Προς το περιεχόμενο

Τα πρώτα benchmarks για το Apple M2 SoC δείχνουν απόδοση σχεδόν εφάμιλλη του Intel Core i9-12900K

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
5 minutes ago, Just_travel_everywhere said:

Γενικά αν παρατηρήσετε ποτέ δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες της μιας εταιρίας με την άλλη!!! 

Ναι άρα όταν βγουν πχ μεγαλύτερα μοντέλα του Μ2, δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τότε με τον 12900Κ αλλά με το καινούριο που θα έχει βγει.

26 minutes ago, nick0lis said:

Με ακρίβεια διαφορές στο χρονόμετρο δεν ξέρω σίγουρα θα είναι καλύτερος. 

Πάντως από ότι διαβάζω σε site, στα περισσότερα σημεία κερδίζει ο M1 Pro τον M2, πόσο μάλλον οι M1 Max και M1 Ultra

M2 versus M1 Pro: The upgraded older chips still mostly win (9to5mac.com)

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

«Τα arm big little είναι επεξεργαστές mobile πολύ χαμηλής κατανάλωσης. Έχουν τελείως διαφορετικούς σχεδιαστικούς στόχους (design goals) - σε αυτά όντως το σημαντικό είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωση για τη διάρκεια της μπαταρίας - αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες.»

• Like 1

...Ναι στα ίδια Watt ομως :D , γιατί κανονικά... παίζει ο Intel να τρέχει σε emulator τον M2 μαζί με το λειτουργικό.

Για Laptop πάντως ΟΚ, Super κατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο πριν την αγορά μηχανήματος με m1 λόγω διπλού voucher, έχω να παρατηρήσω ότι συγκρίνονται πορτοκάλια με αχλάδια. Καλά τα παπατζιλίκια της κάθε εταιρείας για τον ταχύτερο επεξεργαστή, όμως ρε παιδιά, Intel και amd, σε τέτοιες καταναλώσεις αγοράζει πια κάποιος που είτε χρειάζεται μεγάλη υπολογιστική δύναμη είτε είναι gamer (έγινε δύσκολο και πολύ ακριβό άθλημα πια αυτό, ίσως καλύτερα ps5, Xbox) ενώ m1-m2 κάποιος που θέλει να κάνει όλες τις υπόλοιπες εργασίες ενός μέσου χρήστη άνετα και αποδοτικά ενεργειακά. Δεν μιλάω για m1 pro, m2 pro, κλπ κλπ... Άσε που στα laptop, όταν βγουν από την πρίζα τα intel, γελάμε... Εκπαιδευτικός εδώ λοιπόν, για δώστε μου με 479 που θα μου στοιχίσει ένα mac mini, καλύτερη πρόταση σε desktop με Windows...ή με 700 που θα στοιχίσει ένα m1 air, καλύτερη πρόταση σε laptop. Ειλικρινά το ρωτάω γιατί τραιναρω την αγορά και το σκέφτομαι συνεχώς... Έχω desktop r5 1600 και rx570 (δεν παίζω πια παιχνίδια, δεν υπάρχει χρόνος) αλλά κρίμα να σερφαρω απλά στο διαδίκτυο και να καταναλώνει 80 watt ρε φίλε... Νομίζω λοιπόν ότι ειδικά στους καιρούς που ζούμε, η σύγκριση πρέπει να περιλαμβάνει και αρκετά ακόμη εκτός της ωμής δύναμης. Με 870 ευρώ στήνεται σήμερα desktop με αντίστοιχη ποιότητα/επιδόσεις/καταναλώσεις/θόρυβο με m1 mac mini; Ίσως κάτι σε intel nuc; Ξαναλέω δεν ειρωνευομαι ρωτάω ειλικρινά και σαν αφορμή συζήτησης που θα οφελουσε πολλούς από εμάς εδώ μέσα.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Βρε haters, δε θα αλλάξετε ποτέ.. Μιλάμε για ένα mobile chip, το οποίο καταναλώνει το 10% (και ούτε) του αντίστοιχου σε απόδοση desktop high end chip. Αν δεν είναι αυτό εντυπωσιακό τι είναι; Για δοκίμασε ένα render σε λαπτοπ με 12700, χωρις πρίζα. 🐢

• Like 6

6 λεπτά πριν, djdidi είπε

Βρε haters, δε θα αλλάξετε ποτέ.. Μιλάμε για ένα mobile chip, το οποίο καταναλώνει το 10% (και ούτε) του αντίστοιχου σε απόδοση desktop high end chip. Αν δεν είναι αυτό εντυπωσιακό τι είναι; Για δοκίμασε ένα render σε λαπτοπ με 12700, χωρις πρίζα. 🐢

To 9to5 mac το συγκρίνει με τον 12900k. Που είναι desktop επεξεργαστής. Ας το συγκρίνουν με έναν mobile, δεν έχει νόημα να λέμε πως τα πάει ο 12900 χωρίς πριζά, μιας και είναι desktop επεξεργαστής. 

Έτσι και αλλιώς ο 12900 είναι ο πιο efficient επεξεργαστής στον πλανήτη Γή, ας ελπισουμε με τον m2 να κάνει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα γιατί τους έχει φάει όλους λάχανο η intel

• Like 1

Το ψέμα το ίδιο για το μάρκετινγκ. Στον i7 12700K είναι κοντά συν ότι μιλάει για 1 πυρήνα ΜΟΝΟ. Οι άλλοι που πήγαν? Αλλά όταν μιλάμε για όλους τους πυρήνες o M2 αγγίζει ΜΟΝΟ το μισό του 12900Κ. Μάρκετινγκ και όποιος το χαψε το χαψε.

• Thanks 1
  • Confused 1

1 ώρα πριν, Herald είπε

To 9to5 mac το συγκρίνει με τον 12900k. Που είναι desktop επεξεργαστής. Ας το συγκρίνουν με έναν mobile, δεν έχει νόημα να λέμε πως τα πάει ο 12900 χωρίς πριζά, μιας και είναι desktop επεξεργαστής. 

Έτσι και αλλιώς ο 12900 είναι ο πιο efficient επεξεργαστής στον πλανήτη Γή, ας ελπισουμε με τον m2 να κάνει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα γιατί τους έχει φάει όλους λάχανο η intel

Εννοείται πως μιλάω για την αντίστοιχη λαπτοπ έκδοση.. 12900Η αν δεν κάνω λάθος ..

• Like 1

5 ώρες πριν, djdidi είπε

Πρέπει να το συγκρίνουμε με την λάπτοπ έκδοση των ιντελ επεξεργαστών όπου και πάλι η apple χάνει, αλλά το κάνουν επίτηδες δήθεν είναι κοντά στον 12900κ😁 και επίσης το multi core δεν μετράει? Πλάκα μας κάνετε ? Στο 2022 βρισκόμαστε τα πάντα είναι multi threaded 

• Thanks 2

Το φθηνότερο Laptop με 12900h κοστίζει όσο ένα macbook pro 14" και μάλιστα του λείπουν και χαρακτηριστικά συγκριτικά με το Mac. Για να μη πω οτι είναι 2.5 κιλά όταν το mac ειναι 1 κιλό κάτω.  Συν οτι οι Intel χάνουν επιδόσεις όταν δεν έχει φορτιστή επάνω.

Έχω 3 intel laptops την τελευταία 10ετία, και οι ανεμιστήρες βαράνε υπερωρίες όσο καλή πάστα κι αν έχω βάλει.  

Και οχι δεν έχω κανένα υπολογιστή της Apple ούτε είχα ποτέ. Αλλά αυτή τη στιγμή φαίνονται πολύ δελεαστικές επιλογές στα αντίστοιχα κόστη προφανώς. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Πρέπει να το συγκρίνουμε με την λάπτοπ έκδοση των ιντελ επεξεργαστών όπου και πάλι η apple χάνει, αλλά το κάνουν επίτηδες δήθεν είναι κοντά στον 12900κ😁 και επίσης το multi core δεν μετράει? Πλάκα μας κάνετε ? Στο 2022 βρισκόμαστε τα πάντα είναι multi threaded 

Σωστά χάνει η apple στα εκεί στα 15watts ρε σεις... Ομίχλη λέμε... Άσε που ο intel έχει base κατανάλωση τόσο... Φτάνει 35 ή 45 νομίζω;

https://www.cpubenchmark.net/compare/12th-Gen-Intel-Core-i7-1265U-vs-Apple-M1-8-Core-3200-MHz/4766vs4104

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Sad 1

Ποσό κάνει ρε αλάνια Intel funboiz ένα laptop με τον i9? Πόσα κιλά ζυγίζει και πόση ώρα την παλεύει αρχικά αυτό χωρίς μπριζα, και κατά δεύτερον ΕΣΕΙΣ με το να έχετε την ψησταριά στα πόδια σας στον καναπέ ή στο κρεβάτι.

Απαντηστε αυτά τα 4 και ξαναέρχομαι να μιλήσουμε.

• Like 1
  • Confused 1

Μια χαρά είναι o Μ2 για τη δουλειά που προορίζεται όπως και ο M1 που αντικαθιστά - και καλά κάνουν όσοι τους λιγορεύονται.

Μια χαρά είναι και ο 12900Κ - και καλά κάνουν όσοι τους λιγουρεύονται.

Αυτό που δεν είναι μια χαρά είναι το σαχλό marketing της Apple που έχει αρχίσει να θυμίζει τα γελοία γραφήματα της nvidia και της amd με τις λογαριθμικές κλίμακες στον κατακόρυφο άξονα. Να φαίνεται ότι υπάρχει χάος μεταξύ τους - και η διαφορά να  είναι 3-4 fps σε επιλεγμένα παιχνίδια.

Νομίζω ότι λίγο να δουλέψει το φίλτρο στον εγκέφαλό μας, μπορούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες μας και να διακρίνουμε το προϊόν που τις καλύπτει καλύτερα. Καμιά εταιρεία δεν παραδέχτηκε ότι έχει υποδεέστρο προϊόν. Ουδέποτε. Αν απλά κοιτούσαμε την τσέπη μας και αφήναμε τα οπαδιλίκια για τα γήπεδα, η κατάσταση στην αγορά δεν θα είχε το σημερινό χάλι.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...