Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μου άρεσε το αποτέλεσμα απο το scrim. Μετά είδα την τιμή και προσγειώθηκα 😄

Σου έβαλα το κιτ με πολλά έξτρα, σκέτος ο διαχυτήρας με το πλαίσιο αλουμινίου νομίζω έχει 200€ (EDIT 172€)

Για δες και αυτό, ίδια σειρά
463464.jpg.48c6baa212635748886fe30eeebac4f1.jpg

Επεξ/σία από GQPhDFBI
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μικρότερες οι διαφορές εδώ. Αλλά και πάλι το scrim φαίνεται το καλύτερο

Θα ξεκινήσω με το ΤΤ6000 λοιπον και το τριγκερ του και μερικούς φτηνούς ανακλαστήρες και βλέπουμε. Αργότερα ίσως το scrim

Thanks!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μικρότερες οι διαφορές εδώ. Αλλά και πάλι το scrim φαίνεται το καλύτερο

Θα ξεκινήσω με το ΤΤ6000 λοιπον και το τριγκερ του και μερικούς φτηνούς ανακλαστήρες και βλέπουμε. Αργότερα ίσως το scrim

Thanks!

Τι σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με το 216 της LEE (έχω ξεμείνει από το translum της savage και δεν το βρίσκω και Ελλάδα εύκολα);
Του ανακλαστήρες μπορείς να του στακάρεις για να έχεις μεγαλύτερη διάχυση.
Αργότερα ίσως πάρεις και ένα polariser.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε

Τι σου αρέσει περισσότερο σε σχέση με το 216 της LEE (έχω ξεμείνει από το translum της savage και δεν το βρίσκω και Ελλάδα εύκολα);
Του ανακλαστήρες μπορείς να του στακάρεις για να έχεις μεγαλύτερη διάχυση.
Αργότερα ίσως πάρεις και ένα polariser.

Polarize φιλτρο έχω.

αυτό που μου άρεεσε περισσότερο (και φαίνεται στην πρώτη σειρά φώτο) είναι πως το scrim κάνει καλύτερη διάχυση και αφήνει λιγότερη σκιά.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, highpriest είπε

Polarize φιλτρο έχω.

αυτό που μου άρεσε περισσότερο (και φαίνεται στην πρώτη σειρά φώτο) είναι πως το scrim κάνει καλύτερη διάχυση και αφήνει λιγότερη σκιά.

Το πόσο έντονη είναι η σκιά έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος του διαχύτη. Εάν έγερνα λίγο το godox ή χρησιμοποιούσα περισσότερο χαρτί από το 216 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε

Το πόσο έντονη είναι η σκιά έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος του διαχύτη. Εάν έγερνα λίγο το godox ή χρησιμοποιούσα περισσότερο χαρτί από το 216 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Οκ, αλλά εγώ μπορώ να κρίνω μόνο αυτό που βλέπω, θεωρώντας πως σε όλα τα υπόλοιπα δεν αλλάζει κάποια παράμετρος 😉

Δημοσ.
12 ώρες πριν, highpriest είπε

Οκ, αλλά εγώ μπορώ να κρίνω μόνο αυτό που βλέπω, θεωρώντας πως σε όλα τα υπόλοιπα δεν αλλάζει κάποια παράμετρος 😉

Κάτσε να δούμε εάν το παρακάτω μπορεί να σε βοηθήσει.
Φωτιστική πηγή speedlight 2 μέτρα μακριά από το αντικείμενο.
Από πάνω προς τα κάτω:
Diffuser Godox 80cm  κάθετα 10cm μπροστά από το speedlight
Diffuser Godox 80cm κάθετα 1m μακριά από το speedlight
Diffuser Godox 80cm κάθετα 1,7m μακριά από το speedlight
001.jpg.3bceba3125187839a8f249e00987decd.jpg

Και τέλος
Από πάνω προς τα κάτω:
Σκέτο το speedlight
Diffuser Godox 80cm διαγώνια δίπλα ακριβώς από το αντικείμενο να το καλύπτει από πάνω (το έχω αφήσει να φαίνεται μέσα στο κάδρο για να καταλάβεις)
Diffuser Godox 80cm ίδιο στήσιμο με την προηγούμενη απλά πρόσθεσα μία λευκή επιφάνεια για ανάκλαση.
002.jpg.939f8a1762d73faab6ce039ffc42a971.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τελευταία μου δίνει το αποτέλεσμα που θέλω.

ποιο diffuser της Godox είναι και τι χρησιμοποίησες για την ανάκλαση;

Επεξ/σία από highpriest
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, highpriest είπε

Η τελευταία μου δίνει το αποτέλεσμα που θέλω.

ποιο diffuser της Godox είναι και τι χρησιμοποίησες για την ανάκλαση;

Είναι παρόμοιο με αυτά που έκανα Link εχτές. Το συγκεκριμένο είναι το 80cm.Όποιο και να βρεις όμως την ίδια δουλειά κάνουν.
Για ανάκλαση χρησιμοποιώ λευκό μακετόχαρτο ή  λευκό φελιζόλ.Ότι και να βάλεις ακόμα και μία λευκή κόλλα Α4 θα κάνει δουλειά.
Σχετικά με το Polarizer που ανέφερα εχτές, με speedlight επειδή δεν έχει φως να βλέπεις τι κάνεις, θα ταλαιπωρηθείς λίγο όταν το χρησιμοποιείς.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε

Είναι παρόμοιο με αυτά που έκανα Link εχτές. Το συγκεκριμένο είναι το 80cm.Όποιο και να βρεις όμως την ίδια δουλειά κάνουν.
Για ανάκλαση χρησιμοποιώ λευκό μακετόχαρτο ή  λευκό φελιζόλ.Ότι και να βάλεις ακόμα και μία λευκή κόλλα Α4 θα κάνει δουλειά.
Σχετικά με το Polarizer που ανέφερα εχτές, με speedlight επειδή δεν έχει φως να βλέπεις τι κάνεις, θα ταλαιπωρηθείς λίγο όταν το χρησιμοποιείς.

Το ξέρω, κόβει 2 στοπ τουλάχιστον το polarizer. Αλλά κάνει δουλειά στις αντανακλάσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, highpriest είπε

Το ξέρω, κόβει 2 στοπ τουλάχιστον το polarizer. Αλλά κάνει δουλειά στις αντανακλάσεις

Εννοώ ότι το speedlight δεν έχει συνεχή φωτισμό για να βλέπεις τις αλλαγές που κάνει το Polarizer.
Θα πρέπει να βγάζεις φωτοργαφίες, να το γυρίζεις, να ξαναβγάζεις , μέχρι να δεις που σε καλύπτει.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε

Εννοώ ότι το speedlight δεν έχει συνεχή φωτισμό για να βλέπεις τις αλλαγές που κάνει το Polarizer.
Θα πρέπει να βγάζεις φωτοργαφίες, να το γυρίζεις, να ξαναβγάζεις , μέχρι να δεις που σε καλύπτει.

Ναι, το ξέρω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...