MINDER Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω την μητρική B450 Tomahawk Max και ryzen 5 3600 Κάρτα γραφικών την hd 6970 Με την αναβάθμιση στο τελευταίο bios της μητρικής είχα θέμα γιατί μέχρι να φορτώσουν τα windows δεν ανοίγει το monitor. Στο φόρουμ της Msi μου απάντησαν ότι η κάρτα δεν είναι συμβατή με το uefi κάτι τέτοιο κατάλαβα και για αυτό συμβαίνει αυτό και πρέπει να πάρω μια καινούργια κάρτα. Παράγγειλα την PowerColor Radeon RX 6650 XT 8GB GDDR6 Red Devil Έχω θέμα γιατί δεν μπορώ να μπω στο bios ούτε σε ασφαλή λειτουργία να απεγκαταστήσω drivers ή να κάνω άλλες διαδικασίες Ψάχνοντας στο ίντερνετ ανακάλυψα για προβλήματα των red devil και όπως αυτό που έχω με την παλαιά κάρτα και προβλήματα να βγάζει μαύρη οθόνη. Οπότε συνεννοήθηκα το κατάστημα να μην παραλάβω αμαρτία είναι να περιμένω τόσο καιρό να πάρω κάρτα και να δώσω τόσα λεφτά και να έχω πάλι θέματα. Αποφάσισα να πάρω μια από τις δυο παρακάτω. MSI GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Gaming X LHR Asus GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Dual V2 OC Οι επιδόσεις τους ίδιες είναι τιμή παρόμοια και οι δυο με ενδιαφέρει ποιότητα θερμοκρασίες και αντοχή στον χρόνο. Msi vs Asus στα χαρακτηριστικά... Thermal Design 220 W+ 10 % TDP 200 W 230 W+ 5 % TDP (up) 220 W 1 x 6-Pin, 1 x 8-Pin PCIe-Power 1 x 8-Pin Η asus έχει ένα hdmi περισσότερο και καταλαμβάνει 2 PCIe-Slots λόγω πάχους σε αντίθεση με την Msi που είναι πιο παχαιά και καταλαμβάνει τρεις. Εσείς ποια θεωρείτε πιο καλή από τις δυο να πάρω. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από MINDER Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
larrysmf Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα φίλε. Απο τις 2 παραπάνω δεν βρίσκω καμία διαφορά στις κάρτες. Αυτό που θα έκανε κάποια από τις δύο πιο "ελκυστική" για μελλοντική χρήση/μεταπώληση είναι το μικρό μέγεθος αλλά αυτές είναι ίδιες (ΑSUS 269x136x52mm / MSI 278x131x51mm), πιάνουν και οι δυο 3 slots. Ελλάχιστα πιο γρήγορη (1%) είναι η MSI αλλά έχει και 20W παραπάνω κατανάλωση. Απο αυτές θα αγόραζα την ASUS γιατί η κατανάλωση είναι μικρότερη. Spoiler Λίγα fps λιγότερα σε παιχνίδια αλλά... 100+ ευρώ φθηνότερη και 60W+ χαμηλότερη σε κατανάλωση είναι η υπέροχη RX6650XT Pulse της Sapphire. Έχεις Β450 ΜοΒο, οπότε Smart Access Memory για λίγο boost ακόμα. Αλλά δεν έχει Ray-Tracing (έχει FSR) και δεν έχει CUDA cores αν δουλεύεις Adobe etc για καλύτερο render. Εγώ θα αγόραζα την AMD. Δουλεύω με open-cl (όχι CUDA), παίζω περιστασιακά στον ελεύθερο χρόνο μου σε 75Hrz monitor, πληρώνω ρεύμα... οπότε μου κάνει κλίκ. Καλά ψώνια φίλε! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonorov Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 56 λεπτά πριν, MINDER είπε Έχω την μητρική B450 Tomahawk Max και ryzen 5 3600 Κάρτα γραφικών την hd 6970 Με την αναβάθμιση στο τελευταίο bios της μητρικής είχα θέμα γιατί μέχρι να φορτώσουν τα windows δεν ανοίγει το monitor. Στο φόρουμ της Msi μου απάντησαν ότι η κάρτα δεν είναι συμβατή με το uefi κάτι τέτοιο κατάλαβα και για αυτό συμβαίνει αυτό και πρέπει να πάρω μια καινούργια κάρτα. Παράγγειλα την PowerColor Radeon RX 6650 XT 8GB GDDR6 Red Devil Έχω θέμα γιατί δεν μπορώ να μπω στο bios ούτε σε ασφαλή λειτουργία να απεγκαταστήσω drivers ή να κάνω άλλες διαδικασίες Ψάχνοντας στο ίντερνετ ανακάλυψα για προβλήματα των red devil και όπως αυτό που έχω με την παλαιά κάρτα και προβλήματα να βγάζει μαύρη οθόνη. Οπότε συνεννοήθηκα το κατάστημα να μην παραλάβω αμαρτία είναι να περιμένω τόσο καιρό να πάρω κάρτα και να δώσω τόσα λεφτά και να έχω πάλι θέματα. Αποφάσισα να πάρω μια από τις δυο παρακάτω. MSI GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Gaming X LHR Asus GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Dual V2 OC Οι επιδόσεις τους ίδιες είναι τιμή παρόμοια και οι δυο με ενδιαφέρει ποιότητα θερμοκρασίες και αντοχή στον χρόνο. Msi vs Asus στα χαρακτηριστικά... Thermal Design 220 W+ 10 % TDP 200 W 230 W+ 5 % TDP (up) 220 W 1 x 6-Pin, 1 x 8-Pin PCIe-Power 1 x 8-Pin Η asus έχει ένα hdmi περισσότερο και καταλαμβάνει 2 PCIe-Slots λόγω πάχους σε αντίθεση με την Msi που είναι πιο παχαιά και καταλαμβάνει τρεις. Εσείς ποια θεωρείτε πιο καλή από τις δυο να πάρω. Οποία και να παρεις το ίδιο είναι. Η ποιοτητα είναι παρομοια. Οι θερμοκρασίες και η αντοχή στον χρόνο είναι θέμα silicon lottery. Οπότε παρε οποία σου αρέσει εμφανισιακά και αφεσου έρμαιο στις διαθέσεις του silicon lottery 😂 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MINDER Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Αν και οπαδός της Msi αυτή την φορά παράγγειλα την Asus έχει πολλές καλές κριτικές στο skroutz η συγκεκριμένη αλλά και σε σχόλια σε βίντεο παρουσίασης στο youtube. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akmakas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Θα ελεγα την ASUS λόγο καλύτερου OC κατα τα άλλα ιδιες ειναι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα