαρτο ή λευκό φελιζόλ.Ότι και να βάλεις ακόμα και μία λευκή κόλλα Α4 θα κάνει δουλειά. Σχετικά με το Polarizer που ανέφερα εχτές, με speedlight επειδή δεν έχει φως να βλέπεις τι κάνεις, θα ταλαιπωρηθείς λίγο όταν το χρησιμοποιείς. Το ξέρω, κόβει 2 στοπ τουλάχιστον το polarizer. Αλλά κάνει δουλειά στις αντανακλάσεις
GQPhDFBI Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, highpriest είπε Το ξέρω, κόβει 2 στοπ τουλάχιστον το polarizer. Αλλά κάνει δουλειά στις αντανακλάσεις Εννοώ ότι το speedlight δεν έχει συνεχή φωτισμό για να βλέπεις τις αλλαγές που κάνει το Polarizer. Θα πρέπει να βγάζεις φωτοργαφίες, να το γυρίζεις, να ξαναβγάζεις , μέχρι να δεις που σε καλύπτει. 1
highpriest Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Εννοώ ότι το speedlight δεν έχει συνεχή φωτισμό για να βλέπεις τις αλλαγές που κάνει το Polarizer. Θα πρέπει να βγάζεις φωτοργαφίες, να το γυρίζεις, να ξαναβγάζεις , μέχρι να δεις που σε καλύπτει. Ναι, το ξέρω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα