Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 αφορά τον φορητό υπολογιστή που μου έχει δώσει η εταιρεία στην οποία εργάζομαι (την εποχή της εξ αποστάσεως εργασίας) ένας HP 430G4 και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στα Microsoft Windows 10 21H1 είναι το εξής περίεργο αν ο υπολογιστής μπει σε κατάσταση προστασίας της οθόνης (το κλασικό που σβήνει στα 10 λεπτά η οθόνη) ή κλείσω το καπάκι του φορητού αυτός παγώνει και η μόνη λύση είναι το Restart. έχει περάσει όλα τα διαγνωστικά τεστ της HP ακόμα και από BIOS (UEFI) εγώ έχω παραδώσει τα όπλα απλά τον αφήνω ανοικτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Operating system Windows 10 Pro 21H2 (19044.1741) 64 bit Version Microprocessor Intel(R) Core(TM) i3-7100U CPU @ 2.40GHz System memory 4 GB Memory slot 1 4GB Micron 2133MHz System board 822C KBC Version 42.81 System BIOS P85 Ver. 01.41 Video Graphic device 1 Intel(R) HD Graphics 620 Current resolution 1366 x 768 Refresh rate 60 Hz Version 30.0.101.1340 (2/3/2022) Audio Device 1 Ήχος οθόνης Intel(R) Status Enabled Driver IntcDAud.sys Version 10.27.0.11 Device 2 Conexant ISST Audio Status Enabled Driver CHDRT64ISST.sys Version 9.0.239.70 Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2022 από ikorolis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Τι έγινε κανείς δεν ξέρει την λύση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bax Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Bios έχεις αναβαθμίσει; Είναι ένα από τα κλασσικότερα προβλήματα που εμφανίζονται σε παλιά λαπτοπ και λύνονται με bios update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) ναι όπως θα δεις στο σχετικό μήνυμα έχει εγκατασταθεί το πρόγραμμα από την HP SUPPORT ASSIST έχουν γίνει όλοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι σε επίπεδο BIOS UEFI και μη όπως και μέσω λειτουργικού WINDOWS 10 και το BIOS είναι Updated και όλοι οι DRIVERS είναι Updated όπως και όλες οι ενημερώσεις για τα WINDOWS 10 μέχρι και σήμερα έχει απενεργοποιηθεί κάθε "εξοικονόμηση ενέργειας" όπως σβήσιμο της οθόνης μετά από .. λεπτά γιατί όπως είπα αν σβήσει η οθόνη ή κλείσω το καπάκι (παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια) τότε το σύστημα παγώνει επειδή ακόμα ανήκει στην εργασία μου δεν θέλω να του κάνω καθαρή εγκατάσταση Windows 10 ή Windows 11 όταν με το καλό περάσει στα δικά μου χέρια θα αναβαθμίσω μνήμη (στα μέγιστα) και θα αλλάξω δίσκο σε SSD τότε θα δούμε... απλά σε ότι αφορά την παρούσα κατάσταση εγώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά... Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2022 από ikorolis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventalias Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Γενικά φαίνεται ως πρόβλημα στη διαχείριση της ενέργειας από τα Windows. Υπάρχει ένα εργαλείο των Windows για προχωρημένες ρυθμίσεις ενέργειας. Άνοιξε την γραμμή εντολών (CMD) ως διαχειριστής και γράψε: powercfg -restoredefaultschemes Αυτή η εντολή θα επαναφέρει το power plan σου στις default ρυθμίσεις. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί, δοκίμασε το εξής : powercfg /H off Με αυτή την εντολή θα απενεργοποιηθεί το Fast Startup(Γρήγορη εκκίνηση) και το Hybernation (Αδρανοποίηση). Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι 2 λειτουργίες δημιουργούν θέματα σαν το δικό σου. Δοκίμασε αυτά και πόσταρε αν επιλύθηκε το πρόβλημά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 20 ώρες πριν, ventalias είπε Γενικά φαίνεται ως πρόβλημα στη διαχείριση της ενέργειας από τα Windows. Υπάρχει ένα εργαλείο των Windows για προχωρημένες ρυθμίσεις ενέργειας. Άνοιξε την γραμμή εντολών (CMD) ως διαχειριστής και γράψε: powercfg -restoredefaultschemes Αυτή η εντολή θα επαναφέρει το power plan σου στις default ρυθμίσεις. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί, δοκίμασε το εξής : powercfg /H off Με αυτή την εντολή θα απενεργοποιηθεί το Fast Startup(Γρήγορη εκκίνηση) και το Hybernation (Αδρανοποίηση). Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι 2 λειτουργίες δημιουργούν θέματα σαν το δικό σου. Δοκίμασε αυτά και πόσταρε αν επιλύθηκε το πρόβλημά σου. Θα τα δοκιμάσω και θα σας πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 έκανα αυτό που είπες αγαπητέ μου φίλε συνεχίζει το θέμα μόλις μπει σε κατάσταση αναμονής η οθόνη του φορητού παγώνει όλο το σύστημα και ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει είναι η επανεκκίνηση του από το κουμπί τροφοδοσίας το ίδιο και αν κλείσω το καπάκι της οθόνης τέλος πάντων εγώ παραδίδω τα όπλα μένει ανοικτός ο φορητός άλλωστε όπως είπα είναι της εργασίας μου όταν γίνει δικός μου θα του κάνω μια αναβάθμιση μνήμης/τοποθέτηση SSD και καθαρή εγκατάσταση Windows 11 και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, ikorolis είπε μένει ανοικτός ο φορητός άλλωστε όπως είπα είναι της εργασίας μου ανμένει συνέχεια στο ρεύμα, μπες στο BIOS κ δες τις ρυθμίσεις, να προστατεύεται η μπαταρία, μη φορτίζει / ξεφορτίζει συνέχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 4 hours ago, Kthulhou said: ανμένει συνέχεια στο ρεύμα, μπες στο BIOS κ δες τις ρυθμίσεις, να προστατεύεται η μπαταρία, μη φορτίζει / ξεφορτίζει συνέχεια καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση δεν βρήκα κάτι τέτοιο στο BIOS της HP η μπαταρία είναι στο 100% και παίρνει τροφοδοσία από το AC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventalias Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Κάτι που επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει είναι να ξαναπεράσεις τους drivers της κάρτας γραφικών. Κάνε update από τη διαχείριση συσκευών, και αν σου πει ότι έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση, απεγκατέστησέ την και βάλε (για αρχή) τον driver του κατασκευαστή. Πάντως όπως λες και εσύ, αν αλλάξεις δίσκο και κάνεις νέα-καθαρή εγκατάσταση σύντομα, δεν αξίζει να το πολυψάχνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnouri Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Απο τη διαχείριση συσκευών, πήγαινε στις ιδιότητες του πληκτρολογίου στην καρτέλα διαχείριση ενέργειας κοίτα αν είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι που λέει να επιτρέπεται σε αυτή τη συσκευή να επανενεργοποιεί τον υπολογιστή μήπως μετά από αυτό μπορεί να ανοίγει με το πάτημα οποιουδήποτε κουμπιού . Κοίταξε εάν έχουν περάσει οι drivers για το ACPI και δοκίμασε επίσης την κατάργηση τους και πέρασμα απο το site της HP και όχι απο το windows update. Τέλος δοκίμασε και παλιότερους drivers για γραφικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ikorolis είπε δεν βρήκα κάτι τέτοιο στο BIOS της HP η μπαταρία είναι στο 100% και παίρνει τροφοδοσία από το AC με F10 μπαίνεις στο BIOS Advanced -> Power Management Options -> power Control / Battery Health Manager Αν δεν το έχεις, τότε έχεις παλιό BIOS , συνέχεια στα κόκκινα η μπαταρία ή θα χάσει γρήγορα τις αντοχές ή θα φουσκώσει κ πάπαλα Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Kthulhou είπε με F10 μπαίνεις στο BIOS Advanced -> Power Management Options -> power Control / Battery Health Manager Αν δεν το έχεις, τότε έχεις παλιό BIOS , συνέχεια στα κόκκινα η μπαταρία ή θα χάσει γρήγορα τις αντοχές ή θα φουσκώσει κ πάπαλα Δεν γίνεται αυτό που λες Ο συγκεκριμένος φορητός φοράει BIOS τελευταία έκδοση 05/2022 (αυτόματη ενημέρωση μέσω του hp.com κάθε φορά που κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής) Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα που αναφέρεις BIOS του HP 430 G4 Η μπαταρία του δεν φορτίζει γιατί είναι στο 100% και δεν επιτρέπεται ο φορητός από την στιγμή που είναι συνδεμένος στην παροχή ρεύματος (AC) δουλεύει μέσω αυτού για να δουλέψει με την μπαταρία αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει παροχή ρεύματος πράγμα που έχει να συμβεί από τότε που ενεργοποιήθηκε καθώς δεν έχει κλείσει ποτέ από την εποχή έναρξης του ιού. 6 ώρες πριν, djnouri είπε Απο τη διαχείριση συσκευών, πήγαινε στις ιδιότητες του πληκτρολογίου στην καρτέλα διαχείριση ενέργειας κοίτα αν είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι που λέει να επιτρέπεται σε αυτή τη συσκευή να επανενεργοποιεί τον υπολογιστή μήπως μετά από αυτό μπορεί να ανοίγει με το πάτημα οποιουδήποτε κουμπιού . Κοίταξε εάν έχουν περάσει οι drivers για το ACPI και δοκίμασε επίσης την κατάργηση τους και πέρασμα απο το site της HP και όχι απο το windows update. Τέλος δοκίμασε και παλιότερους drivers για γραφικά Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση Θα δοκιμάσω αυτό που λες για το πληκτρολόγιο δεν υπάρχει αυτό που λες. Ότι αφορά τους οδηγούς της κάρτας γραφικών φοράει τους τελευταίους της INTEL και δεν γίνεται αυτό που λες δεν το επιτρέπει ακόμα και κατάργηση να κάνω πάλι αυτούς περνάει Είναι περασμένο επίσης και το ACPI το ίδιο συμβαίνει και εδώ με την κατάργηση του. 9 ώρες πριν, ventalias είπε Κάτι που επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει είναι να ξαναπεράσεις τους drivers της κάρτας γραφικών. Κάνε update από τη διαχείριση συσκευών, και αν σου πει ότι έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση, απεγκατέστησέ την και βάλε (για αρχή) τον driver του κατασκευαστή. Πάντως όπως λες και εσύ, αν αλλάξεις δίσκο και κάνεις νέα-καθαρή εγκατάσταση σύντομα, δεν αξίζει να το πολυψάχνεις. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση Ναι ισχύει όπως είπα έχω παραδώσει τα όπλα και δεν ασχολούμαι καν Όταν με το καλό ο φορητός περάσει για ιδίαν χρήση τότε ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω με αυτόν. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από ikorolis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariapad Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Πρωτα απο ολα εγω το βλεπω για win , κανε μια επανεγκατασταση να τελειωσεις Μετα περα απο το bios εχει πολλα firmware Υλικολογισμικου , δες και κανε και αυτα. https://support.hp.com/gr-el/drivers/selfservice/hp-probook-430-g4-notebook-pc/10477243 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα